DOPORUČTE 17''/19'' LCD na hry?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: A co rozlišení?

Příspěvek od shadow »

rakab píše:Chci si koupit LCD ale mám strach protože doporučené rozlišení u 17" je moc velké na to aby mi to nezatěžovalo tolik PC při hraní her.Stačilo by mi 1024x... do teď mastím na 800x600 a stačí mi to no ono mi to stačit musí mám 15" CRT :sad: .Mám strach že když budu chtít mít rozlišení kvůli hardwaru menší než doporučené na 1024x... bude to rozmazanější.Je to tak a vadí vám to při hraní her?Teď mastím F.E.A.R,Qukae 4 na geforce6600 obyč.Budu mít problémy?
Je to v pohodě, ale třeba na EIZU to vypadá líp než u konkurenčních panelů :wink: Na mém L568 je mým okem vidět jen určitá menší ostrost písma.

Diskuze na to běžela zde. Jádro pudla je v tom, že u EIZA při interpolaci vstupují do hry zřejmě i různé vyhlazovací techniky.

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=55703
show must go on..
bArDa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bArDa »

Co rikate na tenhle monitor http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33180
mate ho nekdo a popr. jake s nim mate zkusenosti
Intel Pentium 4(Presscot) 3.0 GHz, Kingmax 512 DDR2 RAM, Leadtek WinFast PX6600, Western Digital Caviar 160 GB, integrovaná zvuková karta 7.1, DVD palírna ASUS DRW 1604P
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Už jsem to tady jednou psal. Což takhle EIZO 17" M1700 za 7995,- bez DPH (10-bit,5-letá garance.)?
Hugo
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od Hugo »

NANAO píše: Určitě 1000:1 s 10- bitem. 8)
z recenzie EIZO S1910: "Barevné zpracování nabízí 10- bitovou hloubku (1 024 tónů / kanál) a je zde použita reprodukce tmavých tónů, pro kvalitní zobrazení málo osvětlených míst. Vnitřní obvod (ASIC) převádí vstupní 8-bitový video signál (256 hodnot pro každou RGB barvu) na vnitřních 10 bitů. Přitom je upravena gama křivka a poté jsou data přepočítána zpět do 8-bitového kódu a zobrazena." citovane z www.grafika.cz
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
IQ320
Nováček
Nováček

Re: re

Příspěvek od IQ320 »

NANAO píše:
mexx píše: Dik za odpoved. Prosim te nevis neco podrobnejsiho o Eizu M1950? kolik tak odhadem bude stat a jestli se objevi i v cr? dik moc
Dle aktuálních informací z EIZA by se M1950 měla objevit na českém trhu v březnu 2006 za cenu nepatrně nižší než L778. 8-) .M1900 bude ve 4. týdnu.
Jenom poznamecku, EIZO je skutecne asi nejlepsi ''znacka'', ale s tou odezvou nic moc. Uplne novy EIZO S1950 co se ma zacit prodavat v unoru/breznu ma odezvu v G2G 8-12ms (dle EIZA.com).

To je v dobe Samsungu s panelem S-PVA s G2G 6 ms (970P, jehoz recenze dopadli dost dobre a to i co se tyce her) a dalsima novyma
monitorama na ceste docela dost rozdil v rychlosti, ne??

A jelikoz tohle je o LCD monitoru na hry, tak je otazka, jestli adorovat
EIZO za kazdou cenu ?? (i kdyz chapu, ze kdyz si nekdo rika ''NANAO'',
tak asi nema jinou moznost 8-) )

No flame, jenom poznamka.
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

IQ320 píše:Po x recenzich a ''nekolika vyzkousenych monitorech'' jsem dospel
konecne k zaveru, ze LCD technologie skutecne NENI TO PRAVY !!!

Takze jeste rok vydrzim se svym 21'' CRT a uz se tesim
na Q4 2006/Q1 2007 a hned kupuju ''SED'', to je presne
to co potrebuju !!!

