S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
lilleek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lilleek »

Mno to přímo nevím, ale co třeba: zkus podtaktovat ramky na chvíli a zkus si to zahrát nebo pak podtaktuj CPU nebo dokonce jen sniž detaily, ať to tolik nezatěžuje. Si s tím prostě pohrej.
AMD 7800X3D+THERMALRIGHT Phantom Spirit 120|GIGABYTE X870 GAMING X WIFI7|XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT OC|Kingston FURY Beast Black DDR5 32GB 6000MHz CL30|Seasonic Focus GX-850-V4 Gold 850W

EX:Intel i5 6600k+Noctua NH-U12F|MSI Z 170-A PRO|ASUS GTX 1070 DUAL|2x8GB DDR4 3000|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+480SSD+vykopávky 40+80+160+500

EX: Intel Q9550 2,83@3,9+Noctua NH-U12F|Gigabyte P35-DS4 F11 rev1.0|MSI R9 280x|4x2GB DDRII800 A-Data EE 5-5-5-15|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+vykopávky 40+80+160
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Nazdar,
mam problem z tou horu na druhom PC (vid podpis) ide, ale na provom mi nechce ist. Po zapnuti sa zobrazi to logo v strede obrazovky a uz ked by mal nabehnut tak sa vypne a nenapise ziadnu chybu.
Este dodam mam ovladace 163.71. Co by to mohlo byt?
Dik za pomoc.
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: BluedDeath!!!

Příspěvek od peterch »

dawluxe píše:Zdravim vsechny stalkery..
pred tydnem jsem si konecne poridil tuhle sqelou hru, nebot mi prislo ze patch 1.0004 uz vsechny neduhy vyresi. Ale pomalu zacinam mit na celyho Stalkera pekny nervy! Hru jsem nainstaloval (CD projekt ver.), aplikoval patch 1.0004 CZ a bez jedinyho nainstalovanyho modu jsem se vydal na cestu Zonou.. Ale k memu prekvapeni se po chvili hrani objevila "modra smrt" a pocitac se restartoval:( Parkrat jsem to jeste zkusil, ale se stejnym vysledkem:( Uz zacinam premyslet, ze Stalkera prodam a zacnu ho pekne ignorovat:(
Pocitac je jinak naprosto stabilni, teploty maximalne 50C, vse na zakladnich taktech (P4D 930,ASUS P5W DH, GF8800GTS 320, 2GB Corsair6400 800Mhz). A hlavne naprosto zadna jina hra mi toto nezpusobuje! Nemam uz silu to dal resit.. prosim, pokud nekdo vite co stim, nebo mi hodite aspon odkaz na nejaky forum, budu Vam vdecnej. Diky
Necuduj sa, proste takto paradnu hru takto posrali! Nic viac, nic menej. Ved ani len do poondiateho multaku sa im nechce dat anticheat ochranu, nic, proste seru na ludi ktori to chcu hrat po nete... STALKER bude po technickej stranke mozno dobry ked bude patch 2.000 ale vtedy uz ludia budu nan srat... Nie je mozne po tolkych patchoch take chyby v hre!
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Je to stejně zajímavý,někdo se nad tím vyhnusí,jako vy dva,samozřejmě vám to neberu,od toho je fórum.Já považuju Stalkera za nejlepší FPS jakou jsem kdy hrál.....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterch »

Swat píše:Je to stejně zajímavý,někdo se nad tím vyhnusí,jako vy dva,samozřejmě vám to neberu,od toho je fórum.Já považuju Stalkera za nejlepší FPS jakou jsem kdy hrál.....
Ano, je super ale ako naj FPS nemoze byt uz kvoli tomu ako sa na ludi ktori to budu hrat vykaslali jej tvorcovia... Ides potom sam proti sebe.. a proti inym hram na ktorych si daju tvorcovia zalezat o dost viac.STALKERa drzi v popularite momentalne jedine to, ze je to okolo Cernobylu, Prypiat atd... Staci, ze vyjde ina hra s rovnakou tematikou ale dobre urobena a na STALKERa zabudnes. To je moj nazor a opakujem, netvrdim, ze tato hra je zla ale je proste odflaknuta alebo co. Nebudem ju vychvalovat uz kvoli inym hram ktore si to zasluzia.
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Na druhou stranu nikdo netvrdí a nikdo z nás neví,jestli patchem 1.0004 podpora skončila či nikoliv.Už tady byla spousta her,který po vydání byly takřka nehratelný.Začaly vycházet patche a mnohdy to zabralo i pár měsíců aby z toho nakonec vykřesali naprostou bombu-ať už po stránce bugů,nebo optimalizace.Musíme být trpěliví,i já věřím,že další patche přijdou,ale už teď je to v pohodě hratelný.Jsem v oblasti Jantar a Stalkera si užívám každým krokem,kterej po zóně udělám.A to že to někomu padá,nebo hází modrou smrt,to samozřejmě nikomu nepřeju,ale dovolím si tvrdit,že po patchi 1.0004 je to ojedinělý případ.Abych se přiznal-předevčírem jsem neměl co dělat,tak jsem si prošel tento thread-od začátku,všech 72 stran a sledoval jsem,jak se to vyvíjelo a rozjíždělo.Po vydání to skalní pařani hráli,i když to padalo á deset minut,na to bych taky neměl.Nakonec i já jsem se o několik stránek zpět vyhnusil vzhledem k optimalizaci,ale tenkrát jsem měl pravda jinou kartu a nebyl na světě zmíněný patch.Chce to počkat,jak říkám,ale po posledním patchi jsem se tu myslím nedočetl,že by to padalo.Ta modrá smrt bude problém hardwaru,ne hry.Taky jsem jí řešil po zakoupení 8800GTX,vyřešilo to zvýšení napětí ramek,od té doby je mašina naprosto stabilní,Stalker valí luxusně,občas s drobným hrábnutím na hardisk při pohybu v Zóně na volném prostranství,ale to myslím dělá všem.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterch »

