urcite vem Optomu protoze u BENQ je dlouhodoby problem vysoka hlucnost.mike83cz píše:Zdravím komunitu,
rád bych poprosil o radu, vybírám projektor s plátnem k počítači na filmy a gaming.
Mám zatím 2 kandidáty - Optoma HD25-LV, BenQ W1070+.
Trochu se kloním k Optomě, ale moc do toho nevidím. Dělám dobře? Špatně? Nebo něco úplně jiného?
Díky moc
PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: PROJEKTORY
- evevlo
- Začátečník

-
Diky za odpoved, je alespon teda vyrazne tissi nez w1070? Predpokladam, ze porovnat muzes, protoze to je asi nejcastejsi projektor co clovek potka u nekoho doma. 
Trosinky vyssi hlucnost jsem ochotny vymenit zato, ze se nebudu muset divat na obliceje lidi co odejdou na zachod, vrati se a jak nejsou zvykly na projektor, tak se podivaji primo do lampy
Rozmazany rohy teda nema, to jsem rad. Jen se bojim ty instlace bez zoomu jestli to fakt jde trefit na platno. Teoreticky to na drzaku jde o par cm posunout vpred a vzad, ale nevim jak to bude realne. Pocitam, ze pro test to asi na strop nedavas.
Ma samotny projektor moznost alespon male korekce posunu na drzaku kdyz nema zoom?
Trosinky vyssi hlucnost jsem ochotny vymenit zato, ze se nebudu muset divat na obliceje lidi co odejdou na zachod, vrati se a jak nejsou zvykly na projektor, tak se podivaji primo do lampy
Rozmazany rohy teda nema, to jsem rad. Jen se bojim ty instlace bez zoomu jestli to fakt jde trefit na platno. Teoreticky to na drzaku jde o par cm posunout vpred a vzad, ale nevim jak to bude realne. Pocitam, ze pro test to asi na strop nedavas.
Ma samotny projektor moznost alespon male korekce posunu na drzaku kdyz nema zoom?
Naposledy upravil(a) evevlo dne sob 6. pro 2014, 22:05, celkem upraveno 1 x.
- mike83cz
- Nováček

-
Díky moc, ještě se zeptám jestli je lepší ta obyč HD25 nebo ta LV verze, ta obyč je prý tmavší... nebo ta HD26/36?Stratos píše:urcite vem Optomu protoze u BENQ je dlouhodoby problem vysoka hlucnost.
Ohledně plátna) Bylo by nějaký doporučení? Vůbec netuším jaký k tomu vybrat.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ano vyrazne hlucnejsi..evevlo píše:Diky za odpoved, je alespon teda vyrazne tissi nez w1070? Predpokladam, ze porovnat muzes, protoze to je asi nejcastejsi projektor co clovek potka u nekoho doma.
jinak 1080 nema zadny ZOOM tj obraz zmensujes ciste tim jak daleko od platna projektor das.. nebo koupit drzak na strop kde muzes s projektorem trosku posouvat
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a proc nejdes do HD141X?mike83cz píše:Díky moc, ještě se zeptám jestli je lepší ta obyč HD25 nebo ta LV verze, ta obyč je prý tmavší... nebo ta HD26/36?Stratos píše:urcite vem Optomu protoze u BENQ je dlouhodoby problem vysoka hlucnost.
Ohledně plátna) Bylo by nějaký doporučení? Vůbec netuším jaký k tomu vybrat.
- evevlo
- Začátečník

-
JJ, ten chci koupit, ale nasel jsem jen od aceru, o jinem asi nevis, co? Ten od aceru neni primarne urceny k tomu aby se s projektorem na nem posouvalo.Stratos píše:jinak 1080 nema zadny ZOOM tj obraz zmensujes ciste tim jak daleko od platna projektor das.. nebo koupit drzak na strop kde muzes s projektorem trosku posouvat
- mike83cz
- Nováček

-
Popravdě jsem se díval až na ty dražší, jak si stojí 141X oproti těm 25/26?Stratos píše:a proc nejdes do HD141X?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vice mene stejne + ma vetsi kontrast a i lampa ma snad vetsi vydrz. Ma asi jenom horsi moznosti ZOOMU zde se asi setrilo.. ale pokud to das na strop na drzak je to stejne fuk
- evevlo
- Začátečník

