Umírá klasické RPG ? aneb kam se žene herní trh...

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Solivagant21
Nováček
Nováček

Re: Albion

Příspěvek od Solivagant21 »

Cz3rW píše:Zdravím všechny příznivce klasických RPG her. Jen bych chtěl dodat že jste nějak zapomněli na výborný Albion!!! Ten, kdo ho nedohrál, není podle mě HC RPG hráč. Tahle 10 let stará pecka má ještě dnes co říct. Teď ji hraju podruhý a opět mě dostala, každej večer si k ní sednu a nemůžu se od ní odtrhnout dokud nejdu spát. Jinak si myslím že klasický RPG hry opravdu vymíraj, s tim se asi nedá nic dělat.
Mluvis mi z duse, pro me je ta hra modla. Hra ma rozliseni 320*200, je linearni, nema postranni ukoly, RPG system neni zrovna nejlepsi, boje jsou vicemene porad to samy, ale ten pribeh aaaah ten pribeh...Je to ten typ hry kde vam srdce pulzuje spolecne s hlavnim hrdinou a kde byste chteli i zit... Musim se priznat ze u konce mi kapla slzicka. A mimochodem to neni jen nostalgickej vyplod tuhle hru jsem si zahral pred asi 3 mesici znovu a i pres tu grafiku a vsechno to kolem sem se do ni zase vnoril a vynoril celej smradlavej, hladovej a nevyspalej az po dohrani...
Pro me je to favorit cislo 1 mezi RPG ktere jsem hral(mezi ne patri vse zde zminovane jako fallout, BG, Ice, DM, STonekeep atd. az na planescape a na ten se hodne tesim, jak tak vidim vase nadsene pametnicke posty ;) ). Se zase zavru nekam do kobky na tyden a uziju si hru z dob kdy to ty kluci jeste umeli(resp. chteli).

hardcore RPG hracum zdar :D
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mně osobně Albion nějak nesedl, na té lodi to bylo super, ale jak jsem se dostal dolů do džungle, tak mně to postupně nějak přestalo bavit. A to jsem to rozehrál, co si to pamatuji, asi dvakrát. Asi jsem byl na to ještě malej a blbej.

Ale podle mnohých to byla skutečně výjimečná hra :).
show must go on..
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Myslím že RPG neumírá, jen prostě už prostě nevychází tolik RPG her jako dřív. Ale řekl bych že spousta her má i trošičku RPG prvků (např. GTA: San Andreas) Já vím že to neni ono, ale alespoň se akční hráči pomaloučku polehoučku naučí hrát hry s RPG prvky a pak by stačilo jen přidávat a přidávat až by skončili třeba u Gothica 3 :)

PS: Těším se na Fallout 3
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

RPG neumira, jen se logicky presouva tam, kam patri. Rpg goes online, coz je imho jedina oblast, kde lze jakz takz naplnit jakousi definici zanru rpg.

Singleplayer rpg alias offline masakrovani armad potvor rizenych AI uz proste netahne. Moznost v se ramci pvp utkat s opravdu chytrym souperem je v dnesni dobe (dikybohu) lakavejsi a take je to jiste vetsi vyzva.
Proto se nepripojuji k mistnim plactivym vylevum, protoze si myslim, ze rpg nadale zije a bude se mit lepe, nez kdy jindy.

