AMD Graphics news

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: ATi news

Příspěvek od Ache »

Lukfi píše:No jo, tak to snad moderátoři potom vydělí. Já ty chyby u ATI vidím. A taky tam vidím spoustu vysokofrekvenčního šumu. Ache, co se stane, když zapneš anti-aliasing (ideálně s tent filtrem)?
Tak trochu to mezi NEWS patří? šizení - bug AF na některých bumpmap texturách je snad novinka ne? :-)
Wide-tent filtr + 8X AA krásně vyhladí hrany, ale na tom hnusném bilinear přechodu to nezmění nic - mám takovej pocit že samotná bumpmapa je filtrována dobře, ale ten pruh dělá ten specular (odraz).
8x AA + widetent http://www.abload.de/img/tmu-amd-16xwidetentn5pi.jpg
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Nejsem si jistý ale zkus filtraci vypnout v ovladačích (ponechat na aplikaci) a pokud lze nastasvit filtrace přímo ve hře zapni pouze v ní mě to tak občas zlobilo na 3850.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Teď mě něco napadlo. Jednak to není šizení, ale bug - nemá smysl hůř filtrovat texturu zrovna na bump-mapě a zvlášť s čipem, kterej má 80 texturovacích jednotek (tyhle povrchy jsou náročnější spíš aritmeticky, takže texturovací jednotky nejsou nijak extra vytížený). A za druhý - možná už vím, která bije. Teprve teď mi došlo, že už jsem to viděl. Je jen otázka, jestli se mi to povede najít. Pokud se podaří, ozvu se :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

michalv píše:Nejsem si jistý ale zkus filtraci vypnout v ovladačích (ponechat na aplikaci) a pokud lze nastasvit filtrace přímo ve hře zapni pouze v ní mě to tak občas zlobilo na 3850.
Tohle už mam na radu No-xe otestováno také. Veškeré nastavení ovladačů nebo ve hře je marné. Jediný případ kdy je jsou bump textury OK je při obyčejným trilinear filtru bez AF (= vzdálené rozmazané textury). :sad: A nejsem sám komu to dělá tzn. není to případ jen mého PC.

EDIT: Mě zaráží jedna věc, karet HD5870/5850/5770 atd. se už prodalo hodně, ale nikde sem nenašel že by si někdo na to ztěžoval. Přitom zrovna v TM to doslova práskne do očí. To jako většina lidí tohle neřeší, nebo nepoužívají AF? AF téhle kartě vůbec neubírá výkon (myslim že tam byl rozdíl 90 s AF a 91fps bez AF :-D). Kdyby o to Ati/AMD věděli tak by to snad odstranili, já také předpokládám že to je neúmyslný bug, ale kdy ho odstraní?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nelze vyloučit ani chybu na tvém přijímači, ačkoliv narozdíl od no-Xe vůbec netuším, která bije. Vím, že jsme kdysi něco podobného řešili, ale podvádění výrobce GPU z toho nakonec nevylezlo (na detaily si bohužel už nevzpomenu...)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Stáhnu Heaven a zrovna recenzuju Supreme Commander 2 (Taylor /GPG/ podle Charlieho hodně spolupracuje s ATI), tak postnu výsledky srovnání ovladačů i v něm... Ale mám HD 5750, co jsem po fórech viděl, navýšení výkonu se údajně týká jen 5800...

EDIT: Rozdíl v UNIGINE je cca 2%, chyba měření...
Naposledy upravil(a) Robin_CG dne ned 14. bře 2010, 21:33, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Vzpomněl jsem si a našel jsem i to, co jsem potřeboval - ale než tu začnu zmatkovat, zkusil jsem nejdřív poslat dotaz na příslušná místa, tak zatím čekám na odpověď :-)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Lukfi píše:Nelze vyloučit ani chybu na tvém přijímači, ačkoliv narozdíl od no-Xe vůbec netuším, která bije. Vím, že jsme kdysi něco podobného řešili, ale podvádění výrobce GPU z toho nakonec nevylezlo (na detaily si bohužel už nevzpomenu...)
Tuhle možnost bohužel lze vyloučit na 90%. Na jiné sestavě s HD5770 to samé :-(
Je fakt že si toho lze všimnout jen na některých texturách (takové jako je tato - pravidelný a velice hrubý povrch s jasným odleskem), ale v zrovna v TM je tenhle povrch používán docela často, a já tuhle hru hraji také často, takže mě to fakt dost štve. V pohybu to vypadá ještě tak 10x hůře než na statickým obrázku.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Jaká je to mapa a místo? Zkusím to u sebe na nVidii, ale něco mi říká, že to je nějaký bug Trackmanie. Ale ověřím to.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Sobo píše:Jaká je to mapa a místo? Zkusím to u sebe na nVidii, ale něco mi říká, že to je nějaký bug Trackmanie. Ale ověřím to.
Tak to ti něco řiká špatně ;-) To pak je to bug i Unreala Tournamentu 3 (screeny z 9600GT a 5870 jsou o pár postů vejš). Ale i jiných her, ale v TM je to vidět tak moc, že to doslova ruší při hraní. Při pohybu je to fakt hrozný.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Stále mi uniká proč se tohle řeší v threadu ATI news... Spíš do problémů a jejich řešení.

//Thellwin - vyděleno do threadu o Hře, tam to patří víc
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

//Thellwin - vyděleno do threadu o Hře, tam to patří víc
Mno já jsem to sem postoval z toho důvodu, že to navazuje na předchozí diskusi - spekulace o tom, že drivery 10.3 celkově zvyšují výkon na HD5800. A výsledky v Metru, které je testované na Cat.10.3, s tím korespondují... HD5850, která je v ostatních hrách na úrovni GTX285, zde s drivery 10.3 vychází skoro o 40% rychleji:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p7971561
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já vím, nicméně je ti jasné, že by z toho byla akorát diskuse na těma, jak Metro jede na NV/ATi lépe/hůře.

A co se týče těch Cat, tak by možná bylo dobré tu diskusi přesunout do sekce Ovladače, zase aby se tu za chvíli neřešilo úplně všechno.
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Začíná se to rozuzlovat... více v threadu Catalystů 10.3:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 8#p7971898
glowi2
Nováček
Nováček

Příspěvek od glowi2 »

Leckterými fanoušky ATI nevrle sledovaný Steam Survey bude možná nyní vřeleji přijímaný: RHD4800 generace převzala žezlo od GF8800 a je nejpopulárnější rodinou grafických karet. http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... crown.aspx

Že by ATI konečně začala propagovat své vztahy s vývojáři (proč s tím nezačala (či přestala) už dávno osobně nechápu) pod atraktivní značkou? AMD Gaming Evolved http://www.semiaccurate.com/2010/03/11/ ... ions-drum/
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

neliz: "HD59x0 series will have 4 parts, 5950,5970, 5970 4GB and 5990."
CRoland: "When?"
neliz: "Soon(tm)"
http://forum.beyond3d.com/showthread.ph ... 0&page=233

někdo viděl roadmapu... :-)
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

Pokud 5950 vyplni mezeru mezi 5970 a 5870 (2GB), da se vubec ocekavat ze prijde 5890?
NTB: ProBook 4740s
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

Kopa ludi myslim ma stale istu averziu voci 2 cipovym kartam, a navyse, rovnaka zostava bola aj pri HD4xx0 serii (Sapphire vydal 4850X2 a na trhu bolo dostupne 4890 od mnohych vyrobcov).
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 4a, Nexus 7 (2013) 32GB
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

AMD to counter with overclocked Radeon HD 5870
http://www.nordichardware.com/en/compon ... -5870.html
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý