Battlefield 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Battlefield 4

Příspěvek od Remmi »

kupkoid píše:To je recept na pěkný zážitek z MP. Bohužel BF3/4 trpí "bordelizací" na lepší nastavení grafiky, kdy v lepších stínech nevidíš tak dobře nepřátele a podobně. Ultra je tam jen na single a pro youtubery, aby se člověk mohl pokochat. To po pár desítkách hodin v MP přestane být podstatné.
To jsou zas kecy, hraji na ultra s 4AA a nikdy jsem si nevšiml, že bych byl nějak více omezen viditelností nepřátel či bych hrál kvuli tomuhle nastavení špatně. Vše je o zvyku a je na každém, jak se ze hrou chce poprat.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Remmi píše:
kupkoid píše:To je recept na pěkný zážitek z MP. Bohužel BF3/4 trpí "bordelizací" na lepší nastavení grafiky, kdy v lepších stínech nevidíš tak dobře nepřátele a podobně. Ultra je tam jen na single a pro youtubery, aby se člověk mohl pokochat. To po pár desítkách hodin v MP přestane být podstatné.
To jsou zas kecy, hraji na ultra s 4AA a nikdy jsem si nevšiml, že bych byl nějak více omezen viditelností nepřátel či bych hrál kvuli tomuhle nastavení špatně. Vše je o zvyku a je na každém, jak se ze hrou chce poprat.
Od tý doby co mam slušnější GK (GTX580) je ze mě děsnej lamer, s 650ti na medium mě to šlo líp, tak na tom možná něco bude :lol:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

proč by to byl kec, každý detaily navíc rozptylujou, taky bych mohl mít větší detajly, ale mam tak nějak medium/low/high abych měl co nejmíň efektů a poletujících blbostí co by odrazovaly ale abych viděl správně věci v dálce a pak aby se na to dalo koukat ... nějak jsem z toho vylaboroval 60-120 fps a jsem spokojen, co stojí ale za zmínku je to že hra na ultra vypadá odlišeně od low nastavení, né jak v BF3
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Ja hram tiez na vsetko na ultra+ 4x MSAA a nemyslim si ze by ma to limitovalo, pokial mam dostatok FPS co na moje naroky v BF4 mám a nepocitujem nejaky velky imput lag nevidim problem. U mna ma limituje hlavne internetove pripojenie ktore je totalne onicom.

Pocas hravania BF serie som vystriedal viacero konfiguracii hlavne pri Bad Company 2 za ten cas ma najviac pri hrani limitovalo:
1. problematicke pripojenie k internetu
2. nedostatok FPS- isty cas som frcal na zostave ktora by sa nedala nazvat ani kancelarskou
3. Slaba periferia konkretne mys "za 5 korun" s ktorou som nedal ani ranu= imput lag ako krava...

Co sa nastaveni tyka jedine co som riesil bolo akurat HBAO v Bad Company 2 to som mal stale vypnute lebo to spôsobovalo velky imput lag s ktorim sa nedalo plnohodnotne hrat ked som mal FPS pod 100.

Jedina vec kde som ochotny riesit znizovanie nastaveni je "progaming" ak by som zas zacal hrat po nejakych tych online sutaziach(grunex, playzone, ESL) dalo by sa o nejakom znizovani nastaveni uvazovat kôli maximalizovaniu poctu FPS. Ale na public hranie to rozhodne nie tam to fakt nie je ziadny limit na tu lamacku sebranku netreba nic extra riesit... :D :D :D
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Hraji progaming 15let a moje měřítko je "skvělého hráče poznám tak, že dokáže hrát bez ořezání grafiky, jen aby více viděl" a toho se vždy budu držet. Upravené configy, vynucené snižování grafiky apod. srandičky, tím přímo pohrdám. Samozřejmě je jiná věc, když hráč má slabší sestavu a vyšší detaily si nemůže dovolit. Hraji na Ultra, 4AA, HBAO, fps kolem 100 a nějaké snižování nemám za potřebí, hru si užívám v plné kráse, když už jsem za ní dal moje peníze.
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Remmi píše:Hraji progaming 15let a moje měřítko je "skvělého hráče poznám tak, že dokáže hrát bez ořezání grafiky, jen aby více viděl" a toho se vždy budu držet. Upravené configy, vynucené snižování grafiky apod. srandičky, tím přímo pohrdám. Samozřejmě je jiná věc, když hráč má slabší sestavu a vyšší detaily si nemůže dovolit. Hraji na Ultra, 4AA, HBAO, fps kolem 100 a nějaké snižování nemám za potřebí, hru si užívám v plné kráse, když už jsem za ní dal moje peníze.
tak napis svoje uspechy s maximalnima detailama :P
KDO mi odebral moji zlutou kartu
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

taky by mne to zajimalo... Kazdyho, koho znam a neco v "progamingu" dokazal, mel nabusenej pocitac a hral v 800x600 vse low, aby z toho vytriskal co nejvice fps a nemusel resit poletujici papirky po mape... :mrgreen:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Taky nesnasim todle orezavani grafik a detailu,ale kazdeho vec,hraju pro zabavu a chci aby to pekne vypadalo,potom je to pro me mnohem lepsi zazitek z hrani.
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Možná jsme pochopili špatně začátek první věty. Správně to asi mělo být "Je mi 15 let", hraju "progaming", tím asi myslel CoD na gameparku.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