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no ono poslednidobou to jde s online RPG zkopce. zacinaji byt stylu hrrrrr na max level a tam pak uz jen grindit vybavu a nudit se. vubec nemuzu najit online hru co by me bavila a nemela zastaralou grafiku. docela cekam na vanguard jako na spasu

kdo si chce uzit klasicke RPG at jde hrat DnD ci jine paper&pen hry to je stejne nejlepsi pokud jsou lidi co hraji pravidelne
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Nathan Rahl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nathan Rahl »

wallot píše:...kdo si chce uzit klasicke RPG at jde hrat DnD ci jine paper&pen hry to je stejne nejlepsi pokud jsou lidi co hraji pravidelne
presne to je ten problem, rad bych dal shadowrun se starou partou, ale je proste problem se sejit...
.: PC :. AMD Ryzen 5 1400, Wraith Stealth, 2x8GB 3000 MHz DDR4 Corsair Vengeance LPX Blue, Intel 600p M.2 256GB NVMe + 2x 2,5" 250GB SATA (Toshiba, Fujitsu), ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, Corsair HX620, Cooler Master Elite 110, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB, Dell S2721DS, Epson WorkForce WF-2750DWF, W10pro .: PC2:. MiniPC AMD R7 8745HS(8c,16t), 2x32GB 5600 MHz DDR5, 512GB+1TB SSD, RX780M .: HTPC :. Athlon 5150, ASRock AM1B-ITX, 2x4GB RAM, 64GB SSD + SATA 500/750/1500/3000 GB, Axago PCES-S1, Fractal Design Node 304, Enermax NAXN450, W10pro, i-tec MySafe 640/640 GB .: Raspberry Pi 3 model B :. .: PB :. A64 X2 3800+, Asus A8N-SLI SE, 2GB RAM, MSI X1950Pro 256MB, HDD 500GB, EC ML5470, Enermax Liberty 400W, Samsung 940T, CanoScan 4400F, Konica Minolta PagePro 1350W, W7 .: NB :. MSI Alpha 15 B5EEK (Ryzen 5600H, 16GB DDR4, 512GB SSD, Radeon 6600M); Acer TravelMate 4502LCi WXP .: Tablet :. Samsung Galaxy P3100 TAB 2 7.0 3G + 32GB karta .: GSM :. iPhone 14 Pro 256GB .: PC OLD :. C2D E8200, GB P35-DS4, 8GB RAM, Radeon HD 4670 512MB GDDR4, SDD 128GB, Ubuntu
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

BRKO píše:RPG neumira, jen se logicky presouva tam, kam patri. Rpg goes online, coz je imho jedina oblast, kde lze jakz takz naplnit jakousi definici zanru rpg.

Singleplayer rpg alias offline masakrovani armad potvor rizenych AI uz proste netahne. Moznost v se ramci pvp utkat s opravdu chytrym souperem je v dnesni dobe (dikybohu) lakavejsi a take je to jiste vetsi vyzva.
Proto se nepripojuji k mistnim plactivym vylevum, protoze si myslim, ze rpg nadale zije a bude se mit lepe, nez kdy jindy.

no, myslím, že tituly jako Gothic 3, Oblivion, NWN 2 nebo Eragon /nebo připravovaný Witcher/ svědčí, že singleplayer RPG rozhodně nadále táhne. A to díky technickému pokroku v grafice a interface a díky určitému zjednodušení i lidi, které dříve RPG hry tolik netáhly.

Mě singleplayer RPG bude bavit vždycky více než MMORPG, a ano, ty hry jsou také výzvou :) A co se týče atributů, kterými je kvalitní single RPG definován, a které multi postrádá, tak vzpomeňme jen příběhovou složku hry...

