Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od sam_217 »

Nového roccata? To sis objednával druhou kone, nebo si chtěl vyzkoušet roccat kova?
jinak zajímavý, že z této strany jsou si MX518 a kone docela podobné
Obrázek
Obrázek
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ne, toho původního Roccata jsem hodil na reklamaci, kterou mi uznali a zítra si jedu pro nový kus. Ale jelikož už mám DA, tak tu novou Kone prodám.

Jinak MX518 a Kone jsou si tvarově hodně podobné, jenom prsty jsou na MX518 o něco níže kvůli prudšímu svažování té přední části. No a ještě těch pár dalších rozdílů, co jsem vypsal. Obecně bych řekl, že pokud někomu sedí Kone, měla by mu sedět i MX518 a naopak.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

A kvůli čemu že si jíá reklamoval?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Senzor. To jsem ještě nevěděl, že je tak mizerný a to nezvládání rychlých pohybů patří mezi jeho běžné vlastnosti. Nicméně kromě toho myš trpěla i občasnou ztrátou citlivosti. Třeba jsem se ve hře chtěl otočit o 180°, takže jsem švihnul myší jako vždycky, ale místo těch 180ti jsem se otočil ani ne o 90. Nebo jsem například chytil okno na ploše za prostředek a hýbal s ním v soustředném kruhu, no a po pár sekundách se kurzor pohnul jinak a z toho kruhu vyjel, respektive dráha kurzoru na monitoru neodpovídala dráze, kterou jsem s myší ujel.

Nicméně mi reklamaci uznali a ráno si ji pojedu vyzvednout. Doufám, že ji někomu, řekněme za tisícovku, prodám...

EDIT: Takže novou Roccat Kone mám v báglu, teď už se jí jenom zbavit. :-D
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Aha, to se ale divim že ti tohle uznali, protože ta nová myš bude blbnout úplně stejně ne? :lol: myslíš, že mě by tureklamaci uznali taky když řeknu že při cukání myš nezvládá?
Jinak sem to různě zkoušel a když tim senorem kmitám ze strany na stranu nebo dělám rychlý kolečka, mám pocit, že ten senzor občas ujede někam jinam než já, pomalu to nepoznám ale v rychostech jo, právě by mě zajímalo, jak rychle si s tou ikonou na ploše hejbal....jeslti si dělal pomalek kruh nebo s tim kroužil jak blázen.. ale je to takový divný, že si sám nejsem jistej, jeslti je to tou myší....další věc který sem si všiml je chování s TCU - když TCU vypnu, tak prostě je cejtit v ruce, že je to jiný, ale neumim to popsat, když zapnu TCU, tak je to jiný zase, ale co hlavně se děje - s vypnutym TCU mi snímá senzor snad až 5mm ve vzduchu nad podložkou, když TCU nechám kalibrovat senzor, už se to neděje a snímání končí tak nějak 1mm nad podložkou...jo a pak sem měl pocit, že když je to TCU zapnutý, že mi ten kurzor při tom rychlym čmárnání čar a koleček v malování tolik neutíká jinam (zase v pochybnostech jestli to opravdu nedělá moje ruka..) ale celkově mám pocit, že to TCU dělá akorát bordel a zmatek v myši, protože po kalibraci na podložku senzor absolutně není schopen fungovat na dřevěném stole...docela by mě zajímalo, co to TCU s tim senzorem fyzicky dělá, že ho tzv "kalibruje" jestli to jenom není nějaká slátanina která akorát schválně zhoršuje chování senzoru jenom aby to cool vypadalo že to opravdu nastaví senzor podle podložky....fakt pochybuju, když všechny ostatní myši nictakovýho nepotřebujou a s jednoduše nastavenym senzorem fungujou na všech různých površích...

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

To se Roccatu musí nechat, u nich se dá vyreklamovat skoro všechno, jsou hodně vstřícní, četl jsem o tom něco i na netu. Největší problém asi bude dostat se přes technika, který reklamaci bude vyřizovat. Já jsem měl štěstí na to, že ta mrcha po zapojení do běžícího PC nefunguje, tedy ne bez restartu, což technik nevěděl, takže ji přijal do reklamace jakože s vadným senzorem (ale asi vadným trochu jiným způsobem, než jsem to myslel já :D ). No a pak se myš posílá na analýzu přímo k Roccatu do německa, kde pravděpodobně rozhodnou u výměně za nový kus.

