GeForce GTX 780/770 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: GeForce GTX 780/770 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Hladis »

Takze Valley jsem dal ted a opet. Ani se to nehlo z 1202 dolu. 71° teplota Score default 2980 vs. 3238. Ze bych zadny mod ani nepotreboval ? :)

Vyzkousim tedy ještě pridani voltaze. Ted pridat muzu +62.5mV Kolik je save ?
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Default bios ti víc než safe nepovolí...oper to co to jde!
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Takze Valley jsem dal ted a opet. Ani se to nehlo z 1202 dolu. 71° teplota Score default 2980 vs. 3238. Ze bych zadny mod ani nepotreboval ? :)

Safe je tolik, kolik ti default bios dovolí, s default biosem se není fakt čeho bát, že yb něco bylo unsafe... Ale jeslti ti to i s +62mV bude držet plný takty... tak budu asi pěkně nasranej. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze dal jsem tam jen volty a s nicim dal nehybal. Frekvence ve Valley se zvedla na 1241Mhz. Naprosto stabilni, naopak v nejaky moment tam probliklo 128XMHz. Teplota se zvýšila na 75° a zvedly se otáčky na 60%, takze uz jsem kartu i slysel :) Score naskočilo na 3315, kvůli tem 39MHz navíc. Nejak postradam smysl tam cokoliv modovat. Zase nepotrebuju zivit DEI (zdejsi CEZ). To tam ma ještě +5% Power Target, s kterym jsem nehnul.
Ache píše: tak budu asi pěkně nasranej. :-D
Ja uprime nevim, proc chcete EVGA, MSI atd....když tahle revize Gigashitu je evidentne postavena na OC. Jedina chybka je, ze ma pameti Hynix a ne Samsung. Klidne bych si prisadil, ze ta karta je stejna jako ta jejich Gigahertz Edice, jen ma nižší takty by default.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo, tak u tebe mod postrádá smysl (pokud nechceš živit ten CEZ). Je vidět, že Gigashit se s tim fakt nesere, a prostě ty limity takhle brutálně posouvá by default. Pěkný. Stejný případ jak s tou GTX670.

EDIT: Ale tak to MSI je zase 100% tiché, i při FAN 70% to dává tak cca 1800-1900 otáček kdy je karta slyšet jen velice mírně. S default regulací (kdy se karta po delší zátěži pohybuje kolem 76-78°C jede jen na cca 1600 otáček = totálně silent)...

Ale jak je vidět, tak v budoucnu s nějakým Maxwellem to bude asi zase Gigashitka. Desky od nich jsou humus, ale grafiky asi umí. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jinak kartu jsem nejdříve zahral a pak benchmarkoval. Probehlo několik loopu při benchmarkovacim loopu jsem sledoval frekvenci. Gigabyte se s tim evidentne vůbec nemazlil.

Edit//No Gigabytka uz se u 60% hlasi ze tam nekde pod stolem pracuje, ale nic velkého a ticho me zase tak moc nezajima. Vedle se mi smazi ještě GTX470 a to je teprve něco.

Edit2// U Gigabytu bych si daval pozor co kupujes. První jejich revize jsou většinou blby a musíš počkat nez to opravej. Ale pak pohoda. Mam od nich 3 GPU a vse jede jak ma a jsem s nima spokojenej. Tu GTX780 jsem vybiral prave podle PCB, chlazeni a referenci. MSI tady ma jen 2 roky záruky a ASUS ma blbe chlazenou kaskadu (jen takovy zebrovany plech), nižší frekvece a min vykonny chladic.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak je asi čas zkusit Furmark :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To bude zrat vic, nez moje klimatizace :-D Shadow Warriora nemam a Serious Sama taky ne, takze tvy testy vyzkoušet nemuzu.

Edit// Akorát ta Giga edice ma pekny backplate, který normalni GTX780 nemá, coz je skoda, ale fyzicky ty karty jsou stejny.

