Crysis - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Crysis - technická stránka hry

Příspěvek od Still.Lord »

A zkoušeli jste spřáhnutí jádra zě 4 na 2 pouze? někde jsem četl že to taky může být tímhle...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

izerS18 píše:Dal jsem CCC 2.21 a vypadá to docela velmi hezky :up:

Propad FPS +-2. Hraju na 1920*1080 a VeryHigh. A GTX280 jede na 720/1456/2450 :)
V džungli mám kolem 35-40FPS, otevřené lokace 28-32FPS
Tak to mas nakou zazracnou kartu.Na 5850 1000/5000 v dzungli pod 20 fps :wink: .
Ja teda zkousel ten 6 config + realisticky stiny.Tenhle mod rozhejbe jedine CF 5850/5870.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Still.Lord píše:A zkoušeli jste spřáhnutí jádra zě 4 na 2 pouze? někde jsem četl že to taky může být tímhle...
Kolega nevim,jestli zkoušel,já to nevyzkouším,protože mám dvoujádro.

sisikar: Jo jo,na tý lodi taky průser.Já tu hru samozřejmě nejdu poprvý,dohrál jsem jí už mockrát.Na lodi vim-procházíš lodí a jdeš do TDC na briefing za kapitánem-každej novej pohled skrz dveře nebo zahnutí za roh znamená přidušení frameratu...Já už vyzkoušel všechno možný.Dělá to v menší míře totéž i když dám všechno na low detaily,ale jaksi na GTX 275 by hrál na low nebo medium jenom idiot,protože ta karta to dává naprosto s přehledem na high a teď s tím módem taky.Jen tyhle zmíněný lokace jsou problém.Já nevim,no.Ve vesnici když přijížděj tanky to dělá tak deset vteřin,pak opět pohoda a třeba taková tanková bitva v tom údolí,kde těch tanků jezdí několik+tam do toho lítaj vrtulníky a pálej tam ty pojízdný minomety atd.tak tam je to naprosto plynulý.Fakt nechápu...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Commanderwar »

kluci jedete tady jeste nekdo vubec multi????
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Máte na mysli ten občasný propad FPS až o 7-10 snímků dolů?
To je právě co sem psal předtim, ve vesnici když jsem na střeše té budovy a ničím ty tanky, tak tam to spadne na 20FPS někdy a pak se to vyšvihne na 40 a takhle to furt skáče až když se dostanu do klidné lokace s pár vojáky už mám zase v klidu kolem 40FPS..

HEAD: :lol: a já mám GTS250 a mám 40FPS, koukal sem na tvoje screeny, no nevim, ale nezdá se mi to lepší než moje nastavení, já sem při instalaci zadával tuším ten 5. config, maximálně 4.cfg ale myslim že sem na 70% dával 5.cfg + REAL Shadows, byly tam i ultra sharp ale co, já chtěl ať to vypadá realisticky tak sem dal reálný stíny a výsledek je super...AI je vylepšená FPS jsou 30-40 a to běhám na GTS250 v 1680x1050 samozřejmě bez AA!...

Commanderwar: Jooo multiplayer občas zahraju :lol: nejradši na noob-hunters.org maj tam vylepšenou grafiku a dobrý FPS a dobře vyřešenej anti-cheat a bunker-rape ochranu...jinak mě mrzí že tam furt všude mastěj mapu MESA (já hraju hlavně Power Struggle, okamžitá akce mě moc nebere, je to v podstatě DeathMatch a to mě nebere) a asi si pořídim i Crysis Warhead, protože v Crysis Wars se hrajou i takový parádní mapy jako Battleground-PS, Shore, The Valley... ta MESA už mě začíná fakt nudit :-D
Na megahry.eu se dá česká verze Crysis Maximum edition pořídit za 500,- kč takže du do toho :-D sice základní crysis už mám, ale 2 original crysis se vždycky hodí..

//Jo a BTW, zkoušel sem přetaktovat svoje E8400 na 4GHz a na tý střeše v tý vesnici mi to docela zvedlo FPS..doela se divim jak se povídá že CPU nemá vliv pokud má 3GHz, tak ne, někde sem měl o 5FPS víc a na jiných místech 45FPS namísto 33....
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

jo ta mesa me taky vysira....a už sem asi prišel proč to pařeji..pač tam neni skoro žadny zeleny..

a jsou tam vyšší fps...a tak to tam paři dost lidi protože normalni mapy....davaji s obtižema..ja mam nejvetši potiže s beach...tam mam 25 - 30 FPS
a verim že dost lidi si radši zapaři mesu, kde neni tolik obejktu na vykresleni.

Jinak ja pařim C Wars..určite se to vyplati oproti puvodnimu dilu.
Jak už jsi řekl tak kvuli tem mapam.