Swat píše:Na druhou stranu nikdo netvrdí a nikdo z nás neví,jestli patchem 1.0004 podpora skončila či nikoliv.Už tady byla spousta her,který po vydání byly takřka nehratelný.Začaly vycházet patche a mnohdy to zabralo i pár měsíců aby z toho nakonec vykřesali naprostou bombu-ať už po stránce bugů,nebo optimalizace.Musíme být trpěliví,i já věřím,že další patche přijdou,ale už teď je to v pohodě hratelný.Jsem v oblasti Jantar a Stalkera si užívám každým krokem,kterej po zóně udělám.A to že to někomu padá,nebo hází modrou smrt,to samozřejmě nikomu nepřeju,ale dovolím si tvrdit,že po patchi 1.0004 je to ojedinělý případ.Abych se přiznal-předevčírem jsem neměl co dělat,tak jsem si prošel tento thread-od začátku,všech 72 stran a sledoval jsem,jak se to vyvíjelo a rozjíždělo.Po vydání to skalní pařani hráli,i když to padalo á deset minut,na to bych taky neměl.Nakonec i já jsem se o několik stránek zpět vyhnusil vzhledem k optimalizaci,ale tenkrát jsem měl pravda jinou kartu a nebyl na světě zmíněný patch.Chce to počkat,jak říkám,ale po posledním patchi jsem se tu myslím nedočetl,že by to padalo.Ta modrá smrt bude problém hardwaru,ne hry.Taky jsem jí řešil po zakoupení 8800GTX,vyřešilo to zvýšení napětí ramek,od té doby je mašina naprosto stabilní,Stalker valí luxusně,občas s drobným hrábnutím na hardisk při pohybu v Zóně na volném prostranství,ale to myslím dělá všem.
Dobre, to je ok potom ak sa bavime o single player ale ked urobia anticheat ochranu na multak tak to uz bude preboha neskoro lebo hrat to online chcu ludia uz teraz, potom to nebude nikto hrat..bude neskoro.Nechapem na co tam potom vobec davali multiplayer... Dobre vies, ze ked sa multak nerozbehne hned tak potom uz nic zneho. Skoda , lebo potencal na to mal..
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Hra je super a říkat ( psát ),že se na ní tvůrci vykašlali není fér.
Naložili si toho moc a nezvládli to,ale alespoň přišli s něčím novým a neokoukaným.Tuctových her,které vypadají jakoby přešly přes kopírku je tu mraky viz. novej Medal Of Honor.Krom seskoku padákem nic novýho.
I přes zmíněné problémy je S.T.A.L.K.E.R. nejlepší hra co jsem za poslední měsíce hrál a osobně já jsem s ní neměl žádnej větší problém.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Presne tak, STALKER ma vela prednosti ktore nemozu nejake mensie chyby zatienit, tou najvacsou je asi level design, 100x lepsi nez napr v nejakom FEARe... a atmosfera.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

Jasná věc, Stalker je pro mě punk v žánru FPS a nebojím se ho postavit vedle Bioschock co se týče herního zážitku a atmoféry, jedu ho teď po druhé a super, nacházím nová místa a grafika taky neokoukaná, stalker mě prostě sedí...
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

vysel faiakes mod v2.4 kompaktibilni s patchem 1.004
stazeni http://stalker.filefront.com/file/Faiakes_Mod;83643
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Stalker je zajimavej,ale nejlepsi FPS je pro mne BIOSHOCK,ten sem dohral s velkou chuti a nadsenim.
dawluxe
Nováček
Nováček

Stalker-BUGs

Příspěvek od dawluxe »

