Aspon sa nemusis d*bat s tym debilnym lepidlom.
FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015
Moderátor: morke
- Kyselinka
- Začátečník

Re: FAQ: Jaký ventilátor použít.
Ano tie sa lepia tym lepidlom, no ma jednu nevyhodu - dlho schne. Ja by som tam nechal tie co tam mas, su fajne a uplne postacujuce
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych to vyměnil, originální pasivy jsou sice hezký, ale ta teplovodivá sra*ka je většinou tak tlustá, že po jejím odstranění chladič nedoléhá.
AC dodává superskvěý teplovodivý lepidlo, krásně se nanáší, roztírá (já jsem použil mikdošroubováček) a fakt to drží.
BTW Noctua pasta a její aplikace proběhla stylem "co to je za hustý ho*no, to se nedá roztírat, dám tam radši AC MX-2"
Kyselinka: co máš proti tomu lepidlu? Závislák, co nevydrží hodinu bez PC se projevil...
Mikrošroubováček je hrozně malej šroubovák, pro plochy těch malejch hajzlů na napájecí kaskádě cca 5*5 mm se nic velkýho použít nedá. Tak sem se přepsal no...
AC dodává superskvěý teplovodivý lepidlo, krásně se nanáší, roztírá (já jsem použil mikdošroubováček) a fakt to drží.
BTW Noctua pasta a její aplikace proběhla stylem "co to je za hustý ho*no, to se nedá roztírat, dám tam radši AC MX-2"
Kyselinka: co máš proti tomu lepidlu? Závislák, co nevydrží hodinu bez PC se projevil...
Mikrošroubováček je hrozně malej šroubovák, pro plochy těch malejch hajzlů na napájecí kaskádě cca 5*5 mm se nic velkýho použít nedá. Tak sem se přepsal no...
Naposledy upravil(a) Jeltík dne stř 8. úno 2012, 22:33, celkem upraveno 1 x.
- GasThan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tomu som presne nepochopil na co si pouzil presne ten mikdošroubováček ?Jeltík píše:já jsem použil mikdošroubováček
Intel i7-3770k, MSI Z77 MPOWER, MSI GTX680 Lightning, 4x4GB Kingston HyperX Grey 1600MHz, 2xSamsung SSD840 Pro(128gb), 3x2TB WesternDigital Green, Seasonic SS-860XP 860W Plus Platinum, NOCTUA NH-D14, Fractal Define R3___Macbook Pro 13" Retina Late 2013___iPhone 5S 16GB
- Kyselinka
- Začátečník

Preto som pisal, ze sa na to treba najprv poriadne pozriet. Napr, na mojej SOCke po odstraneni pasky, povodny pasiv na cip nedolieha, takze ju tam musim mat (mozno keby som na srobik supol malu strunku, tak by to islo)Jeltík píše:Určitě bych to vyměnil, originální pasivy jsou sice hezký, ale ta teplovodivá sra*ka je většinou tak tlustá, že po jejím odstranění chladič nedoléhá.
Neviem ci myslime na rovnake lepidlo. K acceleru plus II sa dodava to dvojzlozkove lepidlo G-1, ktore schne viac ako 4 hodinyJeltík píše:Kyselinka: co máš proti tomu lepidlu? Závislák, co nevydrží hodinu bez PC se projevil...
K prvej verzii accelera sa dokupovavali kity, ku ktorym sa pribalovalo lepidlo v zatvaracej tube a zaschlo behom 20 min. A dokonca drzalo lepsie (mozno az moc), lebo ked som odlepoval pasivy z pamati, tak som myslel, ze vylomim aj samotny cip
Co sa tyka NT-H1, tak si to zrejme nepochopil. Je jasne, ze sa tazko rozotiera, ta pasta je dobra akurat na CPU (a tam ju aj pouzivam), kde netreba nic rozotierat, vsetko urobi zakladna chladica sama (bolo to myslene na tie VRM, tam rozotierat nic netreba). No pri grafike je lepsie pastu rozotriet na zakladnu chladica a tak namontovat. Tu uz pouzivam MX-3
Bolo to myslene tak, ze ked budes nanasat lepislo na VRM (co su malicke cipy s rozmerom asi 5x5mm), tak staci naniest len malicku bodku a to prave pomocou toho mikrosrobovaku. Osobne pouzivam klasicku spajdluGasThan píše:tomu som presne nepochopil na co si pouzil presne ten mikdošroubováček ?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ono lepit cokoli lepidlem na cipi gk/mb je prasarna. to radsi oboustranou pasku ci nejak na srouby
- UberDiablo
- Začátečník

