LG GSA-4166B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Zdar, mám tu mechaniku a vypaluje to 16X DVD 20 minut : ((
80 žilový kabely tam sou, zapojený kabely sou OK, tak nevim čim to.

udělal sem nějakej test ale vysledkům nerozumim, třeba někdo z vás ano ..

Obrázek
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkontroluj si, zda mechanika jede jako UDMA66, mám pocit, že ti jede v PIO módu.
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

No kdyz se podivam v XPckach na nastaveni radicu, tak ten na kerym je vlastne HDD tak ten jede DMA 6, ten druhej na kerym sou napichane mechaniky, tak tam to mam sedive, jakobych to tam nemohl nastavit.

Nebo kde to zkontroluju jak ta mechanika jede ?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To bude zřejmě ten problém, takže: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32716
Bathory
JURASEK
Nováček
Nováček

Problém

Příspěvek od JURASEK »

Dobrý den, jsem majtelem teto mechaniky uz pres pul roku a drive jela jako po masle, ale ted posledni dobou, mi nejde temer nic vypalit, napriklad, pred tydnem jsem vypaloval dvdcko, a to mi nejak selhalo tak sem to skusil znovu a OK,ale ted se mi opet nezdarilo dvdcko a tak jsem zkusil znovu a taky ne, tak jsem z toho takovej smutnej a nevim cim to:o( Moc casto nevypaluju, myslim ze vic jak cca 60-70DVDcek za ten pulrok nevypalila... Mam puvodni FW, jinac take muzu poslat log z toho posledniho vypalovani,ale je moc moc dlouhej a ja v nem nic moc nevidim... Tak dekuji mockrat za kazdou radu.[/i]
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Máte několik možností:
1. pokud blbnou pouze DVD z jednoho stejného balení, tak je možné, že jde o vadnou sérii --> zkusit jiné média

2. pokud blbnou různé DVD od více výrobců, bude chyba na straně vypalovačky, tady jsou tyto možnosti:
a) reklamace
b) vyčištění mechaniky
c) otestovat mechaniku na jiném PC (problém může být způsobený "bordelem na PC")

Pokud nepomůže reklamace, změna PC ani vyčištění optiky, mechaniku můžete vyhodit.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
JURASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od JURASEK »

To Aspon:Dik moc za odpoved, ale preci jen je to jen takova stroha ohrana odpoved na reseni problem, neco ve stylu:"Zkousel ste to vypnout a zapnout?"(IT CROWD:o) Ale spis sem hledal nejakou konkretnejsi odpoved na reseni problemu...Treba ceho sem si u toho vypalovani vsim ze normalne mam zasobnik(to je myslim bufer,nebo co to vlastne je) kolem cca 80-90% kdyz to zrovna aktivne vypaluje,ale ted, ted to strasne skace, 20,30,80,20,30,80....jako rychla,ale driv to skakalo jen v rozmezi +-10(uprostred vypalovani),ale mozna je ze to tak skakalo uz predtim a je si ted jenom snazim neco vsugerovat....ale jeste jednou dekuji za odpoved.
Jinac media pouzivam verbatim, nejaky ty klasicky 16x, pouzil sem jedno z cake boxu a jedno co mi dal kamos,ktery koupil myslim samostatne,ale je stejne....
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Ono moc konkrétněji poradit nejde, chce to postupně vyloučit všechny věci, co by problém mohly způsobit. Osobně bych zkusil jiná média a pokud by problém trval, tak bych mechaniku reklamoval.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
JURASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od JURASEK »

Toz ted sem tam do tretice strcil imho nekvalitni DVDcko, znacky XSite,1-4x speed a vypalilo se to...takze sem z toho fakt jelen...ale dekuji mnohokrat za odpovedi,moc si jich cenim...jenom me drbe hlavou cim je to asi zpusobeno?Preci jen moc veci se nestavat "jen tak"...
JURASEK
Nováček
Nováček

Příspěvek od JURASEK »

Tak ted sem opet vypaloval nejaka DVDcka, s z 5 se 4 vypalila, tak bych se chtel zeptat jestli nevite kde muze byt chyba?Nebo to snad je normalni bilance? Prosim pomozte, dekuji. Jinac DVD pouzivam temer porad stejne(cake box) Verbatim 16xcertifed. Jo a jeste jeden dotaz, kdyz zapnu nero tak mi castokrat nabizi nejvyssi rychlost 4x, coz nechapu,pac moje LG zvlada i tu 16x. Ale treba po druhe me to uz necha vybrat...,tak jsem z toho jelen. Mockrat dekuji za kazdou odpoved.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“