MSI K8N Neo /Platinum (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
rominho1
Nováček
Nováček

Příspěvek od rominho1 »

Thimy píše:
rominho1 píše: ako ti funguje ta doska? vraj ta doska stoji riadne za velke prd. usb 2.0 , restartovanie, modra obrazovka. atd.atd
No co viem, tak tie problemy co popisujes mala doska MSI K8N NEO FSR, ktora sa uz nevyraba. Ja mam V2.0 verziu, co uz bohuzial patri do MSI V CLASS serie, takze akoze lacna sunka, ale co sa tyka spracovania je podla mna na dobrej urovni a aj pretaktovanie je vcelku dostacujuce (max stabilne bolo nieco cez 315 HTT, ale dlhodobo to pozivam na 300 a myslim ze doska by pohode zvladla aj viac ako 325, len to asi procak nezvlada, ale odskusat to nemam ako. A inak ma aj delicku 2,5 na HTT co nema ani napr. ABIT NF8 a myslim ze to tiez moze pomoct najme pri vyzsich frequenciach.
no pretaktovavat ju nebudem, len som si ju objednaval cez net tak dost na rychlo len podla parametrou, v ktorych obstala vo svojej triede pomerne slusne. horsie to bolo s nazormi uzivatelov, ktory hovoirli, ze je kazova, teda ta prva verzia. dufam, ze ta druha je ok. ako pises.dik za pomoc.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

S bordelem do bordelu. Poradte, PLEAS.
Naposledy upravil(a) Ruka dne ned 19. úno 2006, 05:32, celkem upraveno 6 x.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Thimy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thimy »

Ten oranžový slot je len pre karty MSI, čo viem a má tušim zosilnené napájanie. Neviem presne, ale možne to je, že ti to odišlo práve pre to. Skús pozrieť do manuálu, ak ho ešte máš čo tam o tom slote píšu. A už ti asi ťažko poradíme, keď to ide na reklamáciu (iná možnosť podla mňa ani neni), avšak ak chipset neprimerane kúri, tak to má už zrejme za sebou dáky napajací obvod a asi aj chipset :cry:
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Navod sezrali minozemstani, protoze na mistech kde se obvykle nachazi jsem ho nenasel a nenasel jsem ho ani na mistech, kde se obvykle nenachazi.

V navodu nebylo ani slovo o tom ze je na "5 PCI slotu" zvysene napeti, ale bylo tam napsano ze je specialne pro "wireless LAN karty". Taky jsem nekde cetl, ze je tento slot delan pro ulehceni operaci procesoru.
Kdyby mel zvysene napeti a kdyby byl urcen specialne pro MSI, tak by byl klicove oddelen - nesla by tam zasunout jina karta nez ta kompatibilni (promin, jak rikas) "MSI".

Radte klidne dale, abych, az doufam ze dostanu novou, neskoncil stejnym zpusobem.

EDIT: Oprava pravopisnych chyb, pisu totiz jak "Diablo".
2EDIT: Z cipsetu se nekourilo, nikde ani plaminek, ani dym, proste zhnul jak "prase" na rozni. Cipsset neni opticky poskozen.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Thimy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thimy »

Ruka píše:Navod sezrali minozemstani, protoze na mistech kde se obvykle nachazi jsem ho nenasel a nenasel jsem ho ani na mistech, kde se obvykle nenachazi.

V navodu nebylo ani slovo o tom ze je na "5 PCI slotu" zvysene napeti, ale bylo tam napsano ze je specialne pro "wireless LAN karty". Taky jsem nekde cetl, ze je tento slot delan pro ulehceni operaci procesoru.
Kdyby mel zvysene napeti a kdyby byl urcen specialne pro MSI, tak by byl klicove oddelen - nesla by tam zasunout jina karta nez ta kompatibilni (promin, jak rikas) "MSI".

Radte klidne dale, abych, az doufam ze dostanu novou, neskoncil stejnym zpusobem.

