Project:DARK ALIEN CASEMOD by Radeon9550

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak abych byl upřímný, tak tahle kritika smetená na mojí hlavu mě docela překvapila a trochu zamrzela. Pokud si projdeš moje příspěvky od začátku tohoto threadu, tak bys měl vidět, že jsem se snažil Radeonovi pomoci a nikdy jsem nekritizoval nějak extra tvrdě. Ale jak už tu bylo řečeno, podle mého názoru je evoluce tohoto modu spíše downgradem. Ale souhlasím s Lamim, že pokud by Radeon začal více myslet a plánovat, než řezat, tak by z toho nakonec mohla být zajímavá a stylizovaná case. V tuhle chvíli totiž je každá část jiná (jak se říká: "každý pes, jiná ves") a to je právě ten problém. Kdyby šel trochu systematicky a promyslel to pořádně, tak to bude dobrý.

A co se týká mých prostředku, tak opravdu letos maturuju, jsem prostě jen student z normální česky rodiny s nevysokým fin. příjmem. Ale prostě modding je můj koníček, tak do něj dávám všechno, jak z finanční, tak i z časové stránky. A nijak extra vybavenou dílnu taky nemám, i když je pravda, že v paneláku na balkoně bych asi nic neudělal.

A rozhodně si nemyslím, že bych dělal nějak vyjímečný mody. Ale 100% si stojím za tím, že nad tím taky přemýšlím a plánuju a to je možná to, co tady chybí. Radeon totiž podle mě používá všechnu insporaci, kterou vidí, ale chce to trochu taky přebrat a zapasovat do sebe, aby to nedopadlo takhle. A to hodnocení 1/10 vychází právě z tohohle. Zkus si najet na první stránky threadu, kde Radeon zkoušel takový to X na bočnici a tam můžeš posoudit moje posty. Mě se to v té době líbilo, ale právě vývoj k dnešnímu dni mě odradil...:(
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

An musim priznat ze stoobi me kritizoval, ale vzdy kdyz sem se ho na neco zeptal(nemyslim jen na pct foru )ale i napriklad na icq mi vzdy poradil :wink: .A ted zacnu delat na svem case tak ze nez neco udelam tak to 5krat premerim,ctyrikrat nakreslim ,10 krat se poradim a jednou udelam :razz: :P :)
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

OK tu sa uz nebudem vyjadrovat. konstatujem to iste ako ostatny, ale nadavat za to zacnes iba mne a stoobiho za to dokonca chvalis.
Ja som sa dokonca pokusil vnuknut ti napad a zase mam z toho len pi**anie pri com Lamiho za to iste chvalis.
Co sa tyka mojho modu, tak cakam na fotak a stihol som s nim vyhrat sutaz v priemyselnom dizajne :) rsp postupit do dalsieho kola. teraz je ale znovu na kusky a poskladam az ked bude skoro komplet.

edit teraz ked citam svoj prispevok vsimol som si ze som ani krabicku nespomenul, tak neviem co sa navazas.
akurat som si vsimol ze mi nejak uchadzaju pismenka. svoju klavesku mam na reklamacii a toto hrkatko nie je pre mna.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Musim se Stoobiho zastat. Dela toho pro forum hodne. Vetsina z vas by byla po tydnu moderovani ponekud znechucena chovanim nekterych lidi. Vazne to je obcas o dusevni zdravi.
Zpet k tematu.
Je pravda ze na zacatku to vypadalo zajimave a vypadalo to na zajimavy mod. To sani z mixeru je pekne a zajimave reseni. V posledni dobe se mi ty experimenty moc nelibi. Jsem spis na decentni a uhlazeny styl. Mladi lide (jako R9550) jeste nemaji vyvynuty svuj vkus. Takze zkousi vse mozne. Casem se jejich vkus usmerni. Pokud se ted naucis pracovat s naradim a budes si postupne svoji dilnicku rozsirovat, muzeme se za par let dockat velmi zajimaveho modu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Já se musím připojit k diskusi ;)

Ten mod radeona se mi také jeví jako že to příliš nevylepšuje ale spíš nabaluje nesmysli ...šílené světelné efekty nemusím a ale pokud je to světlo dobře udělané proč ne ale v tomto případě to je opravdu skoro kolotočárna ....

pravdou je že v paneláku na balkoně nevím nevím to bych asi taky toho moc nevytvořil i když .... když se chce všechno jde ...

