Mafia 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swamp
Nováček
Nováček

Re: Mafia 2

Příspěvek od Swamp »

Zajímavá recenze na EHW: Mafia II – 100+ testů hardwaru a nastavení :wink:

Kromě víc než 100 testů hry na různě starém hardwaru (C2S @ 2,4 GHz - Ci7 @ 4 GHz, Radeon HD 4200 - Radeon HD 5970) a nastavení tam najdete třeba tip, jak o 40 % snížit náročnost APEX PhysX.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Pánové, tak se mi ta kapitola 14 konečně povedla.

Pokud to pořád někomu nepůjde:
Vběhněte do skladiště, postavte (ne schovejte!) se za bedny vlevo S REVOLVEREM. Dejte headshot tomu nahoře vpravo. Jakmile Derek vyhodí molotov, přeběhněte doprava a zde se schovejte. Sundejte toho samopaláka vlevo nahoře a oba dole. Přeběhněte opět doleva a vyběhněte nahoru po schodech. Běžte až na konec, nesnažte se střílet po Derekovi. Zatímco on po vás bude střílet samopalem, skryjte se za bednami. Počkejte si, až zezdola příjdou další dva mafiáni a sestřelte je dřív, než vůbec začnou střílet. Vytáhněte revolver a párkrát trefte Dereka. Padne mrtev k zemi, dole se objeví další dva mafiáni. Opět si na ně počkejte. Po jejich zabití se vám odemknou dveře k Derekovi kanceláři. Jděte tam, seberte prachy a vypadněte, hra uložena.

V poslední misi, na té hvězdárně, se stal bug, že jsem v Olejničce (?? divné jméno) měl 1017 nábojů, celou hru jsem se prostřílel jen s Olejničkou bez jediného nabití :roll: .

No a závěr, pokud už takovýhle musel být, měl končit jinak. SPOILER!

Když jedete autem a to auto s Joeem se odpojí a Leo řekne "Joe nebyl součástí dohody", Vito se měl podívat z okna na Joea, obrazovka měla zčernat a přijít nějaká temná hudba, ne ten bar, co tam hrál v titulkách... Plus, udělali by si pokračování do Mafie III :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Jo, jak koukám na seznam těch textů, co tam "nejsou", mám dojem, že:

a) pár z těch textů tam je
b) zbytek bude v DLC

Což by ale znamenalo, že přez placený DLC z toho udělaj něco jako GTA - nějaký "sandbox mise" (asi co měly bejt původně jako vedlejší a sou z děje vyškrtaný), k tomu nákupy aut a zbraní. Docela mi to i dává smysl, 2K chtěj konkurovat Rockstaru a Mafia jim taknějak přišla vhod :|
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Sobo píše:Hmm, takže APEX hadry se počítají na procesoru - http://physxinfo.com/news/3892/mafia-ii ... imulation/

Jsem zvědavej, jestli s tím budou něco dělat, nebo se na to už vykašlou.
Vykašlou se na to, protože ona je to i není pravda.
Když je v PC jen jedna Nvidia grafika, tak ta sice počítá PhysX efekty (úlomky, střepy...) přesGPU, ale APEX (oblečení) jede na CPU. A teprve po vložení druhé grafiky (v mém případě 8800GT) je počítán i APEX pomocí GPU.
To je velehnus!

EDIT: jinak na snížení nároků APEX není nutné mazat všechny efekty kromě těch co začínají VIT, ale naopak stačí jen promazat hadry chodců po ulici, a ty začínají na písmeno C, takže stačí promazat jen tyto, a hadry hlavních postav zůstanou počítány apexem, s minimálním dopadem na výkon (aspoň na Core i7 tomu tak je)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

Swamp píše:Zajímavá recenze na EHW: Mafia II – 100+ testů hardwaru a nastavení :wink:

Kromě víc než 100 testů hry na různě starém hardwaru (C2S @ 2,4 GHz - Ci7 @ 4 GHz, Radeon HD 4200 - Radeon HD 5970) a nastavení tam najdete třeba tip, jak o 40 % snížit náročnost APEX PhysX.
no autor tam pise ze na full hd rozslisenie v full detailami a zapnutim AA a medium apex 460tka nestaci no ja to na full hd s aa na plnich detailoch a medium apex to rozbehnem bez problemov az nato ze to obcas sekne ked sa nacitava nova cast mesta ale to je tazko povsimnutelne
procak mam core 2quad q8400 2,66ghz@OC 3,2 ghz
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

V 52. díle herního pořadu Re-Play se objevila video-recenze Mafie II. Tu postupně hodnotí tři známí redaktoři – Mikoláš Tuček (SCORE, frag.cz), Jan Válek (Re-Play, gamepark.cz) a šéfredaktor magazínu SCORE, Jan Modrák. Vše je navíc proloženo nesplněnými sliby vývojáře 2K Czech – Jarka Koláře z minulého roku. Recenzi můžete pouštět zde (link), začíná v čase 9:46.
http://www.publictv.cz/cz/menu/3/videoa ... play/1887/

Jak se říká...pod to Tučka s Modrákem se podepíšu. :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Ahoj, má tu někdo steam verzi hry? Zadal jsem kod, stáhnul ze steamu a teď po spuštění mi už hodinu šrotuje hláška příprava na první spuštění krok 1 z 4 ?
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Neboj, při prvním spuštění to trvá dýl, ono se to rozjede.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Swamp
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swamp »

olis píše:no autor tam pise ze na full hd rozslisenie v full detailami a zapnutim AA a medium apex 460tka nestaci no ja to na full hd s aa na plnich detailoch a medium apex to rozbehnem bez problemov az nato ze to obcas sekne ked sa nacitava nova cast mesta ale to je tazko povsimnutelne
procak mam core 2quad q8400 2,66ghz@OC 3,2 ghz
Kde to tam píšu? Na to si nevzpomínám... A za "hratelné" považuju alespoň 30 FPS v benchmarku.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

