AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od michalos »

Já mám referenčku 5700Xt a nastavenou na 1600MHz @ 0.88V, žere to 100-110W, parádička :)
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G6 (G60SF) 500Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

To je taky dobrý/zvláštní. Já mám referenci a pokud nehnu s TDP tak se nedostanu nikdy nad cca 190W. Ovladače mi automaticky hodili 1200mV a 2000MHz, to mi jede třeba v Assetto Corsa Competizione, teploty do 60C a spotřeba fakt max 190W ale věčně přesně těch 180W co udává AMD. Nikdy jsem se nedostal nad 200 nebo dokonce 220 co tady píšeš. To až s tím, že zvednu TDP. Vram netaktuji.

Jinak já mám raději stabilnější hodnoty protože stream a po třeba 2hodinách závodu nechceš, aby ti hra spadla, nicméně jedu cca 1130 u těch 2000Mhz. Ale záleží podle hry. Wot jedu třeba lock na 144Hz a tam mi stačí 975mV a hra si podle scény snižuje frekvenci jádra a je vychází to od cca 1300MHz-1750, hlavně tu hru nemám na full detaily, protože zbytečný. A tady spotřeba od 90-110W. Teplota kolem 46C. Max OC co mi ta karta dala bylo 2134MHz a zvýšený TDP, to pak žralo asi 220W. Ta frekvence tam byla, jedna věc je nastavit frekvenci a druhá jestli tam fakt bude, protože každá hra to neumí naboostit. Nicméně věčně jedu hodnotu kolem 1070mV-1100 a frekvence 1900-1975, reálně. Spotřeba je od těch 140-165W. Za mě velice povedené. Ale co jsem zjistil za tu dlouhou dobu je to fakt od toho jaká je to hra. Ono taky to má možná dočinění s tím, že víme, že hra valí na třeba 400FPS, tak mosfety pískají jako prase, což má za následek možná i nějaký neduhy, ale když jedu hru do těch 144FPS, tak v pohodě, respektive hry kde je třeba jenom 90FPS a jsou náročný, tak paradoxně nepotřebuješ tolik voltage, jako když se karta tahá na 400FPS, což je podle mě trochu horší pro tu kartu celkově než tahat menší FPS, ale to by chtělo vyzkoušet podrobněji. Tohle jsem naposled řešil možná tak 10let zpět, že vyšší FPS jsou pro kartu více brutální než menší.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja taky nemam referenci, ale nitro+ a to zere o dost vic jak reference https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/30.html
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Nechapem tie RX 5700 teploty. Miestami 85-90C hotspot pri 50C na gpu na vode temp mi pride sialene...
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já mám na vodě hotspot max 72-74°C při nějakýách 60°C. To je max co mi to topí.
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zalezi na napeti a frekvenci.Pri 1,030v@1920mhz nemam ani 80°C pri 1100rpm.Pri 1,2V@2044mhz mam 100°C pri 1800RPM.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

No... 1.11V/ 2080mhz wattman clock, 53C gpu, 83C max hotspot temp v timespy stress teste, takto som spokojny, nikde inde som vyssie teploty nevidel. Gameclock 2020mhz cca..
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jinak je smutný, že PS5 gpu bude výkonnější než 5700xt a to bude mít méně výpočetních jednotek. Na konci roku bude konec PC máster rasy. Nechápu jak se vejdou do tý ceny, bude mít jistě pidi zdroj, stabilní, nebude padat do modrých obrazovek atd. Proč nedokáže AMD udělat karty do PC a ovladače, který by fungovaly? :sad:
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Protože je to jenom jeden druh HW, který se dělá pořád dokola a navíc z konzolí nemáš takovou marži, ale Sony / MS si to pak berou zpět na licencích, jako PS Plus nebo Gold / game pass atd, takže ono se jim to vyplatí, plus výrobci her taky něco zaplatí a to u PC není. Respektive jsem chtěl říci, že oni si to vezmou jinde ty peníze od uživatelů.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Jinak je smutný, že PS5 gpu bude výkonnější než 5700xt a to bude mít méně výpočetních jednotek. Na konci roku bude konec PC máster rasy
Ona je snad 5700XT nejvykonnejsi GPU v PC segmentu ? :?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Trek píše:Jinak je smutný, že PS5 gpu bude výkonnější než 5700xt a to bude mít méně výpočetních jednotek. Na konci roku bude konec PC máster rasy. Nechápu jak se vejdou do tý ceny, bude mít jistě pidi zdroj, stabilní, nebude padat do modrých obrazovek atd. Proč nedokáže AMD udělat karty do PC a ovladače, který by fungovaly? :sad:
Boze ty si teda blesk. To iste sa da konstatovat ze o dva roky tu budu znova grafiky na ktore sa konzoly znova chytat nebudu. :roll: Ten tvoj prispevok je info o RX 5700, recenzia alebo skusenost?