Peníze sice nedělají dobrý modding ale mohou ledascos usnadnit s tím souhlasím i když já osobně nejsem přítelem vrážení mega obrovských částek do moddingu jsem spíš zastánce moddingu jako nápadu a provedení a to homemade a to homemade všeho za homemade už já osobně nepovažuji řezání laserem apod .... i to se dá dělat doma sice to je práce ale myslím že to k tomu moddingu co provádíme patří ... BTW: já mám také přístup k laseru,plazmě, vodnímu paprsku a hlavně CNC na čemž bych mohl udělat celý svůj Hellstorm projekt za pár hodin ale nechci protože bych přišel o tu srandu homemadu ;)

BTW: rozhodně preferuji modding více plánování radši to pozdržet než rychle rychle honem řezat a pak ... no jeje to sem udělal jednou a stačilo mi to :) třeba nyní Hellstrom plánuji rozvrhuji jak dál dělám si návrhy 3D sháním materiál přemýšlím nad postupy nad nástroji atd atd ... to je také modding a můžu ho provádět třeba na hajzlíku ;) Vyrábět a pracovat manuálně budu nejdříve v červnu a to hned na 2-3 modech ....

stejný postup doporučuji i tady mistrovy Radeonovi více plánuj a rozmýšlej a třeba přijdeš na to jak to udělat hezky a levně ... věř že prvotní myšlenka ač dobrá se dá většinou udělat lépe a hlavně levněji než jak tě to napoprvé napadne ;)

BTW: co se týká vkusu nemyslím si že každý musí milovat uhlazený styl ... mě třeba uhlazený styl přijde nudný a rozhodně se nedá říci že bych jako maturovaný Strojař konstruktér (BTW: hodně štěstí Stoobi a klid, matura je pohoda počkej na zkouškový na VŠ :roll: :oops: ) neměl vyvinutý vkus ;) prostě jsem každý jiný ale i chaos styl nebo prostě nečistá ale zajímavá linie se dá udělat pěkně a to se Mr. radeonovi nepovedlo ale myslím že se i na stávajícím projektu toho dá ještě hodně vylepšit i s využitím stávajících prvků ;)

Co se týká Stoobiho tak jeho mody jsou perfektní v ČR zatím s velmi omezenou konkurencí, ale to tak dlouho nenecháme :lol: :oops: :twisted: nejvíce se mi na nich líbí propracovanost a provedení, to na to kolik stoobimu je a v jaké je situaci, je opravdu na klobouk dolů ... co se týká nápadů mno v této oblasti si nemyslím že stoobi je přehnaně odvážný a originální ale to dohání tou propracovaností a provedením takže rozhodně má právo kritizovat a radit ;) a co říká je v 99,9% trefné :) Jako s Moderem s ním nemám problém myslím si že má čím přispět a v dané problematice se nadmíru dobře orientuje to že teď nemá na to moderování tolik času se dá pochopit ;)

TAKŽE: tento ALIEN mod by Radeon hodnotím jako rozdělaný tak na 60= hotový s tím že mu zatím chybí nějaká hlavní myšlenka a styl doporučuji plánovat a hluboké zamyšlení nad zpracováním a výrobou (dá se udělat i z mála hodně na to jsme v CZ přeborníci ;) ) zapracovat v oblasti světelných efektů a trochu to ujednotit a pěkně osvětlit ne taková kolotočárna co z toho opravdu je :) (v polsku by z toho podle toho co vim asi byly nadšení) ...

to je můj stručný :oops: názor :) Have fun :lol:
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

nevim no jako jestli si mysli nekdo ze je stoobi rozmazlenej zazobanej chlapecek s uzasnou dilnou a ja nevim cim vsim tak vas asi budu muset sklamat znam ho osobne a je to uplne normalni clovek z uplne normalni rodiny kterej timhle zije a nechpu jak muze mit takovou vydrz
btw:s jeho hodnocenim plne souhlasim nebo me reknete kdyz by mel router 9/10 kolik by mel dostat tenhle "mod" nebo dalsi ktery se tady za posledni pul rok obevily
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

také si myslím že s tím hodnocením to tu nijak nehrotíme ale je fakt že mnozí mají štěstí že mínusové hodnoty nevedeme a 0 také nedáváme .... i když někteří si ani ten bod za snahu nezaslouží :lol:
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Hmm tak jestli jsem dobre pochopil,tak bych si ani teda bod nezaslouzil jo???Hmm to me trochu mrzi protoze snahy a usili jsem do toho vynalozil hoodne :( :sad: :cry:
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Radeon9550 píše:Hmm tak jestli jsem dobre pochopil,tak bych si ani teda bod nezaslouzil jo???Hmm to me trochu mrzi protoze snahy a usili jsem do toho vynalozil hoodne :( :sad: :cry:

ne ty si určitě min bod zasloužíš ;)
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

