Zdravíčko,
předpokládal jsem, že udělám v brzké době upgrade, ale nakonec si říkám, že mám výkonu dost. Něco nového bych ale rád, tak jsem si usmyslel, že aspoň koupím nový zdroj a celé to přebalím do nějaké
odhlučněné, dobře větrané skříně plné
prachových filtrů, abych byl pak na upgrade základu (až se Intel s AMD trochu poperou a zlevněj DDR4 paměti) dobře připraven.
Hledám tedy hnízdo pro následující komponenty
mATX deska
i5-3570K na 4,4 GHz s Tranquillem Rev.II
MSI Gaming R9 280X
Corsair RM650x
2x SATA III SSD,
4x HDD
s tím, že bych v té bedně uvítal
místo na plánovaný upgrade:
mATX či ATX deska (snad už bude k sehnání vše potřebné v mATX, ale jeden nikdy neví)
přetaktované osmijádro s velkým vzduchovým chladičem
M.2/PCI-E SSD
Mám rád možnosti - nechci narazit na to, že by se mi tam třeba nevešla karta, chladič CPU, nebo bych musel vyhodit nějaký HDD. Na druhou stranu zase tak moc nelpím třeba na cable managementu a klidně bych ho trochu oželel, pokud by byla skříň tenčí (výška a hloubka jsou mi celkem fuk a na stole nemám neomezeně místa). To je ale vedlejší požadavek, ono by to nějak přeskupit šlo. Bednu mám tedy na stole, je vpravo, a mám tu docela prašno, takže bych ocenil, kdyby konektory směřovaly buď dopředu, nebo doleva (při pohledu zepředu). Určitě ne doprava. Nahoru by to snad šlo, ale z prachu mám docela strach. Další věc je, že by vršek měl být plochý, abych si tam mohl pokládat věci - mám tam třeba lampičku a momentálně tam sídlí i router, ale opět bych to mohl snad nějak přeskládat a je to jen vedlejší požadavek.
Léta letoucí nepoužívám mechaniku, takže by bylo lepší, pokud by tam ani nebyla klec na 5.25" a místo ní by tam byla možnost šoupnout větráček, který by foukal rovnou k procesoru.
Co se týče okna, spíš bych preferoval plnou bočnici (světlo je rušivé, nejsem na ladění barev, související výběr komponent ani na přílišné piplání se s cable managementem). Pokud by bylo ale dostatečně tmavé a skříň i s ním byla tichá, asi bych se s ním smířil.
Co se celkového designu týče, současný Centurion mě vyléčil z viditelných mřížek (relativně prašné prostředí) a raději bych něco s dvířky. Do koutku se mi hodí černá barva, nerad bych ve větší míře nějakou agresivní a bílá je dost nepraktická.
Hrabal jsem se v kandidátech celý den a po uvážení veškerých požadavků mi jich strašně moc vypadává. Teď pokukuju po:
Phanteks Enthoo Evolv, která se mi bohužel nějak extrémně nelíbí, což je za ty peníze škoda, a navíc není v nabídce s plnou bočnicí. Všichni si ji ale vychvalují, takže to zatím vypadá na nejvážnějšího kandidáta.
NZXT H440, která má ale bohužel konektory nahoře.
Samozřejmě jsem koukal na takové ty profláklé skříně jako Fractal Design R5, Nanoxia Deep Silence 2 apod. Nejsou ještě úplně ze hry, ale přijde mi fakt škoda nemoci si dát na přední horní pozici větrák foukající k CPU a navíc mají i ty konektory mířené nahoru.
Omlouvám se za extrémně dlouhý post a doufám, že se dočkám nějakého tipu. S rozpočtem bych se rád vešel do nějakých 5000 Kč, ale za designový a inženýrský skvost jsem ochoten si připlatit. Zdá se, že 4 HDD a požadavek, aby konektory nesměřovaly nahoru, vyřazují spoustu potenciálních kandidátů.
EDIT: Po dalším dnu pročítání recenzí jsem si vybral celou černou H440, tak ji pak třeba nafotím a založím o ní téma.