Meridius píše:Chápete čím to je, že nereferenční modely mají takový skluz? 1060 nijak neobdivuju, ale to uvedení bylo zmáknuté velmi dobře. Karta navíc měla být uvedena na podzim. Cena je věc jiná, ale není možné zaútočit na trh s referencemi a ještě k tomu v beta provedení nebo jak to nazvat. 4GB verze, o které by byl zájem imho velký, takdy nejsou ani v tom referenčním provedení.
Na DDworldu byl článek, který se snažil přesvědčit o tom, že ref Rx 480 se prodávají jak rohlíky a proto dokud bude zájem nebudou neref verze (resp. čipy pro dodavatele neref. verzí). Osobně si myslím, že spíš se nasekalo až moc ref. verzí a teď jsou jich plné shopy a AMD nechce pustit nerefka protože z ref. by už neprodali nic. Těžko říct jak to je, ale co jsem koukal moc lidí co si ref. koupili spokojeno nebylo a nebo si jí prostě nekoupily protože chtějí nerefko.
limbi88 píše:Osobně si myslím, že spíš se nasekalo až moc ref. verzí a teď jsou jich plné shopy a AMD nechce pustit nerefka protože z ref. by už neprodali nic. Těžko říct jak to je, ale co jsem koukal moc lidí co si ref. koupili spokojeno nebylo a nebo si jí prostě nekoupily protože chtějí nerefko.
tohle je dost hloupý důvod nemyslíš ? Proč by se karty které jsou levnější neměly prodávat ?
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
limbi88 píše:Osobně si myslím, že spíš se nasekalo až moc ref. verzí a teď jsou jich plné shopy a AMD nechce pustit nerefka protože z ref. by už neprodali nic. Těžko říct jak to je, ale co jsem koukal moc lidí co si ref. koupili spokojeno nebylo a nebo si jí prostě nekoupily protože chtějí nerefko.
tohle je dost hloupý důvod nemyslíš ? Proč by se karty které jsou levnější neměly prodávat ?
Většina lidí pokud má možnost si pár stovek připlatí a má v základu kartu s vyšším výkonem a lepším chlazením. Jinak si nedovedu vysvětlit proč ty karty nikdo nekupuje. Při představení každé karty se současně zvedá vlna dotazů kdy vylezou nereferenční proč asi? Protože referenční chtějí všichni? AMD si to navíc celkem ztížilo, že ty karty měly celkem zásadní mouchy (např. napájení a chladič je taky takový pofidérní) a to si myslím taky dost lidí odradilo. Možnost vidím v tom, že by ty reference uplatnili například v prodeji kompletních PC sestav.
limbi88 píše:Při představení každé karty se současně zvedá vlna dotazů kdy vylezou nereferenční proč asi? Protože referenční chtějí všichni?
referenční karty určitě nechtějí všichni, ale z hlediska prodejů budou tvořit tu větší část, protože mají lepší cenu. A ani pár nerdů tady na pctuningu, kteří si myslí pravej opak to nezmění....
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Jako tady je právě dost divné, že ještě nenastoupily nerefky..
napadá mě možná tak že by AMD záměrně chtěla čekat a chvíli prodávat refky.. (kopie FE stylu nV)
nebo
mají prostě problémy a třeba nestíhají.. možná to souvisí s tak nízkou revizí prvních čipů na referenčkách a jednoduše prostě mají problémy a ladí stále výrobu a další revize...
limbi88 píše:
referenční karty určitě nechtějí všichni, ale z hlediska prodejů budou tvořit tu větší část, protože mají lepší cenu. A ani pár nerdů tady na pctuningu, kteří si myslí pravej opak to nezmění....
Těžko říct přehled o prodejích nemám, ale taky neznám osobně nikoho kdo staví herní PC a dává do nich referenční karty. Uznávám, že shopy, které dělají PC sestavy to tam přednostně nacpou, protože můžou letět s celkovou cenou dolů.
Dle me refky budou lepsi do mensich skrini, protoze foukaji teplo ven. Jinak pro stavbu levneho PC to bude take lepsi, protoze se pak nemusis zabyvat prutokem vzduchu skrz bednu.
Tak ani při +200mV, což je přes 1.3V nedám 1420Mhz a přitom i při tomhle napětí mám teploty pod 70st.! Asi mám fakt horší kus.
Ano, mohl jsem ji vrátit a zkusit jiný kus, ale tohle já nedělám.
Naposledy upravil(a) BL!zZard dne stř 20. črc 2016, 17:36, celkem upraveno 1 x.
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2 https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
to je fuk budou karty i od jinejch vyrobcu a tam ten powerlimit posunutej bude
me by spis zajimalo jestli maj custom PCB nebo jestli pouzivaj referencni
Vadna heatpipe, spatnej navrh (dle vzhledu by to uchladit mělo urcite lip), nebo zvejka místo pasty. Kazdopadne tenhle kus, co mel v ruce, XFX je fail.
Tak ten Evolve Stage 2 jak jsem o něm mluvil že zkusím běží neustále přes 60FPS i v 2560x1080, průměrná spotřeba mojí karty@undervolt tam byla cca 115W a teplota 75-77 stupňů, pohodička (hráno 35min)