Intel Pentium E21x0 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Taky mám tuhle desku a s E2160 mi nastavila defaultně 1,3V (bios 1.1)
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Když to funguje tak se mi moc bios pokoušet nechce :roll: to by mi někdo musel potvrdit že na něm pojedou A-data (je tam samozřejmě 1.1)
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Pokud se bavíš o teplotách jader, tak ty se opravdu mění skokově!
Vzhledem k tomu, že ho jedeš OC a díky tomu, že je to model ve steppingu M0, který má dle:
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLA8Y

Thermal Specification: 73.2°C

vůbec bych se těmi 80°C neděsil, pouze bych zkusil snížit Vcore těsně nad hranici stability ;-)

Důležitá je teplota procesoru (je to jiná teplota, než teplota jader!!!), která by neměla překročit těch 73.2, což pokud máš chladič a navíc zapnutý v biosu ochrany, co ten procesor má, tak by stát nemělo ;-)
Jurawood píše:je to MSI P35 Neo2 FIR.. no prostě nastavuje default 1,8V..
Teď jedu na 1,3V na 3Ghz ale mám v Orthosu problém s teplotou, skáče okamžitě až přímo skokově (během 10ti sekund je z 40 na 80 stupňích a při vypnutí ihned do 3 sekund padne na 50) je tam zatím box
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

díky za rady. Psal sem už do threadu téhle desky. Programy na měření teploty nenajdou žádný čidlo.. Jedině co to změří je utilitka dodávaná MSI core centrum čili to bude ta teplota jádra.. Mám i problém pustit 3Dmark, naskočí jenom úvodní načítání ještě před menu a dál se program zastaví a bere si 50% vytížení napořád. Aquamark zas projede a místo výsledku skočí chyba programu :sad:
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Doporučuji otestovat stabilitu systému pomocí Orthosu a volby na testování CPU a paměti. Nechat to běžet pár hodin. Orthos při výpočtech kontroluje zaokrouhlovací chyby, takže pokud Orthos vyhlásí chybu, pak systém není stabilní a je třeba zvýšit napájení procesoru (nebo snížit takt ;-)).
Co se týče monitoringu doporučuji zkusit:
PC Wizzard 2007
měl by umět i nové intel chipsety!
Jurawood píše:díky za rady. Psal sem už do threadu téhle desky. Programy na měření teploty nenajdou žádný čidlo.. Jedině co to změří je utilitka dodávaná MSI core centrum čili to bude ta teplota jádra.. Mám i problém pustit 3Dmark, naskočí jenom úvodní načítání ještě před menu a dál se program zastaví a bere si 50% vytížení napořád. Aquamark zas projede a místo výsledku skočí chyba programu :sad:
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

tak nevím co se stalo ale naštvalo mě to a tak sem mu pořádně přitopil, šel na 85stupňů až z něj praštělo kde začal padat sám na 1,8GHz..
No pak sem dal znovu slušnější Vcore a hele teplota 38-40 stupňů.. v zátěži 60.. asi se nějak zapekl..
Teď jede na 1,22V bios, 3,0Ghz, v Orthosu 71 stupínků.. takže spokojenost.. XP najedou i na 3,6Ghz ale ihned padá asi kvůli teplotě.. zkusím pořídit lepší chlazení.. tenhle chladič je divnej je totiž vlažnej
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

to bych spíš čeknul jestli ho máš dobře posazenej ;)
Jurawood píše:tak nevím co se stalo ale naštvalo mě to a tak sem mu pořádně přitopil, šel na 85stupňů až z něj praštělo kde začal padat sám na 1,8GHz..
No pak sem dal znovu slušnější Vcore a hele teplota 38-40 stupňů.. v zátěži 60.. asi se nějak zapekl..
Teď jede na 1,22V bios, 3,0Ghz, v Orthosu 71 stupínků.. takže spokojenost.. XP najedou i na 3,6Ghz ale ihned padá asi kvůli teplotě.. zkusím pořídit lepší chlazení.. tenhle chladič je divnej je totiž vlažnej
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

kalimero píše:Dle mého se vyplatí připlatit si těch pár stovek na E4400 ;)
Flegy píše:tak ty ses teda odbornik kdyz se ridis nejakejma 0-10 bodama :lol:
jk je to s tema E2180? ma nekdo uz osobni zkusenost?
Mam E4400 na desce viz. podpis a jede stabilne max 2.0 GHz @ 2.9 GHz. Docela by me zajimaly benchmarky, zda je lepsi treba E2140 na 3.4GHz, nebo E4400 na 2.9GHz :roll:
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Test Core2 na stejné frekvenci podle cache.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2906-8
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Re: spotřeba pentium dualcore E2160

