Výběr objektivu pro Canon

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výběr objektivu pro Canon

Příspěvek od Holda »

Tokina 11-16/2,8 - pokud by to mělo být ohnisko po přepočtu. Podle všech možných testů je to velmi povedený kousek
.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Holda píše:Tokina 11-16/2,8 - pokud by to mělo být ohnisko po přepočtu. Podle všech možných testů je to velmi povedený kousek
podle testu na photozone.de vypada dost dobře
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud těch 24mm má být ekvivalentních, tak doporučuju na M42 rovnou zapomenout :-) Ty jsou od 30 (reálných) výš, na 50 a 85 bezkonkurenční, na 135 dobré, ale nad a pod jmenované rozsahy se fakt moc nehodí.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Smith píše:
Holda píše:Tokina 11-16/2,8 - pokud by to mělo být ohnisko po přepočtu. Podle všech možných testů je to velmi povedený kousek
podle testu na photozone.de vypada dost dobře

Bohužel jsem ho neměl v ještě v ruce, je nedostupný, byl jsem předevčírem u Škody a chtěl jsem ho zkusit, ale bohužel. Nicméně to bude asi moje další sklo.
.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Holda píše:Bohužel jsem ho neměl v ještě v ruce, je nedostupný, byl jsem předevčírem u Škody a chtěl jsem ho zkusit, ale bohužel. Nicméně to bude asi moje další sklo.
no kdybych se rozhodoval dnes, který ultrawide, tak by to ta Sigma 10-20mm asi neměla tak jednoduché jako loni :-D

Tak u mě nakonec s EF 85/1,8 sešlo (ale v plánu stále je) a místo něj jsem objednal blesk 580EX II :)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Taky mužu doporučit sigmu 10-20, plánoval jsem ji později, ale měl jsem nabídku za nádhernou cenu :). Stěžovat si rozhodně nemužu, i když jsem sní ještě tolik fotek neudělal :)

smith - pěkné, taky by se hodil :))). A né jeden, hold to nasvěcování produktovek je občas s jedním bleskem o nervy :mrgreen:
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Samozřejmě bez přepočtu.
S Lkovýma na mě nechoďte, ty jsou cenově trošku mimo :cry:.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Trinom píše:Samozřejmě bez přepočtu.
S Lkovýma na mě nechoďte, ty jsou cenově trošku mimo :cry:.
Možná by bylo dobré, kdybys napsal, kolik do toho objektivu chceš investovat.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Zkus TAMRON SP AF 17-50/2,8 XR DI II LD, pokud si vybereš dobrej kousek bez ff/bf, tak máš vynikající sklo. Nad ním už asi jen "L"
.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Mám možnost sehnat Voigtländer ULTRAGON 19-35 3,5-4,5 za celkem hezkej peníz. Co jsem četl několik recenzí, tak si ho chválí. Asi do něj půjdu. Co vy na to?

Narychlo jsem udělal 2 fotky. Jsou na plnou díru.

http://trinom.org/tmp/CRW_0018.jpg
http://trinom.org/tmp/CRW_0019.jpg

Ten šum ignorujte, trošku jsem to zesvětlil v PS.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Mě to spíš příjde jako hodně nepraktický rozsah, s nezajímavou světelností. Spíš bych za investovat do nějaké pevné 28 a tak. U pevných skel je kvalitka zaručena ;-)
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No jo, jenže s 28kou bych se nikam nepohl, když mám 28-90 a potřebuju níž. Světelnost si myslím nebude problém, chci to na ven a pokud budu něco fotit v noci, tak ze stativu a ještě si přicloním.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Trinom píše:No jo, jenže s 28kou bych se nikam nepohl, když mám 28-90 a potřebuju níž. Světelnost si myslím nebude problém, chci to na ven a pokud budu něco fotit v noci, tak ze stativu a ještě si přicloním.
a co pevná EF 20/2,8 USM ... tuším, že stojí něco kolem 10k
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Časem můžu pouvažovat. Teď jsem vzal toho Voightländera a uvidím. Pokud nebude vyhovovat, tak zas půjde dál.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Čau. Teď se mi dostala do ruk Sigma 28-200 mm, f=3,5-5,6, DL Hyperzoom Macro. Nenašla by se nějaká recenze? Nic moc jsem nenašel a když jo, tak na nějakou novější verzi. Dále hledám nějakou recenzi (ideálně v ČJ) Canonu EF 70-300 DO IS USM.

Díky moc.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

photozone.de nic nemá?
.
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Právě, že není. Tohle je DG, ale já mám DL.

Vypadá přibližně takto:
Obrázek
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

zdravím. potřebuju se poradit. na zkoušku jsem koupil canon 70-300 4-5,6 IS USM. po zaostření vždycky nějakou chvíli vrčí. je to tak v pořádku, nebo je to špatně? asi je to špatně, ale nechci se zase ztrapňovat jako posledně, když jsem reklamoval foťák, že mi v náhledu problikávaj přepaly. dík
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ten zvuk vydává stabilizátor, vypni ho a zmizí to. Pokud ne, reklamuj.
.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“