Edit2// Hezky teploty v klidu. 28° To prepastovani taky koukam hraje svou roli.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Gratulace k nový kartě, ASIC pohodovej.

Jinak bych se nebál vyšších voltází...jediný o co jde jsou teploty VRM/kondenzátorů, mosfety na refereční GTX780/Titanovi jsou prej dimenzovaný až na proud 60A pri 1.6V. Což údajně jich je 6 pro jádro 2 pro paměti a zbytek karty - což dává max power 360A * 1.6V = 576W teorericky jen pro jádro max... Což podle skynetovy party je tim padem nejvetsi problem teplota VRM, pri vysokych napetich topi dost a VRM maj max 125°C sice, ale kondenzatory 110, cili problemem se stava vysoka teplota, pri ktery se ty kondiky odletujou aniz by mosfet selhal a to je to nebezpeci...proto tak doporucujou chladit VRM akdyz vodu tak jedine full cover nejakej kvalitni napr EK blok.

Takze jestli ten gigabyte ma lepsi VRM chlazeni nebal bych se zkusit vic, jeden typek meril laserovym teplomerem ty karty a pri referencni karte na jadre 90°C znamenalo tak 97-100° pro VRM pri fanu na auto 1.212V s LLC modem (v loadu 1.24V).

Co se teploty tyce v idle mam na referenci 29-33°C podle toho co se zrovna děje, takze tech 28°C pro gigabyte je celkem normalnich.

Bohuzel, jak jsem psal, ze tu kartu prepastuju jestli pojede 1300MHz jako rad-xovi, neuspel sem...doted bojuju s lepsim pastovanim abych dosahl aspon stejnych teplot jako predtim, protoze efekt byl obraceny, teploty se mi snad jeste zhorsili.
A nevim jak sem nameril kdysi spotrebu ve furmarku 450W ale ted mam vzdy tak 520W(power leze na 71% 330W biosu) - nemohl byste to nekdo otestovat s odemcenym biosem spotrebu? nastaveni bylo 1.025V 980Mhz a furmark burn in test 1600x900 v okne s 4xMSAA. Jo pro zajimavost 1219mV nejde ve furmarki chladit refetenci ani s fanem na 100%, karta lez pres 90°C a power jde klidne pres 120%, dele jsem to nezkousel, radsi jsem to moc nemucil a jak byl power/teploty tak extremni podtaktoval podvoltoval a vypnul...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tenhle Gigabyte hlavne ma silnejsi kaskadu 8+2 nez reference. Ty dve faze pro pameti nejsou ani chlazeny a jsou trochu jinde nez faze pro jadro. Teleso chladice chladi primo i mosfety a jen na tech 8 fazich pro jadro. ASUS ma třeba všech deset fazi v jedny lajne. Gigabyte nikoliv. Vzhledem k sile napajeni a chlazeni by ta karta mela ustat opravdu hodne.

Ja moc nevidim ted důvod tu kartu nejak zdimat. Stacilo zvednout na 1202 a projelo to všechny benche bez zvednuti napeti a i při tom zvednuti voltaze zadny problém a zadny dropy frekvenci. Furmark jsem ale nezkousel a zda je tech 1202 opravdu stabilních bez zvednuti voltaze chce hrani třeba Crysis 3 několik hodin.

Gigabyte nemel zadnou srajdu a tlustou vrstvu pasty, takze to prepastovani mozna ani nutny nebylo, ale když uz jsem to odmontoval, tak jsem tam novou pastu dal. Mam tu MX-4 a Noctua NH-1 a dal jsem tam tu MX-4. To jsem prepastoval i GTX760 a GTX460 (u ni tam byl doslova nakydany humus). Jakou pastu jsi tam dal ?
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

@Hladis
Gratulujem k novej hracke, slusny boost, mozes byt spokojny :thumbsup:
Skus priehradu a okno v Crysis3 :)