Jestli s ní nejsi spokojený, tak ji zkus prodat za nějakou rozumnou cenu a pokud by ti to nepřišlo dost, zkus vyreklamovat a pak případně prodat nový kus za vyšší cenu.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Zvláštní, že ti jí z roccatu teda fakt vyreklamovali...možná že tam fakt zjistili závadu...jinak já nevim, já mám tu myš teprve 14dnů, od 22.ledna takže je pořád ještě v podstatě nová a se senzorem problémy ve hře nemám....popřípadě ještě nevim jestli tam není něco špatně...jako u Death Addera mi trvalo 8měsíců než sem zjistil že problém je že nemám volnou ruku a proto nemůžu dobře mířit, protože já používám fingertip grip jeslti se nemýlim, prostě myší hejbu zápěstím a přesnost dělám palcem/prsteníčkem (ten je právě přes tu hranu) když se jedná o pohyb horizontální a vertikálně to samý akorát se přidaj i prsty na tlačítkách..docela mě mate co to je claw grip - to si myslim je držení prstama a myš je zapřená do dlaně a nemířej prsty ale zápěstí ne?

Jinak když srovnáš MX518 a Kone podle držení, je to podobný v držení? na jakej typ hraní bys je zařadil? Kone je o 3mm delší, takže délka by vyšla tak nastejno ale co váška atp...

wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

jelikoz me nak z G9 zacala po letech bolet ruka, zacal jsem hledat novou mys a musim rict ze je to peklo.
po mysi chci jen naklapeci kolecko a poradnou ergonomii. zbytek je mi jedno jelikoz pouzivam hodne vysokou citlivost.

mam tu Ozone Smog - super keramicky nozicky, software ok, ergonomicky na prvni chyceni super, ale po par dnech to neni ono

dale tu mam Roccat Kone - ta prava strana je proste priserna a neskutecne me z ni boli ruka, zbytek je ok

jako posledni moznost vidim G500 ackoliv jsem ji chvili drzel a prava strana mi prijde o neco horsi nez u me stare G5. Zejtra si pro ni zajdu.

Je jeste nejaka mys, kterou jsem prehledl a ma naklapeci kolecko?
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

G500 by měla mít identickou ergonomii s G5 :?
Sobo píše:...chytil okno na ploše za prostředek a hýbal s ním v soustředném kruhu, no a po pár sekundách se kurzor pohnul jinak a z toho kruhu vyjel, respektive dráha kurzoru na monitoru neodpovídala dráze, kterou jsem s myší ujel...
Jojo, taky jsem pozoroval. Když jsem jel stejnou rychlostí z jedné strany podložky na druhou, tak myš si náhodně zrychlovala a zpomalovala, měnila si jednoduše sensitivitu. Také když jsem dělal pobyb podle pravítka, kurzor nejel po obrazovce po přímce. :-D Dělalo to různý habaďury, ale přisuzoval jsem to spíš vadnému kusu, než myši obecně (logen tohle nepozoroval).
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Já to taky nepozoruju...dělám čáry podle pravítka nikam to neuskakuje, aspoň zatím - známej tu myš teď asi bude prodávat, protože už neunesl, když se koukal na film a furt nechápal že mu furt vyskakovala lišta jakoby hejbal s kurzorem...tak obrátil myš vzůru nohama senzorem do vzduchu...a kurzor lítal jak blázen :lol: sme si dělali srandu že ten super pro-aim gaming sensor snímá asi i poletující atomy :lol: :lol: ovšem mě žádný z těchto problémů nepotkal....asi bych to viděl na velkou poruchovos senzoru...celkem se divim tomu chování senzoru, když je taky dvojitej, roccat kone má 2 snímací čočky....

wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

tak to vypada ze skoncim u g500 jelikoz z ostatnich me boli ruka. ale teda dnes jsem drzel v ruce bezdratovku performance MX od logitechu a neco uzasneho. skoda ze je to bezdrat s malo dpi a jen 125Hz.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jojo, taky si říkám. MX Performance a Revolution mají nejgeniálnější ergonomie, škoda že do toho nedají optiku z MX518 a drát, hned by to byla moje myš číslo 1.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

no hele tak to máme stejnej názor, já koukal na tyhle myši a skutečně tvarově i designově vypadaj nejlíp a ten "výklenek na palec" vypadá že je ideálně tvarovanej, tudíš se myš asi moc nefixuje na ruku a bude se hodit podle mě hodně na fingertip grip a co se týče senzoru, nemyslim, že by mělo vadit že to má jen 800DPI, myslim že 800DPI stačí i na hraní, navíc mx performance má prej darkfield laser senzor, kterej při 800DPI je schopnej spolehlivě fungovat na průhlednym skleněnym skle...otázka je jestli má ten senzor aspoň konsistentní citlivost, u bezdrátový myši Logitech Cordless RX650 (nebo nevim ale vypadala stejně akorát měla měla 800DPI) sem zaznamenal to stejný co s coolermasterem, takže akceleraci, kde při pomalých pohybech byla citlivost opravdu extrémně nižší než při rychlym cuku....
Jinak teď koukám na alze se objevila http://www.alza.cz/bazdratova-laserova- ... d76144.htm MX620 s 1600DPI a vypadá velmi dobře, jenom akorát aby neměla shit sensor, to mi právě nejde vygooglit jakej je výrobce senzru týhle myši a přesnej model....

Piddas
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piddas »

z osobní zkušenosti doporučuji na všechny FPS akce ,,RAZER DEATH ADDER NOVA BLUE,, podložku ,,RAZER EXACTMAT,, - > opravdu luxus :) myška za tisíc korun a fakt krásná, luxusně se drží, neklouže, má skvělá tlačidla, je to optika bez světla :) (ne laser, opravdu optika ale bez světla) 1800dpi, skvělý software....
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

:) tjn ale mě třeba nevyhovoval a tvarově mi sedí znatelně víc roccat kone až na ten senzor :( ale co já si s nim vystačim, mám zjištěno, že senzor rocat kone pracuje nejspolehlivějš s vypnutym TCU a nastavenou USB na 500Hz.

wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ale mohl by si to nekdo v logitechu trosku srovnat v hlave jelikoz nechapu pro kazda jejich mys ma nejaky nedostatek, ktery ta druha nema. Poridil jsem MX performance a u te je stale stara verze setpointu, kolecko pri naklapeni necvaka (u g500 naprkl. cvaka) takze nevim jestli jsem ho spravne naklopil a pro zmenu DPI je nutne mit namapovane nejke standardni tlacitko. ale jinak na beznou praci po dlouhe dobre mys, ze ktere neboli ruka ackoliv by mohla but trosku roztazena na prave strane, ale aspon to neni takovej des jako Roccat Kone, coz byla po kdysi nejakem prvnim razeru druha mys ze ktere jsem mel krece :)

Po 14ti dnech utrpeni mam tedy dve mysi :) MX Performance na praci (nastavenou na 1500dpi) a G500 na hrani (3000-5700dpi proc to nevyuzit). systemu to nevadi, dva setpointy spolu fungujou coz mam overene z drivejska kdyz jsem je mel kvuli klevesnici a mysi
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

MX Performance je schopná fungovat na 1500DPI?? vždyť má 800DPI...

wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ma az 1500. 800 ma v zakladu a je nutne si to prepnout ci nastavit pozadovane dpi

http://img.rcx.cz/mx.jpg
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

tak to stačí i na hry.. 1500DPI je na hry plně dostačující...

supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

Zdravím!Také se rozhoduji pro novou myš, hlavně na FPS hry.Potřebuji hlavně lehkou,tichou,s jemným stiskem.Stávající Razer Diamondback 3G je v tomto směru perfektní,poslední dobou mě však bolí ruka(myš je nízká).Zkoušel jsem RoccatKone-vadila mi vyšší hlučnost a tuhost tlačítek.Jinak narozdíl od zde nelichotivých názorů,musím jenom chválit.Dobře se drží,obslužnost vpohodě,ve hrách(podložka Taito)žádné problémy.Logitech G500 - ta mě zklamala.Hodně těžká(i bez závaží),kolečko s nejistým stiskem střed+boční výkyv.Je rozdíl mezi G500 a G5?A jsou všechny Razerky nízké?Jaká je DeathAdder?Asi to nakonec bude přece jen ta Kone.
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“