EDIT: Oprava pravopisnych chyb, pisu totiz jak "Diablo".
2EDIT: Z cipsetu se nekourilo, nikde ani plaminek, ani dym, proste zhnul jak "prase" na rozni. Cipsset neni opticky poskozen.
Ok, zle som to napísal. Nie vačsie napätie samozrejme, ale možnosť väčšieho odberu prúdu, ale možno sa mi to s dačím pletie :? A to, že je to pre MSI karty bolo asi len odporúčanie :)
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Thimy píše:Ten oranžový slot je len pre karty MSI, čo viem a má tušim zosilnené napájanie.
Jj. Tak to asi je.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Identický výpis z manuálu.
PCI (Peripheral Component Interconnect) Slots
The PCI slots allow you to insert the expansion cards to meet your needs.
When adding or removing expansion cards, make sure that you unplug the power
supply first. Meanwhile, read the documentation for the expansion card to make any
necessary hardware or software settings for expansion card, such as jümpers,
switches or BIOS configuration.
The orange PCI stlot (PCI5) also works as a communication slot, which allows your to insert the communication card, such as wireless LAN card.
malinký překládeček:
...
Oranžový PCI slot (PCI5) také pracuje jako komunikační slot, který vám dovolí vložit komunikační kartu, například bezdrátovou LAN kartu. => O MSI ani slovo.
[ Jo mimochodem, já tam strkal bezdrátovou "Wi-Fi" kartu, což je síťová bezdrátová komunikační karta. ]

To zesílené napájení, jako že dokáže dodávat větší množství proudu? No a co!? Pokud se dodrzí velikost napětí, která je u PCI slotů konstantní, tak to znamená že dokáže dodávat větší proud a ta má síťovka že by byla tak žravá? Možná jo a mnohokrát vám děkuji za váš čas. Jen tak dále.

EDIT: V noci mě museli navštívit mimozemšťani, protože teď píšu s diakritikou a navíc jsem našel ten manuál.

Thimy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thimy »

Tak ja neviem čo chceš počuť. Neviem čo ti dosku pokazilo, ale keď sa ti pokazila krátko po tom čo si dal tu Wifi kartu do oranžového slotu tak, ak ti tú dosku vyreklamujú, tak daj Wifinu do normálneho slotu a nič by sa stať nemalo. Neviem prečo by tam byť nemohla keď ine dosky žiaden oranžový slot nemajú a všetko funguje ako má.
Inak ak si mal NEO FSR tak je možné že ti dajú namiesto nej NEO FSR V2.0 a tá nema žiaden oranžoví slot :D , takže nebude treba riešiť na čo vlastne je :?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Máš pravdu "Thimy", nebudu to komplikovat a dám tu kartu do bílého slotu. 8-)
Mimochodem, to bylo zatím nejrozumější řešení, které jsem od vás slyšel. :twisted:

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ruka píše:......
Až se uklidníš ze svých emocích, tak tady:

Kód: Vybrat vše

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=4503&Itemid=48
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Diky, fakt moc dekuju. Na teto strance sice popisuji ze ona spesl karta funguje jen na MSI MB a ze je prim. pro PCI5 a na jinych se nerozjede, ale nikde ani slovo, ze tam nemohu vlozit jinou kartu. To jen ma obhajoba, ze nejsem uplne negramotne pako. Viz. citace manualu.

Ale, uz jsem to vyresil. Kartu dam napriste do jineho komunikacniho slotu.

Jo a mala rada, nekupujte desky se spesl cervenym slotem, ceka na vas prekvapeni.

Takze, jeste jednou diky a napiste.
EDIT: Jo a diky "Shitovi" za odkaz, sam bych to nenasel.

Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dead..