Heh ohladne toho ASICu tu je statistika mojich kariet z posledneho obdobia :
Asus GTX460 TOP V2 : 83,9
Asus HD7950 V2 : 55
Asus HD7950 TOP V2 : 62,8
Asus GTX680 TOP : 72,9 (default boost 1228MHz)
Asus GTX680 TOP : 72,4 (default boost 1215MHz)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Hladis píše:Mam tu MX-4 a Noctua NH-1 a dal jsem tam tu MX-4. To jsem prepastoval i GTX760 a GTX460 (u ni tam byl doslova nakydany humus). Jakou pastu jsi tam dal ?
Hele...tu kartu už sem za tu dobu stihl rozebrat 6x = 6x přepastoval.

Experimentoval sem s Noctuou NT-H1 a Arctic MX-2kou klasickou.
Noctua se mi vždy prokázala jako horší, ikdyž vypadá pěkně a dobře se roztírá...prostě je to asi pasta lepší na CPU s IHS než na GPU, který sou bez IHS...

Nejdřív sem jí tam patlal svojí metodou "ťupkování přímo stříkačkou". To byl výsledek první, protože to bylo na doporučení rad-xe, že Noctua NT-H1 je lepší než MX-2. Bohužel moje teploty prostě se prokázaly bejt o 5°C ve furmarku horší, jak s původní pastou...nevim teda, jestli sem se někde nepomejlil, ale proto sem prosil resp mám v plánu sehnat někoho s referencí, asi známýho, až flashne bios, že by mi zkusil furmark při 1025mV s LLC modem při 980MHz, na kolik bude teplota, ale já prostě s původní pastou naměřil po 30ti minutách furmarku 2200RPM fanu a 78-80°C...nevim jestli už sem náhodou neudělal error že sem během toho četl fórum a furmark byl vlastně na pozadí - nevim, nepamatuju, ale zaznamenal sem si to v txt dokumentu takže sem byl fakt dost na rozpacích, že ten výsledek až tak nic moc...

Tak sem to rozebral teda znova, a plácnul sem tam stejnou metodou Arctic MX-2...ejhle, teploty v Idle o 2-3°C lepší jak Noctua NT-H1 a po půlhodinovym furmarku sem byl na nějakejch 2900RPM a držících se 84-85°C a fan si ušetřil tak 50 otáček...noctua měla chutě skončit na 86°C...
Tak sem s tim napsal na OCN co si hoši myslej a poradil mi týpek, že si to akorát kazim tim Ťupánim(což je kec jak jsem zjistil při poslednim pokusu), že to mám prostě udělat bobkovou metodou, do středu kapku a chladič si prostě tu pastu tlakem rozplácne a rozprostře sám...
Noctua dopadla zas nic moc...skákání 85-86°C 2990RPM čili skoro 3000 otáček...

Což mě fakt neuspokojilo, takže sem to opět rozebral, opět vyčistil nanesl MX2ku rovněž bobkem a výsledek byl lepší než noctua opět, ale víceméně stejný, jak při ťupání stříkačkou poprvý, protože sem tam dal tý pasty docela dost, po opětovnym rozebrání sem si totiž díky tý vyteklý pastě mimo styčnou plochu GPU zašpinil ty mikro kondenzátory na GPU PCB(ten zelenej procesorovej tišťák), což bylo celkem vopruz čištění a strach, abych jeden z těch pidi rezistorů/kapcitátorů kolem GPU tou vatou/tyčinkou/párátkem nestrhl.
Přestože, to byl asi tak nejlepší výsledek mýho pastování, stejně mi to nedalo a projížděl sem kde co jak je asi nejlepší nanést pastu...