Příspěvek od Mrtvola »

jorge18 píše:Zdravím, nevíte kolik žere natakované dualcore E2160 aspon na těch 3,0 ghz bez zvednuteho napětí?
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Necroman píše:
Mam E4400 na desce viz. podpis a jede stabilne max 2.0 GHz @ 2.9 GHz. Docela by me zajimaly benchmarky, zda je lepsi treba E2140 na 3.4GHz, nebo E4400 na 2.9GHz :roll:
Otestuju ti to na 3Ghz ale řekni si v čem.. jo a nemám dual channel RAM
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Hrubým výpočetním výkonem bude E2140 na vyšším kmitočtu lepší, multimediální testy, kde se už projeví rozdíl v cache, bude lepší E4400, přestože E2140 má cache sdílenou pro obě jádra, což je v některých operacích lepší ;)

Necroman píše:
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

kamarat ma E6750 a na 3GHz da moje E2160 ten isty vykon v hrach ... rozdiely su do 2% a to raz na jednej raz na druhej strane ... takze prepad nie je prakticky ziadny ... a E2140 na 3,4 bude isto niekde inde vykonovo ako E4400 2,9 ... pol giga hertz je uz riadny rozdiel ....
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

IQLogic píše:kamarat ma E6750 a na 3GHz da moje E2160 ten isty vykon v hrach ... rozdiely su do 2% a to raz na jednej raz na druhej strane ... takze prepad nie je prakticky ziadny ... a E2140 na 3,4 bude isto niekde inde vykonovo ako E4400 2,9 ... pol giga hertz je uz riadny rozdiel ....
Ve hrách je rozdíl mizivý ale v renderovani vide a dalšich naročnych věcech už to poznáš.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no jo, ale jestli se mi bude video v maxu renderovat 40dni nebo 42 mi uz asi bude jedno :) . podle me je ted nej volba E2180 kvuli vyssimu nasobici. pristi mesic ho vemu a uvidi se jestli neprohloupim :)
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Flegy píše:no jo, ale jestli se mi bude video v maxu renderovat 40dni nebo 42 mi uz asi bude jedno :) . podle me je ted nej volba E2180 kvuli vyssimu nasobici. pristi mesic ho vemu a uvidi se jestli neprohloupim :)
Tak to sem pak flagni at vim jestli ho mam strkat znamemu do PC... :)
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Nový výsledek..
E2180 - 3,4Ghz/1,37V
.. w-cooling made in home.. ale ještě pořeším pastu (mám tam už chlupatou mixovanou pastu ještě ze starýho AMD :lol: ) teplota 70..
nad 1,3V už to začíná neúnosně zvedat teplotu, z boxem sem dal jen ty 3 Ghz/1,25V
Blem Blem
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blem Blem »

Jurawood píše:Nový výsledek..
E2180 - 3,4Ghz/1,37V
.. w-cooling made in home.. ale ještě pořeším pastu (mám tam už chlupatou mixovanou pastu ještě ze starýho AMD :lol: ) teplota 70..
nad 1,3V už to začíná neúnosně zvedat teplotu, z boxem sem dal jen ty 3 Ghz/1,25V
HM tak to je hodne slusne!me se zatim dostala do ruky 2180 a sla jen na 2.9 :o :sad:
Intel Core2 Extreme QX9650 3,00@3,6GHz 12MB 1333MHz*Asus Striker II Extreme - nForce 790i *3xAsus GTX 280,*2xCorsair Dominator 2048MB * 2xWestern Digital Raptor-150GB RAID 0*2xSeagate Barracuda - 500GB*Asus Xonar D2*CoolerMaster Stacker 832 NVIDIA Edition*Thermaltake ToughPower 1000W*Hewlett-Packard LP3065 - LCD 30"*Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse*Razer Tarantula Gaming Keyboard*Thermalright XWB-01*3xAlphacool nexXxos Extreme III*
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

blemblem: procesor má vprostřed důlek snad 0,2 mm.
Říkám s boxem nešel na 3,1, chtělo to Vcore a to tak zvýšilo teplotu že šla na 85
Blem Blem
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blem Blem »

Jurawood píše:blemblem: procesor má vprostřed důlek snad 0,2 mm.
Říkám s boxem nešel na 3,1, chtělo to Vcore a to tak zvýšilo teplotu že šla na 85
co se deje?ti jen gratuluji ke skveleme kusu cpu :wink:
Intel Core2 Extreme QX9650 3,00@3,6GHz 12MB 1333MHz*Asus Striker II Extreme - nForce 790i *3xAsus GTX 280,*2xCorsair Dominator 2048MB * 2xWestern Digital Raptor-150GB RAID 0*2xSeagate Barracuda - 500GB*Asus Xonar D2*CoolerMaster Stacker 832 NVIDIA Edition*Thermaltake ToughPower 1000W*Hewlett-Packard LP3065 - LCD 30"*Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse*Razer Tarantula Gaming Keyboard*Thermalright XWB-01*3xAlphacool nexXxos Extreme III*
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“