Gembird WCS-YF-1A 5.1 jak hrají ve srovnání s konkurecní???

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

Takový drobný dotaz:
Zjistil jsem, že u mé sestavy je jeden kabel (k přednímu satelitu) nějaký špatný. Při určitém pohybu se reprodukce konkrétního kanálu ztlumí nebo naopak zesílí - asi nějaká drobná vada při výrobě nebo nalomený kabel. Takovou drobnost se mi nechce reklamovat - spíš mě napadlo, že bych při té příložitosti vymněnil oba kabely předních satelitů za něco kvalitnějšího. Nemyslím nic extrémního, tak 20-40Kč/m, popř. i pozlacený konektor. Těch pár metrů by tak celkově vyšlo tak na 300Kč i s konektory.
Nezkoušli jste někdo, jak kvalitní jsou dodávané kabely nebo něco podobného? Zajímalo by mě, jestli by byl poznat rozdíl na zvuku - přední repro využívám často i na hudbu jen v režimu 2.1.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

urcite by si rozdiel nepocul... Nejedna sa o ziadne HIFI a ani nic extra kvalitne. treba si uvedomit ze toto repro je urcene pre PC a teda primarne na hry, filmy, mp3 a pri pocuvani aj Audio CD/DVD sa najde spustu inych slabsich clankov ako je
ktorykolvek kabel.... Pretoze plati pravidlo, ze: Zvukovy system hra najlepsie tak, ako jeho najslabsia suciastka" :wink: Takze investovat do kvazi pozlatenych konektorov ci kvalitnych hrubych kablov urcite zmysel nema...
our-destiny
Nováček
Nováček

nefacha subák

Příspěvek od our-destiny »

Zdravím..vše zapojedné..zvukovka audigy 2..repro gembirdy nové provedení...v THX testu repro vše v pořádku..všechny bedýnky se ozývají odkud mají..i subák...zabruní...ale když si pustím hru..film hudbu prsotě cokoliv...tak subák jen mlčí..a at zvyšuji basy..tak stejně to zabírá jen na malé bedýnky a subák mlčí..sviňáák.o)))..vse zapnuté na AC-3 výstupu na subu.....pokud tam přepnu na 5.1 či 2.1...subák zapne a hraje s repro ostatníma..ale kanály se pomýchaj..tzn v testu to skáče uplně zmateně..nevíte co s tím..?...mám ovladače YouP-Drivers-NewYear2005...nemůže být třeba ještě chyba v AC3 kodeku, co mám nainstalovaný v kompu?..nepracuje to nejak spolu?
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: nefacha subák

Příspěvek od Eros »

our-destiny píše:Zdravím..vše zapojedné..zvukovka audigy 2..repro gembirdy nové provedení...v THX testu repro vše v pořádku..všechny bedýnky se ozývají odkud mají..i subák...zabruní...ale když si pustím hru..film hudbu prsotě cokoliv...tak subák jen mlčí..a at zvyšuji basy..tak stejně to zabírá jen na malé bedýnky a subák mlčí..sviňáák.o)))..vse zapnuté na AC-3 výstupu na subu.....pokud tam přepnu na 5.1 či 2.1...subák zapne a hraje s repro ostatníma..ale kanály se pomýchaj..tzn v testu to skáče uplně zmateně..nevíte co s tím..?...mám ovladače YouP-Drivers-NewYear2005...nemůže být třeba ještě chyba v AC3 kodeku, co mám nainstalovaný v kompu?..nepracuje to nejak spolu?
neviem ci to je ono ale skus ci nemas v ovladacoch nieco ako presmerovanie basoveho pasma na vystup subwoofer u zvukovky potom by sa tam mala dat aj nastavit deliaca frekvencia
our-destiny
Nováček
Nováček

Re: nefacha subák

Příspěvek od our-destiny »

Ahoj..no i kdyby to tim bylo, tak vůbec netusim, kde se to da nastavit :o) to přesměrování basového pásma do subwooferu..ve speaker settings mam akorat bass management a tam si muzu nastavit hlasitost subu..max..a pak crossover frekvenci odkud teda asi basi zabiraj..ale aj pri tom subak při AC3 mlčí.
Golem
Nováček
Nováček

Příspěvek od Golem »

me taky pri a3c sub mlci a ani neni slyset mluveny slovo z centru prijde me jako by centr hral basy nevim...a pri 5.1 zase hraje nejak centr nahlas...v testu v ovadacich to cosi hlasi o spatne zapojenych kabelech ale prosel jsem to x krat tak nevim..a treba test v half-life 2 uplne v pohode..a v origos ovladacich od creative mi ani nefunguje hlasitost pro sub proste at ho zesilim nebo zeslabim tak zadna reakce
Golem
Nováček
Nováček

