singlcore vs. dualcore

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

EfineSS píše:Bylo by opravdu fajn, kdyby nekdo udelal par testu, jinak je tato dikuze bohuzel pouze o dohadovani..
Testu o cem? Je toho plnej internet..
Kdyz uz jsme se zacali bavit o hrani.
Namatkou
Obrázek

A v jeste narocnejsich hrach (napr FEAR) se rozdily mazou, graficka karta je pak omezujicim prvkem.

A hra podporujici DC?:
Obrázek
Nene zadne zazraky se nekonaji, pokud nekdo ovsem nehraje v kostickovanem 640x480 :roll:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ty testy na ktere poukazujes jsou hodne stare.. Tam o podpore DC nemohla byt ani "rec"...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Palec123 píše:Namatkou
http://www.xbitlabs.com/images/cpu/cpu-games2/ss2.png

A v jeste narocnejsich hrach (napr FEAR) se rozdily mazou, graficka karta je pak omezujicim prvkem.

A hra podporujici DC?:
http://www.xbitlabs.com/images/cpu/cpu-games2/q4.png
Nene zadne zazraky se nekonaji, pokud nekdo ovsem nehraje v kostickovanem 640x480 :roll:
já myslím, že FX57 se stejným výsledkem jako 3800+ x2 je docela slušný. FX57 má frekvenci 2800MHz a 1MB L2 cache a 3800+ jen 2000MHz (2x) a 512kB L2...jak jinak by se tenhle rozdíl vákonu dotáhl než využitím druhého jádra? nebo je tam snad limit grafika? 7800GT? možná. ale na pomaloučkém celeronu je fps poloviční a u Q4 o 20fps míň.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

karf píše: já myslím, že FX57 se stejným výsledkem jako 3800+ x2 je docela slušný. FX57 má frekvenci 2800MHz a 1MB L2 cache a 3800+ jen 2000MHz (2x) a 512kB L2...jak jinak by se tenhle rozdíl vákonu dotáhl než využitím druhého jádra? nebo je tam snad limit grafika? 7800GT? možná. ale na pomaloučkém celeronu je fps poloviční a u Q4 o 20fps míň.

samozrejme ze je tam limitem grafika. a dotahnout vykon druhym jadrem :-D

a ze to jede na celeru naprd je dano jeho spatnou architekturou a malou cache

EDIT ale je pravda ze ten test je dost starej
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seTti »

No ale kolik lidi pozaduje 16AF a 4AA????
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

seTti píše:No ale kolik lidi pozaduje 16AF a 4AA????
kazdej kdo to nekdy videl v akci a chce si uzit hru s maximalnim nastavenim. hrat hru s detaily na minimum pokud muze mit nadhernou grafiku je degradace a snizuje herni zazitek

DC je navykovy
ted jsem dostal novej notebook v praci s DC ktery ma zbytek parametru sice uplne stejny jako predchozi se SC ale rozdil v praci je velikej
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Palec123 píše:samy keci

v tom testu ale pochybuju, ze byl Q4 uz s patchem pro dualcore ;)

jinak blbyho nepresvedcis
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

EfineSS píše:Bylo by opravdu fajn, kdyby nekdo udelal par testu, jinak je tato dikuze bohuzel pouze o dohadovani..
Jeden mam v popisu, render obrazku byl na jednom jadru o 96% pomalejsi nez na jednom. Render je aplikace dokonale uspusobena pro vice vlaken :). Jeste by to chtelo testy Jedno jadro DC vs. SC na stejne frekvenci :) , ale to je TADY

Tak sem to propocital a DC taktovany na stejnou frekvenci jako SC pri vyuziti jen jednoho jadra je jen o 1,5% rychlejsi, coz se blizi mozne statisticke chybe...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

h4__ píše:jinak blbyho nepresvedcis
Nemam potrebu nikoho presvedcovat, spis si nejdrive umet pred vlastnim prahem :wink:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=84597