A rozebral sem to ještě jednou...vzal sem opět NT-H1čku a tentokrát sem si řekl, že ta pasta, protože má kovový mikročástice, asi fakt nebude vhodná na "kydání" a že musí bejt fakt tenká vrstva...tak sem fakt nanesl film a uhladil ho starou VZP kartou, až sem se bál, že sem tý pasty dal tak málo, že to nebude chladit.
Výsledek to byl pro Noctuu nejlepší a max teplota už nebyla 86°C, ale 85°C po tom půlhodinovym furmarku...stále ale otáčky dolejzaly na necelý 3000 (2990+/-).
Bohužel při tomhle rozebírání sem zjistil, že jak mám CPU chladič se sponkama na větráky narvanej těsně pod PCI slot, že při tom neustálym vyndavání a zandavání karty sem si strhl pidi rezistor/kapacitor na vrchu PCB + s tim sem si všiml toho divnýho měření spotřeby, že prostě měřim fakt 980MHz@1025mV necelejch 520W, přičemž v acheho minitestu sem se zmiňoval o 450W...a tedˇsem nevěděl, jestli to nemůže bejt následek toho upadlýho rezistoru, takže to stálo celkem dost diskuzí až nakonec sem došel názoru, že ty součásti co tam jsou sou přesně kolem místa, kde má Titan svejch přídavnejch 3GB paměti, takže sem porovnával PCB titan/780 a tak nějak sme došli k názoru, že ten rezistor/kapacitor asi vůbec nebyl potřebnej, protože je tam kvůli chybějící paměti z Titana a tudíž celej ten obvod je bez proudu a protože karta funguje naprosto normálně tak by to nemělo ničemu škodit a rovněž připisovat takový pidi součástce takovou razantní změnu ve spotřebě vypadá celkem nesmyslně...

No a protože sem věděl, že ta MX2ka prostě se ukazuje bejt lepší, tak sem to rozebral stejně ještě jednou včera a poctivě v mikrotenovym sáčku sem tam naťupal MX-2ku, dal sem si práci, složil no a zatim to vypadá jako nejlepší výsledek...po půlhodině furmarku je to různě se střídajících 83-84°C s tim že než to dojde k tý půlhodině tak se to tváří, že 83°C je takovej max, otáčky kolem 2800RPM, takže jednoznačně nejlepší výsledek z těch šesti...
Takže nějaký "bobkový" metody všecko blbost, je to tak, jak píše jeden člověk na linustechtips fóru, ťupací metoda prstem v mikrotenovym sáčku se prostě ukazuje bejt nejspolehlivější, aspoň teda pro MX-2 pastu to platí a pro aplikaci na GPU/bez IHS, takže úplně se to neodvažuju generalizovat, protože každá pasta se může chovat s jinou metodou líp a rovněž hraje roli zda je to GPU nebo CPU resp IHS nebo neIHS a rovnost základny chladiče atd to je snad všem jasný...nevim jak by dopadla noctua NT-H1, pokud bych jí rozťupal prstem taky...viskozitu má lepší jak MX2, je mazlavější takže by to mohlo jít líp, na to ale už nemám moc náladu, já tý pastě už nevěřim protože 6 pokusů a pokaždý skončila hůř jak MX2.

