Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
BlackJack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackJack »

No to na mojom prescotte som raz po pár hodinách hrania nameral 78°C :shock: ..... to ma dosť vystrašilo, a tak som poriadne očistil chladič (som ho povysával :-D ) - teplota klesla na max. 52°C pri hraní..... a ešte som kúpil nový case s vetrákmi - Aerocool ExtremEngine 3T BBA 8-) (len ho momentálne ešte nemám zapojený, tak neviem o koľko sa tá teplota zniži :) )....a plánujem aj výmenu zdroja, ale ešte na to nie sú financie.... :(
Tak keď to tak peče :evil: , tak čo mám robiť.... :wink:
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF
imho
Nováček
Nováček

Příspěvek od imho »

Muj Prescott 630 3,0Ghz ma momentalne 41 stupnu. :x.Ale cislo to urcite neni konecny protoze nez sem stihl prikoupit a vymenit vzuchtechniku asi za 1000kč tak mi stihl uvarit pasivně chlazenou grafickou kartu :sad: , ktera je ted v reklamaci, takze tam ted mam provizorni GF 440MX :x . :sad: . Jestli se vrati,tak teplota urcite poroste. :x
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

imho píše:Muj Prescott 630 3,0Ghz ma momentalne 41 stupnu. :x.Ale cislo to urcite neni konecny protoze nez sem stihl prikoupit a vymenit vzuchtechniku asi za 1000kč tak mi stihl uvarit pasivně chlazenou grafickou kartu :sad: , ktera je ted v reklamaci, takze tam ted mam provizorni GF 440MX :x . :sad: . Jestli se vrati,tak teplota urcite poroste. :x
co to placas jak ti mohl procesor uvarit grafiku? ja mam tento cpu na 60°C a je to pohoda.. proste provozni teplota.
golop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golop »

patrix píše:
imho píše:Muj Prescott 630 3,0Ghz ma momentalne 41 stupnu. :x.Ale cislo to urcite neni konecny protoze nez sem stihl prikoupit a vymenit vzuchtechniku asi za 1000kč tak mi stihl uvarit pasivně chlazenou grafickou kartu :sad: , ktera je ted v reklamaci, takze tam ted mam provizorni GF 440MX :x . :sad: . Jestli se vrati,tak teplota urcite poroste. :x
co to placas jak ti mohl procesor uvarit grafiku? ja mam tento cpu na 60°C a je to pohoda.. proste provozni teplota.
asi tak ze lamo ten teply vzduch jde na tu pasivne chalazenou vga :down:
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

teply vzduch jde podle fyzickalnich vlastnosti na teto planete vzhuru, tam to ma odvadet minimalne vetrak od zdroje. graficka karta byva vetsinou pod procesorem a spravna cirkulace vzduchu ve skrini by mela byt tim tuplem lip vyresena, kdyz je gpu chlazene pasivne.
golop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golop »

patrix píše:teply vzduch jde podle fyzickalnich vlastnosti na teto planete vzhuru, tam to ma odvadet minimalne vetrak od zdroje. graficka karta byva vetsinou pod procesorem a spravna cirkulace vzduchu ve skrini by mela byt tim tuplem lip vyresena, kdyz je gpu chlazene pasivne.
treba ma desktop
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

golop píše:
patrix píše:teply vzduch jde podle fyzickalnich vlastnosti na teto planete vzhuru, tam to ma odvadet minimalne vetrak od zdroje. graficka karta byva vetsinou pod procesorem a spravna cirkulace vzduchu ve skrini by mela byt tim tuplem lip vyresena, kdyz je gpu chlazene pasivne.
treba ma desktop
Obrázek
golop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golop »

patrix píše:
golop píše: treba ma desktop
Obrázek
ma blbe nastavene vetraky treba (sem :down:)
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

golop píše: ma blbe nastavene vetraky treba (sem :down:)
rekneme ze desktop asi urcite nema a v normalni case proste aspon zdroj nahore horkej vzduch vytahne.

jinak zaujala mě informace v tvém profilu: HDD: 80GHz seagate
imho
Nováček
Nováček

Příspěvek od imho »

