FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015
Moderátor: morke
- SquirrelCZE
- Začátečník

-
Re: FAQ: Jaký ventilátor použít.
ty NB XK1 vypadaji perfektne, moc dekuju
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
btw po osobni zkusenosti muzu vrele doporucit novou noctuu NF-F12. muj novej favorit... ale holt 4 kilca no 
- AxECZ
- Začátečník

-
Nějaký dobrý 12 cm větráček? Nepotřebuji zrovna nejdražší. Nejlépe z alza.cz díky 
- SquirrelCZE
- Začátečník

-
OT: Ok, tak noiseblockery objednany.. nevite nekdo po jake dobe je ma alphacool od dodavatele?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
AxECZ: z alza.cz ani jeden - príšerný výber (žiadny schopný/použiteľný ventil. (z lacnejších) tam nie je). Budeš musieť kúpiť z iného e-shopu. Min. je Gelid Silent 12, Nexus D12SL, NB XL1...
SquirrelCZE: obvykle asi do 2-3 prac. dní, prípadne 7-10...inak pod obrázkom máš dátum vyexpedovania

SquirrelCZE: obvykle asi do 2-3 prac. dní, prípadne 7-10...inak pod obrázkom máš dátum vyexpedovania
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Lanigiro
- Začátečník

-
Potřebuji se poradit: Mají cenu kupovat větráky AIREN RedWings? Jsou totiž velice levné...
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A velice shitozní v porovnání s Gelidem nebo Nexusem BW, který stojej o malinko víc
- Maor
- Začátečník

12cm fan s PWM regulací, co by zvládl pořádný průvan s přiměřeným hlukem. bude foukat přes radiátor
nechci utrácet za NF-F12, ještě mě zaujal scythe gentle typhoon, ale nevěřím kuličkovým ložiskům, že by vydrželi tichý
koukám na Arctic F12 PWM - 6let záruka na mě dost působí, mohl by vydržet tichý
nechci utrácet za NF-F12, ještě mě zaujal scythe gentle typhoon, ale nevěřím kuličkovým ložiskům, že by vydrželi tichý
koukám na Arctic F12 PWM - 6let záruka na mě dost působí, mohl by vydržet tichý
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Musí byť len PWM? kedže si premýšľal aj nad Gentle Typhoon. Toho dvojitého guličkového ložiska by som sa až tak nebál...sami zdá, že aj Sanyo Denki San Ace (ventil. v Seasonic X) má podobný motorček.
S Arctic-om si robíš srandu ne?
S Arctic-om si robíš srandu ne?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Maor
- Začátečník

PWM jsem chtěl, protože budu brzy měnit desku a některé desky neumí regulovat napětím, ale jen PWM
A co je na Arcticu špatného? kdyby stál 400 tak je to jiná, ale za 120? Acelero má jméno, takže zas tak hrozný jejich větráčky nebudou.(přiznávám, že jsem neměl čest poslouchat noctuu)
Uznávám, že lopatky mají odfláknuté, ale jinak to je slušně zpracované. Kuliček se bojím, protože všechny kuličky co mám doma chrastí, i ve zdroji (viz podpis)
A co je na Arcticu špatného? kdyby stál 400 tak je to jiná, ale za 120? Acelero má jméno, takže zas tak hrozný jejich větráčky nebudou.(přiznávám, že jsem neměl čest poslouchat noctuu)
Uznávám, že lopatky mají odfláknuté, ale jinak to je slušně zpracované. Kuliček se bojím, protože všechny kuličky co mám doma chrastí, i ve zdroji (viz podpis)
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
tak ja sem napr. nadmiru spokojen s noctuou NF-F12. sice je fakt, ze noctui stojej kolem 400,- ale stejne bych rekl, ze se to vyplati.
- Maor
- Začátečník

ja jsem si rekl, ze za jednu noctuu mam 3 Arcticy, a jak dlouho ty vetraky budu mit? pocitam 4roky, investici na delsi dobu delat nechci. Bezhlucny PC stejne nemam, beha mi tam 7200rpm disk
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Arctic je shit a nie je na prefukovanie pasívov.
Inak mohol by si napísať na aký radiátor ich chceš dať...lebo ak má husté rebrovanie, tak potrebuje vyššie rpm a vyšší statický tlak...
Tak zober overená klasiku: Enermax Magma
Inak mohol by si napísať na aký radiátor ich chceš dať...lebo ak má husté rebrovanie, tak potrebuje vyššie rpm a vyšší statický tlak...
Tak zober overená klasiku: Enermax Magma
- TOC
- Začátečník