-
já bych se toho lepení zase tolik nebál.. samozřejmě v případě, kdy člověk ví, že už nikdy nebude chtít sundat.
ad teplovodivé lepidla, zalman dělá dvousložkové, stojí pár korun a po přilepení je to už na furt
na netu jsem dokonce četl, že to človíček sundal včetně čipu
jinak funkčnost naprosto výborná. schlo asi pět minut, pak už drželo, ale doporučují 24 hodin.
ad teplovodivé lepidla, zalman dělá dvousložkové, stojí pár korun a po přilepení je to už na furt
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
- Kyselinka
- Začátečník

Ale ved sa bavime o teplovodivych lepidlach, ktore sa dodavaju k acceleru (a tie maju presne takyto ucel, hladiac na moznosti dalsej RMA karty) a nie o nejakych sekundovych lepidlach na drevo, plast a pod.
Je velky rozdiel medzi Arctic Cooling Thermal glue G-1 a napr. Arctic Silver Alumina Thermal Adhesive
Je velky rozdiel medzi Arctic Cooling Thermal glue G-1 a napr. Arctic Silver Alumina Thermal Adhesive
- UberDiablo
- Začátečník

-
je uplne jedno, jestli to nalepis lepidlem, co je k tomu acceleru, nebo lepidlem, co koupis od zalmanu, stejne RMA neprojde, pokud nebudes schopny ty pasivy sundat nebo pokud ti na cipech neco zbyde. protoze ve chvili, kdy nebudes mit doklad na praci na namontovani chladice od autorizovaneho servisniho strediska, v podstate je to vzdycky "neodborna" montaz chladice, tim padem bez zaruky. samozrejme vsechno zavisi na prodejci, treba czc s tim nema problem ikdyz napriklad kousek cipu pameti chybi, vlastni zkusenost 
kazdopadne konkretne u toho accelera mi to lepidlo moc nedrzelo, proto jsem poresil od zalmana
nechal jsem ho schnout tak 5-6 hodin, pak jsem lehce vzal za pasiv, to drzelo, a nez jsem namontoval vlastni chladic, mel jsem tri pasivky z ramek dole.. takze jsem se na to vykaslal a koupil zalmani lepidlo. delal jsem to ale na karte bez zaruky ! na kartu v zaruce bych pouzil jedine oboustranku, kor u tak drahe karty, u ktere ma chlazeni za tyhle prachy smysl... neriskoval bych zaruku.
kazdopadne konkretne u toho accelera mi to lepidlo moc nedrzelo, proto jsem poresil od zalmana
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
- TOC
- Začátečník

Určitě, pásky jsou lepší řešení. 
Co se týče NT-H1, tak jako dobře přenáší teplo, o tom žádná, ale roztírá se fakt debilně a jenom na chladiči CPU bych to nenechával (kdo ví, kde se ti tam udělá bublina, apod.), možná bych si tím pomohl, ale rovnoměrně rozetřít se to potom musí tak jako tak.
Co se týče NT-H1, tak jako dobře přenáší teplo, o tom žádná, ale roztírá se fakt debilně a jenom na chladiči CPU bych to nenechával (kdo ví, kde se ti tam udělá bublina, apod.), možná bych si tím pomohl, ale rovnoměrně rozetřít se to potom musí tak jako tak.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to uz smme ale odbocili az moc... 
- GasThan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sakra ludia tak co mam spravit ?
nemam vobec menit ten chladic ? o zaruku nechcem dojst ....ale ked hovorite ze sa to neda uz odlepit tie chladice
btw: co sa tyka reklamacie tak robim IT Technika v jednej pocitacovej firme tovar objednavavam priamo zo skoladov ...u nas na firme si to vyreklamujem len je otazne ci mi to priamo reklamacne stredisko vyreklamuje ??
btw: co sa tyka reklamacie tak robim IT Technika v jednej pocitacovej firme tovar objednavavam priamo zo skoladov ...u nas na firme si to vyreklamujem len je otazne ci mi to priamo reklamacne stredisko vyreklamuje ??
Intel i7-3770k, MSI Z77 MPOWER, MSI GTX680 Lightning, 4x4GB Kingston HyperX Grey 1600MHz, 2xSamsung SSD840 Pro(128gb), 3x2TB WesternDigital Green, Seasonic SS-860XP 860W Plus Platinum, NOCTUA NH-D14, Fractal Define R3___Macbook Pro 13" Retina Late 2013___iPhone 5S 16GB
- UberDiablo
- Začátečník