Rok ubehne jak voda, a kupovat nevyhovujici LCD na 1 rok nema cenu 8-)

SED info

http://www.behardware.com/articles/593- ... d-sed.html
JJ moje rec ! Za moji Sony G520 jsem dal 30litru pred 2 lety[ :evil: a ted si pockam na SED!!!Jsem ochoten dat ty prachy ale ne za stale nedokonale LCD
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to IQ320: ale ty si neuvedomujes ze EIZO dela monitory z vetsi casti urcene pro CAD grafiku tam velice zalezi na vybornem podani barev a nejaka odezva je az na druhem miste :wink: vim co rikam....
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

Flegy píše:to IQ320: ale ty si neuvedomujes ze EIZO dela monitory z vetsi casti urcene pro CAD grafiku tam velice zalezi na vybornem podani barev a nejaka odezva je az na druhem miste :wink: vim co rikam....
Nic ve zlym, ale nazev teto diskuze je: 17/19 LCD na HRY !!!!
Chapes?? na HRY !!!!

Ne na CAD !!!!

Nikdo ti nebere, ze na CAD je EIZO mezi nejlepsima, ale na hry v
zadnym pripade !!!!!!!!!!!
TomTom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomTom »

IQ320 píše: Nikdo ti nebere, ze na CAD je EIZO mezi nejlepsima, ale na hry v
zadnym pripade !!!!!!!!!!!
Tak s timhle nesouhlasim, udavana odezva u Eiza je naprosto neco jineho nez u ostatnich firem.U Eiza jsou ty hodnoty zpravidla lepsi nez jsou udavane a taky hodne zalezi jak se to meri.Ani bych se nedivil kdyby Eizo s udavanou odezvou 12ms bylo ve skutecnosti rychlejsi nez cokoliv jineho napr. Samsung s udavanou odezvou 6ms 8-)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Tak s timhle nesouhlasim, udavana odezva u Eiza je naprosto neco jineho nez u ostatnich firem.U Eiza jsou ty hodnoty zpravidla lepsi nez jsou udavane a taky hodne zalezi jak se to meri.Ani bych se nedivil kdyby Eizo s udavanou odezvou 12ms bylo ve skutecnosti rychlejsi nez cokoliv jineho napr. Samsung s udavanou odezvou 6ms 8-)
Jenom doplním,že pokud EIZO používá v některých svých komerčních monitorech (S1910,M1950) nejnovější panel od Samsungu,tak není možné,aby panely v Samsungu byli rychlejší než v EIZU.
To dá rozum. Pokud Samsung uvede 2ms tak Eizo na tom nemůže být hůř :P :P :P . A to jsem se nezmínil o vyspělejším Overdrive u Eiza. :roll:
schali
Začátečník
Začátečník

a ted babo rad:)

Příspěvek od schali »

vybírám 19" LCD a věru to není lehka prace.V uzsim vyberu mam zatim tyhle modely: 193P+ , M1900, VP930, P19-2, o novem Eizu zatim neuvazuji, protoze vsude bez jedine vyjimky ho na hry nedoporucuji. Naopak me zaujal model M1900, design nic moc, ale jinak se mi to jevi jako dobrej kousek, je to stara technologie, ale cena je primerena, takze nechapu proc lidi kupujou Samsungy apd., vdyt tohle je Eizo:) - nikde jsem na nej nenasel recenzi, bud je to novej model nebo to nechapu. tak jak by ste poradili?bude to moje prvni LCD tak nechcu zadnej sunt, pc pouzivam ze 70% na hry, ale v budoucnu na tom chci valit hodne filmy a TV.
mexx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: a ted babo rad:)

Příspěvek od mexx »