O tom se tu celou dobu vlastne bavime, roger?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Palec123 píše:
h4__ píše:jinak blbyho nepresvedcis
Nemam potrebu nikoho presvedcovat, spis si nejdrive umet pred vlastnim prahem :wink:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=84597
O tom se tu celou dobu vlastne bavime, roger?
nechovej se jako radekhulan. psal, že bude za půl roku kupovat něco novýho proto nemá cenu na tu dobu investovat do novýho cpu, takže je to naprosto mimo :down:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

karf píše:...........psal, že bude za půl roku kupovat něco novýho proto nemá cenu na tu dobu investovat do novýho cpu, takže je to naprosto mimo :down:
Me se zda, ze mimo jsi ty :wink:
karf píše:já myslím, že FX57 se stejným výsledkem jako 3800+ x2 je docela slušný.
Tvuj zastreny pohled na vec.. A co se na to divat ze vsech stran??
Athlon64 3200+ je totiz rovnez temer na stejne urovni jako FX-57 a X2 3800+, pritom ma polovicni cenu jako X2 3800+ :wink:

karf píše:FX57 má frekvenci 2800MHz a 1MB L2 cache a 3800+ jen 2000MHz (2x) a 512kB L2...jak jinak by se tenhle rozdíl vákonu dotáhl než využitím druhého jádra?
A Athlon64 3200+ ma jedno jedro na frekvenci 2000MHz a 512kb L2 cache
A ten se jakym zpusobem objevil pod X2 3800+ ze ztratou 2-3fps??
karf píše:nebo je tam snad limit grafika? 7800GT? možná. ale na pomaloučkém celeronu je fps poloviční a u Q4 o 20fps míň
Snad nebudes porovnavat Celeron, ktery je na hrani nevhodnym procesorem s procesory X2.. Zase to neprehanej :x
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Palec123 píše:
karf píše:...........psal, že bude za půl roku kupovat něco novýho proto nemá cenu na tu dobu investovat do novýho cpu, takže je to naprosto mimo :down:
Me se zda, ze mimo jsi ty :wink:
karf píše:já myslím, že FX57 se stejným výsledkem jako 3800+ x2 je docela slušný.
Tvuj zastreny pohled na vec.. A co se na to divat ze vsech stran??
Athlon64 3200+ je totiz rovnez temer na stejne urovni jako FX-57 a X2 3800+, pritom ma polovicni cenu jako X2 3800+ :wink:

karf píše:FX57 má frekvenci 2800MHz a 1MB L2 cache a 3800+ jen 2000MHz (2x) a 512kB L2...jak jinak by se tenhle rozdíl vákonu dotáhl než využitím druhého jádra?
A Athlon64 3200+ ma jedno jedro na frekvenci 2000MHz a 512kb L2 cache
A ten se jakym zpusobem objevil pod X2 3800+ ze ztratou 2-3fps??
karf píše:nebo je tam snad limit grafika? 7800GT? možná. ale na pomaloučkém celeronu je fps poloviční a u Q4 o 20fps míň
Snad nebudes porovnavat Celeron, ktery je na hrani nevhodnym procesorem s procesory X2.. Zase to neprehanej :x

Proc X2 3800+ je lepsi, nez FX-57 a 3200+

1/ lepsi je mit X2 3800+ (i kdyz je to ndes ovsem take vykopavka) za 6k, nez ... protoze ...
1.1/ 3200+ za 2k, na ktere si zahraju, ale ve win bude nepouzitelny
1.2/ FX-57 za 15k (nebo kolik stala), se kterou mozna se ve win trochu pohnu, ale na to, aby me bezel antivir a hral jsem u toho serious sama 2 to neni
1.3/ pri teoreticke budouci podpore dualcore ve vsech hrach (cca trictvrte roku) se bude rozdil X2 a FX bude zvetsovat ve prospech X2 (vseobecne ve prospech dualcore CPUcek (PD,C2D,FX,X2)

ad zametani pred vlastnim prahem

vis, kdyz nekomu doporucim dualcore, tak se 1. zamyslim, jestli

1/ ma stary PC a inovujeho
2/ kupuje nove PC

1.1/ za jhak dlouho kopi nove PC, nebo bude zase inovovat
2.1/ za jak dlouho bude inovovat, nebo menit

mno a jestli jsi si vsiml dobre, ma ho na cca pul roku, vzhledem k tomu, ze upgradeoval sc.939, tak by to byli vyhozene penize do stareho srotu, cena/delka pouzivani/pouzvani v praxi pro nej byla spatna

proto je pro nej lepsi, at dale setri a za pul roku si koupi C2D Q6600 a bude vysmatej

stop flame.PEACE
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho to je blbost..to bys mohl porad cekat a porad odkladau upgrade :wink:
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

to je jako sme si s kámošem před třema rokama říkali že naše další PC budou na BTX, a ono ho**o, pořád ATX
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

