GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Alfajk »

Riku píše: Alfajk: no bůhví co to ti žábožrouti kecají, dá se tohle nějak ověřit?
na strankach nvidie radsi nemaji rops vubec napsany,ale treba i zde http://diit.cz/clanek/maxwell-geforce-g ... 980-vydany zminujou 64rops
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Podle me je to blbost s tema 52rops.Podle prekladace tam pisou neco ve smyslu, ze se GTX970 nedostala na sve maxixum v tom testu a ze nevedi proc to tak je a ze je to asi kvuli tomu ze je ta karta tak nevyvazena(orezana).

Na CB.de otestovali asus strix vs gigabyte gtx970 a jako vitez jak v teplote tak v hluku zkoncil gigabyte.
http://www.computerbase.de/2014-09/gefo ... nvidia/11/
Ta gigabytka jim vysla jako vubec nejtizsi karta krome 750TI.
Naposledy upravil(a) HEAD dne sob 20. zář 2014, 02:50, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Takže ještě test pro Acheho, už jsem rozchodil Warheada.

16xHQAF 4x AA bez TRAA (k ničemu CPU limit, GPU load asi jen 60%):
http://i.imgur.com/L108vxa.jpg

16x HQAF 4xAA + 4xSSTRAA:
http://i.imgur.com/nQdsjTW.jpg

16x HQAF 8xAA + 8xSSTRAA:
http://i.imgur.com/5YsSt95.jpg

16xHPAF 8xAA + 8xSSTRAA:
http://i.imgur.com/BFMDVRI.jpg

Co mě dost překvapilo, je celkem rozdíl 55 vs 61 fps v 8x režimu mezi max quality AF a high performace AF.

Jinak kvalita analog VGA je vynikající, best co jsem kdy viděl, proto jsem vzal tuhle konkrétní kartu protože jejich nereferák 660 měla rovněž super kvalitu, Asusy mívaj taky, GB bohužel ne tak jsem se jí vyhnul. Jinak ale spíš rozhodně doporučim GB místo MSI (Resp u 980 klidně i referenci), GB vypadá nejlíp a MSI jsou shitky já mam tenhle kus jen kvůli tý 2D kvalitě a upřímně řečeno možná i zkusim GB protože kdyby nepískala a nebylo horší OC a obraz dopadl dobře (což u GB 670 a 680 nedopadl) tak jí beru.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Parada Btw tim 8xMSAA myslis ve hre 8QAA ze?
Zkus to jeste testnout jen s 8xAA, protoze si sem jistej ze ache myslel tim 8x AA prave jen 8xAA a ne 8xQ.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne, nemyslim 8xQ jen 8x, resp můj warhead má tuto nabídku a tam jsem vybral 8x... popravdě, pamatuji jinou nabídku s vícero možnostmi.... žeby driver? Či samotnej maxwell? Či to že jedu modlou 64-bit verzi warheadu pro více paměti u modlejch levelů? Hmm...

http://i.imgur.com/MOnl41n.jpg

Edit: Ha!

I v driverech je jen MSAA 2x 4x 8x, chybí zde veškeré jiné formy AA... asi stejná story jako u malého Maxwella...
A VŠEM RECENZÍM TO UNIKLO

What the fuck.....

Tohle je docela blbý protože některé hry např zde Crysis v DX10 modu nevyjímaje nejdou forcnout AA přes driver či inspector, tzn AA režimy které ta karta nereportne hře tam vůbec na výběr nejsou, a proto mam ten výběr ve Warheadu tak ouzkej, je 100% totožnej s výběrem v NV driverech.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ten tvuj vykon s 8xAA odpovida vykonu s 8xQAA je to naky divny.V crysis myslim je 8xAA jen 8xCSAA a 8xQ je 8xMSAA.Jakoby maxwell neumel csaa nebo to spis musis vynutit v nv inspectoru.

Moje vysledky s gtx670 1280/7400

4xAA+4xTRAA-50.3Fps
8xAA+8xTRAA-50Fps
8xQAA+8xTRAA-31Fps

Ta GTX970 byla na 1500Mhz?vychazi asi 65% s 4xTRAA(ze by to brzdil cpu?) nad moji gtx670 1280/7400 a o 80% pri 8xQAA+8xTRAA
Naposledy upravil(a) HEAD dne sob 20. zář 2014, 03:08, celkem upraveno 2 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Byla na 1524/8100Mhz

Editnul jsem ten post.... hle na co jsem narazil....

Tohle je prosím celá nabídka:

http://i.imgur.com/VavAN2t.jpg
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No jo musis si vynutit 8x CSAA pres nv inspector treba to pude :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zkusim... ale CSAA jsme v tom nikdy netestovali (a já jej ani nikdy nepoužil hraju hry MSAA + TRAA, jiné formy AA jsou buďto nehorázně slow nebo mažou, to už si místo nich radši zapnu oversampling, doufám že to CSAA neni ňáká ta mazanice) ale teda uff... a všem to uniklo.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No jelikoz to 8xCSAA + 8xTRAA ma u me stejnej vykon jako 4xMSAA+4TRAA da se predpokladat ze to bude stejny i u maxwella.
Takze 82Fps
Gtx780 na 1150Mhz tam mela 66Fps
Btw jaky si tam mel vytizeni gpu u 4xMSAA+4xTRAA?Nebrzdil to nahodou taky cpu?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Snažil jsem se narvat 8x CSAA jak do base tak do warhead profilu a nic... výkon stejnej pořád jak 8x MSAA + 8x TRAA a obraz ihmo taky.

