PS: me osobne se jeste nic takoveho nestalo, asi jsem haluzak.
ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Sobo
- Středně pokročilý

Petan_lama: Co myslis tim "neni stabilni"?? Jakoze behem hrani system zatuhava, nebo spadne hra?? To je sice politovani hodne, ale nVidia na tom neni se svou 9800GX2 o moc lip, viz jeji thread.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Petan_lama
- Začátečník

Asi jsem se špatně vyjádřil,myslel to,že výkon je v různých hrách dost rozdílný...ale už mě to nebaví,tak to dlabuSobo píše:Petan_lama: Co myslis tim "neni stabilni"?? Jakoze behem hrani system zatuhava, nebo spadne hra?? To je sice politovani hodne, ale nVidia na tom neni se svou 9800GX2 o moc lip, viz jeji thread.![]()
- owerc
- Nováček

-
karta sapphire
Chtěl bych se zeptat někoho kdo má kartu Sapphire ati Radeon HD 3870 X2 1GB jak je to s takty jader, jestli vám běží 775 nebo 825 MHz? Je tato karta schválně podtaktovaná a proč? nemusím se bát ji taktovat na 825MHz jako to mají jiné HD 3870X2? Dostali jste k této kartě nějakou hru? jakou?
- Petan_lama
- Začátečník

Re: karta sapphire
Ve 2D režimu,se karta automaticky podtaktovává.Mi jinak jede jádro 850Mhz a paměti standartně 900Mhz a hru jsem dostal Colin Dirt,který ovšem s touhle kartou nijak extra nejede,což je paradoxowerc píše:Chtěl bych se zeptat někoho kdo má kartu Sapphire ati Radeon HD 3870 X2 1GB jak je to s takty jader, jestli vám běží 775 nebo 825 MHz? Je tato karta schválně podtaktovaná a proč? nemusím se bát ji taktovat na 825MHz jako to mají jiné HD 3870X2? Dostali jste k této kartě nějakou hru? jakou?
- Marx
- Nováček

-
Mám ASUS EAH3870. Ke kartě byla přibalena gamesa Company of Heroes:Opossing Fronts, a problém je v tom, že padá. Po zkušenosti s touto kartou si dovoluji tvrdit, že je to přehříváním a tím pádem špatným managementem vestavěného ventilátoru.
Takový postřeh:
Pokud nainstaluji drivery stažené z AMD/ATi, jede karta krásně hladce ve hrách, ale neumí si plynule přidat otáčky na větráčku, čímž dojde po čase k zamrznutí hry.
Naproti tomu origo driver od ASUSu, po nainstalování ASUS SmartDoctor, menežovat větráček umí, avšak je to děsný rámus a není regulován plynule. Jakoby stylem on/off (nízké/max otáčky), zkrátka styl brzda/plyn
Což se bohuže projevuje i ve 2D (například při brouzdání netem apod.), zničeho nic se "ohulí" a za pár sekund zase ztichne. Je to tím, že i "v klidu" karta sakra hodně hřeje. Co se her týká, ty jsou od oka "cukanější".
A ještě k tomu bude mít originál driver od ASUS nějaký problém se zobrazováním OpenGL, protože na něm nerozeběhnu program Blender a ani třeba Ikea Home Planner na těchto driverech neběží. Kdežto na těch přímo od AMD ano (oba).
Takový postřeh:
Pokud nainstaluji drivery stažené z AMD/ATi, jede karta krásně hladce ve hrách, ale neumí si plynule přidat otáčky na větráčku, čímž dojde po čase k zamrznutí hry.
Naproti tomu origo driver od ASUSu, po nainstalování ASUS SmartDoctor, menežovat větráček umí, avšak je to děsný rámus a není regulován plynule. Jakoby stylem on/off (nízké/max otáčky), zkrátka styl brzda/plyn
A ještě k tomu bude mít originál driver od ASUS nějaký problém se zobrazováním OpenGL, protože na něm nerozeběhnu program Blender a ani třeba Ikea Home Planner na těchto driverech neběží. Kdežto na těch přímo od AMD ano (oba).
- Petan_lama
- Začátečník

Za to padaní hry si myslím můžou spíše ovladače a v těch dnešních nových 8.4 je o tom dokonce něco napsáno.Já mám kartu od MSI a výrobce svoje ovladače jaksi nedává,takže jedu na oficiálních a padají hry jen některé a jen při určitém nastavení,takže bych to teplotám,ač jsou vysoké,nepřisuzoval!Marx píše:Mám ASUS EAH3870. Ke kartě byla přibalena gamesa Company of Heroes:Opossing Fronts, a problém je v tom, že padá. Po zkušenosti s touto kartou si dovoluji tvrdit, že je to přehříváním a tím pádem špatným managementem vestavěného ventilátoru.
Takový postřeh:
Naproti tomu origo driver od ASUSu, po nainstalování ASUS SmartDoctor, menežovat větráček umí, avšak je to děsný rámus a není regulován plynule. Jakoby stylem on/off (nízké/max otáčky), zkrátka styl brzda/plynCož se bohuže projevuje i ve 2D (například při brouzdání netem apod.), zničeho nic se "ohulí" a za pár sekund zase ztichne. Je to tím, že i "v klidu" karta sakra hodně hřeje. Co se her týká, ty jsou od oka "cukanější".
- NeRo74
- Nováček