Jako porovnávat klasiku RPG a masivní onlinové hry na hrdiny, to jako moc nejde. Má to snad více odlišností než průsečíků, a tento thread je právě o té klasice, ne o MMORPG...
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadow píše:Jako porovnávat klasiku RPG a masivní onlinové hry na hrdiny, to jako moc nejde. Má to snad více odlišností než průsečíků, a tento thread je právě o té klasice, ne o MMORPG...
Souhlas, mě MMORPG přijde jenom jako chudý příbuzný klasických Single RPG. Nj, jsme ze starý školy :oops:
Goldnoob team proud member!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Ted uz jen definuj klasicke RPG. to jako dungeon master? ci jeste starsi hry jako prvni veci s DnD pravidly na konci 80 let ci jeste polotextovky ci uplne textovky? ono se neda srovnavat stare dobre RPG s tim co vychazi dnes jelikoz driv proste nic jineho nebylo a hry nam prisli uzasne a proto je neustale srovnavame s tim co vychazi dnes, coz ale jde dost tezko kdyz pro nekoho kdo hraje 20 let jsou veci ve hrach proste okoukane. ja mam treba posledni dobou problem najit hru co by me chytla jelikoz jsem to proste v nake podobe uz hral a jen tak u neceho sedet uz me proste nebavi a ani to nevydrzim a posledni dobou nachazim zabavu jen v MMORPG jakehokoliv zanru a stylu. Vzdyt pokud vezmu vsemi opevovany oblivion tak je to furt to same jako Arena kterou jsem hral na sve stare 386 kde to narozdil od kamosovi 286 behalo jak vino :) Arena byla uzasna, daggerfal jsem dohral asi do pulky ale morrowind uz byla krec a oblivion velka nuda.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

"Klasickým Single RPG" jsem měl na mysli "Klasické single RPG" = RPG pro jednoho hráče ... bez ohledu na stáří hry :roll:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

wallot píše:Ted uz jen definuj klasicke RPG. to jako dungeon master? ci jeste starsi hry jako prvni veci s DnD pravidly na konci 80 let ci jeste polotextovky ci uplne textovky? ono se neda srovnavat stare dobre RPG s tim co vychazi dnes jelikoz driv proste nic jineho nebylo a hry nam prisli uzasne a proto je neustale srovnavame s tim co vychazi dnes, coz ale jde dost tezko kdyz pro nekoho kdo hraje 20 let jsou veci ve hrach proste okoukane. ja mam treba posledni dobou problem najit hru co by me chytla jelikoz jsem to proste v nake podobe uz hral a jen tak u neceho sedet uz me proste nebavi a ani to nevydrzim a posledni dobou nachazim zabavu jen v MMORPG jakehokoliv zanru a stylu. Vzdyt pokud vezmu vsemi opevovany oblivion tak je to furt to same jako Arena kterou jsem hral na sve stare 386 kde to narozdil od kamosovi 286 behalo jak vino :) Arena byla uzasna, daggerfal jsem dohral asi do pulky ale morrowind uz byla krec a oblivion velka nuda.
Clovece, toto vsetko mi hovoris uplne z duse. Presne moje slova.
Arena + Daggerfall bohovske hry, Morrowind som kupil aj s datadiskami, ale napr. na ostrov Bloodmoonu som sa ani nedostal, pretoze ma to prestalo bavit. A Oblivion? Kupil som si Collectors Edition a mily nudny Oblivion lezi na policke. Nehravam ho, hlavne preto, ze obtiaznost je asi tretinova oproti Daggerfallu, ak nie nizsia. Mam taky dojem, ze Oblivion ospevuju len ti, co nikdy poriadne RPG nehrali a toto je ich prve, mozno druhe RPG. Ale na pozeranie Oblivion je paradny.

