Po dalším studování a uvažování jsem poskládal novou sestavu, tak bych poprosil o zhodnocení, případně návrhy na změnu. Především základní desku volím podle doporučení ostatních, protože v tom se nevyznám vůbec. Grafickou kartu jsem původně zamýšlel Gigabyte HD 7950, která je ve stejné cenové hladině a papírově má výkon vyšší, stejně tak vychází lépe i v testech, i když ne už tak výrazně, pokud se nepletu. Nicméně nelíbí se mi vcelku vysoká poruchovost, tak jsem dostal malinko strach.
Jedná se o především herní PC a byl bych rád, aby byla sestava vyvážená. Limit jsem nakonec zvedl na 23 000.
Díky moc za dobrou radu! K taktování asi to, že jelikož tomu nerozumím (i když vím, že dnes už to není až tak složité), nerad bych se do toho pouštěl. Ale zase nikdy neříkej nikdy... Proto jsem tam taky dal takový procesor...
S tou grafikou pořád váhám, to je největší zádrhel od začátku...
MB: Gigabyte radšej nie, Asus P8Z77-M/-M PRO, MSI Z77A-G45
RAM: stačí aj http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... 84/produkt
VGA: ja by som tam nechal GTX660 Ti, ale model radšej od Asus-u
Zdroj: síce je ok, ale radšej by som zobral Seasonic G-450 (no ten na czc nie je)
hlavne u novejsich her uz ani ty 2GB pameti, co ma N660Ti nestaci..
Blbost
U GPU se klonim spise k nV protoze AMD seka do ovladacu jednu botu za druhou a ani za rok to poradne nejede jak ma
Cisla u reklamaci na CZC se nedaji brat uplne vazne.
RAM Patriot fakt ne.
no cetl jsem o novym Hitmanovi Absolution.. ze pri vyssich rozlisenich to bere hodne pameti..
jinak pls k tem RAM- co je na nich spatneho? mam je doma.. vcera mi prisly.. jsou jeste nerozbaleny a muzu je vratit
koukal jsem, ze pracujou na 1,5V, maji pekny casovani, cena pekna, chladic, tak jsem po nich skocil.. pak maji to XMP, ale to je podle toho co jsem se docetl docela nepotrebna vec..
Potřeboval poradit klávesnici ke hraní her tak do 700,- Kč. Podle recenzí jsem našel Raptor LK1 Gaming Keyboard (v ČR za 650,- Kč)http://www.maximumpc.com/article/news/l ... rd_hits_us
Ale mají to jen ve dvou obchodech a to moc důvěry nevzbuzuje. Existuje nějaká levná alternativa?
tak vzbuzuji dojem kvalitni prace, kdyz na ne Patriot dava dozivotni zaruku.. setkal ses uz s podobnym problemem u teto znacky? kompatibilita.. ja si dodnes myslel, ze kazda DDR3 komunikuje s ostatnimi komponenty stejne
mohl bys me kdyztak odkazat na nejaky zdroj, at si o tom neco prectu?
Ahojte,
chcel by som si poskladat zostavu tak medzi 25 000 - 30 000 CZK, mala by byt urcena na hry a pracu - vyvoj SW a mala by vydrzat tak 3-4 roky. Zatial mi vychadza toto (je to asi za 26 500):
Nie som si isty procesorom, vacsinou radite i5-3570K, ja rozmyslam, ci by som na pracu nevyuzil vacsiu cache a HT toho i7-3770. Typicka situacia je, ze mi bezi jedno-dve IDE, nejaka DB, k tomu samozrejme muzika a net. Oproti i7-3770K ma zas nejake veci pre virtualizaciu, ktore sice zatial nikto nepodporuje, ale VirtualBox casom bude.
Dalej rozmyslam, ci nezobrat ako GK Gigabyte GV-N670WF2-2GD (to je ta s 2 ventilatormi). Je na nu celkom slusna cena, za 8500 v alfe. Pripadne ci sa celkovo oplati niektora z tych 670 oproti 660Ti.
HDD tam nemam schvalne, dat tolko neskladujem a asi zrecyklujem nejaky starsi disk.
Dik za rady.
nevim co tim myslis co 3770k nema oproti 3770,nevim jakou praci myslis ,ale s virtualizaci by seti mohlo hodit 2x8gb ram,ten ssd bych vzal vetsi ,taky sem si kdysi myslel ze 128gb bude stacit (par programu ,nejake hry a je plny)
Ten 3770K nema vt-d, co by malo umoznit virtualom pristupovat priamo na periferie. Momentalne to myslim nevie ziadny z tych beznych desktopovych virtualov (VirtualBox, MS Virtual PC), ale vraj to v buducnosti bude. Tu RAM - to asi ked tak dokupim casom, ked nebude stacit. Pozeram, ze 256GB Crucial uz stoji skoro 5000, nieco ine cenovo prijemnejsie mi neviete poradit?
No rozmysli se sam ,zda ty funkce potrebujes a ozelis pretaktovani. Zatim ty programy je nevyuziji. Pokud vezmes verzi bez K ,tak nepotrebujes ani desku s Z77 chipsetem.
mozna bych trochu oponoval pokud chce vsechny hry a programy instalovat na ssd tak bych volil vetsi a vyhnul se me situaci kdy se nevyplati muj disk prodavat ,ale potrebuji vetsi kapacitu
Zdravím,
rád bych si koupil výkonnou herní sestavu do 30 000. Nemám žádnou specifickou představu, vím jen to, že oželím veškeré "vedlejší" serepetičky, jež se nevztahují k výkonu. Na takové účely mám pracovní notebook.
Nemám odvahu si sám něco sestavovat, přesto jsem prolezl internet a objevil tohle: http://pocitace.aukro.cz/bc-luxus-intel ... 65194.html Co na to říkáte? Rád uvítám jakoukoliv lepší alternativu, jde mi samozřejmě o co nejlepší poměr výkon/cena...