PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
deputy
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od deputy »

Když pominu fakt, že ten filtr vypadal jak novej a že nevlastním kompresor, postupoval sem přesně podle manuálu (dokonce je tam i obrázek s vysavačem http://www.manualslib.com/manual/549071 ... ml?page=87). Nicméně máš pravdu, příště použiju vzduch v plechovce.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Tak jsem zkusil jeste treti zrcadlo, tentokrat nejvetsi mainstream od samsungu a musim teda vybrat mezi tim benq a gt1080. Co jsem jeste cetl, tak benq ma mit vyhodu v rgbrgb kolecku nebo co. Nevyznam se v tom, doted jsem mel same lcd projektory.

ten tw6600 v recenzich pisou spatnou cernou, ale zrcadlo co mam h6200 pisou dobrou, ale je to proste fake, co se asi recenzentum libi, me ne, proste to ma treshold sede od kdy ji to kresli jako cernou, naprosto zmizi detaily a je to vylozene iritujici v nekterych scenach

Asi nezbude nez to risknout proste, snad uz to bude spolehlive a ostre. Navic kdyz to namontuji opacne, tak to bude na strene dveri a to by taky omezili sviceni do xichtu a na promital bych na "zed" co je komplet cerny zaves, takze kontrat by treba mohl byt 400ku1 nebo tak, rozhodne lepsi nez pri promitani kde je vsude kolem zed bila.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Tak jsem vzal gt1080 na zkousku a docela hlucna i na eco a hlavne rozmazna v pravem rohu. Tak vemu teda ten tw6600.

Jinak na dlp docela slusne barvy, ale furt jde videt, ze to je dlp a ne LCD.

Jinak jsem vul a nechtel jsem zbytecne na zkousku brat novy projektor a vracet, tak jsem vzal pouzity a v baleni nebyl navod a ovladac, achjo, tak snad nebude problem pri vratce. Ta moje az prehnana slusnost a ohleduplnost me jednou fakt znici.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hlucnejsi vuci HD141X je to muzu potvrdit.. taky ma horsi cernou nez HD141X asi je to dan za tu ultra kratkou projekci..
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

i to zkresleni cocky je brutalni, proste horni rohy vubec nejsou ostre!

Ma cenu zkouset neco levnejsi nebo jedine ten tw6600 uz kdyz je pro me takovy zaklad tw3200.

Chapu i ty kvanta pozitivnich recenzi - proste nekdo kdo to ma jako prvni projektor a hodi na stolek je asi unesen.

Proste kdyz se tak zamyslim, tak cokoliv levnejsiho nez tw6600 ma bud divne barvicky, je hlucne, nebo kombinace.

EDIT: tak nakonec se me to podarilo docela vyladit, ze to nikde zcela ostre, ale ani nijak necitelne a to jde :) Nicmene furt jde videt proste ta deformace obrazu cockou
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

s ostrosti jsem problem nemel a to jsem se na to zameroval protoze timto tyto projektory casto trpi asi je to hodne o kusovosti...
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Jsem to dneska jeste zkousel a projektor ma naprosto mimimalmi mrizku mezi pixely (i v te zasostrene oblasti) coz obrazu hodne prida v jemnosti nebo jak to nazvat. Jsem zvedavi na ten tw6600 jestli to bude mit take takto pri spravne konvergenci.

A nevim jestli jsem si proste jen odvykl od promitani na zed, ale oproti platnu je to fakt desne, prijde me, ze kdyz jsem na zed promital lcd projektorem, tak to bylo o dost lepsi, ale nevim proc by v tom byl takovy rozdil technicky.

Short throw jako takove me prijde furt lepsi v tom jak je clovek za projektorem a ne pod nim, jen kdyz by holt nebyli ty proglemy s optikou. Vetsine lidi asi bude vadit nevzhledna krabice metr od steny na strope :)

A taky nevim jestli jsem tak zhyckany lens shift, ale kdyz jsem to zkousel vyladit u stropu jak bych to nainstaloval, tak me to prislo docela nemozne a to mam drzak na kterem jde projektorem posouvat dopredu a dozadu i do stran o cca 10cm.