V poslednej dobe uz len MMORPG, t.j. doteraz GuildWars, teraz asi mesiac Everquest II. Je v nom haffo questov, rozne narocnych a rozsiahlych, su tam stovky druhov nepriatelov, dokonala grafika - proste RPG ako ma byt + moznost hrat zo zivymi t.j. inteligentnymi spoluhracmi (aj ked, ten poliak minule... asi mal zly den).
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wuuduu píše:
wallot píše:Ted uz jen definuj klasicke RPG. to jako dungeon master? ci jeste starsi hry jako prvni veci s DnD pravidly na konci 80 let ci jeste polotextovky ci uplne textovky? ono se neda srovnavat stare dobre RPG s tim co vychazi dnes jelikoz driv proste nic jineho nebylo a hry nam prisli uzasne a proto je neustale srovnavame s tim co vychazi dnes, coz ale jde dost tezko kdyz pro nekoho kdo hraje 20 let jsou veci ve hrach proste okoukane. ja mam treba posledni dobou problem najit hru co by me chytla jelikoz jsem to proste v nake podobe uz hral a jen tak u neceho sedet uz me proste nebavi a ani to nevydrzim a posledni dobou nachazim zabavu jen v MMORPG jakehokoliv zanru a stylu. Vzdyt pokud vezmu vsemi opevovany oblivion tak je to furt to same jako Arena kterou jsem hral na sve stare 386 kde to narozdil od kamosovi 286 behalo jak vino :) Arena byla uzasna, daggerfal jsem dohral asi do pulky ale morrowind uz byla krec a oblivion velka nuda.
Clovece, toto vsetko mi hovoris uplne z duse. Presne moje slova.
Arena + Daggerfall bohovske hry, Morrowind som kupil aj s datadiskami, ale napr. na ostrov Bloodmoonu som sa ani nedostal, pretoze ma to prestalo bavit. A Oblivion? Kupil som si Collectors Edition a mily nudny Oblivion lezi na policke. Nehravam ho, hlavne preto, ze obtiaznost je asi tretinova oproti Daggerfallu, ak nie nizsia. Mam taky dojem, ze Oblivion ospevuju len ti, co nikdy poriadne RPG nehrali a toto je ich prve, mozno druhe RPG. Ale na pozeranie Oblivion je paradny.

V poslednej dobe uz len MMORPG, t.j. doteraz GuildWars, teraz asi mesiac Everquest II. Je v nom haffo questov, rozne narocnych a rozsiahlych, su tam stovky druhov nepriatelov, dokonala grafika - proste RPG ako ma byt + moznost hrat zo zivymi t.j. inteligentnymi spoluhracmi (aj ked, ten poliak minule... asi mal zly den).
Nesmysl, odehrál jsem opravdu desítky RPG, strávil jsem u nich stovky hodin, a Oblivion se mi nadále velice líbí. Co mu chybí o proti jeho předchůdcům? Máloco, spíše nic a spíše toho přináší v herních možnostech ještě víc, a konečně vše funguje tak jak má. Narozdíl od Daggerfallu s jeho desítkami patchů pro americkou a evropskou verzi hry.

Jen mu musí dát člověk ten čas :wink:. Snad má jen o něco menší atmosféru než Morrowind, na druhou stranu má kvalitnější, logické a inteligentní questy (mimo hlavní linii). Snad má méně kobkařské atmosférické dungy než Daggerfall, na druhou stranu nejsou náhodně generované a člověk má jistoty, že z nich najde cestu zpět /což se o Daggerfallu rozhodně říct nedalo - bez zakouzlení, myslím, recall - pamatuji se, jak jsem strávil tuny času prohlížením 3D automapy a hledáním správné cesty v tom bludišti.

Je vidět, že jsi Oblivion moc nehrál. Obtížnost proti Daggerfallu rozhodně třetinová není. Naopak, tím, že se enemies levelují s tvou postavou, tak se určitým demigodem stáváš až někde kolem 20. levelu, kdy máš řadu věcí s constant effectem, které dělají rozdíl. Pokud byl Daggerfall v těžší, nebyla to soubojová část, nýbrž možná tak v tom, že v něm ještě tolik nefungovaly herní mechanismy jako v Oblivionu (nebo MW), a hráč to měl prostě těžší - ale to byla prostě věc tehdejší doby a technického omezení.

