Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

J X P píše:Hmm, s tou rychlostí je to vážně už občas dost špatný. Já jsem doufal, že kvalitní konkurencí bude muset Chello reagovat a tudíž zlepšit služby (zlevnit, nebo zrušit limity). Doufám v to stále a po vašich zkušenostech s rychlostí jsem byl jednoznačně na straně CDMA. Nyní, když už i Shitovi ta rychlost takto padá to už vážně zase tak růřově nevidím. I přesto je to ovšem služba, která je dobrá (bohužel už ne výborná=100 kb/s) a jistě se vyplatí (GPRS je stejně pomalejší).

Apropó netvrdil ET že bude rychlost minimálně 256 kB/s ? Jak je rychlost ošetřená ve smlouvě.
Tvrdil, že by se měla pohybovat kolem 256, ale garantovaná není!
Maj to chytře ošetřený, aby se to nedalo napadnout. Ve smlouvě nic garantované není...
Ono se to ustálý a ta rychlost kolem těch 256 nakonec bude...pevně v to věřím.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Je to strašně kolísavý, podle zatížení sítě... Trochu jsem ten obrázek zmenšil, ale snad to je vidět dobře. Pořízeno dnes v cca 11,30hod s interní anténkou. :D

Obrázek
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

OT:
jak je vidět, tak až odejdu ze školy (5,4MB/42,9Mb), tak asi zdechnu..... :old9:
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Roxyman píše:Tak kdo se chystá kupovat modem a bojí se že bude mít špatnej firmware (což způsobuje že se mu schazuje připojení a modem se vypíná), tak vězte, že v pondělí na prodejny ET dorazí na 100% otestované funkční modemy. Ty pofidérní se ztahují z prodejen a v pondělí max v úterý by měli mít už jen ty otestované!

Takže Sente, už se nemusíš bát :wink:

Jinak je opravuje zatím jeden servis v ČR a to sice "CELL NET".
Jj, takze jeste nejakej ten tejden počkam, az se situace uplne uklidní a jdu do toho :-)

Kamos jde dneska reklamovat ten svuj nepovedenej kousek - krome tech vypadku je spokojenej - jede to tady v CK porad kolem 500-600. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Slezman(CZE) píše:OT:
jak je vidět, tak až odejdu ze školy (5,4MB/42,9Mb), tak asi zdechnu..... :old9:
Nezdechneš...budeš vydělávat škváru a platit za relativně dobrý připojení jako my všichni :wink: .
Taková velká rychlost je už pak naprd, to už máš všechno hned a to je hrozná nuda...na nic nečekat... :wink: :lol:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
MaLer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaLer »

Ad modem - prvni sit = prvni modemy :) uprimne receno, netusim co si predstavujes pod pojmem "normalni modem", jako muzes vzit staryho dobryho US Robotics Courier, dej mu panbu vecnou slavu, a naroubovat to na CDMA2000, ale fakt nevim k cemu ti to bude :)

Ja bych to moc tragicky nevidel, zda se ze problemky jsou dane predevsim firmwarem, jelikoz zakladem vsech tehle modemu a podobnych sracicek pro CDMA jsou cipy od Qualcommu, tak by to melo byt v pohode. alespon ja na Macu problem nemam :) dneska jsem to instaloval na Widle, mel jsem trochu obavy jak to bude se sdilenim pripojenim - a hle :) staci zapnout sdileni, a ono to funguje :) jinak rychlost dneska kolem 11.30 na novych butovicich kolem 500 kbit/s.

Roxyman: mas nejakou informaci treba od kluku od vas, jak vyrazne to zlepsi prijem, takova externi "TV" antena? ani me moc nezajimaj decibely, spis "az do berlina" nebo tak neco :) diky
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Jen bych rád upozornil, že i4 začal prodávat věci kolem CDMA...

http://www.i4shop.net/cz/iObchod/PriceList.asp?ca=1624

ta směrová anténa a router vypadá velice zajímavě... ale nikde jsem neviděl že si můžete koupit jiný modem než od ET :(

...jo mimochodem... nebuďte oškliví... sháním jakéhokoliv pražáka s CDMA, který by buď přijel či pujčil mi modem... potřebuji prověřit "flekatý" signál u nás doma prostě nemám 9k Kč na zálohu na zapůjčení od ET ... díky moc :wink:
Francie ... sladká Francie
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No, ten CDMA router vypadá velice zajímavě. To su zvědavej co z toho vyleze.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Roxyman píše:Jinak ten firmware mám doma, kdyby ho někdo chtěl má to 600 kilo.
Kde je link? :-D Zkusit se má všechno :oops: Postup na flash bude v texťáku ? :mrgreen: :worship: :comp:
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

MaLer píše:Roxyman: mas nejakou informaci treba od kluku od vas, jak vyrazne to zlepsi prijem, takova externi "TV" antena? ani me moc nezajimaj decibely, spis "az do berlina" nebo tak neco :) diky
Mno zatím nemám nic..
Naposledy upravil(a) Roxyman dne pon 15. lis 2004, 14:33, celkem upraveno 1 x.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

...
Naposledy upravil(a) Roxyman dne úte 2. lis 2004, 12:45, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Roxyman píše:Už vím co způsobovalo chybu že se modem sám vypínal nebo že přerušoval připojení!!!