schali píše:vybírám 19" LCD a věru to není lehka prace.V uzsim vyberu mam zatim tyhle modely: 193P+ , M1900, VP930, P19-2, o novem Eizu zatim neuvazuji, protoze vsude bez jedine vyjimky ho na hry nedoporucuji. Naopak me zaujal model M1900, design nic moc, ale jinak se mi to jevi jako dobrej kousek, je to stara technologie, ale cena je primerena, takze nechapu proc lidi kupujou Samsungy apd., vdyt tohle je Eizo:) - nikde jsem na nej nenasel recenzi, bud je to novej model nebo to nechapu. tak jak by ste poradili?bude to moje prvni LCD tak nechcu zadnej sunt, pc pouzivam ze 70% na hry, ale v budoucnu na tom chci valit hodne filmy a TV.
Zdarec, mel sem stejny problemy :-D a vcera sem postavil na stul taky svoje prvni LCD Eizo M1900... Zvazoval sem zda PVA LCD nebo TN. Jelikoz bracha docela casto hraje hry a ja to potrebuji hlavne na psani net...a filmy tak sem se rozhod pro nej. Jinak vyslo teprve ted v breznu, proto na nej nej nesjou zadny recenze. Ale je to akorad vetsi braska M1700. Design neni spatny...docela se mi libi. Doma se mi hralo Eizo F77...
Po zapnuti sem okamzite spustil Halfa 2. Hraju ho na rozliseni 1024x768, tak sem byl zvedavej jak to bude vypdadat. Výsledek byl více nez výbornej...zadný mazance ani roztrepanej (nebo jak to jinak lidi nazyvaji) obraz...dal sem tam nativni rozliseni a tez parada...Monitor je na hry filmy net psani proste parada...
Urcite te bude zajimat podsviceni...zda se mi docela rovnomerny....

Jinak se klidne ptejte :-D
Atlon XP1700+@2600+(12,5*166),zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) 350W,Asus A7N8X,RAdeon9800 Pro + VGAsilencer, A-Data 512MB 500MHz,SB Live 5.1, SeagateBarracuda 200GB, Gembird-wcs-yf-1a

Intel C2DE6300 @ 3,2 GHz , Abit IP35, GEIL 2x1GB Ultra, X1950XT-Accelero S1+FAN AC 120 PWD, 320GB Seagate 7200.10, Seasonic 430W, Case: CM Centurion 532+AC 120 PWD
schali
Začátečník
Začátečník

Re: a ted babo rad:)

Příspěvek od schali »

mexx píše:
schali píše:vybírám 19" LCD a věru to není lehka prace.V uzsim vyberu mam zatim tyhle modely: 193P+ , M1900, VP930, P19-2, o novem Eizu zatim neuvazuji, protoze vsude bez jedine vyjimky ho na hry nedoporucuji. Naopak me zaujal model M1900, design nic moc, ale jinak se mi to jevi jako dobrej kousek, je to stara technologie, ale cena je primerena, takze nechapu proc lidi kupujou Samsungy apd., vdyt tohle je Eizo:) - nikde jsem na nej nenasel recenzi, bud je to novej model nebo to nechapu. tak jak by ste poradili?bude to moje prvni LCD tak nechcu zadnej sunt, pc pouzivam ze 70% na hry, ale v budoucnu na tom chci valit hodne filmy a TV.
Zdarec, mel sem stejny problemy :-D a vcera sem postavil na stul taky svoje prvni LCD Eizo M1900... Zvazoval sem zda PVA LCD nebo TN. Jelikoz bracha docela casto hraje hry a ja to potrebuji hlavne na psani net...a filmy tak sem se rozhod pro nej. Jinak vyslo teprve ted v breznu, proto na nej nej nesjou zadny recenze. Ale je to akorad vetsi braska M1700. Design neni spatny...docela se mi libi. Doma se mi hralo Eizo F77...
Po zapnuti sem okamzite spustil Halfa 2. Hraju ho na rozliseni 1024x768, tak sem byl zvedavej jak to bude vypdadat. Výsledek byl více nez výbornej...zadný mazance ani roztrepanej (nebo jak to jinak lidi nazyvaji) obraz...dal sem tam nativni rozliseni a tez parada...Monitor je na hry filmy net psani proste parada...
Urcite te bude zajimat podsviceni...zda se mi docela rovnomerny....

Jinak se klidne ptejte :-D

no super, mohl bys napsat i dalsi postřehy?co se tyka games cekal bych velmi dobre vysledky, protoze sem zkousel 8ms Samsung a nepoznal sem rozdil mezi CRT a LCD. Mas moznost vyzkouset rychle hry?Quake 3, UT, ET, nejake zavodni?pises, ze je to tvoje prvni LCD, takze asi nemas moznost srovnat to s nejakym jinym modelem?a co filmy?jak to vypada?Na samsungu 940B celkem problem, samo da se zvyknout, ale kdyz se podivas z blizka tak vidis jak je ten obraz divnej - je tam sum, nevim jestli je to tou uhloprickou nebo technologii LCD.Jinak podsviceni bylo na samsungu nejhorsi katastrofou, dalo by se asi zvyknout, ale bylo to videt jak krawa, ve hrach to vubec nevadilo ale jinak jsem to zaznamenaval i za svetla.Pozorovaci uhly taky zadnej zazrak, stacilo se jen trochu vyklonit a bila nebyla bilou, ale sla do žluta.
schali
Začátečník
Začátečník

