Mass Effect 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
martan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Mass Effect 2

Příspěvek od martan »

jiMb0b píše:prosim vas, zkousel uz nekdo tenhle navod? ja napriklad v Mass Effect 2 zadnou slozku CookedPC nemam. vim, ze je v jednicce. neni to nahodou navod z jednicky?

Ja cetl, ze EN jde aktivovat v pohode nahranim EN textu. Ale nemuzu potvrdit.

Aktivace anglictiny v ceské koupené verzi:
1.stáhnete si BIOGame_INT.tlk http://leteckaposta.cz/934316176
2.soubor nahrajete do adresáre CookedPC
3.v souboru SKU.ini prepíšete CZE na INT a melo by to být vše
C:\Program Files (x86)\Mass Effect 2\BioGame\CookedPC
E8400^3.8GHz 4.6 GHz || NOCTUA NH-U12F || 6GB DDR2 800MHz || SAMSUNG HD103UJ+HD753LJ || VelociRaptor 150GB^Silentmaxx
ASUS P5K-Premium || CORSAIR HX520W || PALIT 4870 Sonic 512MB^AC S1^790/4100MHz || ANTEC P182^4xNoctua 120mm

X2 BE2350^2.4GHz || SCYTHE Shuriken || A-DATA EE 2x2GB DDR2 800MHz || 2xSAMSUNG HD103UJ 1TB || Silverstone SUGO SG02-F
GIGA MA78GM-S2H || FORTRON 400W FSP400-60GLN || ATi HD3200 || MS Remote Control & Keyboard || WiN Seven x64 & MediaPortal & Boxee Beta

Accessories:
SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster || Wireless X360 MS Pad || Microsoft SideWinder X6 || Creative X-Fi Music || HDD space =3.9TB
iNTEL Desktop^Hyundai 24" W241D || AMD HTPC^PANASONIC 37" FULLHD 1080p TX-37LZD70F || Acer TravelMate 7730G || XBOX360 Arcade 120GB
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

kolik bodu dostala hra v recenzi neni zas az tak dulezity, hlavni je podle me popis nedostatku.

zacal jsem trosku hrat a zatim super. novej bojovej system je mnohem lepsi. uz to neni jako v jednicce kdy maximalne hrozilo prehrati a to jsem ke konci mel vyreseny kdy jsem z assault pusky mohl strilet nekonecne.

trosku me zklamal zvuk. zvuky okoli jdou hlavne zepredu a zezadu se maximalne ozyvaj hlasy a neda nemam naladu nejak silene menit nastaveni zvukovky a repraku, jelikoz v ostatnich hrach s tim nemam problem. asi zkusim sluchatka.

docela me vadi doba nahravani, zkusim hru presunout na systemovy SSD, snad to bude o neco lepsi. zvlast na palube normandy je to vopruz.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jo to nahávání na normandii, to je peklo. Nebo reloadování misí v pozdějších fázích hry.

A je tam buga, už asi 5x jsem se zasekl v prostředí, např. na metrový skříňce a tak. Od tý doby používám quick savy často, vůbec jsem je nepoužíval, ale kvůli tomuhle musím, hodně to bere na hratelnosti.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Tahle upoutávka na film v mass effektu mě naprosto dostala http://www.youtube.com/watch?v=dQFF5crvydg :lol:
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

tak na skrince jsem se zasekl taky. SSD nahravani defacto nepomohlo.
ale jinak hra beha velmi svizne. me snad nic nedonuti poridit novou grafiku :)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Chci se zeptat jestli se můžu pustit do hraní druhého dílu aniž bych hrál díl první ? Jestli to na sebe nějak moc navazuje, nebo je to jedno. Jestli je to úplně zhovadilý nápad, nebo jestli to nebude problém. :)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jo můžeš to klidně hrát bez prvního dílu, jenom si budeš muset víc číst ve hře ty texty, abys to pochopil.
Navazuje to na sebe hodně moc, je to v podstatě přímý pokračování jedničky s tím, že pokud si importuješ uloženou pozici z jedničky, tak se postavy a příběh podle toho chovaj a dostaneš bonusy (peníze, minerály a tak).
Nejlepší by bylo, kdyby sis koupil i jedniču a dohrál ji.