Vytížení CPU? To je blbost ne, to se neměří resp nic neznamená. Vytížení GPU bylo jen tak tak maximální. A btw při použití high perf AF to v tomto režimu poskočilo z 86 na 95fps.

Pomalu to vidim tak že lidi s GK110 co maj rádi vysoká AA + HQAF + TRAA by se zatim měli držet své stávající karty. Samo sebou, plná 980 je ještě o těch 15-20% rychlejší. Majitelům GK104 či nedej bože slabších (či radeonů) bych ale přechod doporučil. Je to rovněž excelentní BFU karta. V ne-extrémních nastaveních jsem pokořil svého sarého Titana, obě karty po OC....
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nahodou tech 82Fps je hodne luxusnich
Na to ze ta karta ma 1664SP a 104TMU je to doslova neuveritelny.
To je 25% nad tou gtx780 na 1150Mhz.

Pro majitele Gk104 je to no brain kauf :)

Btw muzes jeste zkusit kolik budes mit fps v tomhle useku s pouzitim toho novyho downsamplingu?
Ale testni to bez AA a AF!!!
3840x2160 bez AA a AF.Fakt sem zvedavej kolik dava gtx970 fps se 64rops.Jestli bude crysis hratelnej s tim DSR bude to bomba.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

OK, ale AF necham 16x high perf, bez AF se nehraje, to je pak rozmazanej humus i s oversamplingem.

Edit: Tady máš 4K bez AA:

http://i.imgur.com/pQ4ppFI.jpg

Edit: Super, ten oversampling nyní jde aktivovat i u klonovanejch výstupů, přesně co jsem potřeboval. Tohle přes custom res nikdy nešlo použít, ale teď jde. By default to nepovolí, ale když to člověk aktivuje a až potom nastaví klonování výstupů, tak to zůstane enabled a funguje to na oba výstupy. Akorát jsem změnil to rozostření z 33% na 25%, to mi přijde tak akorát.

Edit2: Tak ne až tak dokonale, v Archeage mi to způsobuje pády driveru když je to aktivní.
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nerobi ti to oc? Neskusal si ho znizit?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano, neni to OC, děje se to i na defaultu a jakmile přestanu používat to oversampling rozlišení všechny problémy zmizí. Když použíju starou varinatu oversamplingu ala ručně definované custom rozlišení tak opět bez problémů, ale to nejde použít při klonování na vícero výstupů. Nicméně toto je SW problém a zatim jediná hra, jsme na prvnim driveru pro tuto kartu, dle mého názoru je toto otázka času a drobného bugfixu.

OC jsem zkoušel 2 hodiny v této hře a další 2 v Crysis 3 a konečné stable OC tohoto kousku než přijdou OV utility a prasobiosy je 1524/8100. Dobré taky je že se (až na shadow warriora) drží TDP po OC kolem 100%, bez Oc kolem 90%, limit afterburneu tohodle kusu je 110% tzn drží to full takty, nekolísá frekvence. Max burn, ala furmark boost srazí jen na nekolísajících 1340Mhz.

Asi si jí nechám, v case vhlavnim PC na jiném zdroji (starej HX750 místo Bequiet 600) píská mnohem méně a krom Crysis menu to neni slyšet. Na to že je to asic 75% a defalt oltáž je to prostě dobrej kus, alespoň porovnáno s tím čeho dosahovali v recenzích.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Prasobiosy už existujou, dokonce na to snad funguje KBE, vzi OCN.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Tak vysvětlení toho počtu ROPs a výsledků teoretických testů na hardware.fr jsem našel na B3D fóru
It's not the ROPs. Each SMM can output 16 bytes (4x32b pixels) per clock. 970 only has 13 SMM's ==> 13x4 = 52.

Also, each ROP cluster has 16 ROPs so it's doubtful they could disable just 12.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Vypíchnul bych tohle recenzi kde testovali SLI a dopadlo dobře. A hlavně.... 980SLI žere ve full loadu méně jak 290X uber.

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-C ... y/Overcloc

Nvidia klidně může vydat X2ku která bude mít menší spotřebu jak tohle. Doufejeme že ta nová high-end single GPU karta co AMD připravuje s vodou sama sebe ospravedlní výkonem, ne něco jako 350-400W, voda, a výkon 15-20% nad 290X, to by byl děsnej průser.

Rad-X včera ještě nebyly! Včera jsem ani nenalezl kompatibilní verzi NVflashe, Skynet pro kartu topic udělal ale žádné funkční linky tam nebyly. Edit: A stále tam neni.
Looks like we need a new Nvflash update it won't recognize the bootstrap . Golden Tiger has tested it and cannot get it flashed I already sent out some emails so we can have it done.

PS: I'm still looking in more contents to add in the first page, also those tree first reserved post is for ASIC chart i may integrate it on the main form. also those best benchmark I'm going to post there.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Som rad, ze sa naplnili ciastocne moje prognózy a nie Headove. 4K ready, prakticky 980 je schopna aj množstvo hier rozbehat.. 970 s OC i bez nej paráda... uvidíme ale reálne OC az doma.. recenzovane kusy sú vzdy lepšie.. tipujem doma skor 1450+/-..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Můj kus topnul "zatím" všechny recenze. :P Bring it on. :P
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“