Jen by me jeste zajimala jedna vec zda byste se mnou nekdo nevyzkoušel potřeboval bych si oveřit.

S nekym..že bychom si sami vlezl na mapu.....ja amik nekdo korejec.

a potřeboval bych zjistit jak se chova radar.

normalne soupeře človek nevidi, dokud nevystřeli, ale zajimalo by me...ruzny situace..pokud se zneviditelnim, tak jestli zase všem z radaru zmizi.

a nebo ten človek co me na radaru vidi musi zase umřit aby me tam nemel.

zda skutečne funguje tlumič že se človek nezobrazi na radaru atd

takovy kravinky, ale myslim si že pro hru dost podstatny

parkrat se mi stalo, že sem na nekoho vystřelil, zalezl do nehjhustejšího křovy...neviditelnost....a hle..pribehnul typek...a přesne vedel kde jsem....vím že možna mel scan,,,,,..ale:)
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

u toho Power Struggle me mrzi jedna vec.

že si tam stejne každej harje solo sam za sebe, aby se zviditelnim a mel vysoky score.

ted jsem to pařil 14 dni každy den a trochu me už nebavi hrat na plnych serverech s nemcema polakama ale i čechama, ktery naprosto nevedi co je teamova akce

priklad za všechny nepritel vyrobi atomovy tank, ja se okamžite nekde necham zabit mažu co nejbliže ke svoji pevnosti koupit raketomet a mažu za tankem.

myslite že to behem tech 14 dni jeste nekdo udelal jako ja??,..vetšinou jedno rpg na tank nestači (3rany)

takže sem s tim nikdy sam nic nezmohl
takže z nejakych 40 her sem byl svedkem, jak pevnost šla dolu jednou ranou, aniž by se nekdo z tech blbečku vubec pokusil ten tank zničit:(

fakt nechapu mysleni tech lidi když vi nepritel vyrobil tuto zbran, proč se placaji nekde na konci mapy, a bojuji v tu chvili o naprosto zbytečne veci, když hra defakto konči.

v CW mam pocit že dokonce to nejak upravili že ted stači jediny spravny vystřel aje po základne, to myslim v puvodnim crysis nebylo...tam toho človek musel našít víc.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Jo tak to nevim, zas tak detailně sem se tim nezabejval, popravdě, tlumič funguje protože s nezobrazíš na radaru, logicky pokud se zobrazíš na radaru a nemáš tlumič a střílíš, pak ti je i mskování na nic protože na radaru furt budeš, pouze ti to maskování umožní že tě bude ten protihráč delší dobu hledat pač podle radaru bude vědědět že tu máš bejt ale neuvidí hned kam stříle musí trošku zapátrat po problikávání maskování těch modrejch blesků že :lol: a až pak začne střílet a to je tvoje výhoda že ho můžeš pořád ještě překvapit..

Ten scan sem sám nidky nezkoušel, většinou je na serveru tolik lidí že to byla poslendí věc kterou bych se zabýval xD ale jestliže má někdo scan tak to detekuje všechny "pohybové, nebo jiné anomálie" co způsobuje buĎ tvůj oblek, nebo tělo (jsme ve sci-fi, takže detekce tlukotu srdce je docela možná :lol: , ikdyž mnohem reálnější je představa, že detekce proběhne na základě nějakých vln co způsobuje např. energetický zdroj obleku....) prostě scan je scan a maskování je pouze maskování pro oči, pro světelné paprsky, z hlediska reality by při zapnutá maskování neměl být vidět tvůj stín protože nanočástice na obleku by měli teoreticky způsobit ohyb světla přes oblek tak, že jím světlo projde tudíž žádný stín....stín by tam bvyl pokud by to maskování bylo založené na jakési projekci obrazu z okolního prostředí, což mi ale příde nereálné, protože by oblek musel nasmínat v reálněm čase to, co je za tebou a vytvořit detailní holografický obraz před tebou a takhle by to muselo být na všechny strany, což vypadá nemotornější než ta první monžost a jednak to nesouhlasí s tim co ti uakzuje hra když si dáš maskování, vidíš sebe pokrytého jakýmsi neviditelným pláštěm, v situaci kdyby byla neviditelnost založená na projekci obrazu bys sebe viděl normálně jen bys před sebou viděl maskovací hologram z druhý strany...což zase nedává smysl, sice je to všecko nesmysl ale nejvěrohodnější teorie jsou podle mě ty částice co ohnou světlo přes oblek tak že se nic neodrazí a seš vlastně průhledný..ale všecko sou to jenom optické záležitosti ne radarové, raar vysílá jiný vlny a maskování by v tomhle případě pracovalo pro spektrum viditelného světla.