Jinak v tý hře nefunguje SLI a antialiasing, takže už s GTX275 to lze hrát naprosto na max v 1920x1200.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Trek píše:Jo můžeš to klidně hrát bez prvního dílu, jenom si budeš muset víc číst ve hře ty texty, abys to pochopil.
Navazuje to na sebe hodně moc, je to v podstatě přímý pokračování jedničky s tím, že pokud si importuješ uloženou pozici z jedničky, tak se postavy a příběh podle toho chovaj a dostaneš bonusy (peníze, minerály a tak).
Nejlepší by bylo, kdyby sis koupil i jedniču a dohrál ji.

Jinak v tý hře nefunguje SLI a antialiasing, takže už s GTX275 to lze hrát naprosto na max v 1920x1200.
Proč opakuješ to co jsem napsal již dříve, dmnc. :roll:

Jinak AA lze zapnout.
http://community.kickasstorrents.com/sh ... #post12890
Vždy prodávám i jinde.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Já jsem tvůj příspěvek nečetl. Jenom odpovídám na otázku. A mám kartu od Nvidie, takže jsi sám dementní.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

no engine UT3 nemá s NV vôbec žiaden problém takže by to malo ísť zapnúť aj na NV

http://www.pcgameshardware.com/aid,7036 ... /Practice/
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Trek
díky moc
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Takže s tím antialiasingem a nvidií a sli.
Je novej sli update, ve kterym je profil pro ME2.

Antialiasing ve sli blbne (v některejch místech je propad fps).
Vyřešil jsem to tak, že používám multi-gpu antialiasing (32x), kterej jde a neblbne, protože při něm se multi-gpu deaktivuje. Ve 32x je to naprosto vyhlazený. Pokud by někdo chtěl screenshoty, tak můžu dát.
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

Zdravím, možno to bude divná otázka, ale zaujímalo by ma, či sa dajú dať do tých skratiek aj zbrane, neviem či som slepý, ale v nastavení nevidím možnosť nastaviť pre každú zbraň inú klávesu, ako to bolo v jednotke primárne nastavené na F1, ...F4, toto nové nastavenie mi pripadá pekne debilne, neviem možno si zvyknem ale aby som si zbran furt menil kolieskom na myši je pekna pi..vina.
Semo
Nováček
Nováček

hlas kapitana Bailey

Příspěvek od Semo »

zda se mi to, nebo kapitanu Bailey ze C-SEC (ten co s vami resi problem se scanerem, ktery vas povazuje za mrtveho pri prvnim vstupu na citadelu) propujcil svuj hlas XO Saul Tigh z Battlestar Galactica ? :arrow: http://www.bsg.cz/encyklopedie/postavy/ ... /saul-tigh :)
CPU: i7 3770K@4.5Ghz/1.26V + Noctua NH-D14, MB: ASUS P8P67 DELUXE (B3), RAM: 16GB 2200MHz , VGA: GTX980 4GB, SSD:240GB , HDD: Seagate 320GB, 500 GB, 1TB, 3TB , DVD-RW: ASUS , Zdroj: CM RS-700 Silent PRO 700W, Zvukova karta: Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer, Case: Fractal Design Define R3, Monitor: LCD Monitor 23" LG IPS, Repro: Logitech X-540 5.1
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

zmena zbrani koleckem je standardni ve vetsine akcnich her. mezi dvema zbranema muzes prepinat pomoci X
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: hlas kapitana Bailey

Příspěvek od Coololooser »