Příspěvek od Bezy »

Tak jsem byl stastnym majitelem tyhle desky, dovcerejska mi jela s HTT 310MHz, vcera lup vypnul se monitor a uz to nenabehlo. Kdyz ju zapnu tak se zacne mrte zhavit chipset a na D-Bracket je to cele cervene. Vsechno ostatni sem uz vyzkousel, takze je to deskou, aspon ze nevzala do zahrobi zbytek kompa :-)

btw: Nevite co za nej desku pro s754 s AGP? Tahle uz se nedela, solteka uz taky asi nesezenu..potreboval bych neco so se necha pekne nataktovat :-) nevite jak na tom je Asus K8N?
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

zalibila se mi: Gigabyte GA-K8NS :-)
<Athlon64 X2 Black Edition 5000+@3200Mhz><2GB DDR2 RAM><BIOSTAR TA690G><Genius SW home 5.1><upraveno pro ticho><W7>|<ASUS EEE1000H až 2GHz>
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Co víc říct, série na hovno. A super taky je, že se občas, jak to bylo i u předešlé, musím zohýbat k USB konektoru myši, abych ji odpoji a zase připojil, jinak to nejede. To jsem četl i u jiných, co mají tuhle desku na USB myš.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ruka píše:Co víc říct, série na hovno. A super taky je, že se občas, jak to bylo i u předešlé, musím zohýbat k USB konektoru myši, abych ji odpoji a zase připojil, jinak to nejede. To jsem četl i u jiných, co mají tuhle desku na USB myš.
No nevím, ale tahle deska patřila rozhodně k tomu nejlepšímu, co existuje (existovalo) na platformě NF3 250Gb. ;-)
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Já to od prodavače slyšel taky a potom jsem zjistil že tomu tak neni, na vlastni čipy. :lol:

Když budeš mít čas, tak si počti něco o téhle desce.
P.S. Ty příspěvky jsem si nevymislel.

Do vyhledávače zadej "K8N Neo FSR" . Stačí i "K8N" a uvidíš koli se tam toho najde.

A potom se k tomu vyjádři. 8-)

EDIT: A o BIOSech téhle desky :cry: , ale co bych chtel za ty prachy, že!?
2EDIT: A to, že mi ve školním počítači s jinou deskou chodí na jednom kabelu můj přenosný disk a doma, jak kdy, ale většinou musím napojit i druhý napájecí kabel na disk, přes USB (prostě, napajení asi jak v USB v 1.1).

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ruka píše:Do vyhledávače zadej "K8N Neo FSR" . Stačí i "K8N" a uvidíš koli se tam toho najde.
Děkuji za radu, vyhledávač umím používat (narozdíl od jiných ;-) ) . Čím je více prodaných desek, tím je více příspěvků a možných problémů.... :wink:
Ruka píše:A potom se k tomu vyjádři..
Já jsem tu desku měl doma asi rok (byl jsem asi první, kdo ji měl na tomhle fóru - mrkni tak rok a půl zpět do threadů)........... a maximální spokojenost , takže asi tak.... :oops: Ty problémy s USB řeší novější BIOSy.
pee.tr
Nováček
Nováček

Příspěvek od pee.tr »

Zdravím všechny a prosím o radu. Nechce se mi to znovu vše popisovat, proto odpusťte, že dám odkaz.

Kód: Vybrat vše

http://www.tvfreak.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15825&postdays=0&postorder=asc&start=30
Dík moc všem za jakýkoliv nápad.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

->>Caute, je novy bios, zkousel ho nekdo?
Zajimave je datu vydani, 10.11.2005.

KillyGonzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od KillyGonzales »

ahoj, jsem tu novy a v PC jsem takovy bezny user ...ale nikdy jsem nic netaktoval, ted mam novy stroj:
AMD ATHLON 64-bit 3200+
MSI K8N NEO
GIGABYTE 7600GT SILENT 2
MAXTOR SATAII 250 GB,7200otacek,16MB CACHE
2xKINGMAX 512 MB RAM
no a chtel bych ten PC respektive CPU nataktovat, jenze nevim jak, takze bych byl vdecny za kazdou radu,treba odkaz na nejaky clanek,vase zkusenosti s taktovanim desky co mam ja atd..
..btw, lze taktovat i tu graf.kartu co mam? jak? dekuji
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“