Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mam tu novej navrh na blok. Je to takova rychlovka. Kamarad si jde pokecat s frezarem tak at vi co zhruba mame na mysli.
Na renderech je vse sestavene. Jen nasadit na MB.
ObrázekObrázekObrázek
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

2Woyta: Trochu OT, ale to je dělané v Invertorovi? :oops:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ne. Pro Engineer Wildfire 3
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Tak včera jsem se k tomu dokopal a začal testovat Fuziona:
Okolní teplota: cca 23C
Teplota vody 24.5C
Teplota CPU(TAT) 43-44C v Burnu
Použitá pasta Colaboratory Liquid Pro
test 17 minut v orthosu(není to dlouhá doba ale stači to,protoze teplota vody se mě nemění).
--------------------------------------------
Testovaná sestava:
E6600ES@4005 mhz 1.5V(bios) real cca 1.44-1.46V v Burnu.
P5B deluxe
2x1024 Corsair 8500C
atd viz podpis...

Obrázek

Při tomhle nastavení dosahuji v Burnu,asi o 2 stupně lepšich teplot jak se Stormem G4 nebo Nexxosem XP.Dneska zkusím teploty při maximálním OC.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Highlander: nemyslis, ze to je trochu sklamani? jeste kdyz tam mas tu zazracnou pastu?

natrefil jsem na nejake testy, kde testovali bloky na tak pretaktenem C2D, ze teploty byly i 90°C a tam potom byli rozdily i 7°C, ale nepamatuju si, jake bloky tam testovali. se divim, ze jim to nahazelo prazdne cykly. :?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

určitě to zklamání není :wink: na quad-core by rozdil byl daleko vetší....
Navíc jsem všechny 3 bloky testoval s Colaboratory....
Když jsem neměl Colaboratory, tak jsem měl teploty ješte o 3C vyšší,takže celkově jsem si pomohl o 5C :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak já už taky jedu na fuzionu, ale zatim bez výsledků, ty nahodim až večer, víc mě znepokojuje ten AC fluid co myom doporučoval, dělá mi ve vodě to samý jako bych tam nalil jar- pěna a bublinky a docela mě to štve, zmizí to? protože to tak nevypadá...

jinak zatim idle 32°C na pasiv :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

U me je Fuzion +- stejne vykonny jako Storm, teploty jsou +- stejne ... na techto blocich se zkratka uz neda nic vymyslet, vykon vsech je +- par stupnu, ktere nehraji vubec zadnou roli ...

Lepsi je akorat to ze je to mensi blok a lepe se s nim manipuluje - vedou hadice ...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Gr8 Vivec píše:tak já už taky jedu na fuzionu, ale zatim bez výsledků, ty nahodim až večer, víc mě znepokojuje ten AC fluid co myom doporučoval, dělá mi ve vodě to samý jako bych tam nalil jar- pěna a bublinky a docela mě to štve, zmizí to? protože to tak nevypadá...

jinak zatim idle 32°C na pasiv :)
coze?? bublinky? tohle mi vubec nedela naprostocira voda... nemel jsi to znecistene? hadice, expa,... ja s tim jsem 100% spokojeny :?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo ještě jsem vlastně zapoměl napsat proč mám tak hezký teploty, přidal jsem 360ku radiátor na záď case, jde o airplex pro, prostě klasika žádnej extra, je na něm jeden větrák

největší peklo bylo zavzdušnit s tou malou expou, trochu sem si s tim naběh :oops:
musel jsem dát do expy molitan abych trochu ubral na průtoku protože takhle se mi v expě točila voda moc rychle a bubliny nešly nahoru ale celý se to točilo jak se tomu chtělo
a ty tygon hadice jsou fakt luxusní, kam se hrabe silikon, ty ohyby jsou fakt bezva, a co teprve s tou pružinkou :shock:
akorát mi přišla že je ta pružinka moc malá že by jí milimetr průměru neuškodil, občas se mi zkroutila tak že jsem musel jeden návin vynechat, a tyky docela zmáčkla hadici (ale ne tak že by to bylo zevnitř znát)
jinak ta pružinka neni nic zvláštího, je to plastovej drát do kalendářů akorát že je UV reaktivní, moje máma s takovejma věcma obchoduje takže se zeptám a kdyžtak bych mohl nějaký pružinky eventuelně sehnat

\\edit to myom: míchal jsem to v kanystru ve kterm byla zapečetěná destilka z obchodu a už v tom kanystru se udělala "mýdlová voda", a smrdí to po oříškách :D
a míchal jsem to ve třech litrech destilky, takže ještě menší poměr než podle výrobce kterej udává do 2l...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ja ten ACfluid take pouzivam uz od zacatku a uplne cira voda bez zapachu ...

PS. Jo tygon hadice a pruzinky nadhera ... jsou sice uzsi ale ja je tam omotal ob jeden zavit s sirokyma mezerama a je to super ... na vsechny ohyby v compu stacilo dvacet centaku "pruziny" ...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

viz. OBR, nic bez zapachu, bez bublinek. jeste potrebuju sehnat fridex a uz se budu chystat na ten mini testik prisad do vody. navic mam k dispozici, jak jsem psal, mekkou vodu (u nas v porube je naprosto spickova voda jedna z nejlepsich v republice), destilku a deionizovanou vodu, takze se uvidi, jaky to ma vliv (jestli vubec nejaky).
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Inhicor T do testu mas?

maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

2 vivec: tak me napadlo nemas ten ACfluid skazeny :P :twisted:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já na 2m hadice spotřeboval 1,5m pružinek, mám je úplně všude :)

ten AC fluid mi ale vrtá hlavou, ale voda se mi měnit už nechce, zavodňoval jsem asi tři hodiny a nehodlám znovu
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Tak po tom ako som dneska rozmontoval bloky ma cakalo nemile prekvapenie ... farba rozozrata a znovu vytvoreny nejaky ten piesocek a upchaty cpu blok . Tak som volal typkovi do Viscoolu no a v ramci starostilivosti o zakaznika mi da Ich najnovsi evolucny blok ktory robia zatial iba pre amikov 8) Mal by mat vykon podobny stormu a ApogeeGT :roll:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

co vravite na toto cerpadlo http://www.sidewindercomputers.com/swmc12vdcpu.html ..mne sa zda dost podobne d5 ..no az na niektore specifikacie...myslite ze ma vykon +- rovnaky ako D5...cena je o dost nizsia...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

fat4l píše:co vravite na toto cerpadlo http://www.sidewindercomputers.com/swmc12vdcpu.html ..mne sa zda dost podobne d5 ..no az na niektore specifikacie...myslite ze ma vykon +- rovnaky ako D5...cena je o dost nizsia...
je to D5 akorát s jinou samolepkou
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

fat4l píše:co vravite na toto cerpadlo http://www.sidewindercomputers.com/swmc12vdcpu.html ..mne sa zda dost podobne d5 ..no az na niektore specifikacie...myslite ze ma vykon +- rovnaky ako D5...cena je o dost nizsia...
Akorát si to zkus objednat, nedoplatíš se pošty... Musel bys to udělat jako já - známá nám dotáhne plnou tašku věcí, mezi hadrama i komplet vodíka od Swiftechu s Apogee GTX.

BTW všiml si někdo z vás, že D4-ka zmizela z nabídky Alphacoolu? Imho to znamená její konec na pultech obchodů.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

wector píše: Musel bys to udělat jako já - známá nám dotáhne plnou tašku věcí, mezi hadrama i komplet vodíka od Swiftechu s Apogee GTX.
rofl... :lol: .tak to mas dobre premyslene....ty jeden... :razz: :razz:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“