SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

jj zkousel, no na prvni dojem na me pusobily jako kdyby to byly nejake supy za 300kc,ale vzhledem jsem se opravdu nerozhodoval :)
kdyz jsem si je zkousel nasadit na hlavu tak me preklapilo me musle se daji otocit o 360 stupnu a tudiz mi 2x pevne nedrzely na hlave.
co se tyce zvuku tak 25sp mi prisel skoro stejne jako u 555, mel vice basu a jakoby vysky hraly trochu tlumene...
rozhodl jsem se teda pro 555 a i prodavac mi rikal ze ty 25sp berou spise Dj a 555 jsou na domaci poslech..
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

A co hovorite na tieto sluchatka http://www.hej.sk/audio-video/obchod/19 ... bc-hp1000/ oplatilo by sa ich kupit? alebo tieto http://www.hej.sk/audio-video/obchod/24 ... p-f880e-s/ pripadne tieto http://www.hej.sk/audio-video/obchod/18 ... ps-shp895/
ale najviac ma zaujali tie prve, mam velmi rad cisty zvuk vysok, je mi jedno ako sluchatka vyzeraju alebo ako budu tazke, ide mi o to aby hrali co najrealnejsie!
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..za 5k phillipsy..? ..to mi ty penize radeji posli.. za 5k si kup sennheisery a budes happy..

..btw: tenhle dred ma 8 stranek... proc to nikdo necte a vsichni se porad dokola ptaji na to samy..?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

asi tu mate rozjetou dizkuzi, ale ja navazu na prvni stranku dredu...ja mam Creative HQ2300D 5.1 a hrajou opravdu dobre, ale k MP3 playa mam Koss Sporta/PRO, to je uplne jinej kalibr, velika spokojenost, mno a tata ma k MP3 playeru Sennheisry PX-200, nebo jak to je, hrajou taky uzasne...
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Maxtor píše:..za 5k phillipsy..? ..to mi ty penize radeji posli.. za 5k si kup sennheisery a budes happy..

..btw: tenhle dred ma 8 stranek... proc to nikdo necte a vsichni se porad dokola ptaji na to samy..?
Vysvetlis mi dovod? Si pozri tie parametre. Mne vobec nejde o sluchatka na hry alebo aby boli nejako pohodlne, s hentakymi parametrami aj keby boli pozlatene to nezahra vyssie frekvencie. Chcem sluchatka na hudbu!!! Aby zahrali co najvacsie frekvencne spektrum.
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Maxtor píše:..za 5k phillipsy..? ..to mi ty penize radeji posli.. za 5k si kup sennheisery a budes happy..

mozno este tieto by sa dali, ale tie sa mi zdaju az moc drahe http://www.progamingshop.sk/sennheiser- ... rers_id=22
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Skafo píše:Vysvetlis mi dovod? Si pozri tie parametre. Mne vobec nejde o sluchatka na hry alebo aby boli nejako pohodlne, s hentakymi parametrami aj keby boli pozlatene to nezahra vyssie frekvencie. Chcem sluchatka na hudbu!!! Aby zahrali co najvacsie frekvencne spektrum.
U sluchátek nepotřebuješ, aby ti zahráli co nejširší spektrum - lidské ucho slyší jen zhruba 20Hz - 20 kHz, potřebuješ aby to podání bylo co nejvěrnější... a toho bych se u Philipsů opravdu bál. Pokud chceš sluchátka na poslech hudby, tak se zaměř na takové značky, které se tomu opravdu věnují a mají v tom nějakou zkušenost, jako např. Sennheiser, Grado, Beyerdynamic, AKG, Audio-Technica.
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