Příspěvek od Golem »

jo a a ac3 je vylozene jen na filmy? nebo se da pouzit i v jinde
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Golem píše:me taky pri a3c sub mlci a ani neni slyset mluveny slovo z centru prijde me jako by centr hral basy nevim...a pri 5.1 zase hraje nejak centr nahlas...v testu v ovadacich to cosi hlasi o spatne zapojenych kabelech ale prosel jsem to x krat tak nevim..a treba test v half-life 2 uplne v pohode..a v origos ovladacich od creative mi ani nefunguje hlasitost pro sub proste at ho zesilim nebo zeslabim tak zadna reakce
Tohle vypadá, že máš prohozená cinche na center/subwoofer.... Zkus to prohodit :)

Jinak mě taky při AC-3 subwoofer skoro nehraji a pro 2.1 i 5.1 hraje krásně... Vůbec netuším v čem je problém :sad:
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Golem píše:jo a a ac3 je vylozene jen na filmy? nebo se da pouzit i v jinde
Primárně je hlavně na filmy a to ten film nesmí být v 2.1, což se taky stává, na hudbu je to nepoužitelný, tam je poslouchatelné jen 2.1 a u her mi přijde příjemnější 5.1
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Už jste někdo přišel na to proč při AC-3 modu nefunguje subwoofer? Nějak mi to nejde do hlavy :sad:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

tak jsem včera jedny tyhle gembirdy osadil ...byly trochu nějaké problémy s obráceným sub a centrem ale stačí přehodit vzadu kabely a všechno jelo ... na AC3 samosebou ... žádnej problém
Erumoico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Erumoico »

Chtel jsem se poradit jakou si koupit nejlepsi zvukovku do 3000 Kč hlavne aby byla kvalitni a mela cisty zvuk a nejake mensi parametry jetli by mi nekdo o ni rekl.Diky moc.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Display

Příspěvek od Brázda.l »

Dobrý den, koupil jsem si tyto reproduktory, chci se zeptak jde u Subwoofru zhasnout display.(nemyslím zmáčknutí tlačítka OFF na zadní straně.) A ještě se chci zeptak k čemu je dobrý tlačítko na subwoofru I.R.
MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Display

Příspěvek od Eros »

Brázda.l píše:... jde u Subwoofru zhasnout display..... k čemu je dobrý tlačítko na subwoofru I.R.
display sa zhasnut neda aspon nie bez zasahu do zapojenia si myslim a co sa tyka toho IR tak to je primac na dialkove ovladanie
rangerr
Nováček
Nováček

REPRO GEMBIRD 5.1 set WCS-YF-1A black

Příspěvek od rangerr »

mám tyto bedny a jsou uplně nahovno :( v manualu píšou že subwofer má jít +-15db a jdou jenom +-10db a když pustím divx film s AC3 a koukám na AC3 filter na bednách dám vstup a vystup AC3 tak subfofer mlčí jako hrob :(

nevíte nekdo co s tím
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Máš to nějaký rozbitý, já je mám asi 2 týdny a jsem nadmíru spokojený. Ten subwoofer mi jde normálně na +15 nevím v čem máš problém. A ten woofer při filmech mi taky nehrál, ale nainstaloval jsem KX Drivery a jedu uplně normálně.(Co máš za zvuk.kartu?) Takže ja snima problém nemám žádnej. Je mi tě líto.(HAHAHA)
jenxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenxik »

S tim nehrajicim subwooferem bude chyba asi ve zvukove karte (popř. ovladace). Mam X-fi a nadherne mi vykresluje basy i na ac3 a k tomu kdyz je vychytane CMSS-3Dsurround, tak je to radost poslouchat ze vsech repro. Mel jsem pujcenou Soundblaster live a tam mi to delalo taky problemy.
NEW PC Athlon X2 5400+ Black Edition, MB Gigabyte MA78G-DS3H, CoolerMaster Hyper 212, 2x DDR2 2048MB 800MHZ Kingmax, HD SAMSUNG F1 640GB SATAII/300, VGA ASUS EAH4850 512MB OC 625/2000->700/2200 (edit BIOS), zdroj Enermax 82+ 385W

OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600 :twisted: 3dMark05 4700 , CASE: ML5412 + 500W alu zdroj, sound: eXtreme Fidelity (X-Fi) Extreme Music + GEMBIRD WCS-YF-1A, HDD: 160GB HITACHI
Obrázek I like ITObrázek
fac3
Nováček
Nováček

Příspěvek od fac3 »

Jak mam poznat ktery drat z dvojlinky k repro je + a kterej - kdyz nejsou barevne rozliseny.A nesmejte se,nerozumim tomu :oops:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

fac3 píše:Jak mam poznat ktery drat z dvojlinky k repro je + a kterej - kdyz nejsou barevne rozliseny.A nesmejte se,nerozumim tomu :oops:
zapojis tuzkovu bateriu na poly a ked vyskoci membrana dopredu, pri pole baterie + je kabel +... :wink:
mk1141
Nováček
Nováček

Příspěvek od mk1141 »

Neviem či tu ešte niekto zareaguje, ale našiel som tieto repro za dobru cenu, no neviem či to nahodou nie je chyba http://www.shop-it.sk/efn/?Mode=Sti&StiId=48112
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“