Chladič Scythe Ninja!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

Papilla píše:No mam otazku.. Myslite, ze si nebude Ninja zavadzat s chladenim chipsetu pomocou rozrezaneho freezeru 64, na Dfi infinity nf4-u (939). Je to pre mna dost podstatne, lebo hlavnym dovodom vymeny freezera za ninju je jeho nasledne pouzitie ako chipsetovho chladica.

Este planujem na grafiku Aerocool VM-102. Neviete ci bude v kolizii s Ninjou? Mne sa vsak vidi ze by tam malo medzi nimi ostat zopar milimetrov.
Myslim ze kombinace prorizleho Freezeru a Ninjy bude hoodne natesno u vetsiny desek DFI.
Spise bych foukl na chipset tenhle chladic:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40711
nasmerovany dolu a pak muzes z jistotou pouzit Ninju na CPU ;)

Edit: Mam dotaz na majitele Scythe Ninji... chtel bych si ho poridit do sve skrine,ale mam obavu ze budu zapasit z sirkou kejsu vs. vyskou chladice s vetrakem... jak se tu jiz drive zminovalo.
Nekdo tu psal ze samotny pasiv ma 15-15,5cm a s chladicem 16-16,5cm Je tomu tak ? (presne) ?
A k tomu mam prave dotaz jestli jde hybat s tim prichycenym ventilatorem v ty spone tak ze se da vyska snizit posunem vetraku v uchyceni dolu ??? (blize k desce)
~ i5-13400F ~ Noctua NH-D15S ~ ASUS TUF GAMING B760M-PLUS ~ Kingston FURY 32GB DDR5 6000MHz ~ ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G ~ Samsung 990 PRO 1TB ~ Seasonic Focus GX 750 Gold ~ Fractal Design Define 7 Mini Black ~ 27" MSI Optix MAG274QRF-QD ~ klavesnice, mys ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition ~
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmmmmmmm

Příspěvek od kingbean »

to jsme asi divnej, mysel jsem že bych si toho ninju dal na E6300na DS4, ale když tu čtu, že výška tohožebrování je 15cm a moje skříň eurocase má 18cm ta to nevidim jako moc eálné, to máte všichni tak širokej case??
lubo777
Nováček
Nováček

Vodorovné umiestnenie chladiča

Příspěvek od lubo777 »

Ak je ten chladič umiestnený vodorovne, nie na výšku, je účinná technológia chladenia Heat-Pipe? Veď trubky s tekutinou sú tiež vodorovne, tak v nich nedochádza k požadovanej jej cirkulácii.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

jasne ze to funguje a cirkulacia je zabezpecena rozdielnym tlakom a kapilarnymi silami v poreznom materialy.... viz : http://www.svethardware.cz/art_doc-65D6 ... 0D361.html ...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

Tak sem mi krasne vesel do skrine siroke 185 ;)
Vetsina fotek je focena s vetrakem uchycenym nad vysku pasivu. Pritom jde lehce posunout vetrakem a jde ho dat zaroven s temi srouby na heatpipe trubicich ;) tudiz je to celkove stejne vysoky onech 15cm ;)
~ i5-13400F ~ Noctua NH-D15S ~ ASUS TUF GAMING B760M-PLUS ~ Kingston FURY 32GB DDR5 6000MHz ~ ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G ~ Samsung 990 PRO 1TB ~ Seasonic Focus GX 750 Gold ~ Fractal Design Define 7 Mini Black ~ 27" MSI Optix MAG274QRF-QD ~ klavesnice, mys ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition ~
lubo777
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo777 »

Senky píše:Tak sem mi krasne vesel do skrine siroke 185 ;)
Vetsina fotek je focena s vetrakem uchycenym nad vysku pasivu. Pritom jde lehce posunout vetrakem a jde ho dat zaroven s temi srouby na heatpipe trubicich ;) tudiz je to celkove stejne vysoky onech 15cm ;)
Vedel by so poradiť, čo sa Ninja zmesti na túto dosku? Zvažujem Scythe Ninja alebo NOCTUA NH-U12.
http://www.intel.com/design/motherbd/av ... gav_lg.jpg
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

lubo777 píše:
Vedel by so poradiť, čo sa Ninja zmesti na túto dosku? Zvažujem Scythe Ninja alebo NOCTUA NH-U12.
pochybuju ten pasiv tam bude prekazet
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
lubo777
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo777 »

pochybuju ten pasiv tam bude prekazet
A NOCTUA NH-U12 by tam vošla? Má rozmery 124 x 95 mm (výška nie je podstatná).
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

lubo777 píše:
jak rika manik vyse, ten pasiv na desce je vysoky,ale nevzdaval bych to.sel bych do nej a pasiv bych upravil , prispusobil,nebo vymenil za jiny ;) moznosti je mnoho :)
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

Hojas dneska mi došla Ninja a zkoušel jsem to přidělat , nějak se mi to na desku nechtělo vlést a nešli zacvaknout ty plastové přichytky . Chladič od chipsetu s ninjou se mi skoro dotýkají nevím jestli je to dobře protože je tam málo místa nebo tak .

Jinak mám teplotu v klidu 41 a v zateži mi nepřekročili zatím 50 stupňu tak jsem to snad uchytil dobře :)
Clovek by neveril co staci ke stesti a placi.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

na stock napeti?
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

Všechno na základní nic není taktovaný zatím . (jestli jsem dobře pochopil otázku) moc se v tom nevyznám , ale pročítám forum :oops:
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak v pondělí mi přišel i s novym HW (viz podpis), ten fan na ninjovi se tak tak vešel nad ramky :), zatim sem netaktoval a teploty idle 30C, burn 50C :-D
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jo oba mate normalni teploty ;) smele do oc
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

jj zejtra ho trochu poškádlim a pak dám vědět :twisted:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

filletzz píše:jj zejtra ho trochu poškádlim a pak dám vědět :twisted:
jasne ohul to :twisted:
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

Aa tak jsem ho poškádlil na ty 2.2 teplota se zvedla o 2 stupně v kliku a v burnu je to pořád do 50 stupnu . Mám ji danou pasivně za ni 2x80 mm větráky a vepředu jeden ty jsou vetšinou vyplé :) takže docela spokojenost ještě koukám po TR 120 mám možnost ho koupit za 800 tak uvidím :)
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak já si s tim dneska taky trochu hrál :) a stabilně sem na 2975MHz při 1.40 VCore... byl sem i na nějakejch 3,2GHz a 1.55 VCore, ale občas to v zátěži padalo, tak sem to stáhnul...
jinak teploty idle 40C a burn 65C, co sem tak četl tak C2D začínaj blbnout na +- 85C
mam na nem origo scythe fan, v case dva Tacensy 120mm, jeden in, druhej out, všechny stáhlý ve speedfanu na 75%
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

Eh ještě bych se chtěl zeptat nezkoušeli ste nějak zabrousit zakladnu . Protože když mi došla měl jsem na boku docela hluboké rýhy jako by to tam nědo udělal schvalně nebo já nevím :( ani pastu jsem neměl v příslušenství
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

já sem ji mněl v pohodě hladkou a pastu sem mněl :?

(ale ta pasta je docela shit, nebo sem to blbě nasadil, protože přenos tepla se mi nezdá uplně 100% :huh: )
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“