-
Jeste se zeptam jinak radeji.Stratos píše: GT1080 mam akorat doma na test
- horsi cena nez 141Xale nic zasadniho
- mnohem horsi 3D (ve tmavych scenach se slejvaj detajly)
- je hlucnejsi nez 141X ale stale se to da...
Napada te do 30 nebo i 35 tisic lepsi projektor pokud me zajima pouze 2d a chci prave omezit aby lidi cumeli do lampy?
Proste benq (ta + verze) ma zoom a jeste navic myslim vertikalni lens shift i u short throw projektoru. Tam si verim v tom, ze to dokazu namontovat dobre bez nutnosti keystone. U te optomy proste nevim, prijde me to jako velky risk. A nikde jsem nenasal nejakou zkusenost nekoho s pevnou montazi te optomy.
Myslim teda, ze optoma ma vetsi ten staly zoom nez ma benq nejvetsi mozny, ale to uz me je docela jedno.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
30-35tis zde bych sel asi do EPSONU nebo OPTOMY HD50 (tu budu mit po novem roce na test)
- evevlo
- Začátečník

-
Ty přece nejsou st, nebo nějaký ano?
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
za sebe mohu doporučit Epson tw-6600
velmi tichej - sedím metr pod ním a neslyším chod
výbornej obraz
má posun obrazu (jednoduché nastavení na plátno)
super dálkáč (težkej a podsícenej,což je fakt super)
parfektní černá barva
v balení 3d Brýle (druhé jsem dokoupil)
super 3d (puvodně jsem 3D nechtěl,ale po spuštění Gravitace jsem změnil názor a ted tahám vše v 3D)
výbornej obraz
parfektní černá barva
super 3d (puvodně jsem 3D nechtěl,ale po spuštění Gravitace jsem změnil názor a ted tahám vše v 3D)
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- evevlo
- Začátečník

-
Opet - neni st.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
tak to dej vysoko pod strop a nikdo ti tam čumet nebude. u toho to jde. 
Ja ho mam 2m vysoko a kdybych chtel kouknout do optiky tak musím stát před plátnem a cíleně na to čumet jinak nemám šanci.
když bych ho dal víše tak už bych musel poskočit
ted jsem to zkoušel
Bohužel vetšina lidí má klasický projektor a tak ti moc neporadí
Ja ho mam 2m vysoko a kdybych chtel kouknout do optiky tak musím stát před plátnem a cíleně na to čumet jinak nemám šanci.
když bych ho dal víše tak už bych musel poskočit
ted jsem to zkoušel
Bohužel vetšina lidí má klasický projektor a tak ti moc neporadí
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- evevlo
- Začátečník

-
Ja jsem mel tw3200 temer u stropu, urcite vyse nez 2m, a proto chci ST, jasne, kdyz bych mel strop tri metry a shift na maximum, ale nemam strop tri metry. A i tak je otazka co shift na maximu udela s konvergenci. U tw3200 shift konvergenci rozhodil dost a prudilo me to (i kdyz realne na pozorovani to bylo ostrejsi nez tv, tak me vadilo vedet, ze je to rozhozene
)
Naposledy upravil(a) evevlo dne ned 7. pro 2014, 15:41, celkem upraveno 1 x.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja ted koukal na TW9200 a to by byl asi ten spravnej projektor pro meIgoreso píše:za sebe mohu doporučit Epson tw-6600
výbornej obraz
parfektní černá barva
ale asi ten model konci protoze se uz skoro neprodava
- deputy
- Začátečník

-
Ještě bych se vrátil k tématu "prach".
Máte někdo zkušenost s čističkou vzduchu/lapačem prachu? Funguje to nějak rozumně, jaký model atd. ?
Máte někdo zkušenost s čističkou vzduchu/lapačem prachu? Funguje to nějak rozumně, jaký model atd. ?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a co projektor v dobe kdy nebezi neprikryvat nakou neprodysnou latkou? nebo kdyz je projektor na policce tak si na nej udelat s nakyho dreva nakej box kterym se prikreje a na dosedaci plochy dat naky tesneni aby tam opravdu nemel sanci prach proniknout + samozrejme kazdy mesic cistit prachovy filtr.
- deputy
- Začátečník

-
Látku sem zavrhl. Sama chytá prach a při jejím zvedání by se vířil. Ale chci to zkusit zakrývat papírovou krabicí. Akorát sem zatím žádnou s půdorysem 50x50cm nenašel, nějakou si holt slepím. Filtr sem čistli dle manuálu po 100 hodinách ( a mám podezření že ten prach se dostal dovnitř právě při manipulaci s tím filtrem, nebo když sem ho vysával a stálo to pár minut otevřený bez filtru)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
filtr musis vzit pod kompresor jinak nema smysl ho nejak cistit kort ne vysavacem.. Jako provizorium beru stlaceny vzduch ve spreji + brcko..