Jakou jednovrstvou DVD vypalovačku byste doporučili?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

SARAMARTURUS píše:jj, de to furt dale, at kpuis cokoliv, tak za par mesicu to bude shit a osatni budou kupovat neco jineho nez mas ty, dvd-rom se tak rychle nerozjednou, cili se vyser na palirnu ktera to podporuje, a kup si levnejsi treba nec 2500A 8)
Tohle je nesmysl. Mám 2 roky starou CDRW Teac a i na dnešní dobu to je excelentní vypalovačka. Shitová mechanika se přece nerovná stará mechanika.

Taky ti doporučuji trochu umírněnosti ve tvých výrazech.
Bathory
cyphE
Nováček
Nováček

Příspěvek od cyphE »

je sice pekne, ze tady tak pekne polemizujete, ale porad nevim, co koupit - potrebuju hlavne kvalitni zapis a sem tam 'prolomit' ochrany na CD-DA... tim mi vyslo, ze tedy Pioneer ani Plextor NE, tak co??? Teac je podle Vas na nic, LITE-ON taky a NEC neumi ochrany vubec,,, takze LG?

diky za potvrzeni/vyvraceni takove male uvahy :)

cE
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak nevím ,co už bys potřeboval. Všechno důležitý sis tady přečetl, tak si snad dokážeš obrázek udělat sám ne?
Neexistuje 100% dokonalá mechanika po všech stránkách, s tím už se musíš smířit a vybrat podle toho, co potřebuješ nejvíc. LG dneska splňuje většinu těch hlavních parametrů, ale vycházejí stále nové a nové mechaniky. Koukni třeba na NEC ND-3500A, ten už umí pálit na dvě vrstvy rychlostí 4x.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Bathory
cyphE
Nováček
Nováček

Příspěvek od cyphE »

ne, nedokazu... kdyz se uz totiz konecne doberete k nejakemu modelu, prijde nekdo jiny, vsechno popre a znesveti :x takze clovek tak nejak ztraci prehled!

a propo, ted jsem cetl na jinem foru, ze mechaniky LG jsou pekne poruchove a reklamace se jimi jenom plni...

cE

ps2Bathory: a jeste neco... jestli ti dela problem odpovidat, tak to radsi nedelej! ja o takove odpovedi nestojim - hold ne vsichni jsou takovi bystri a chytri jako ty...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Proto se tomu tady říká diskusní fórum víš, každý může říct svůj názor a svoje zkušenosti s tou kterou mechanikou. Víš kolik optických mechanik se v tomhle státě ročně prodá ......... to jde do tisíců, co mechanika to uživatel a co uživatel to názor.
Mě nedělá problém ti odpovědět, ale znovu opakuji, vše podstatné najdeš v této sekci, jenom si musíš dát trochu práce a hledat, přece tady nebudeme všichni pořád donekonečna opakovat ty samé věci. Vždyť se podívej, kolik druhů mechanik se tady probíralo, co ti k tomu mám asi tak říct víc, když pak přijde někdo jinej a všecho to znesvětí, že. :)
Holt se budeš muset k někomu přiklonit a jak už jsem psal, neexistuje mechanika, která umí na 100% všechno, takže vyber mechaniku s takovými parametry, která ti bude nejvíce vyhovovat.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Bathory
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Omlovám se za ty dva výrazy, v té chvíli jsem si to neuvědomil, příěte své prsty a mozek snad zkrotím, ikdyž nevím jka se projeví spontálnost.
ntb alzabook/rtx3070
tino
Začátečník
Začátečník

lg 4120

Příspěvek od tino »

zdravim,
uvazujem o kupe LG 4120, hlavne zaloha dat na dvd +rw, potom palenie dat na cd a dvd.
neviete aky dava k LG software ?
este uvazujem nad teac dw512D, LG 4082 a samsung.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: lg 4120

Příspěvek od Bathory »

Software k LG 4120: Power DVD 5, Power Producer Gold 2.05.1628, InCD 4.2.4.1, Nero Express verze 6.3.1.12.