F1l1p píše:
Skafo píše:Vysvetlis mi dovod? Si pozri tie parametre. Mne vobec nejde o sluchatka na hry alebo aby boli nejako pohodlne, s hentakymi parametrami aj keby boli pozlatene to nezahra vyssie frekvencie. Chcem sluchatka na hudbu!!! Aby zahrali co najvacsie frekvencne spektrum.
U sluchátek nepotřebuješ, aby ti zahráli co nejširší spektrum - lidské ucho slyší jen zhruba 20Hz - 20 kHz, potřebuješ aby to podání bylo co nejvěrnější... a toho bych se u Philipsů opravdu bál. Pokud chceš sluchátka na poslech hudby, tak se zaměř na takové značky, které se tomu opravdu věnují a mají v tom nějakou zkušenost, jako např. Sennheiser, Grado, Beyerdynamic, AKG, Audio-Technica.
a ktore Seinheissery do 5k by si mi odporucil?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Skafo píše:Vysvetlis mi dovod? Si pozri tie parametre. Mne vobec nejde o sluchatka na hry alebo aby boli nejako pohodlne, s hentakymi parametrami aj keby boli pozlatene to nezahra vyssie frekvencie. Chcem sluchatka na hudbu!!!
..no a prave ted jsi vyjmenoval vsechny duvody, proc ne Phillipsy.. :)

..kup si tohle a budes masturbovat..
http://www.sennheiser.sk/produkty/sluchadla/hd_555.html
http://www.audioexpert.sk/domace-slucha ... ser-hd-555
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, on je spíš problém v tom, že to chce najít nějakou prodejnu, kde by sis mohl nějaká ta sluchátka vyzkoušet...
Se Sennheisery HD 555 určitě chybu neuděláš, ale mi se např. více líbil zvuk od Sennů HD 25 SP. Ale v nějakém jiném threadu někdo dost hodně doporučuje sluchátka Audio-Technica. Zkus když tak něco najít na slovensku, nebo si zajeď do Brna do Gothicu ( www.headphones.cz ) a tam ti určitě ještě poradí a dají ti vyzkoušet víc modelů...
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

F1l1p píše:No, on je spíš problém v tom, že to chce najít nějakou prodejnu, kde by sis mohl nějaká ta sluchátka vyzkoušet...
Se Sennheisery HD 555 určitě chybu neuděláš, ale mi se např. více líbil zvuk od Sennů HD 25 SP. Ale v nějakém jiném threadu někdo dost hodně doporučuje sluchátka Audio-Technica. Zkus když tak něco najít na slovensku, nebo si zajeď do Brna do Gothicu ( www.headphones.cz ) a tam ti určitě ještě poradí a dají ti vyzkoušet víc modelů...
No na Slovensku to bude asi problem. Ale skusim nieco najst. No Brno nemam az tak daleko odomna, cca 100km. Mna zaujali asi skor tieto http://www.audioexpert.sk/domace-slucha ... ser-hd-595, ale to este len tak rozmyslam, co v buducnosti chcem kupit, lebo ked si budem kupovat, tak uz chcem jednoducho sluchatka "nafurt", ale ozaj by bolo najlepsie priamo v obchode si vyskusat alebo tieto mozu byt fakt super http://www.headphones.cz/inshop/scripts ... 3&level=65. A inak co presne aky je rozdiel medzi otvorenymi a uzavretymi a profesionalnymi a hi-end?
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Dik, idem si to trosku nastudovat:) Ja si inak budem kupovat creative x-fi extreme music alebo by bola lepsia revo 5.1 na hudbu? a neskor by som si chcel k nej kupit sluchatka, nie som nejaky brutalny audiofil, jednoducho chcel by som mat dokonaly pozitok z instrumentalnej hudby (rozumej Mike Oldfield atd), dalej rockovej 80's atd a v podstate chcem, aby to zahralo tak jak to je, ale nie som taky, ze by som skoro kvoli nepocutelnemu rozdielu zaplatil o 5 tis viac. Jednoducho chcem to najlepsie co by som mohol okolo 5 tis Sk kupit.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

tak na olddfielda ti stačí sluchátka za litr :lol:
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