STANIK#007 píše:to je jako sme si s kámošem před třema rokama říkali že naše další PC budou na BTX, a ono ho**o, pořád ATX
BTX se s DC neda moc srovnavat, btx byla mrtva platforma uz pri svem uvedeni... (a krom toho to byla postavena na hlavu...)
0118 999 881 999 119 7253
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Flegy píše:imho to je blbost..to bys mohl porad cekat a porad odkladau upgrade :wink:
ok, prehnal jsem to, ale ma snad upgradeovat z O144 na 2.9GHz na X2 4200+?? to nema na pul roku imho vyznam, leda zeby do toho vrazil neco, co stoji zato
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

h4__ píše:
Flegy píše:imho to je blbost..to bys mohl porad cekat a porad odkladau upgrade :wink:
ok, prehnal jsem to, ale ma snad upgradeovat z O144 na 2.9GHz na X2 4200+?? to nema na pul roku imho vyznam, leda zeby do toho vrazil neco, co stoji zato
Jenze plno lidi udelalo presne tenhle krok :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Palec123 píše:
h4__ píše: ok, prehnal jsem to, ale ma snad upgradeovat z O144 na 2.9GHz na X2 4200+?? to nema na pul roku imho vyznam, leda zeby do toho vrazil neco, co stoji zato
Jenze plno lidi udelalo presne tenhle krok :wink:
já taky. z opterona, kterej mi přes 2700 nešel jsem upgradoval na x2 který jde na 2850 takže single výkon (superpi) je v podstatě stejnej jako na tom opteronu s frekvencí o 150mhz nižší. ale investovaných peněz nelituju (asi 2600kč) protože při "seriozní" práci ve windows je komp hbitější. zvlášť když dělam výkresy s hustější sestavy tak jde vedle dělat třeba v autocadu...asi zase někoho napadne sranda poznámka, že jsem na opteronu mohl nastavit solidedgi při generování řezů nižší prioritu než autocadu. jenže co když SE dopočítá a já v něm zase potřebuju dělat? zase budu zvyšovat prioritu jemu? furt dokola? takhle se s autocadem podělí o 2 jádra a je to prostě pohodlnější a o pár % rychlejší.

btw: napadá mě přirovnání k autu. investoval bys u nový oktávie asi 80000kč do pohonu 4x4? je to zbytečné že? zima je jen 1/4 z roku, navíc v brně toho sněhu asi taky moc nebude ale to si to člověk nadává když nemůže vyjet 20metrů do kopce. stačí jednou nebo dvakrát vylézt z auta do těch bílejch "sraček" a hned si nadává, že nemá zimní gumy, 4x4 a uzávěrky...ale proč by 90% roku zbytečně vozil dvoumetrovou hřídel, diferenciál a jezdil s vyšší spotřebou 8)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

karf píše:...
Asi tak. Já obvykle potřebuju renderovat v Cinema R6, dělat v AutoCadu 2006 a mezitím třeba hrát War3 Dota. Na A3200+ nemožné, na X2 3800+ bežné. Je pravda, že u Wara musím trochu stáhnout detaily, ale mě to nevadí. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

karf píše:btw: napadá mě přirovnání k autu. investoval bys u nový oktávie asi 80000kč do pohonu 4x4? je to zbytečné že? zima je jen 1/4 z roku, navíc v brně toho sněhu asi taky moc nebude ale to si to člověk nadává když nemůže vyjet 20metrů do kopce. stačí jednou nebo dvakrát vylézt z auta do těch bílejch "sraček" a hned si nadává, že nemá zimní gumy, 4x4 a uzávěrky...ale proč by 90% roku zbytečně vozil dvoumetrovou hřídel, diferenciál a jezdil s vyšší spotřebou 8)
BTW Octavii 4x4 v rodine mame
Mr.Dirk píše:Asi tak. Já obvykle potřebuju renderovat v Cinema R6, dělat v AutoCadu 2006 a mezitím třeba hrát War3 Dota. Na A3200+ nemožné, na X2 3800+ bežné. Je pravda, že u Wara musím trochu stáhnout detaily, ale mě to nevadí. Smile
Jinak by me zajimalo, jak muzes soucasne hrat a pritom rysovat v Autocadu 2006 :roll:

Stale to same dokola, myslim ze uz jsem uvedl vse co si o DC myslim, reakce na dalsi pripsevky uz zrejme bude zase jen opakovani jiz vyrceneho..

Uz se to zacina premenovat ve flame, je to zbytecna hadka.
Bavili jsem se o vyuziti dvou jader v domacnosti u BFU.
Taky se casto zapomina na penize.
A chytani za slovicka...
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“