To uz by davalo smysl :mrgreen: No kazdopadne ja uz toneresim.. Mam nastaveno, co mi doporucila hra a jsem linej s tim laborovat. Pryc jsou ty casy, kdy jsem si delal vlastni fps configy :( :-D
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Hlavně mi některé hry přijdou pro progaming naprosto nevhodné. Například takové BF. Vždycky budu uznávat hlavně jen CSko a snad i nějaké CoD.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

BF a esports :-D. Ako moze byt hra co obsahuje element nahody byt esport? Random deviaton, supression, 24/7 crashing, AMAZING netcode, worlds class hitboxes, balanced weapons and vehicles and much more!
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

BF a esports, proč by ne ! Je to hra, jako každá jiná, ať má více či méně chyb, např. BF2,BF2142,BF1942,BFBC se klanově hrálo aktivně a nikomu to divné nepřišlo, takže nechápu ten údiv.
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Frostys píše:Možná jsme pochopili špatně začátek první věty. Správně to asi mělo být "Je mi 15 let", hraju "progaming", tím asi myslel CoD na gameparku.
Zajímavá reakce, ovšem jelikož spolu kozy nepaseme, víš prd a tvůj koment je jen další ubohý výkřik do tmy. Ano CoD na GP jsem hrával, byla to velmi příjemná doba a vůbec se za ni nestydím, pěkných cen, když se dařilo bylo dost a za tohle GP děkuji a jen s prominutím ubožák si nedokáže vážit kolektivu lidí, kteří tomuhle v té době jedinému českému portálu pro ostatní, dávají svůj volný čas.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Remmi píše:Hraji progaming 15let a moje měřítko je "skvělého hráče poznám tak, že dokáže hrát bez ořezání grafiky, jen aby více viděl" a toho se vždy budu držet. Upravené configy, vynucené snižování grafiky apod. srandičky, tím přímo pohrdám. Samozřejmě je jiná věc, když hráč má slabší sestavu a vyšší detaily si nemůže dovolit. Hraji na Ultra, 4AA, HBAO, fps kolem 100 a nějaké snižování nemám za potřebí, hru si užívám v plné kráse, když už jsem za ní dal moje peníze.
Tak to PC na kterém to takhle hraješ by mě fakt zajímalo.
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

divny ze by progammer mel bud SLI/CF protože by mu určitě vadil microstuttering.
nebo kolega nehraje v 1080p ale na nižším rozlišení
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

RAD-x píše: Tak to PC na kterém to takhle hraješ by mě fakt zajímalo.
i7-5GHZ(voda),16GBram,GTX780SLI,SSD, fullHD rozlišení, nevím co by na tom mělo být zajímavého, fps se pohybuje kolem 100, záleží na mapě.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tak jak to on napsal, by to nedal ani s GTX780 v SLI, na žádný dnešní platformě. Já to zkoušel na 1155 i na X79 když jsem přemýšlel o uprage kvuli SLI ale nikde jsem toho nedosáhnul, koukal jsem i na gamer setupy a prostě na tohle by si potřeboval minimálně hodně přetaktovaný 3SLI/CF a tam to neuhraješ páč stutter jak hovado, už 2 karty tam nejsou moc stravitelný....inputlag i bez Vsynch kolem 70fps už je nechutnej.

EDIT: jedinej zpusob jak toho dosáhnout je snížit na LOW, což používám i já...jediná cesta jak dát spolehlivě všude 150FPS+.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Též jedu BF4mult. s max nastavením na GTX680SLI a FPS je v rozmezí 70-110, podle mapy a počtu hráčů. Microstuttering nevnímám,pokud tam vůbec nějaký je, hraje se mi pocitově dobře, spíše se mě zdá, že každý z toho dělá zbytečně nafouknutou bublinu, jak se mu to právě hodí. Je jen na každým, jak se mu dobře či špatně s vlastním nastavením a HW hraje.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Remmi píše: Zajímavá reakce...
Pro mě za mě si hrej na PG úrovni třeba Tetris :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“