Arcania: Gothic 4
Moderátor: Baneshee
- shadow
- Středně pokročilý

Re: Arcania: Gothic 4
Pár bodů:
- Nějak jsem nepochopil, proč nejde vyhazovat věci z inventáře. Já vím, že můj rek jich může nést nekonečně mnoho, ale přesto...
- Co ta strašná ikona crafting, která je snad pořád on-screen? To nejde odstranit???
- K čemu je crafting, když je na normal obtížnost člověk prakticky GODem, který se nepotřebuje vůlbec healovat, ani nic dalšího speciálního?
- Ta možná už tradičně gothickovská animace skákání (žel) už je v dnešní době myslím poněkud out...
- Ta koridovost až bolí.
- Strom vývoje postavy je parodíí na RPG a výsměchem hard-core značce Gothic...
- Proč nemůžu zapnout louči z inventáře a musím ji spustit z quick-slot baru?
- Masivní opakování obličenů nebo spíše celých modelů postav i u důležitých, main-questových NPC je v dnešní době neodpustitelné a nepochopitelné. Ozbvláště, pokud člověk uváží, že těch NPC tam není zase tak tolik..
- Při obchodování nevidím srovnání s věcmi, co mám zrovna na sobě (což jsou obvykle ty nejlepší, takže nemám srovnání jestli potenciálně kupovaná věc je lepší)
- pozitivní věc: hra je po patchi konečně svižná a skoro bez bugů (píšu skoro, protože mrtvý goblin levitující nad jezerem byl nepřehlédnutelný)
- další pozitivní věc: hudba, dobře podkresluje nebo spíše zde i vytváří atmosféru, a je jedním z mála důvodů, proč pokračuji v hraní. Dalším je takovej oddychovej gameplay, kterej od hráče nic nechce (po pracovních a dalších stresech vhodné..).
- Je sice dobré, že si hráč může zapnout množství roleplay prvků, ale k čemu mi jsou, když jsou - na rozdíl třeba od Risenu - bez jakéhokoli efektu. Takže jde jen o takový polovičatý roleplay, který po vyzkoušení hráče přestane bavit...
- ty souboje jsou fakt nechutný klik-fest, jde vlastně o klasickou hack&slash hru, říká tomu ještě někdo Gothic?
- jinak mi vizuální stárnka na dnešní dobu nepřijde zase tak výjimečná.. sice některé scenérie a hra světla a stínu jsou opravdu pěkné, ale zase mi to vše přijde takové umělé, krabicovité - hl. hrady anebo i přímořské skály. Risen mi přišel i v tomto směru o dost realističtější.. Už na PCT magu jsem zmiňoval ty nepřirozeně třepetající se stromy - schválně jim věnujte nějakou tu chvilku..
- A mainquest Gothic Tale? well, do pořádné gothic tale to má podle mě daleko.. a vedlejší questy ty jsou tak nějak jenom asi, aby se neřeklo, že tam nejsou...
- Nějak jsem nepochopil, proč nejde vyhazovat věci z inventáře. Já vím, že můj rek jich může nést nekonečně mnoho, ale přesto...
- Co ta strašná ikona crafting, která je snad pořád on-screen? To nejde odstranit???
- K čemu je crafting, když je na normal obtížnost člověk prakticky GODem, který se nepotřebuje vůlbec healovat, ani nic dalšího speciálního?
- Ta možná už tradičně gothickovská animace skákání (žel) už je v dnešní době myslím poněkud out...
- Ta koridovost až bolí.
- Strom vývoje postavy je parodíí na RPG a výsměchem hard-core značce Gothic...
- Proč nemůžu zapnout louči z inventáře a musím ji spustit z quick-slot baru?
- Masivní opakování obličenů nebo spíše celých modelů postav i u důležitých, main-questových NPC je v dnešní době neodpustitelné a nepochopitelné. Ozbvláště, pokud člověk uváží, že těch NPC tam není zase tak tolik..
- Při obchodování nevidím srovnání s věcmi, co mám zrovna na sobě (což jsou obvykle ty nejlepší, takže nemám srovnání jestli potenciálně kupovaná věc je lepší)
- pozitivní věc: hra je po patchi konečně svižná a skoro bez bugů (píšu skoro, protože mrtvý goblin levitující nad jezerem byl nepřehlédnutelný)
- další pozitivní věc: hudba, dobře podkresluje nebo spíše zde i vytváří atmosféru, a je jedním z mála důvodů, proč pokračuji v hraní. Dalším je takovej oddychovej gameplay, kterej od hráče nic nechce (po pracovních a dalších stresech vhodné..).
- Je sice dobré, že si hráč může zapnout množství roleplay prvků, ale k čemu mi jsou, když jsou - na rozdíl třeba od Risenu - bez jakéhokoli efektu. Takže jde jen o takový polovičatý roleplay, který po vyzkoušení hráče přestane bavit...
- ty souboje jsou fakt nechutný klik-fest, jde vlastně o klasickou hack&slash hru, říká tomu ještě někdo Gothic?
- jinak mi vizuální stárnka na dnešní dobu nepřijde zase tak výjimečná.. sice některé scenérie a hra světla a stínu jsou opravdu pěkné, ale zase mi to vše přijde takové umělé, krabicovité - hl. hrady anebo i přímořské skály. Risen mi přišel i v tomto směru o dost realističtější.. Už na PCT magu jsem zmiňoval ty nepřirozeně třepetající se stromy - schválně jim věnujte nějakou tu chvilku..
- A mainquest Gothic Tale? well, do pořádné gothic tale to má podle mě daleko.. a vedlejší questy ty jsou tak nějak jenom asi, aby se neřeklo, že tam nejsou...
show must go on..
- Thellwin
- Administrátor