schali

Příspěvek od schali »

kdyz se tak divam na mou 17" v praci tak zjistuju, ze bila je bila taky jen zepredu, takze asi vlastnost TN panelu, dost blba, kousek ode me je FS 20" a ten to zda se nedela.
mexx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M1900

Příspěvek od mexx »

ty hry zatim nemam,,,az je sezenu vyzkousim. Jinak podsviceni je docela dobry...jen po setmeni je videt nahore a dole pul centimetrovy pruh...ale pokud na nej uprene nekoukas nevnimas ho (uz jsem videla nejaky lcd a todle podsviceni je dobry) Uhly pohledu u TN-asi nelze ocekavat nejaky zazraky. Otazka je na co to chces pouzit. Pokud menis uhel pohledu bila se pomalu meni na zlutou, ale nenahybam hlavou tak moc abych si toho nejak vsimal :-D Zluta je jen kdyz sedis opravdu z boku jinak je to +- porad bila.
Filmy jsou super...i v horsi kvalit jsou dobry. Jinak jak sem psal, v halfovi2 zadny rusivy elementy...proste parada... ostatni hry casem vyzkousim
Atlon XP1700+@2600+(12,5*166),zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) 350W,Asus A7N8X,RAdeon9800 Pro + VGAsilencer, A-Data 512MB 500MHz,SB Live 5.1, SeagateBarracuda 200GB, Gembird-wcs-yf-1a

Intel C2DE6300 @ 3,2 GHz , Abit IP35, GEIL 2x1GB Ultra, X1950XT-Accelero S1+FAN AC 120 PWD, 320GB Seagate 7200.10, Seasonic 430W, Case: CM Centurion 532+AC 120 PWD
schali
Začátečník
Začátečník

Re: M1900

Příspěvek od schali »

mexx píše:ty hry zatim nemam,,,az je sezenu vyzkousim. Jinak podsviceni je docela dobry...jen po setmeni je videt nahore a dole pul centimetrovy pruh...ale pokud na nej uprene nekoukas nevnimas ho (uz jsem videla nejaky lcd a todle podsviceni je dobry) Uhly pohledu u TN-asi nelze ocekavat nejaky zazraky. Otazka je na co to chces pouzit. Pokud menis uhel pohledu bila se pomalu meni na zlutou, ale nenahybam hlavou tak moc abych si toho nejak vsimal :-D Zluta je jen kdyz sedis opravdu z boku jinak je to +- porad bila.
Filmy jsou super...i v horsi kvalit jsou dobry. Jinak jak sem psal, v halfovi2 zadny rusivy elementy...proste parada... ostatni hry casem vyzkousim
tak tohle bude tezky rozhodovani, jestli Eizo TN nebo nejakej s S-PVS, v nejbližsi dobe bych mel mit moznost poradne otestovat P19-2, doufam ze to bude co nejdriv a potom se uvidi, kazdopadne to Eizo to bude mit tezky, protoze barvy a uhly budou zrejme lepsi na tom FS P19-2, uvidime co ostatni parametry.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

NANAO píše:
Jenom doplním,že pokud EIZO používá v některých svých komerčních monitorech (S1910,M1950) nejnovější panel od Samsungu,tak není možné,aby panely v Samsungu byli rychlejší než v EIZU.
To dá rozum. Pokud Samsung uvede 2ms tak Eizo na tom nemůže být hůř :P :P :P . A to jsem se nezmínil o vyspělejším Overdrive u Eiza. :roll:

Eizo urcite rulez, ale podle me ses dost vedle s tou odezvou, vsechny recenze i pozorovani ruznych uzivatelu hovori o tom ze S1910 neni vhodny na hry a je v pripade primyho srovnani horsi nez Samsung a to zcela viditelne.
Mlok
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mlok »