Semo píše:zda se mi to, nebo kapitanu Bailey ze C-SEC (ten co s vami resi problem se scanerem, ktery vas povazuje za mrtveho pri prvnim vstupu na citadelu) propujcil svuj hlas XO Saul Tigh z Battlestar Galactica ? :arrow: http://www.bsg.cz/encyklopedie/postavy/ ... /saul-tigh :)
Nezda. Edi (ta umela inteligence) zase dabuje Tricia Helfer (number six).
0118 999 881 999 119 7253
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Tak jsem to ted hral cely vikend, jsem na 30 a neco hodinach, ale pocatecni nadseni pomalu vyprchava. Nektera ta zjednoiduseni jsou opravdu az prilis velka.
Sice jsem jeden z tech, co si v jednicce stezovali na to, ze se tam sbira opravdu HODNE zbytecnych veci, ale to neznamena, ze jsem chtel zredukovat pocet zbrani na 2 od kazdeho typu a pocet brneni dokonce na jedno a to jen pro Sheparda. Ano, jsou dalsi v DLC, ale o tom az dale. Opravdu mi ale vadi nemoznost dat brneni partakum. Jsem sam, komu prijde divne, ze behaji do tuhych bitev jen v tricku (plasti, veste) a kalhotech?? Cekal jsem, ze alespon neco dostanou po splneni jejich ukolu, ale ouha, jen jsem dostal moznost zmenit barvy. Tudy teda cesta nevede.
Jak uz jsem zminil, mame tu placene DLC. S klidnym svedomim mohu rict, kaslete na to. Vyhozene penize. Vsechna brneni nejen, ze vypadaji hnusne, ale maji neoodelitelne helmy. Navic ani ty jejich statistiky nejsou zadna vyhra. Dale mame DLC partaka. Pulgigovy soubor s misi a s dalsim partakem. Super. Az na to, ze uz takhle je ve hre partaku tri pr... prkynka. Ja osobne nevidim duvod pro dalsiho. Coz je moje dalsi vytka. Partaci. Opet je jich na muj vkus moc a opet skoncite tim, ze budete brat na misi porad stejne duo sem tam s obmenou. V mem pripade je to Garrus a Samara. Takze jediny pouzitelny DLC jsou ty nove zbrane a to jen proto, ze v samotne hre je jich opravdu kriticky malo.
A posledni vec, co mi vadi je vesmir. Sice je pekne, jak si tam muzete litat jak je libo, ale k cemu to je, kdyz 90% planet je prazdnych? V prvnim dile byla na kazde planete, kde se dalo pristat nejaka vedlejsi mise. Navic clovek nemusel litat jak idiot od planety k planete aby nasel tu pravou.
Ale abych jen nehanil. Hra ma i dobre stranky. Na prvnim miste je to grafika. Autori z UE enginu opravdu mackaji, co se da. Navic v rozliseni 1680x1050 mi vubec nevadi absence AA a nejak nechapu lidi co misto hrani resi AA. To hraji v 800x600 ci co?
Dale se vcelku povedly boje a s nimi spojena AI. Sice porad trochu hapruje u mych partaku (nekdy se nezapoji vubec, jindy se vyriti dopredu a je po nich), ale nepratele si zaslouzi pochvalu. Kryji se, snazi se naji slaba mista ci mne obejit. Oproti prvnimu dilu opravdu pokrok. Jedine, co mne vadi, je to automaticke uzdravovani. V prvnim dile na vyssi obtiznosti jsem i u vojaka s regeneraci zdravi musel nejednou pouzit medigel. Tady staci se na par sekund schovat a jste jako rybicky. Jestli to tak pujde dal, tak treti dil uz rovnou muzou nazvat FPS...
Muj celkovy dojem je tedy rozporuplny. Uvidim, az to dohraju, ale zatim se klonim k nazoru, ze i pres nedostatky je prvni dil lepsi.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Mám drobný dotaz: Importoval jsem si postavu z ME1 a k mému překvapení vidím, že jsem skončil jako renegade přičemž jsem měl za to, že sem hrál paragona (asi sem zapomněl nebo sem to hrál dvakrát už nevím, to je jedno).Ale zajímá jestli není problém se během hry přeorientovat na paragona nebo jestli je ten počáteční stav tak velký, že to prostě nestihnu.Díky za odpověď.
Naposledy upravil(a) Don#2 dne pon 1. úno 2010, 09:42, celkem upraveno 1 x.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

No já sem importoval pure paragon postavu a jako bonus sem dostal nějaké paragon body, ale jenom větší než malé množství, přeorientovat se tak z paragon na renegada a obráceně je otázka chvíle
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Spalovac_mrtvol píše:No já sem importoval pure paragon postavu a jako bonus sem dostal nějaké paragon body, ale jenom větší než malé množství, přeorientovat se tak z paragon na renegada a obráceně je otázka chvíle
Super, díky.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“