Obrovská herní komunita kolem Elder Scrolls série, Gothic Série a především kolem NWN s jeho tisícemi fanouškových modů, z nich mnohé dosahují AAA kvalit profesionálních vývojářských týmů, Vaše slova spolehlivě vyvrací..

edit: Prostě už Vás to evidentně nebaví a hledáte jinou formu zábavy, a to MMORPG bezesporu je :). To ale neznamená, že by single RPG bylo mrtvé nebo nudné. Není a nebude. My, jeho fanoušci na věky věků, se o to postaráme :).
show must go on..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

shadow píše:Je vidět, že jsi Oblivion moc nehrál. Obtížnost proti Daggerfallu rozhodně třetinová není. Naopak, tím, že se enemies levelují s tvou postavou, tak se určitým demigodem stáváš až někde kolem 20. levelu, kdy máš řadu věcí s constant effectem, které dělají rozdíl.
Moc som ho nehral, ale postavu som mal a stale mam okolo 20. levelu, takže "trochu času" som tej hre venoval. Dokonca som sa vyliecil z vampirizmu, hehe.
Divne je, ze NWN ma tiez po nejakom case prestal bavit a tiez som ho nedohral. Detto Dungeon Siege.
Ale taky BG 1/2 komplet, or Gothic 1 a 2 som zhltol vkuse.

Je možne, že tu zmenu u mna sposobil internet - to by zodpovedalo aj casu ked som presiel na Broadband pripojenie.
FPS uz nehravam absolutne - ved naco hrat proti stupidnej AI pocitaca (FEAR, FarCry, Doom3...), ked si mozem zabojovat proti realnym ludom v CS:Sku, BF2, UT2004, Enemy Territory, atd.
Naco si robit skupinku dobrodruhov v nejakej RPG, ked si skupinku dohodnem priamo v hre, kazdy z nich je skutocny.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Thellwin píše:Souhlas, mě MMORPG přijde jenom jako chudý příbuzný klasických Single RPG. Nj, jsme ze starý školy :oops:
takto obecně toto říct podle mne nelze, třeba Ultima Online sotva lze nazvat "chudým příbuzným". Jestli ten pocit "nelibosti" není způsoben spíš tím, že ten svět žije i bez vás a jsou tam i jiní (lepší) hráči. čemu se klasické rpg vs. mmorpg nemůže vyrovnat je, že to je mass-multiplayer, tedy ne jeden PC a zbytek NPC... ale no flame :oops:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Thellwin píše:
shadow píše:Jako porovnávat klasiku RPG a masivní onlinové hry na hrdiny, to jako moc nejde. Má to snad více odlišností než průsečíků, a tento thread je právě o té klasice, ne o MMORPG...
Souhlas, mě MMORPG přijde jenom jako chudý příbuzný klasických Single RPG. Nj, jsme ze starý školy :oops:
Tohle je myslim hodne odvazne tvrzeni. MMORPG je proste jine. Vetsinou tam neni nejaky vyrazny pribeh ani dejova linie, to je pravda. Na druhou stranu se to nahrazuje tim, ze jsi na serveru s 5000 hraci soucasne, chodis do dungeonu v 40clenne parte hracu, kteri jsou ze stejne gildy a uz je dlouho "virtualne" znas a komunikujete spolu na teamspeaku. Nebo spolu s jinymi gildami napadnete mesto opacne frakce v 100 a viceclenne skupine. Mas tam vetsinou ekonomiku, ktera se alespon trochu blizi skutecne. Kdyz te omzi questeni tak muzes jit zabijet protivniky se skutecnou inteligenci a ne s umelou, kde kazdy boj je naprosto originalni... Je zaruceno, ze je co delat v podstate neomezene dlouo protoze to je cilem tvurcu- abys jim ty mesicni poplatky porad platil ;-) takze stale pribyva novy content- dungeony, questy, predmety... Je to proste jine.