Já jsem pár dní zpět dohrál trvalo mi to snad dva týdny, nedalo se to hrát dlouho v kuse. Celkem zklamání, jakožto pokračování série Gothic, nicméně, jako oddechovka, bez nutnosti přemýšlet se to při přijmutí faktu, že to z RPG moc nemá, dá celkem hrát. Grafika někdy hodně pěkná jindy nic moc.
Za mě 6.5/10
Za mě 6.5/10
Goldnoob team proud member!
- shadow
- Středně pokročilý

Za jeden z kladných prvků považuju ještě to upozornění na sebratelné byliny poletujícími motýly a na sebratelné předměty nasvícením.
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

Tak jsem se konečně taky (doslova) prosekal na konec a tak trochu jsem nepochopil, proč se nemůže vstoupit ve hře do města Setariff, ale toho se dočkáme asi až v pokračování..
Jinak taky 6-7/10. Těch 7/10 za (někdy) vynikající efekty světla a stínu. Hlavně létající firebally byly perfektní. 6/10 za nesmírnou klikačku, rezignaci na jakoukoliv bojovou taktiku atd.
Jinak taky 6-7/10. Těch 7/10 za (někdy) vynikající efekty světla a stínu. Hlavně létající firebally byly perfektní. 6/10 za nesmírnou klikačku, rezignaci na jakoukoliv bojovou taktiku atd.
show must go on..
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Ahoj, nevíte někdo prosím, co se dá dělat s tímto? Mám win7, E8500, gtx 470. Nahrál jsem i poslední certifikované ovladače od nvidie a nic nepomohlo 

- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to dnes začal hrát a celkem dobrá hra aspon něco jiného než doposad hraji. (CoD,BBC2,atd). Dost mi hra připomíná hru Risen. Jinak hra vypadá pěkně ,ale má právě jisté ,,ale". Hru mám na high bez ssao a shadown a jede mi 20fps hra se sice nijak neseká je to hratelné jede o 5fps hůř jak zmíněný risen. 
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- woody0501
- Nováček

-
Pěkná hra, udělej, přines, zmlať a pobij. Pařím a koukám, že na ty hw nároky a luxusní grafiku a efekty stačí i můj stařičký Pc. Musel jsem nastavit nejnižší možné rozlišení, ale ostatní efekty na maximu, výjma SSAO-střední a kvalitu stínů-rovněž střední. A jede to od 16fps do 29 fps. Při rozlišení 1280x1024 od 15fps do 25fps bez AA a AF.
Oproti předešlým sériím Gothic je to opravdu úplně jiný způsob hraní, ale jak jsem se dočetl, byl to záměr tvůrců pro začínající rpgčkaře. Jinak hru hodnotím kladně a to hlavně pro svou jednoduchost
. Předešlé díly tak jednoduché nebyly
Nejkrásnější z celé hry je západ slunce u moře pozorující ze skály na okraji lesa a druhé nejkrásnější jsou modely zbraní, hra světel a stínů ovšem exceluje. Zase někdy na psanou
Oproti předešlým sériím Gothic je to opravdu úplně jiný způsob hraní, ale jak jsem se dočetl, byl to záměr tvůrců pro začínající rpgčkaře. Jinak hru hodnotím kladně a to hlavně pro svou jednoduchost
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem to taky dohral.Rozehral sem to od zacatku za maga a neni to az tak spatny.
Neni nad to zakouzlit maximalni inferno za 550dmg vsem pritivnikum v dosahu a pak se jeste usmazej v naslednym ohni za dalsich cca 500dmg
Ohnivy efekty vypadaj fakt super.
Dal bych tomu tak 78%.
Neni nad to zakouzlit maximalni inferno za 550dmg vsem pritivnikum v dosahu a pak se jeste usmazej v naslednym ohni za dalsich cca 500dmg
Ohnivy efekty vypadaj fakt super.
Dal bych tomu tak 78%.
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat začal jsem hrát tuto hru po čase a nevím jak mám zabít ty pavouky jsem ve třetím levlu. Sekám je mečem a oni ne a ne chcípnout dík moc.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- Thellwin
- Administrátor

Musíš sekat déle 
Pokud jde o něco speciálního, tak už si to asi nepamatuju, screen by bodnul.
Pokud jde o něco speciálního, tak už si to asi nepamatuju, screen by bodnul.
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wallot
- Středně pokročilý

-
tyhle se po chvili schovaj do ulity. musis je omracit bleskama - dostal jsi svitky a pak je zase sekat. easy. staci poslouchat co ti NPC rikaji 
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Thellwin
- Administrátor

Imho usekat, nikdy jsem neřešil, že by v tom nešlo něco zabít. Navíc až do cca 15 levelu jsem nepoužil ani jeden dovednostní bod, takže jsem byl pořád v podstatě na prvním levelu.
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dík moc vyzkouším a dám vědět. 
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak svítím na něj a nebo na něj blesknu pak ho sekám a on furt žije schovává se do kukli už nevím. Není nikde video? 
- Frostys
- Začátečník

-
Hrál jsem jen demo, ale není to ten stejný brouk jako v demu v tom podzemí? Když se schová, tak na něj musíš zakouzlit elektřinu nebo něco a on zase vyleze a dosekáš ho.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to jo já na nej zakouzlím má 30 světel a dám na jednoho pavouka/ brouka 5světla sekám do něj a ne a ne chcípnout. Na jednom strávím cca 10min a nic a tak mě ta hra baví nerad bych jí zase nechal jen tak ležet na disku 
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem to zajel.
Tady jsem koukal na video jemu se ukazoval i život u tech nestvůr co zabíjel a mě ne. To se dá někde nastavit? Dík 
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vetšinou v Nastavení 
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě napadlo taky ,ale nemohu najít.
No kouknu ještě jednou.