Teac DV W512D neexistuje, je pouze verze 512G, což je LITE-ON SOHW-1213S, LG 4082 neumí zápis na DL oproti 4120 a na Samsung radši zapomeň úplně.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:07, celkem upraveno 1 x.
Bathory
tino
Začátečník
Začátečník

lg4120

Příspěvek od tino »

a co poradis ? Moze byt LG 4120 alebo radsej liteon. Hlavne potrebujem bezproblemovost zapisu a citania, ak neprekona nejaku ochranu hier to ma nezaujima.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: lg4120

Příspěvek od Bathory »

LG GSA 4120B.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:07, celkem upraveno 1 x.
Bathory
tino
Začátečník
Začátečník

lg

Příspěvek od tino »

podla testu na cdr ma problem s citanim aj mierne poskriabanych dvr-rom. Nahodou neviete ako to s tym vyzera? Ak by to bolo ok tak mi vyhovuje.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: lg

Příspěvek od Bathory »

Až tak hrozný to zase není a navíc už je nový firmware, který dává některé věci do pořádku.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Bathory
maryn
Nováček
Nováček

Příspěvek od maryn »

LG DVD-RAM 4120

GangStarr rulez!
AMD Duron 1600 Applebred @ 10x200, 1.5V | Arctic Cooling Copper Silent 2M | MSI KT6V-LSR | Transcend 512MB DDR SDRAM 400MHz @ CAS 2.5 | Sapphire ATI R9200 64MB | Seagate Barracuda IV 60GB | LG DVD-RAM GSA 4120 + SONY DVD-ROM DDU 1621 | Case-hnusná-jaxviñha
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Asi 14 dní mám LG GSA 4120B a zatím je v poho. Mám firmware A102 a zatím jsem pálil vše kromě DL. DVD jsou čitelná v dalších 3 mechanikách.
Používám Verbatim a Memorex + i -. Zkoušel jsem i DVD RAM a bez problémů. Mechanika mi čte lehce poškrábaná (těžce nemám) DVD bez problémů. Takže můžu v klidu doporučit.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Tak jsem koukal na parametry DVD mechaniky Toshiba SD-R5372 (5x DualLayer) a zajímalo by mě jestli se dá o této značce uvažovat nebo mám radši počkat na více rychlostí (min. 4x) u DualLayeru s ovědčenou mechanikou od LG (nevíte kdy bude)? S mechanikama od Toshiby nemám zkušenosti, takže jim zatím nevěřím a už ta cena je podezřelá. Nebo je to převlečenej jinej výrobce? Dík.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29406
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

jdi do bulka LG GSA-4160 -za neuveritelnych 2800 s DPH, ja mam LG4120 (momentalní ceny 2200 s DPH) a jsem s ní velmi spokojen. Pokud se nahraje na 4120 nový firmware má stejné hodnoty jako 4160, ale je zde samozřejmě určité riziko.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ty jsi to zkoušel s tím firmwarem?
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Bathory
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

kuavik píše:jdi do bulka LG GSA-4160 -za neuveritelnych 2800 s DPH, ja mam LG4120 (momentalní ceny 2200 s DPH) a jsem s ní velmi spokojen. Pokud se nahraje na 4120 nový firmware má stejné hodnoty jako 4160, ale je zde samozřejmě určité riziko.
já čekám na min. 4 rychlost u dvou vrstev... myslím do budoucnosti... nechci čekat na palírnu 40 minut... zatim bych vypaloval 2,4x (ale 230 za médium je pořád dost) a hned jak by byly 4x media (asi za pár let :() tak bych šel samo nahoru
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

kamarád to zkoušel a je to tak. ja se na to zatím psychycky připravuju.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
outlier
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od outlier »

Mate nekdo Teac DV-W516D? - je to nejakej OEM Pioneer, Prej se z toho DVD spatne ctou.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“