Sam sebe povazuju za hrace z hodne stare skoly (poznavaci znameni: dohral DM alespon desetkrat ;-) ). Presto jsem posledni rok a pul uvizl ve WoW anejak me to nechce pustit... Oblivion jsem mel pujceny 3 dny, na lvl2 jsem vybojoval mistra areny a zase jsem to vratil majiteli. Zkratka pro me uz singlovky prilis nejsou protoze poskytujou desetinu moznosti co kvalitni MMORPG (EQ, WoW)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hrál jsem jenom jedno MMORPG cca 4 měsíce - Lineage 2, takže soudím pouze podle této zkušenosti. A také neříkám MMORPG je špatné, hovořím pouze o svém pohledu na věc a ten pohled nepředkládám jako neoddiskutovatelný fakt :roll:

Právě absence příběhu je to, co mi na mmorpg vadí nejvíc, pro mě je to moc důležitý prvek. Pokud bych chtěl s někým komunikovat, tak kvůli tomu nebudu hrát online hru, ale zapnu si ICQ (MSN atd.).

Neříkám, že mě to těch pár týdnů nebavilo, ale po čase jsem zjistil, že jsem upadl do přílišného stereotypu a v podstatě jsem všechno dělal jenom proto, abych poskočil o level vejš. Single je dost často to samé, jenže tam tě nikdo nenutí strávit ve stejném prostředí s pořád stejnými činnostmi X měsíců. Většina single RPG se dá dohrát za měsíc dva, pokud se nejedná o extrémy typu TES4, který je založen tak trochu na jiném principu. Pak začneš hrát jiné, nové věci, nový systém, není to nuda jako v MMORPG :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

A především v singlu není člověk na nikoho vázenej, na nějakou guildu, tým, hraje sám za sebe a tehdy, když má zrovna čas a náladu :). Proto jsou single RPG, myslím, i daleko menším žroutem času :).

jinak nejde jen o příběh, ale především o smyslusplnost Vašeho konání, kdy v MMORPG jste jen jedním z tisíců, v singlu jste AVATAREM, který je středobodem veškerého dění a kolem kterého se vše točí :). Dle mého názoru to poskytuje mnohem intenzivnější zážitek ze hraní a mně osobně tento přístup vyhovuje víc. Ale nikomu to necpu :).

Jinak si nemyslím, že by singlovky poskytovali desetinu možností, co kvalitní MMORPG. V takovém Oblivionu jsou možnosti herních úkonů opravdu široké a spíše chudší mi připadají MMORPG, ale nemám s nimi zase takové zkušenosti, s EQ a WoW žádné, takže se mohu mýlit..

Podle mě je ideální koncept NWN, offline i online moduly, co hrdlo ráčí, a to v rámci původního prostředí nebo total conversions, viz

Layonara Online

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... hlight=nwn
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle je jedna z věcí, která se podle me nedá objektivně posoudit. Rozhodnout jestli je lepší MMORPG nebo kvalitní singleplayer RPG podle me nejde, každymu vyhovuje neco jinyho a tyhle žanry se budou snad vzdy jen doplnovat.
Já osobne v MMORPG taky nevidim buhvíjakou zabavu, ale dovedu si predstavit co na tom miliony lidí láká :)

Osobne ani tak nevyhledávám kvalitní pribem z pera mistra Shakespearova jako spíš proste a jednoduše zábavu a odreagování. Což pro me predstavuje klidný hraní singlu bez "otravování" živýma lidma - toho mam dost v práci :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

shadow píše:...V takovém Oblivionu jsou možnosti herních úkonů opravdu široké a spíše chudší mi připadají MMORPG, ale nemám s nimi zase takové zkušenosti, s EQ a WoW žádné, takže se mohu mýlit.
Čo sú podľa teba tie "opravdu široké možnosti herních úkonů v Oblivionu"?
Mne sa vlastne až tak široké nezdajú, ale štandardné. Skúsime to porovnať s EQII, GW... tieto dve poznam.

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wuuduu píše:Čo sú podľa teba tie "opravdu široké možnosti herních úkonů v Oblivionu"? Mne sa vlastne až tak široké nezdajú, ale štandardné. Skúsime to porovnať s EQII, GW... tieto dve poznam.
všechno možné, co lze v té hře dělat :).
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“