Jak jsem rikal, na prstech se daji spocitat. A stejne v nich OCL pohani jen par bezvyznamnych efektu, cili k nicemu.
http://www.tonymacx86.com/graphics/9348 ... -apps.html
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Tohle je snad vtip, ne? Proc sem tahat jablickare?havli píše:Jak jsem rikal, na prstech se daji spocitat. A stejne v nich OCL pohani jen par bezvyznamnych efektu, cili k nicemu.
http://www.tonymacx86.com/graphics/9348 ... -apps.html

Kód: Vybrat vše
#pragma omp parallel

Ok, tohle jsem trochu prestrelil, presto ale porad plati (aspon pro me) nasledujici tvrzeni: Tam, kde me brzdi CPU (MP hry, enkoding videa, komprese vetsiho mnozstvi dat pro zalohy) mi GPU nepomuze. A u ostatnich cinnosti je mi to jedno.yuri.cs píše:5 a 50 je faktor 10. Nepodstatne. Ok
Kazda 2. aplikace z principu GPGPU pouzivat nemuze... Mam ted otevrene tyhle appky: Operu, Visual Studio, Winamp, cmd shell a Totalcmd. Jaka z nich obsahuje alespon nejakou podulohu vhodnou pro GPGPU? Opera ma HW akceleraci pres OGL. VS ma multithread build. Ani jedno neni vubec vhodne na GPGPU - masivni objemy dat zpracovatelne paralelne algoritmem, ktery neni nijak moc branchy a obecne neobsahuje moc synchronizace.
Takze zase nic.It appears OpenCL is only used for downsizing video ATM

Ne nepletu a ty jsi mimo. UVD možná to první na GF8600 umělo jen dekóding, ale dnešní dovedou i enkódovat. Na nvidii tak funguje shadowplay, streaming na shiled, atd. Dělá to grafika a SP se při tom nezapojujou aby to nebrzdilo hru. Tak kde se to dělá? Někde v čtvrté dimenzi? Ne dělá to její UVD.ifkopifko píše:DOC: Ty tu pletieš piate cez deviate. Enkóding cez UVD samozrejme nie je možný, je to len dekodér. Prečo vlastne tak strašne trpíš tým, že APU a GPGPU musí byť použité na video enkóding aby ukázalo svoj zmysel? V prvom rade by si mal vedieť, že enkóding videa moderným kodekom ako je H264/x264 je prevážne sériový proces a ako taký nie je na nasadenie GPU vhodný. Keď kodeku osekáš funkcie, tak sa vhodným síce stane, ale prídeš o kvalitu. GPGPU sa dá preto v procese enkódingu použiť len ako doplnok (ako to robí napr handbrake, ale ešte som to netestoval, tuším sa jedná o resize a podobné filtre a lookahead), a to ťa výkonom nevytrhne.
Možno si si všimol, že Intel svojím quicksync vypálil rybník AMD aj Nvidii. Ale obaja sa už chytajú a zavádzajú do svojich GPU špeciálne obvody na enkóding (AMD má VCE a Nvidia má NVENC). Špeciálne obvody zas ale nemajú flexibiltu aby uspokojili náročných típkov ako si ty, alebo ja.

Síce to cez CPU trvá dlho, ale veď enkóding videa môžeš púšťať na pozadí s nízkou prioritou (napr. Handbrake, StaxRip) a PC bude normálne použiteľný... teda, na hry to s mojím C2D vtedy nie je, ale možno modernejšie stroje by to dali, to neviem. Ja to tak robím. Prípadne nastaviť afinitu jadier, alebo to púšťať len cez noc. Možnosti tu sú ako sa popasovať s problémom času. Zbytočne čakáš na akceleráciu. Jediná možnosť je, že by niekto uviedol špecializované enkódovacie obvody, ktoré by podporovali nastavenie/parametre súhlasné práve s tvojími kvalitatívnymi požiadavkami. Malá šanca, lebo výkonový nárast by už zrejme nebol taký oslnivý. Pamätám si na starší test akcelerovaného enkódingu z časov prvého QuickSyncu, ten bol síce rýchly a Intel sa chvástal snáď 10-20x rýchlosťou, ale v porovnaní so SW cestou, nastavenou aby vyprodukovala porovnateľnú kvalitu to už bolo snáď len o cca 50% rýchlejšie... pravda, s použitím silného CPU i7-2600K. Snáď si to pamätám dobre.havli píše:Za dalsi - chtel bych predelat kvanta ruznych divx/xvid filmu a serialu do H264, kde by zabraly jen polovinu mista. Na CPU to trva dost dlouho, coz takhle to zkusit pres GPU... Mediacoder + CUDA encoder sice jede rychle, ale kvalita je hrozna -> k nicemu. OK, nainstaloval jsem handbrake, grafiku ignoruje, protoze:Takze zase nic.It appears OpenCL is only used for downsizing video ATM