Desktop nemam. Predtim sem mnel AMD XP 2400+. Necekal sem ze bude topit aji ostatni rikali ze to bude v klidu, ale nebylo. Zdroj to vubec nestacil cucat+ to jeste hrala ta grafika. Mozna sem ji nemnel tak zatezovat. Prece jen Battlefield 2 na 1280 krat 1024 uz je zatez. Mnel sem zustat na default tohle by se nemuselo stát. :x
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Ja mam ted tento Obrázek a bez zateze (internet,WMP,ICQ...)mem nejakejch 37*c Pri hrani sem to nemeril. Netocim na plny otacky. Myslite ze to je normalni teplota?
Este link kde sem to kupoval http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... GGB-687072
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

moje sestava:
Intel celeron D 320
Deska MSI 865GM3
Graf-FX 5200 (128 MB)
a teploty mam :
CPU: 38 stupnu bez zateze a 52 pri 100% zatezi
Deska: 32 v desktopu 38 pri zatezi
GPU : 36 desktop,45 zatez

cpu je taktle z 2,4 GHz na 3 GHz (165x18)vice z desky nedostanu
na grafice a cpu je vodnik ale je to muj prvni tudis jeste neni moc uciny.ale v lete budu delat noveho uz mam pripravene nakresy jen cas mi chybi :-(
mam otazku ikdyz senzory pisou ze na cipove sade je tech 38 tak na chladici ruku neudrzim a externi teplomer (nejaky protivny v case mi pise 76 ) :oops:
vubec nevim cemu mam verit
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

já mám na mojí P4 prescott v klidu 61 stupňů:( a při zátěži asi 65.....ale když to přetaktuju tak mě to hlásí pořád 61 stupňů na 3.06 i na 3.4......divný co ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
halmosmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od halmosmi »

Mám tiež Intel P4 2,66 GHz a hneď po štarte má teplotu 48-50°C.Pri teste Prime 95 sa dostanem na 70°C.Keď však chytím chladič tak ten má asi tak zo 30°C.Nemôže to byť tou originálnou pastou?Je to kvalitná pasta, či nestojí za veľa?Myslím že chladič je osadený dobre.Skrinku som nechal z oboch strán otvorenú takže o nedostatku vetrania sa nedá asi hovoriť.Poradťe čo s tým.Skúsiť vymeniť pastu za novú?Mám striebornú TTG-S104 TITAN.Nebola by lepšia ako origoš?
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Ja mam P4 2.4 NW teploty
Klud:29C
Zataz:35C
Kupil som si Titan Celomedeny (nefim jaky typ) chladic ... na max otackach trochu hlucny ale regulator to isti ;)
jedina vec co mi chyba je HT
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
piston
Nováček
Nováček

Příspěvek od piston »

chcem sa opytat ze ci je normalne ze ked je po naneseni teplovodivej pasty trocha vyssia teplota cpu? niekde som tusim pocul ze sa to musi usadit alebo take nieco :?
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

musis naniest tenku vrstvu staci ze si jej dal viac...
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Ja mam Celeron D 2,4Ghz@3,42Ghz, Vcore default, taktnuto zvysenim FSB z 133@190. Teplotu mi Speed Fan hlasi ve Windows hlasi 52C, pri hrani SA + - to samy. Pri testu Prime95 mam klidne 58C :o Taky mi to prijde husty, jeste to zkusim vytahnout vic 8)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

P4 3GHz @3.9GHz freezer4 @1500ot./mic (Q-Fan), 1.45v
teraz v teple dni 45st iddle, 58st. prime95 po hodinke....

freezer nasmerovany na zadnu stranu case kde su 2X AC Fan3 + vycuc 12cm fan zdroja...

Foto:

na tejto fotke mam EC 500w s 14cm fanom....inak teraz taz mam uz fortrona s 12kou:

Obrázek
kupco
Začátečník
Začátečník

Maximalne teploty procesorov INTEL

Příspěvek od kupco »

Len tak pre informaciu, na webe www.pretaktovanie.sk je zaujimava tabulka, nech sa paci.

V pripade zaujmu odporucam si pozriet aj: http://users.erols.com/chare/elec.htm#intel

Obrázek
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“