NobodyLovesMe píše:tak na olddfielda ti stačí sluchátka za litr :lol:
Obcas si vypocujem aj nejaky melodicky metal Helloween, Stratovarius atd, no akoze nikdy nebudem pocuvat na tom techno, takze na basoch mi az tak nezalezi, nechcem napr. pri viachodinovom pocuvani, aby mi potom z toho busilo v hlave, chcem hlavne cistotu vysok, lebo vysky su moja vasen:) Uz som trosku prestudoval toto forum, ale mohol by mi niekto blizsie porovnat HD 595, HD 555, Audio technica ATH-A700 a niektore z Beardynamic DT 440, 660 atd. Ale potreboval by som niekoho, co to aj pocul a nie len teoreticky:) Hlavne ci sa mi oplati ist do HD 595, ked budem pocuvat hudbu (vacsinou mp3) na Pc na X-Fi Extreme Music.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, ti co mají HD 595 říkají že rozdíl mezi nimi a HD 555 je malý, takže u těchle sluchátek bych to určitě zvážil, ten cenový rozdíl už tam je větší. Ale myslím že tu ani nenajdeš člověka, který slyšel všechny ty modely, o kterých jsi psal...navíc každému se líbí něco jiného, a když máš to Brno těch 100, tak nejlépe uděláš, když zavoláš do Gothicu, jestli tam ty sluchátka mají a zajedeš tam.
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

Když pěkný výšky, tak Audio-Technica nebo beyery. Senn HD 595 jsou urcitě dobré, ale tam už začíná audiofilní oblast, kvalitativní rozdíly se zmenšují, dopředu se dostává spíše "charakter" sluchátek (navíc s vlivem vlastní techniky a nahrávky) a cena hoooodně roste.

(Slyšel jsem všechny - dt660 si moc nepamatuju -, hodnotit ale můžu jen svýma ušima, osobní výběr a nákup v této kategorii je ale potřebný)

Pozn.: M.O. měl většinou dost dobře udělaný nahrávky!
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

pHp píše:Když pěkný výšky, tak Audio-Technica nebo beyery. Senn HD 595 jsou urcitě dobré, ale tam už začíná audiofilní oblast, kvalitativní rozdíly se zmenšují, dopředu se dostává spíše "charakter" sluchátek (navíc s vlivem vlastní techniky a nahrávky) a cena hoooodně roste.

(Slyšel jsem všechny - dt660 si moc nepamatuju -, hodnotit ale můžu jen svýma ušima, osobní výběr a nákup v této kategorii je ale potřebný)

Pozn.: M.O. měl většinou dost dobře udělaný nahrávky!
Ved jasne, najlepsie je, ked si sam vsetky vypocujem v tom Brne, len aby som tam nepocuval 20 typov sluchatok a predavac z toho bude mat nervy, aby sa to aspon tak zuzilo na 3,4 typy:) Lebo ide mi aj o to, aby tie sluchatka vydrzali aspon 10rocie:) Ked uz dam za sluchatka 4,5 tis, tak chcem aj nejaku tu zivotnost:)A u Sennheiser sa ti zdali tie vysky slabsie alebo aky si mal z toho pocit?
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

MĚ OSOBNĚ jsou ty zmiňované uším blíž.

Vybrat se dá max. ze 3 modelů. Větší množství rozumně vydrží jen málo kdo. Po půl hodině zkoušení je to na kolaps.

Sluchátka vydrží tak dlouho, jak se s nima zachází a jak často se používají. Za 4k a víc to už nejsou žádný rákosový chrastítka. Pokud je ale má někdo 10 hodin denně na hlavě, tak po pár letech vyžadují generálku.
Tonpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tonpo »

Zdravim, planuji si koupit sluchatka k pc na filmy,hry a hudbu. Zatim uvazuji o Sennheiser HD 435 ( http://www.sennheiser.cz/hd435.html ), nemate s nima nekdo nejake zkusenosti?

V tomto topicu docela doporucujete Sennheiser HD 555, ale na strankach vyrobce je nevidim. To uz se nevyrabi?

Jelikoz jsem z Brna tak mam v planu navstivit jiz zde zminovany GOTHIC na Rokycanove a prezkouset, ale nechtel bych tam chodit s tim ze nemam vubec zadnou predstavu o tom co je dostupne.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“