//jojo pravda taky kolikrát to v tom PS nechápu je to celý divný, teda havně mi to nikdy moc nejde :lol: chci někam jít něco obsadi t a vždycky se najde kepící odstřelovašč skill s FY71 co mě trefí na pár ran na dálku po té co se odmaskuje jedné ze střech nejvyšších budov, popřípadě potkám tank a ten mě zlikviduje taky, nebo se najde vrtulník, vtol, nebo jdou dobývat bukr kde pokaždý když se respnu přiletí 10 granátů naběhne tam 10lidí, což se nedá ubránit a docela se divim, že v ždycky a všude vyhrávají korejci :lol: já většinou v tomhle případě s oblibou pobíhám maskován kolem tanků a protiletadlových děl s C4 kdy rychle přiběhnu naplácám tam obě C4ky pak zdrhnu daleko aby mě nestihl trefit a doufám že zmáčku tlačítko odpalování dřív než mě tank zastřelí na útěku od něj :lol: většino u se to teda povede a je zas o jeden tank míň, poblém je spíš že je tam hromada lií z korejskou stranu co jim jeden tank nevsadí protože při každm respu maj 1000P a tak si hned koupěj další tank a já musim někde nahrabat body na další 2 C4ky abych zničil zase jeden jejich tank a celý je to ve skutečnosti málo platný protože to dělám sám...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Takže to dělá mě,samovi,sisikarovi-vypadá to na nVidiáckej bug.Nebudu se tady vytáčet,jako několikrát předtím,ale zase jen řečnická otázka,jak to asi běželo pánům při betatestu?Zřejmě se testovalo na nějakym uber CPU a tri-sli aby nám vítězoslavně oznámili,jak je Crysis brilantně optimalizovanej.....Jako kdyby to dělalo každejch deset dvacet vteřin v každý misi....Ale tady jsme se víceméně shodli na stejnejch místech ve hře...Samozřejmě to nikomu nepřeju,není nic lepšího než si naplno vychutnat dobrou hru,ale aspoň jsem se utvrdil,že závada není v mojí mašině....Taky jsem někde (už nevim kde) něco četl o údajnym patchi 1.3 na kterym Crytek dělá......Nevíte o tom něco...???Tahle hra je jak první Far Cry.Když to vyšlo,nerozjel to na max nikdo,pak přicházel hw kterej s tím začal hejbat,pak to dal každej ale bylo pár nevychytanejch míst kde to kazilo zážitek ze hry a dneska už tu hru zválcuje každej mainstream,s Crysis to bude zrovna tak.Za tři roky o nějakejch poklesech frameratu nebude řeč.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Bavíme se o tomhle.Musím říct,že takhle tragický to nemám,vždycky to trvá jen chvíli,nicméně tomuhle se ta hra normálně zastavuje...

http://www.youtube.com/watch?v=d4CTsbBDoUE
sisikar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sisikar »

Swat píše:Bavíme se o tomhle.Musím říct,že takhle tragický to nemám,vždycky to trvá jen chvíli,nicméně tomuhle se ta hra normálně zastavuje...

http://www.youtube.com/watch?v=d4CTsbBDoUE
Asi to bude tym nVidia bugom, a skusal som to aj na inych ovladacoch nez tie ktore mam tj. 186.xx. Neviem no pritom som to x krat presiel na 1280*960+2AA high detaily na win XP.Inak v tom internom benchmarku mi to dava priemer dakych 55 FPS mas 75 a min 27 FPS, nic nepretaktovane. Skus aj ty ten benchmark nech porovname vysledky. inak tu hru som hral naposledy tak, ze som to kazdu polhodku hrania vypol a znovu zapol, lebo asi po 3 hodinach by sa mi to hybalo mozno aj na 20 FPS.Proste akoby grafika alebo engin tej hry stale ukladal udaje do pamate bez toho ze uz prejdene lokacie by uz vypustal, a tym ju zabednil az na maximum.
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak teď jsem dojel třetí level (Relic).S tím módem je to požitek,Fraps zapnutej nemám aby mě zbytečně neznervózňoval,ale pocitově se mi to hraje dobře,míření přesný za každý situace,odhadem 35+ po celou dobu,sem tam asi mírně pod 30 (hlavně skrz optiku v cloak modu v hustý jungli nebo při nějakym brutálním nasvícení).Co mě ale naštvalo že mi hra ke konci levelu zatuhla.Jel jsem jeepem směrem na konec mapy k těm zříceninám kláštera,kde sejmete ty čtyři korejce v nanohadrech.Jedu po silnici,proti mě se vyhrne jeep,začne pálit a zátuh.Chvíli jsem počkal,po deseti sekundách se rozkoply barvy na nějakejch 16,max 32,no prostě totál.Dal jsem escape,písmo jak rozsypanej čaj,ale položka zpět do menu je až dole takže po paměti jsem se vrátil do menu,kde bylo všechno v pořádku.Naloadoval jsem hru a v pohodě dohrál misi.Nebyl třeba restart,reset,nic.Prostě jen vyjetí do menu,loading a jelo se dál.Stalo se vám to někomu?Jako já podezírám ForceWare ze kterejch nejsem poslední dobou vůbec nadšenej.Řada 190 má pořád něco...Taky jsem přemejšlel zdroj,jsem si vědom,že na 275ku píšou min.550W,ale četl jsem fóra a i tady na PCT se to probíralo a všude jsem se dočetl že kvalitní 500W to dá v klidu,tak myslím,že Enermaxem to nebude,protože ostatní hry valej v pohodě......Mě ty compy jednou odrovnaj.....Já už měl jednu dobu i nutkání jít do konzole,ale tam si nezahraju Crysis a spoustu jinejch dobrejch her,hlavně můj oblíbenej Silent Hunter.....
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Hoj. Jo, někdy FPS padnou na 10... ale nejvíce to bylo v misi po tankách, od té doby cca 1x za 30min. Ale hra vypadá ještě lépe a nestalo se mi to nikdy v "krizové" situace, uf :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak zas tolik jako na tom videu se mi to nekousalo :lol: jako občas ale ne takovou dobu to bylo že sem měl tak 2-4sekundy jen 17FPS, někdy míň, jenže....přetočil sem CPU na 4GHz a už se to nekouše mám tam v klidu 30+FPS....