-
no klidně chladič kup, jen to nelep tím lepidlem 
ta teplovodivá oboustranka - já už nevím, jestli to k tomu bylo, nebo jestli tam bylo jen to lepidlo, každopádně to není problém to k tomu koupit za pár korun. jen pořádně odmasti, než ji nalepíš.
ta teplovodivá oboustranka - já už nevím, jestli to k tomu bylo, nebo jestli tam bylo jen to lepidlo, každopádně to není problém to k tomu koupit za pár korun. jen pořádně odmasti, než ji nalepíš.
- Kyselinka
- Začátečník

Kludne vymen, to lepidlo G-1 dodavane k acceleru plus II ide krasne dolu a nezanechava ziadne stopy. Ja som pisal o tom prdchadzajucom, co sa dodavalo k prvej verzii accelera. To islo dolu tazsie a zanechavalo stopy, ale tech. benzinom to islo aj tak pekne dolu.
Nemusis sa bat ohladom RMA
Len si este nodpovedal na otazku, ci ten povodny asus chladic je tak strasne hlucny. Pretoze som ju mal doma a nezdal sa mi hlucny, prave naopak
K tomu rozotieraniu pasty na CPU, nechapem a ani nevidim dovod ju rozotierat, ked zakladna si to o HS roztlaci rovnomerne sama (samozrejme ak ma chladic dobry backplate pre pritlak). V zivote som na CPU nerozotieral pastu
Nemusis sa bat ohladom RMA
Len si este nodpovedal na otazku, ci ten povodny asus chladic je tak strasne hlucny. Pretoze som ju mal doma a nezdal sa mi hlucny, prave naopak
K tomu rozotieraniu pasty na CPU, nechapem a ani nevidim dovod ju rozotierat, ked zakladna si to o HS roztlaci rovnomerne sama (samozrejme ak ma chladic dobry backplate pre pritlak). V zivote som na CPU nerozotieral pastu
- GasThan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak je dost hlucnejsie
a co sa pasty na CPU tyka tak na Accelero nemusim davat pastu nie ? tam je uz nanesena...alebo ju mam dat dole a mam tam dat s tej co budem mat k noctue pribalenu ?
a co sa pasty na CPU tyka tak na Accelero nemusim davat pastu nie ? tam je uz nanesena...alebo ju mam dat dole a mam tam dat s tej co budem mat k noctue pribalenu ?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
staci jen ta co tam je nanesena. a zdrzte se uz toho ot.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
To lepidlo je rozhodně lepší než nějaký teplovodivý pásky, který jsou stejně ve většině případů k ničemu, AC ví, proč od nich upustilo 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
dalsi zminka o cemkoli jinem nez o ventilatorech bude za vyznamenani 
- DzivaKrev
- Začátečník

-
Ma niekto skusenost s timto Bitfenix 200mm chcem ich ho pouzit na Radiatory. Za radu Dakujem
Intel Core i7 3930k 4.8GHz, Asus P9X79 Pro, Samsung green 1600Mhz@2166Mhz 16GB, sapphire 6970 2GB, Corsair Force GT 120GB, Samsung HD501LJ 500GB, Samsung SyncMaster T260HD, OCZ ZX 1250W, Cooler Master HAF 932
- DANO777711
- Začátečník

-
Potreboval by som poradit na akych otackach mam drzat tieto Zalmany??
http://www.alza.sk/zalman-zm-sf3-d251945.htm
Jednak aby boli tizsie ale aj aby bol prietok vzduchu.
http://www.alza.sk/zalman-zm-sf3-d251945.htm
Jednak aby boli tizsie ale aj aby bol prietok vzduchu.
CPU:AMD Phenon II X6 1090T 3,7Ghz CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 Plus Stock Cooler MB: ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 RAM: Kingston 4x2GB DDR3 1600Mhz GPU: MSI HD6950 Twin Frozer III 2GB Power Edition OC @ HD6970 + Samsung SyncMaster P2250 22" HDD: WD Caviar Green 500GB, external disk-Western Digital 1TB PSU: Seasonic M12II 620W Bronze CASE: Cooler Master Elite 430
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
reknu ti to uplne presne. na otackach rovnajicich se rozmezi minimalnich az maximalnich s tim, ze volene otacky budou lahodit tvemu uchu.