Ještě dodám, že kdybyste to někdo chtěl zkoušet, tak nechat to běžet 5-10 minut je úplně něco jinýho jak prostě půl hodiny...během 10ti minut se to totiž i mě tváří, že se to chladí třeba 83°C na 2500RPM, ale ono se to furt stupňuje, musel sem fakt nechat běžet ten furmark aspoň půl hodiny, abych obě pasty porovnal, jak ve skutečnosti chladí, 10minut je prostě málo a ty otáčky fanu lezou postupně furt nahoru rychlostí tak 10ot za půl minuty cca...po tý půlhodině mám už odzkoušený, že se to už nemění, zkoušel sem 45min až hodinu a po tý půlhodině se ta teplota s otáčkama ventilátoru ustálí na 100%.
Naposledy upravil(a) sam_217 dne sob 14. pro 2013, 20:57, celkem upraveno 2 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Uf tak to je story, ze jsem si i popcorn pripravoval :D Ja teda to udelal taky metodou kapky doprostřed. Roztirani dela mapy a vzduchovy kapsy. Nemam MX-2 ale MX-4 a jaky je mezi nimi rozdil nevim. Noctua je kapku horsi nez tyhle MXa, ale u CPU ten rozdil je zanedbatelnej. U ty kapky doprostřed se mi nestalo, ze by se to pekne po primacknuti nerozlilo pekne rovnomerne. Na tom Gigabytu byla podobna pasta jako MX, ale bylo ji tam klasicky vic nez je potřeba a byla rozlita i kolem cipu a cistil jsem to vcetne tech malych hajzliku :) Ale na GTX470 nic nemá. Tam toho bylo nakydanyho, ze na to padla ve fabrice snad cela tuba :roll: No kazdopadne docela myslim zbytecne ses s tim stesoval a porad rozebiral a prave takovy nehody s urazenym kondikem se pak stavaji. Urazil jsem si tak něco kdysi u Raporu, kdy jsem ho vyndaval a zandaval, az jsem si to urazil. To se mi stalo poprvé a naposled. Ted uz vim, ze tohle se delat nemá a je lepsi si dat pauzu, jinak to tam zacnes strkat jak kazetu do kazetaku a zadelas si na pruser.
ulver píše:@Hladis
Gratulujem k novej hracke, slusny boost, mozes byt spokojny :thumbsup:
Skus priehradu a okno v Crysis3 :)
Mno vse co jsem vyzkousel jede na max.. Absolutne nic co by tu kartu poslalo do kolen. I ten Skyrim konecne jede permanentne 60fps a primarne jsem tu kartu bral stejne kvůli nemu :) Kdybych nebyl zklamanej, ze ta GTX760 to taky nedava, tak bych novou, takhle drahou, GPU nekupoval.

Jinak ja snad nikdy nenarazil na nejakou vylozene spatnou kartu, kterou jsem si poridil pro sebe, s mizernym OC a kvalitou. Jen Gainward mi zdechnul , ale to uz slouzil u otce a tam hrala roli spis kocka milujici teplo u PC a jeji chlupy v chladici :)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Hladis píše:Ja teda to udelal taky metodou kapky doprostřed. Roztirani dela mapy a vzduchovy kapsy.
Hele na to sem myslel taky, ale prostě v praxi je to vždy jinak...
Já to testoval víckrát a např MX-2ka má celkem dobrou viskozitu ještě, takže ten vzduch vytlačí stejně, jako při "bobku"/kapce. Kapku doprostřed sem dělal 2x, když dáš moc málo, tak na GPU = špatně, není pokrytá celá plocha...když dáš ale víc, tak ti to přebytečný vyteče kolem a výsledek je fakt úplně identickej jako s tou ťupkovací metodou...

Ono je totiž rozdíl v tom, na co se nanáší...někdo tvtdí, že kapka uprostřed je nejlepší, protože pasta nemusí být nutně na celym CPU...jo, jenže to je IHS a ta pasta má být hlavně v místě "Die" toho CPU, který je třeba obdélníkový a "nevyplňuje" celý IHS, který je čtvercový...v takovym případě kapka nevadí, protože poskytne dost, jenže GPU/CPU bez IHS, tam je třeba pokrýt celou plochu.
MX-2 se bude chovat stejně při ťupání=rozprostírání po celý ploše "die" jako při velký kapce, akorát je to čistší, protože kapka prostě vytlačí více přebytečný pasty ven...ruční rozprostření tolik ne, tam je množství pasty víc pod kontrolou...
Jenže jiná pasta, jinej případ...jiná pasta může vytvořit vzduchový kapsy podle viskozity, dle mý zkušenosti MX-2 to nedělá, protože při dostatečný kapce je výsledek naprosto identickej jako při pečlivym ťupání...