Jj, Magmy jsou záruka. 
Jinak mě se taky osvědčily Aerocooly Sharky, s Alphacoolem XT45 nemají na 700RPM problém.
Jinak mě se taky osvědčily Aerocooly Sharky, s Alphacoolem XT45 nemají na 700RPM problém.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
- kozel97
- Začátečník

Zdravím.
Mám jeden Arctic F12 Pro a dva Arctic F12. (Jelikož druhý PRO, který mi dodala alfa nejede, takže zatím používám nějaký CM tedy 2+2)
Ze začátku byli v pohodě, ale teď asi po 5 měsících používaní se mi zdá, že více vibrují a jsou hlučnější. Na 100% otáček v nich něco jakoby skáče (omlouvám se, ale nevím jak ten zvuk popsat). Každopádně to je jedno. Nemůžu čekat, že fan za 130kč bude kvalitní.
Chtěl bych tišší (a nevibrující haha) fany. Nechci úplně ULN, ale něco tiššího. (LN?) Uvažoval jsem o těch nejdražších Noctuách, ale zdá se mi to pro LN moc drahé. Můžete nějaké doporučit? Rozpočet bych neřešil. Ale nad 500 bych nešel, to můžu rovnout vzít Noctuay.
Díky.
Mám jeden Arctic F12 Pro a dva Arctic F12. (Jelikož druhý PRO, který mi dodala alfa nejede, takže zatím používám nějaký CM tedy 2+2)
Ze začátku byli v pohodě, ale teď asi po 5 měsících používaní se mi zdá, že více vibrují a jsou hlučnější. Na 100% otáček v nich něco jakoby skáče (omlouvám se, ale nevím jak ten zvuk popsat). Každopádně to je jedno. Nemůžu čekat, že fan za 130kč bude kvalitní.
Chtěl bych tišší (a nevibrující haha) fany. Nechci úplně ULN, ale něco tiššího. (LN?) Uvažoval jsem o těch nejdražších Noctuách, ale zdá se mi to pro LN moc drahé. Můžete nějaké doporučit? Rozpočet bych neřešil. Ale nad 500 bych nešel, to můžu rovnout vzít Noctuay.
Díky.
i5 2500k @ 3.3 GHz | Gigabyte Z68XP-UD4 | MSI 560Ti-Hawk OC | 2x4GB RAM | Intel 320 SSD 80GB | WD Blue 1TB | Fractal R3 white | Hackintosh OS X 10.10.2 - Windows 8.1 dualboot
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Min. je Nexus D12SL potom Noiseblocker XL1, Antec TruQuiet, Scythe Gentle Typhoon, Noiseblocker PL1, Noctua NF-S12B FLX. No tie drahšie asi budú zbytočné...zaleží aké ostatné ventil. máš v skrinke (resp. hluk zdroja a HDD).
- Maor
- Začátečník

radiator je http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... 1=01060104
podle testů Arctic vede mezi lowcostovými fany, ale poslechnu vás a půjdu do něčeho dražšího
asi http://www.czc.cz/enermax-uctb12p-t-b-s ... 75/produkt
podle testů Arctic vede mezi lowcostovými fany, ale poslechnu vás a půjdu do něčeho dražšího
asi http://www.czc.cz/enermax-uctb12p-t-b-s ... 75/produkt
- kozel97
- Začátečník

Shelby: Ten enermax jak zmiňuje Maor je v pohodě?
Díky.
Díky.
i5 2500k @ 3.3 GHz | Gigabyte Z68XP-UD4 | MSI 560Ti-Hawk OC | 2x4GB RAM | Intel 320 SSD 80GB | WD Blue 1TB | Fractal R3 white | Hackintosh OS X 10.10.2 - Windows 8.1 dualboot
- TOC
- Začátečník

Chceš enermax?
Pokud ti stačí bez PWM, tak http://www.czc.cz/enermax-ucma12-magma/86163/produkt
Pokud PWM chceš, tak http://www.czc.cz/enermax-uccl12-cluster/86166/produkt
TB silence nejsou nic moc.
Pokud ti stačí bez PWM, tak http://www.czc.cz/enermax-ucma12-magma/86163/produkt
Pokud PWM chceš, tak http://www.czc.cz/enermax-uccl12-cluster/86166/produkt
TB silence nejsou nic moc.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
- kozel97
- Začátečník

Tak nakonec radši přidám a vemu NF-F12.
Díky za rady.
Díky za rady.