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No tak to by odpovídalo,že tam je něco krutě náročný na hrubej výkon CPU,jestli to 4 GHz zválcujou,protože 3 GHz dvoujádro to nedává.Teď jsem odehrál přístav a tankovou bitvu.No v přístavu ve skladišti klasika-zajímavý je,že to dělá jen v tom jednom,v tom druhym skladišti,ve kterym jsou úplně stejný efekty,taková ta mlha a já nevim co ještě,to jede v pohodě.Tanková bitva naprosto plynulá.Jinak k mýmu předchozímu postu-ten můj crash připisuju driverům,protože kdyby nestíhal zdroj,tak je to nestabilní celou dobu.Jako v tom přístavu a pak hlavně v údolí se někdy dějou hrozný věci,takový ohňostroje,v údolí do toho lítaj větráky,občas proletí stíhačka a normálně to valilo.Misi v lomu dám zítra.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Mně to dělalo misi před jeskyní. Jinak vůbec. Kdybych neměl zapnutý FRAPS, ani bych si toho nevšiml a sváděl bych to na výpočetní výkon pc, že se něco načítá... prostě za krásu se něco platí :-D
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Za krásu jsme tady zaplatili 1.000 Kč,nebo dokonce 1.200,už nevím,co to stálo,když to vyšlo.Prostě je to nedotažený,jako většina dnešních her.Ale nemá cenu se vytáčet,včera jsem surfoval fórama a stejnej problém popisujou desítky lidí-jeden napsal,co mu to v lomu dělá a pod tím deset postů typu "jo,to mi dělá taky",nebo"mám stejnej problém".Za dva za tři roky no,až 4+ GHz bude standart.A jestli to samovi s procem na 4 GHz v takovejch krizích dává třicet,tak samozřejmě je to dobrý,ale pořádně s tím pohne až něco nad 5 GHz...???
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Hele... já jedu pořád na 26+ při veryhigh 1920*1080. Tak cpu je hře ukradenej. Pokud natočím grafiku, tak 3-6 FPS navíc.

Core i5-i7, phenomy... ať jdou všichni do p*dele. Výkon jen na konvertování videa a obrázků. Od C2D E6300, E6400 výkon stejný, jen vyšší takt, který se dá dotaktovat. Hrát v 1280/1024 fakt nebudu. Chce to pořádnou grafiku, pak hra pojede.

Na druhou stranu pro mě Crysis znamená absolutní vrchol grafiky. Džungle, pláže... nádhera. A to že 2,5roku po uvedení to není pořádně hratelný ani na úplný max... lepší nadčasová hrá, než aktuální výstřel
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

nadčasová? kdyby to líp optimalizovalo a crysis nebyla jednovláknová aplikace tak to rozjedeš už před tím 2.5rokem nádherně..
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Nadčasová z hlediska vzhledu. Nadávat na neoptimalizovanost umí každý. Bohužel neznám jinou hru, která by vypadala tak nádherně a při tom byla optimalizovaná.
Můj osobní názor ale.

Modern Warfare 2 je pěkně optimalizovaná, ale vzhledově u Crysis u kontníků. Pláž je prostě pláš :oops:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“