Díky za radu, já časem uvidim, co to bude dělat a když se to začne promačkávat šoupnu tam ten styrodur Ono možná bude výhoda, že se to bude moci vyměňovat.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Crucial MX500 - 250GB + Kingston A1000 240GB NVMe; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
rofl...nedavno nam jen moudry clovek tvrdil ze pred polystyreny staci jen vyslovit slovo toluen a samy se vypari a tohle je presne ten pripad. Styrodur jako extrudovany polystyren se zachova na sto procent stejne...BTW by ste se mozna divili kolik veci je vyrobeno prave z polystyrenu a i kdyz ma vetsina lidi zafixovane v hlave ze je to takova ta bila bublinkova hmota se kterou se zatepluji baraky, tak treba vetsina prupisek je vyrobena prave z polystyrenu
Tyhle kulicky jsou vlastne jen vzduch. Je to polystyren + nadouvadlo a pak se to slepuje nejakym sajrajtem. Bilej prasek. Ten kdyz namokne tak je to horsi jak beton. Jinak docela sranda nosit na hlave blok 2*1*1m hmotnosti 40-60kg.
BTW do kulicek na zateplovani se micha nejakej cervenej sajrajt. (Chvili jsem pracoval v polystyrence)
Tyhle redidla uvolnuji vzduch a pak to dela to co jsi videl.
Nakonec u toho polystyrenu (kompaktniho) neni nutne chodit vubec daleko, delaji se z toho hlavne obaly CD plus neco, co by se nazvalo plexi (neni to plexi, je to polystyrensklo, ale funkci to plni stejne)
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Právě teď sem dokončil kytování case, snad už to nebude dál potřeba. Ještě sem udělal malý úpravy ve vnitřku, abych schoval držáky desky pod MB. Foto sem dávat nebudu, pač už na to nemám síly . Zítra mám v plánu začistit dýhou boky kostry a vyřešit otvírání/zavírání bočnic a vrátek. V pátek bych to viděl na ,,opravu,, reset a power spínačů a od soboty by se mohlo začít s natíráním.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Crucial MX500 - 250GB + Kingston A1000 240GB NVMe; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Přidávám pár fotek z pokračující práce. Namontoval sem pantíky na bočnici a přední dvířka (druhá bočnice bude napevno, bude přístupná jen na výměnu mechanik). Taky sem trošku nastavil dvířka, aby nepřekážela vepředu mechanikám. Dál sem připevnil reset/power spínače, přilepil polystyrenovou desku a mezírku mezi poly a rámem vyplnil takovou plamennou maličkostí Ještě malá poznámečka - veškerý křivě vypadající lemovací gumy se ještě budou upravovat, takže v tomhle stavu nezůstanou
Kolíčky rulezzzzz....
No tak předek se nemusí líbit každýmu, rozhodně nejsi první Ale co se líbí/nelíbí, do toho tu nikomu kecat nebudu. Ono to stejně vidět moc nebude, protože přes to budou dvířka. K lemovce - ta tam musí zůstat, pač sem vybrousil otvory na mechaniky moc velký, takže by se mi v tom vrtěly. A navíc s ní mám plány při zdobení.
K dnešní práci: moc sem toho neudělal Měl sem v plánu přidělat bočnici a dvířka k pantům, ale šroubky, který sem měl připravený jsou krátký, takže musim sehnat trošku delší. Docela lituju, že sem si jako malej hrál s Legem a ne s Merkurem
Výroba case se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Včera sem natřel komplet case, bočnice, dvířka černou barvou. Po dnešku jsou na skříni dodělaný plameny (fotky sem dám až na tom bude lak, protože to teď ještě dosychá).
K barvení skříně: ty různý hrbolky, šmouhy apod. jsou tam schválně. Nechtěl sem z toho dělat uhlazenou věc made in výrobní pás. Chci, aby to chytlo styl Diabla (když už Diablo mod, i když slovo mod není asi moc vhodný ). No to je asi tak vše
Tak zrovna teď sem docpal poslední kus HW do bedny (je 2:31 ) Bohužel mám neschovaný kabely, pač jsou moc krátký, takže ani košík s harddiskem neni v case napevno. Během výroby sem pečlivě zkoušel veškerý otvory, aby se do nich všechno vlezlo, jenže jako na potvoru, když byla case nabarvenmá a nalakovaná, nic nepasovalo jak mělo Ale už je to vyřešený, takže chybí jen delší kabely, nový zdroj a větráky. Jedu jen na jeden . Zítra sem přidám pár fotek, finální podoba bude ale až po 15. srpnu, až bude výplata
Sleduju tenhle mod už od začátku, ale zdá se mi, že některé detaily se sirovi moc nepovedly...
Podle mě je jediná dobrá věc na tomhle modu to okýnko ve tvaru hlavy Diabla... A taky rulezzni je to, že se zde odhalil nový způsob úpravy polystyrénu a to dovedu ocenit