No dneska jsem se pustil konecne do toho abych udelal neco zvrchem case byla to pakarna jak svina,jelikoz 4 srouby nahore v kazdem rohu byly schovane za takovym zas...ym plechem :x kterej sem musel ohnout sroubovakem coz byla makacka.Ted kdyz jsem ho sundal tak to zitra budu strikat Ale jeste bych chtel udelat kdyz uz je ten vrch sundany, ze bych dal vetrak pod ucho(samozrejme ze vetrak svitici nebude bude to AC3)mel by vyfukovat vzduch z case jelikoz tam jen vyfukuje zdroj,kterej je slaby. :) Ale driv nez to udelam tak by me zajimalo jestli s tim nema nekdo nejake zkusenost(myslim tim jesstli je dobre mit ten vetrak pod uchem) :) prikladam foto dira by nebyla hranata jak je na obrazku, ale byla by kulata :)
Obrázek
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no podle mně je to dobrý nápad a pokud by jsi potom celý hořejšek pokryl tahokovem i přes tu díru na větrák, tak by to vypadalo zajímavě a ten větrák by nepůsobil moc rušivě....
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Ja nevim jestli jsi me dobre pochopil ale udelam tam diru kulatou a dam vetrak, a zpatky tam dam cely ten plast s tim uchem.v tom pripade by tam ten tahokov pusobil pouze jako mrizka a nic vic.A ja myslim ze k memu modu by se zrovna moc tahokov nejak zvlast nehodil. :? :wink: Jestli tak to popis bliz, protoze sem to nak nepochopil :)
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no přesně tak sem to myslel jen jako mřížka, no nemusí bejt zrovna tahokov, ono pude vymyslet i něco lepšího, ale když tam ten větrák necháš jen tak, nebo s nějakou mřížkou, tak to podle mně bude působit tak divně, no uvidíme co vymyslíš :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

to s tim vetrakem pod uchem nekde bylo(nevim kde)......stoobi(nebo nekdo jinej) treba hodi obrazek,nebo odkaz

ale podle me to bude jen na efekt...kdyby to bylo "tak" ucinny tak by se to delalo u kazdy kejsky ne?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

no ja to posledni dobou vidim docela casto, ze kejsy uz maj udeane misto na vetrak nahore :? :wink: , o efekt mi tentokrat ani tak neslo i kdyz trochu jo(skoda nevyuzit toho mista)docela sem chtel to teplo nejak z te case dostat, protoze si myslim ze ten zdroj to zvladnout vse nemuze :? :oops: klasickou mrizku jsem tam dat nechtel,neco budu muset vymyslet :) jinka jestli muzu poprosit,tak jak rikal Stepa jestli by nekdo nenahodil nakej obrazek toho fanu nahore :)
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

Vetrak ve zdroji toho zvladne az az, kdyz tam mas vodnika, nebal bych se toho :-) Jen si dej pozor na to, abys nekde nenasaval vzduch z venku. Kdyz budes mit vzadu na case outtake vetrak(y) (vcetne zdroje) a vpredu JEN diru (a ty tam mas intake vetrak), bezny komp se ti uchladi. Ale bacha na diry v bocnici a v zadni stene, tak se muze stat, ze to bude nasavat studeny vzduch z venku a fucet ho hned ven, bez vetsiho efektu. Takze IMHO v tve case ten horni vetrak nepomuze, ale ani neublizi (jen to bude hlasitejsi).
Mam toho vodou chlazenyho asi vic (CPU+GPU+chipset) a zbyvaji mi 2 vetraky, jeden ve zdroji a jeden na radiatoru, kterej bere vzduch zevnitr a zadni stenou ho tlaci ven. A vse vcetne disku v pohode. Jeste chci vyhodit ten ze zdroje a nechat tlacit ten z radiatoru vzduch ven skrz zdroj (a zadelat diry na zadni stene case).
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

No nevim no ja zadny diry nikde nemam, :wink: :? mos sem to ale nepochopil,ten muj zdroj jede jen na 9V protoze moc hucel a kdyz dam pred neho ruku tak teda nic moc nevyfukuje :) Proto sem chtel ten AC3 nahoru.
Jinak dneska jsem nastrikal ucho na cerno, cele sem to oblepil abych to cele nezasvinil jeste to bude chtit pekne opracovat, ale jinak si myslim ze se povedlo :)
Tesne po nastriku,jeste oblepene
Obrázek
Obrázek
detailek(zaschnute po nastriku)
Obrázek
Obrázek
po nastriku pohled ISO
Obrázek
A tady malicka uprava diody zelene za bilou :)
Obrázek
Bude to ale jeste treba trochu opracovat :) :)
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

tak jsem asi dodelal na 80%procent diru na vetrak na vrchu case :)
Obrázek
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

tak ta posledna fotka je super by som povedal.

vysie som videl nejake ohlodanie tej sivej casti, ale to mohol byt klam, alebo nieco nedorobene.

Tu vidiet tvoj vyvoj ako moddera. v jednoduchosti je krasa.
(to som napisal ako stary profik :lol: )
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

dik,to ohlodane neni klam je to odstraneny nastrik tam kde nemel byt. :)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“