chyba byla ve špatně zadaném ESN (něco jako IMEI u GSM mobilu)
Síť měla problém modem správně sesinchronizovat s ESN modemu. Prostě si síť počas přenosu stále ověřuje identifikaci a tohle tam dělalo bordel...alespoň tak nějak mi to dnes vysvětloval kolega a takhle jsem to pochopil :wink:
Jak se má teda správně nastavit ESN?
Podle mně: Tohle je spíš asi flash.utilita, která dovede měnit skrytá nastavení. Z modemu si vytáhnu nastavení modemu (*.gpc - nebo nějak tak), abych nemusel ty nastavení klovat znova (asi bych se i překlepl, nebo to domršil...móóc voleb :( ) a schází mně binární soubor *.bin, popř. *.rl (neboli vlastní firmware). Je to tak, nebo se pletu? Nemáš náhodou i ten binární soubor? Nebo stačí v tý utilitě něco jinak nastavit? :x Už to řešíme i tady http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=1037 :? :)
Vyřeší nový firmware problém s nabíjením aku? (Ten konektor od trafa je divokej, ale když se správně "natočí", tak je to v pohodě). Někdy napíše "Nabíjení ukončeno" a je to OK, ale někdy nabíjí furt a modem je zahřátej jako kamna. :cry: Mně osobně to naštěstí nepadá. :)

Thx :old4: :worship:

//edit wilik - upravena ciitace od roxymena
MaLer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaLer »

Ad ten CDMA router - nestudoval sem clanek na mobil.cz, ale predpokladam, ze to v principu to same - pro nejaky Wifi bod je mozne nahrat novy OS (je to postavene na linuxu) a pak pouzivat to AP pro vytaceni CDMA spojeni....
link: http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikac ... 40811.html

jinak "cdma doplnky" je stejna marketingova navnada jako ze "kerio podporuje CDMA" - jsou to normalni antenni kabely, a predpokladam ze antena se driv pouzivala pro NTM nebo UHF a router je bud neco na bazi linuxu, tedy modularni, nebo to umoznuje pripojit obecne externi USB modem... ale to jen jen IMHO :))
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

MaLer píše:jinak "cdma doplnky" je stejna marketingova navnada jako ze "kerio podporuje CDMA" - jsou to normalni antenni kabely, a predpokladam ze antena se driv pouzivala pro NTM nebo UHF a router je bud neco na bazi linuxu, tedy modularni, nebo to umoznuje pripojit obecne externi USB modem... ale to jen jen IMHO :))
tak jasně, ale komu to vadí? prostě BFU nemusí nic konfigurovat, zapojí to a jede se... uživatel i obchodník mají plnou spokojenost...
Francie ... sladká Francie
Kašpy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kašpy »

tak otec si to CDMA koupil od Eurotelu..
je to fakt super jen mě sere že tady není až zas tak sylnej signal
(ale otec slibuje že si udělá vlastní mega anténu a hodí ji na stožár
btw:mám vedle baraku svuj vlasní obrovskés stožár [něco jako je na každém kopci,je radioamatér] )

ma tady 2dily signálu ...zatim jsem rychlos neměřil

ps:škoda že jsem podepsal smlouvu s kabelovou televizí na 1,5roku..až smlouva skončí jdu do CDMA (naví ted je to jak kupovat mobilnite telefó hned potom co vyjde na trh, doufám že cena pujde ještě níž)
btw:nebydlim u fotra takže mi připojení nemůže nasdílet(bydlim u mamy)
jolae
Nováček
Nováček

Příspěvek od jolae »

S tou rychlosti to je hodne bad:(((
2x sem psal na eurotel mail a oni ani neodpovedeli!!
Prvni den rychlost neklesla pod 90kB/s

ted sem rad kdyz se udrzi na 32kB/s a to jeste tomu "pomaham ocima" :((
Lokalita Praha 9
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jolae píše:S tou rychlosti to je hodne bad:(((
2x sem psal na eurotel mail a oni ani neodpovedeli!!
Prvni den rychlost neklesla pod 90kB/s

ted sem rad kdyz se udrzi na 32kB/s a to jeste tomu "pomaham ocima" :((
Lokalita Praha 9
no ono jde o to na co to připojení máš, jestli na seriózní práci, tak je 32 kBps úplně v pohodě, ale jestli na stahování tak smůla
já kdybych si měl vybrat jestli si vezmu třetinovou rychlost toho co mám teď třeba za poloviční peníze, tak neváhám ani minutu, já to prostě nevyužiju
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

jolae píše:ted sem rad kdyz se udrzi na 32kB/s a to jeste tomu "pomaham ocima" :((
Lokalita Praha 9
Můžeš trochu konkretizovat??Jinak se mi ani nechce věřit že by to bylo až takhle pomalý...
:cry:
Naposledy upravil(a) Roxyman dne pon 15. lis 2004, 14:34, celkem upraveno 1 x.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Roxyman píše:Jinak se mi ani nechce věřit že by to bylo až takhle pomalý...
Těch 32kB/s je pomalejší než DATA NONSTOP... :? :cry:
¨
Jestli ti jede DATA NONSTOP 32kBps, tak si ho jdu hned zitra poridit :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to Roxyman: zkus si přečíst základní terminologii http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15089 ¨
32 kBps není to samé jako 32kbps

mimochodem, dnes CDMA v lokalitě Brno - Ořešín jelo taky přesně na 32 kBps
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“