Bohužel pro mě to zatim znamená jediný a to je, že 1300MHz na referenčnim chladiči "nerozchodíš"...při totálně namaxovaný voltáži se mi to udrží v Heavenu stejně stabilní tak max minutu/něco přes a pak to stejně spadne...100% fan a teplota max 91°C...power 115%. Což kdybych chtěl manipulovat tak to natočim na youtube a dám jako stabilní s tim že natočim minutový video, kde mi to fakt OK projde...jenže realita je taková že to ta karta prostě neustojí.
Možná že v tom ještě můžou mít prsty ty nový Nvidia drivery, který prej blbnou s LLC a maj problémy se stabilitou, jak se otom zmiňovali na OCN přímo tvůrci, tak možná že zkusim ještě bez LLC, nicméně jako takovej max na tu referenci vidiim 1241MHz. A pokud hrajete Painkillera Overdose s TRAA tak bych šel max na 1202MHz@1.212V :D tahle hra v takovym nastavení je rozhodně killer OC stability všech možnejch jinde zdánlivě stabilních nastavení.

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Proc jsi vůbec kupoval referaka ? Ten referak to samo neustoji. Mit 100% otáček a 90°+, tak to je hardcore. 1300 jsem zatím nezkousel a zase nepotrebuju, aby to zralo vic nez klimatizace :) a na normalni provoz takovy OC ani ted není potreba. Ma to vykonu az az. Pokud jsi chtěl delat OC, tak to jsi mel vybrat nereferencni kus.

Jinak ja delal vždy před tim roztíračku a nakonec jsem skončil u "bobku" doprostřed. Docela by me zajimal rozdil mezi MX-2 a MX-4. MX-2 se tu nedala sehnat a Artic tvrdi, ze MX-4 je lepsi, tak nevim. Oproti Noctue to dela myslim 1° dolu.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Hladis píše:Takze Valley jsem dal ted a opet. Ani se to nehlo z 1202 dolu. 71° teplota Score default 2980 vs. 3238. Ze bych zadny mod ani nepotreboval ? :)

Hod mi sem prosím screen z Valley a Heaven na extreme HD, dík. :)
Co máš ještě za zbytek sestavy?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Já tam vidím jen 1680x1050... Extreme HD je 1080p.

Chtěl bych porovnat, protože mám provozní takty velmi podobné.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Všechny hlavni monasy mam 16:10 1680x1050 a 1920x1200 a sekundarni jsou 1280x1024. Cachrovat s monitory ted nebudu. Hry hraju v 1680x1050 na TNku a prepojovat Della na tenhle komp ted nebudu a ted testuju NFS: Rivals :)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Rivals jsou teda velký zklamání pro mě, ta grafika vypadá dobře jen v HD ready na konzolích a jediný co je tam pěkný sou ty blízký záběry kamery na auta pokropený kapkama vody, kdy to vypadá působivě, jinak GRID2 sou hezčí i lepší...

Jinak MX4 by měla bejt lepší, tepelná vodivost je značně podle papíru vyšší, ale co sem koukal tak lidi spíš maj zkušenosti že je to horší...když opět budu citovat OCN "MX2 měla dobrou roztíratelnost a chlazení, MX3 se roztírala debilně ale chladila líp, MX4 vyrobili kvůli lepší roztíratelnosti ale teplota se vrátila na úroveň MX2/pod...). Kdoví nemusí to bejt vůbec pravda, já bych tomu věřil jen až po vlastním otestování. Holt každá pasta potřebuje správný zacházení, kdoví co s tim dělali oni. Moc se mi nechce věřit tomu, že by byla fakt nic moc, když Arctic tvrdí vodivost asi 9.5W/mK a MX2 má nějakejch 5W/mK.

Referák sem bral protože akční cena...a navíc je pěknej + sem věřil že to naženu jak RAD-x na videu...bohužel mejlka. Za tu cenu sem fakt lepší možnost neměl, ikdyž nejlepší kauf asi tady měl Ache, jestli se mu povedla ta TwinFrozr za 11 500kč, tak já sem já měl ještě o chlup levnějc, ale bez her a bez trička.

Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“