Swat píše:Je to stejně zajímavý,někdo se nad tím vyhnusí,jako vy dva,samozřejmě vám to neberu,od toho je fórum.Já považuju Stalkera za nejlepší FPS jakou jsem kdy hrál.....
Ja absolutne nezpochybnuju kvality hry!!! Hru jsem mel stazenou, ale tak me dostala, ze jsem si poridil original! Jen proste pochop, ze kdyz warez verze facha skvele , a pak si koupis originalku a ta ti stale restartuje komp, tak to cloveka proste nasere:( Pod Vistama mi to nedela, ale tam je pokles vykonu tak o 40%:( Ze patch 1.0004 neni posledni oprava je mi naprosto jasny.. nejsem blazen, ale ted proste necham Stalkera u ledu a nainstaluju ho az vyjde patch 2.0.
Zatim muzu mastit vyse jmenovany BioShock, kterej bezi dokonale i pod Vistama a co se akce tyce, je jeste zabavnejsi;)
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

az na takovy drobny detail, ze Stalker a Bioshock jsou uplne jine hry. jediny spolecny motiv je, ze se tam strili ... to je jako srovnavat jestli je lepsi hamburger nebo vanilkova zmrzlina :-).
---
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

J X P píše:az na takovy drobny detail, ze Stalker a Bioshock jsou uplne jine hry. jediny spolecny motiv je, ze se tam strili ... to je jako srovnavat jestli je lepsi hamburger nebo vanilkova zmrzlina :-).
ale stale porad srovnavas dve fps hry :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No jasně,že se to srovnává obtížně,nicméně obsahově mě Bioshock přijde téměř prázdnej.Čistá akce,bez špetky napětí.Hra je to dobrá (mám ho,kdyby někdo hodlal začít s tím,jestli vůbec vím,která bije),ale Stalker ve dvě v noci ve zhasnutym bytě na 5.1 je někdy doslova k pos..ní.Bouřka v noci,pak všechny ty podzemní komplexy.....těžko srovnávat s Bioshockem...
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Tak jsem si před nedávnem koupil tuto hru.
Peněz za to chtěli jako želez a vzhledem k té kvalitě hry ? Vubec nelituji.
S hranim jsem někde na začátku jako stalker nováček, zbraní mám pomálo druhů a peněz jen pár rublů.
Ke hře samotné musím říct, že jsem čekal po tak dlouhém odkládání a odkládání hru, která bude průměrná.
Ale první dojem je na 1 s hvězdičkou a už ted vím, že nezůstane jen u prvního dojmu. Zatím se mi jeví velmi promýšlený příběh, kdy tento podpoří i jakýsi uvod do hry v podobě přiložených manuálů a tištěné mapy + nástínění problematiky havárie jaderné elektrárny v Chernobylu, kdy toto všechno je přiložené v originálním balení se hrou.
Nebudu se tady příliš rozepisovat, ale musím říct, že mé hodnocení hry je 98 procent (příběh+hratelnost). Grafická stránka hry není úplně dokonalá s porovnáním třeba unreal 2007, ale po zapnutí všelijakých těch funkcích na kartě je to i tak vcelku hezké - hra světel a stínů v noci za deště a bouřky nemá konkurenci! A vzhledem k tomu, že jde o rozsáhlé sektory bez častého loadingu, o neustále se pohybující trávu ve větru, o létající listí a spousta dalšího na hardware náročného, není se ani čemu divit, že to nevypadá jako v unrealu 2007.
Doporučuji všem, kteří mají rádi realistické hraní.
Naposledy upravil(a) BERTIK dne ned 21. říj 2007, 14:16, celkem upraveno 1 x.
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Nevite nekdo kde sehnat antiradiacni oblek? Potrebuju do nejaky zakladny pro nejakej klic ci co a cestou je uzemi se silnou radiaci..a to neprojdu ve stalkrovskym obleku...jinak jestli sem ho mel nejak ziskat od toho zachranenyho vedce z toho sestrelenyho vrtulniku tak je asi pozde no protoze mi chcipnul
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Walkere tak to mas spatny :D ten vedec by ti za ten quest dal jako odmenu myslim seva suit nebo ten podobnej a ten je proti radiaci to nejlepsi :D

jinak v baru naproti vchodu na to nadrazi je jedna tajna skrys a tam ten oblek je taky ale musis mit PDA kde ta skrys je oznacena a myslim ze se da najit i jinde ale uz si to nepamatuju hral sem to daaavno a jaksi trochu zapominam
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Musíš holt makat a vydělat prachy.S trochou štěstí oblek najdeš,jinak si ho budeš muset "vydřít" a následně koupit třeba v Baru.

To BERTIK: A to jsi teprv na začátku,počkej,až vlezeš do nějakýho podzemního komplexu.Hrát rozhodně v noci a na dobrém ozvučení,je to +50% k celkové atmosféře,tak si to užij :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“