Nejlepší je se na ten panel jít podívat. Mě přijde, že S1910 je rychlá až dost, ale já prakticky nehraju. Co jsem ale jen pro orientaci zkoušel Q3 Arenu (na novější hru nemam grafiku), tak sem nezaznamenal jediné máznutí a problém. Na Samsungu 193P+ mi to nepřišlo rychlejší, opět ale můj subjektivní dojem. A když to porovnám ještě se starým 193P (ještě poslední bez jakékoliv urychlovací technologie), tak až u toho vidim, že je evidentně pomalý a ve hrách maže.
V recenzích ale opravdu 193P+ a 970P vychází rychlejší než S1910.

K porovnání rychlosti na základě toho, že má S1910 a Samsungy stejný panel. Tak ty rychlosti mohou být naprosto odlišné, protože rychlou odezvu dnešních S-PVA/S-MVA panelů nedělá panel ale eletronika. A elektronika dělá hrozně moc nejen ohledně rychlosti ale i dalších parametrů, proto jsou Eiza lepší než Samsungy i přes stejný panel (teď nemyslim rychlost, ale ostatní parametry).
PC1: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, Corsair 4x2GB 1066, GB HD4670 + Accelero S2, 2x WD 6400AAKS, Eizo S1910, Nexus NX-8040
PC2: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, A-DATA 4x2GB 1066, Powercolor AX4650, 2x WD 6400AAKS, Samsung LE46a786, Nexus NX-8040
PC3: AMD Athlon X2 BE-2400 EE, TT Sonic tower rev.2, Asus M3A, 2x2GB GoodRam 800, Radeon HD 2600, 2x WD 500GB, Samsung 193P, Fortron FSP400-60THN
mexx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: M1900

Příspěvek od mexx »

schali píše:
mexx píše:ty hry zatim nemam,,,az je sezenu vyzkousim. Jinak podsviceni je docela dobry...jen po setmeni je videt nahore a dole pul centimetrovy pruh...ale pokud na nej uprene nekoukas nevnimas ho (uz jsem videla nejaky lcd a todle podsviceni je dobry) Uhly pohledu u TN-asi nelze ocekavat nejaky zazraky. Otazka je na co to chces pouzit. Pokud menis uhel pohledu bila se pomalu meni na zlutou, ale nenahybam hlavou tak moc abych si toho nejak vsimal :-D Zluta je jen kdyz sedis opravdu z boku jinak je to +- porad bila.
tak tohle bude tezky rozhodovani, jestli Eizo TN nebo nejakej s S-PVS, v nejbližsi dobe bych mel mit moznost poradne otestovat P19-2, doufam ze to bude co nejdriv a potom se uvidi, kazdopadne to Eizo to bude mit tezky, protoze barvy a uhly budou zrejme lepsi na tom FS P19-2, uvidime co ostatni parametry.

Tak pak dej vedet jak dopad souboj :)

schali
Začátečník
Začátečník

schali

Příspěvek od schali »

zdravim vsechny parmeny a paranky, kteri chteji koupit novej 19" monitor.Mam ted cerstve na stole FS P19-2 a k tomu prvni dojmy.Prvni zkouska ohnem - Quake III - neprosla temer na 100%.Panel je temer absolutne nevhodny na kvalitni hrani takhle rychle akce.Zcela viditelne maze obraz a to na cele care, muzu to rict jelikoz pred 14dny zkouseny 8ms Samsung nemazal proti tomuhle panelu v podstate vubec.Je to pro me pomerne tezke zklamani, ale holt takovej je zivot a su rad ze sem si to mohl vyzkouset.Mozna se na to na to da zvyknout, ale pro toho kdo ma PC primarne na hrani bych tento monitor nedoporucoval ani nahodou, je to jasna kancelarska masina.Jinak obraz je jasne lespi nez u Samsungu 940B, prirozenejsi, vyrazne vic se podoba CRT.Podsvice je proti 940B excelentni, temer rovnomerne, ne ze by to v rozcich trosku neprosvitlo, ale je to prakticky bezvyznamne.Dalsi postrehy dodan:). poz.: neni nad to vyzkouset si ty monitory na vlastni oci
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“