Otazka teda jestli zkusit koupit jiny jestli tam bude ta optika ok nebo fakt ten epson, ktery ma teda jeste vyhodu ze je tissi, no, problemy prvniho sveta.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vybrat dneska dobrej projektor kterej by ti vyhovoval ve vsech kriteriich je celkem masakr no :)

Sam tedka vybiram novej projektor a zatim to vypada na Epson TW9200 ale jeste si ho pojedu obhlidnout nazivo..
berka496
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka496 »

Stratos píše:vybrat dneska dobrej projektor kterej by ti vyhovoval ve vsech kriteriich je celkem masakr no :)

Sam tedka vybiram novej projektor a zatim to vypada na Epson TW9200 ale jeste si ho pojedu obhlidnout nazivo..
A co Panasonic PT-AT6000E? Má vynikající poměr cena/výkon. A je cca o 23 000 Kč levnější. Měl jsem možnost vidět nedávno oba dva projektory v akci. Za sebe musím říct, že jak Panasonic PT-AT6000E tak Epson TW9200 měli nejlepší obraz ze všech FULL HD 3LCD projektorů, co jsem možnost vidět. Hlavně ta luxusní černá. Za mě bych volil Panasonic PT-AT6000E i přesto, že má o něco nižší kontrast. Žádný rozdíl v obraze jsem neviděl. V hlučnosti taky vítězí taky Panasonic.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me zas clovek z toho studia tvrdil ze EPSON je lepsi no.. kazdopadne panasonica tam ma taky tj obhlidnu oba dva a uvidim.. Ale to bude stejne aktualni asi az po silvestru ted na to nemam vubec cas.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

A kam se na to jdes podivat? :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Do plzne (Hifihejhal), jako jedni z mala maj TW9200 na showroomu
berka496
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka496 »

Stratos píše:me zas clovek z toho studia tvrdil ze EPSON je lepsi no.. kazdopadne panasonica tam ma taky tj obhlidnu oba dva a uvidim.. Ale to bude stejne aktualni asi az po silvestru ted na to nemam vubec cas.
Možná, že ten Epson je lepší. Akorát mi vrtá hlavou proč je o tolik dražší... Opravdu by bylo nejlepší mít oba dva projektory vedle sebe a porovnat... Pro srovnání jsem viděl Gravitací ve 2D a Avatara taky ve 2D. A obraz? Prostě luxus. Lepší obraz na bázi 3LCD jsem ještě neviděl (do té doby jsem byl zastánce DLP). Příští rok mám v plánu proměnit jednu místnost v kino sál a splnit jsi svůj sen :D . Takže tyto dva projektory jsou žhavý kandidáty (pokud nevyjde do té doby lepší model).
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

rekl bych ze dalsi generace highendu bude uz asi 4K..
berka496
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka496 »

Jeden technický dotaz: Proč ty soustavy LCD panelů u 3LCD projektorů nejsou v uzavřeném prostoru? Přece technicky by to šlo vyřešit ne?
Naposledy upravil(a) berka496 dne sob 20. pro 2014, 18:54, celkem upraveno 1 x.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Tam jet nemuzu, tam maj koukam na show roomu cernej black diamond a ja se bojim, ze to videt nazivo, tak bych si to koupil.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

black diamond me taky celkem zajima ale ta cena je proste silena :) pritom vyrobne to asi nic draheho nebude ale maj na to patent tj si to nechavaj pekne zaplatit :(
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Tak DIY se snazi spousta lidi, neuspesne.
Ostatni cerne komercni reseni jsou horsi a temer stejne drahe.
Jediny levny delalo sony, ale tusim 80" nebo tak neco maleho, ale prestali.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Tak asi bych se s tou neostrosti optomy smiril, protoze short throw me proste vyhovuje (a to mam daleko pohodlnejsi instalaci nromalnho projektoru).
Kazdoapdne dva problemy jsem za tech par hodin testovani nasrazil:
1. velmi zavazny problem, ale muze byt chyba i jinde - u 24p (coz je temer vse co prehravam) proste obcas vypadne obraz/sync - stalo se ti to take? Zkousis taky pri 24p signalu?
2. jednou se pri vypinani sekl a proste se nikdy nevypl a hucel, to jsem ho dohromady vypl tak 6x - stalo se ti to u optomy take?

Jinak ta briliant color je snad prvni technologie na upravu obrazu co me nevadi a naopak se me libi.

Takhle malou mrziku mezi pixely maji vsechny short throw nebo vsechny dlp? Znam jen normalni dlp a ty co si tak vybavuji maji mrziku vice viditelnou.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1) ano testuji na 24p a problem jsem nemel
2) toto jsem take nepozoroval

jinak ano Optoma ma mrizku velmi malo viditelnou
Odpovědět

Zpět na „Projektory“