Nieje schopne vydat, preto ju vyda do konzoli. Problem solved. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Mr_Trollfan dne čtv 7. kvě 2020, 15:13, celkem upraveno 1 x.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

On už neplatí Moorův zákon a další věci, takže nepočítej s masivními nárustý výkonu ani CPU ani GPU a výkonný GPU jsou megadrahý. Hele povíme si klidně za dva roky. PS5 bude výkonný papírově jako 2080 super, ale ve skutečnosti ještě více kvůli lepší optimalizaci her.

Spíš mi jde o to, že AMD není schopný vydat high end desktop grafiku a pracovat na ovladačích, je vidět kam věnují svoje usilí. Nejvýkonnější co AMD má nyní a co se prodává je prostě 5700XT a to je málo a ještě dělaj hovadiny ala 5600.

Jinak mně osobně nyní šlape 5700XT ok.
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Za seba mozem povedat ze som pomaly z tej karty bezradny. Dostavam blackscreen a nasledny reset PC vzdy ked nemam default ram s auto casovaniami. Ked to je default bez "oc" ram je to rock stable. S RX580 8gb sa PC spraval uplne normalne. Resp. neviem ci sa nepototo zhodounieco medzicasom nez som tu kartu vymenil.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Já jsem musel zvednout Vcore o 0.1V, z nějakýho důvodu mi taky ta karta rozhodila přetakt. Je to možná tím, že ty chladiče nejsou blower styl a víc se zahřívá skříň.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Další případ. :-D Takže problém není v Radeonech, ale že máte nestabilní zbytek PC, který se z výkonnější grafikou projeví. Člověk by si myslel, že AMD fakt něco pojebalo, a ona minimálně polovina problémů s NAVI bude problém neschopnosti taktovačů vychytat 100% stabilitu (což znamená výrazně se uskromnit od maximálního nalezeného OC, který nikdy na 100% není 100% stabilní).

Je tu teda vůbec někdo, kdo má PC na defaultu s moderním zdrojem (a nějakým normálním a ne např. Evolveo), a nepřetaktovanou grafiku a má problém s padáním, blackscreeny a pod? :?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Mr_Trollfan píše:Za seba mozem povedat ze som pomaly z tej karty bezradny. Dostavam blackscreen a nasledny reset PC vzdy ked nemam default ram s auto casovaniami. Ked to je default bez "oc" ram je to rock stable. S RX580 8gb sa PC spraval uplne normalne. Resp. neviem ci sa nepototo zhodounieco medzicasom nez som tu kartu vymenil.
To ti dela jenom s nasazenym vodnikem nebo i s blowerem?
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ache píše:Další případ. :-D Takže problém není v Radeonech, ale že máte nestabilní zbytek PC, který se z výkonnější grafikou projeví.
Ja za sebe muzu rict, ze se ze me stal netaktovac. Nemam zajem o nestabilni hw, ani o pridavani 50 Wattu na spotrebe a hucici ventilatory, abych mel o dve fps navic, ktery stejne nepoznam. Musim ale rict, ze pokud je to jak rikas, tak je ten nestabilni zbytek PC docela svine, ze se projevuje jenom s Navi a s RTX zazracne zmizi. :lol:
damianos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od damianos88 »

já se fakt nestačím zírat na tu sestavu tady fakt asi nebo co, já mám RX 5700XT Pulse od druhé várky oveclockers.co.uk a žádnej blackscreen,reset nebo pád ovladače se mě nestal,ani jeden a třeba ramky mám hozený mimo normální specifikaci s poštelovaným časováním a je to naprosto rock stable takže za mě říkám že ty problémy patrně budou jiného rázu než čistě gpu
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

Tak ono to může bejt taky kus od kusu...
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Bez bloku som to neskusal, kazdopadne ked to ma suvis s frekvenciou RAM tak tam asi problem nebude. Skusil som akurat reinstall OS, menil som licenciu z pro na enterprise. Doinstalujem ovladace a idem na to, testnem znovu. Teploty su ok, vrm gpu 75C, vrm vram 65C, hotspot cca 75C a gpu temp cca 50.

Zapnem 3d mark timespy stresstest na monitore 1, bezi, nasledne dam otvorit Operu na 2. monitore ked test bezi a instant reset pc pokazde. :lol:

Tak vyzera to tak ze konecne aspon nejaky pokrok. Sfukol som bordel z MOBO kedze je na open benchtabli, nieco z nej zletelo podla sluchu, srubka alebo podlozka, nenasiel som to zatial. Odkrutil som grafiku, vytiahol som ju zo slotu, ocistil kontakty pci-e znovu technickym alkoholovym cisticom, dal z5 do slotu s tym ze srubku ktora ju drzi som nedotiahol az uplne na doraz, v zadu som sa ubezpecil aby karta bola osadena uplne na rovno a testol to znovu, zatial sa svojvolne sa nerestartoval PC pocas timespy testu, ram mam teraz na 3400mhz, vtedy to bol restart do 10 sekund od zapnutia cca... Neviem teda s urcitostou povedat co spravilo tu zmenu a ani ci je to 100% fixed, mudrejsi budem vecer alebo az zajtra.

No huraa, uz to prechadza Timespy aj s povodnym RAM a BCLK oc.
https://www.3dmark.com/3dm/46592273?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“