-
Nedavno som nainstaloval nove ovladace 8.4 a zatial vsetko ide ako ma 3D Makr 06 mi dava 14500 co je asi primerane.
Skusal som ju aj taktovat z jadra 825 som dostal max 860, zaujimave je ze teploty pri rovnakom zatazeni 90-100% sa zvysili len o jeden stupen pri rovnakych otackach ventilatora(30-36%, nechal som to na automatickom nastaveni) teploty sa pohybuju od 70 do 82 stupnou pri plnom zatazeni.
Nedalo by sa niekde upravit automaticke ladenie otacok? nieco co sa tyka pravidiel podla coho tie otacky zvysuje..skusal som to manualne ale uz pri 45+% to dost huci.
Skusal som ju aj taktovat z jadra 825 som dostal max 860, zaujimave je ze teploty pri rovnakom zatazeni 90-100% sa zvysili len o jeden stupen pri rovnakych otackach ventilatora(30-36%, nechal som to na automatickom nastaveni) teploty sa pohybuju od 70 do 82 stupnou pri plnom zatazeni.
Nedalo by sa niekde upravit automaticke ladenie otacok? nieco co sa tyka pravidiel podla coho tie otacky zvysuje..skusal som to manualne ale uz pri 45+% to dost huci.
Asus P5K PRO; Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz @ 3.8Ghz (1.144v); CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5; ASUS EAH4870X2 (807Mhz/950Mhz); 2xWestern Digital 250GB 7200 16MB SATAII WD2500YS + Hitachi 400GB 7200rpm 16MB SATA2;Seasonic SS-500GB active PFC F3(500W)
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
to umí rivatuner ne?
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Petan_lama
- Začátečník

No někde jsem četl,že má karta pro jádro nějaký zámek na 860Mhz,pokud jsem to správně pochopil.Jinak myslím,že zvýšením frekvence jádro toho moc nezískáš a vůbec karta není nijak extra taktovatelná.NeRo74 píše:Nedavno som nainstaloval nove ovladace 8.4 a zatial vsetko ide ako ma 3D Makr 06 mi dava 14500 co je asi primerane.
Já mám teploty taky vysoké,ale automaticky se mi větrák koriguje zřejmě dobře,protože to v zátěži umí pěkně fičet
- NeRo74
- Nováček

-
Praveze v nom mi tie hodnoty nesedia..pise tam ze pri 70stupnoch ma ist uz na 50-60%(teraz neviem presne) a mne sa zatial nestalo ze by automaticky dalo cez 36%
Dalej sa mi zda celkovy vykon napr v Crysis slabsi nez by som cakal... 1680x1050,all high,bez AA ...(xp 32)..mam miestami prepad FPS az k 10. priemer tak 25. Nemam nieco zle nastavene
?
Dalej sa mi zda celkovy vykon napr v Crysis slabsi nez by som cakal... 1680x1050,all high,bez AA ...(xp 32)..mam miestami prepad FPS az k 10. priemer tak 25. Nemam nieco zle nastavene
Asus P5K PRO; Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz @ 3.8Ghz (1.144v); CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5; ASUS EAH4870X2 (807Mhz/950Mhz); 2xWestern Digital 250GB 7200 16MB SATAII WD2500YS + Hitachi 400GB 7200rpm 16MB SATA2;Seasonic SS-500GB active PFC F3(500W)
- Petan_lama
- Začátečník

Ale těch 70°C určitě nemají obě jádra,to druhé bude mít tak 50°CNeRo74 píše:Praveze v nom mi tie hodnoty nesedia..pise tam ze pri 70stupnoch ma ist uz na 50-60%(teraz neviem presne) a mne sa zatial nestalo ze by automaticky dalo cez 36%
Dalej sa mi zda celkovy vykon napr v Crysis slabsi nez by som cakal... 1680x1050,all high,bez AA ...(xp 32)..mam miestami prepad FPS az k 10. priemer tak 25. Nemam nieco zle nastavene?
Já hraju Crysis při 1920*1200 naprosto plynule bez trhání na XP a ventilátor fičí jak vítr,na Vistě 64-bit mi Crysis nefunguje,takže tam nemůžu porovnat
- crYpton
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- crYpton
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé k mojí sapphirce zakoupené týden po oficiálním launchu jsem nedostal nic..owerc:na OC se můžeš vykvajznou za a)oc je velice mizerné budeš rád za 860/2100MHz což se ti projeví leda tak v 3D MARKU a za b)mě připadne že ve většině her to oc není vůbec znát pač FRAPSlog vygeneruje vždy stejné skore jako s oc tak i bez.Petan_lama píše: Ve 2D režimu,se karta automaticky podtaktovává.Mi jinak jede jádro 850Mhz a paměti standartně 900Mhz a hru jsem dostal Colin Dirt,který ovšem s touhle kartou nijak extra nejede,což je paradox
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Petan_lama
- Začátečník

A taktuješ obě jádra?budy01 píše:zajímavé k mojí sapphirce zakoupené týden po oficiálním launchu jsem nedostal nic..owerc:na OC se můžeš vykvajznou za a)oc je velice mizerné budeš rád za 860/2100MHz což se ti projeví leda tak v 3D MARKU a za b)mě připadne že ve většině her to oc není vůbec znát pač FRAPSlog vygeneruje vždy stejné skore jako s oc tak i bez.Petan_lama píše: Ve 2D režimu,se karta automaticky podtaktovává.Mi jinak jede jádro 850Mhz a paměti standartně 900Mhz a hru jsem dostal Colin Dirt,který ovšem s touhle kartou nijak extra nejede,což je paradox
- crYpton
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Petan_lama
- Začátečník

- 133
- Začátečník

Mam asi dost hlupu
otazku..bude tato karta fungovat aj na doskach ktore nepodporuju CF?? Napriklad s chipsetom nV 560SLI (konkretna MB Asus M2N SLI NForce 560SLI) Diky za odpoved..
MB Asus M2N SLI (nFORCE560) CPU AthlonX2 5200+, 2x2GB DDR2 800 A-Data, BFG 8800GTX 768MB, WD 160GB SATA II. 300, LCD 19 Acer.. I love U Anus-SKA.