No lol hram stealth misiu na jatkach, vsetkych potichu omracujem a narazil som na 2 dost neprijemne bugy. Kryjem sa, nikto ma nevidi a ako mafian hovori masiarom (reznikom) aby isli domov ze uz im skoncila sichta, tak normalne odchadzaju, potom sa zrazu ti dvaja masiari vratia, rozbehnu sa kumne a zacnu sa somnou mlatit :? , neskor na dalsej chodbe idem prikrceny k dvom mafianom ktori spolu kecaju, a ked som od nich asi na 2 metre, obaja naraz vytiahnu z puzdra zbran a beng... loading.
Naposledy upravil(a) MichiGen dne úte 31. srp 2010, 21:00, celkem upraveno 1 x.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Dava_C píše:Ahoj, má tu někdo steam verzi hry? Zadal jsem kod, stáhnul ze steamu a teď po spuštění mi už hodinu šrotuje hláška příprava na první spuštění krok 1 z 4 ?
Updatuje se DirectX, PhysX nebo nějaká podobná věc... I když hodina je už docela dlouho :nervous:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaximusCZECH »

Ache píše:
Sobo píše:Hmm, takže APEX hadry se počítají na procesoru - http://physxinfo.com/news/3892/mafia-ii ... imulation/

Jsem zvědavej, jestli s tím budou něco dělat, nebo se na to už vykašlou.
Vykašlou se na to, protože ona je to i není pravda.
Když je v PC jen jedna Nvidia grafika, tak ta sice počítá PhysX efekty (úlomky, střepy...) přesGPU, ale APEX (oblečení) jede na CPU. A teprve po vložení druhé grafiky (v mém případě 8800GT) je počítán i APEX pomocí GPU.
To je velehnus!

EDIT: jinak na snížení nároků APEX není nutné mazat všechny efekty kromě těch co začínají VIT, ale naopak stačí jen promazat hadry chodců po ulici, a ty začínají na písmeno C, takže stačí promazat jen tyto, a hadry hlavních postav zůstanou počítány apexem, s minimálním dopadem na výkon (aspoň na Core i7 tomu tak je)

Kde prosím ty soubory, které začínají na písmeno C najdu? V jaké složce? Opravdu stačí jen vymazat ty soubory? Děkuji
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

MaximusCZECH píše:
Ache píše: .....jinak na snížení nároků APEX není nutné mazat všechny efekty kromě těch co začínají VIT, ale naopak stačí jen promazat hadry chodců po ulici, a ty začínají na písmeno C, takže stačí promazat jen tyto, a hadry hlavních postav zůstanou počítány apexem, s minimálním dopadem na výkon (aspoň na Core i7 tomu tak je)
Kde prosím ty soubory, které začínají na písmeno C najdu? V jaké složce? Opravdu stačí jen vymazat ty soubory? Děkuji
Normálně jako je v tom návodu: ...\Mafia II\edit\APEX\Cloth\ ale nemazat vše, ale jen soubory s příponou aca a acml začínající na C.
Já to promazal a od té doby je v celém městě grafika zatěžována na 100%. Před tím padla zátěž grafiky i na 30% = limitoval to procesor, protože APEX na jedné NV grafice počítá procesor.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

OndraSter píše:
Dava_C píše:Ahoj, má tu někdo steam verzi hry? Zadal jsem kod, stáhnul ze steamu a teď po spuštění mi už hodinu šrotuje hláška příprava na první spuštění krok 1 z 4 ?
Updatuje se DirectX, PhysX nebo nějaká podobná věc... I když hodina je už docela dlouho :nervous:
Pořád to trvá :(
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

zavri a spusti znovu
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

to už jsem zkoušel předtím, toto je podruhé spuštěné po restartu
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Zkusil bych ověřit GCF ... to musí mít nějakej důvod, že to trvá tak dlouho
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Koky
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koky »

Tak jsem konečně dohrál Mafii 2 na HARD, jízdní model SIMULACE, čas 12,5 hodiny, 78%. Příběh mě potěšil, je pěkný, ikdyž některá místa by se dala vylepšit. Konec opravdu zajímavý. Jsem zvědavý, co připraví dál. Celkem mě překvapil spoiler s původní Mafií (14. kapitola), to jsem opravdu nečekal!

EDIT: A až teď, když jsem celou hru dohrál jsem zjistil, že se mi nepřepínaj v Mafii 2 takty na grafice, takže moje 8800 GT jela na 450 MHz CORE a 702 MHz MEM. Nějaké nápady?
MB: Asus Strix X99 Gaming | CPU: Intel Xeon E5-1660 v3 QS @ 4 GHz | GPU: Gainward RTX 3060 Ti Ghost
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 4× 8 GB DDR4 3200 MHz | SSD: Crucial M550, 128 GB | HDD1: WD Black, 500 GB | HDD2: WD Blue, 1 TB | HDD3: WD Red, 2 TB | HDD4: Toshiba X300, 5 TB
PSU: Tagan BZ 900 W | CASE: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition | COOLING: NH D15
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Panove, kde najdu savy ?:-) Zitra mi prijde SSD disk, tak se chystam na reinstal systemu....Diky :) BTW nejde to nejak zalohovat pres STEAM ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Jan Machalík píše:Panove, kde najdu savy ?:-) Zitra mi prijde SSD disk, tak se chystam na reinstal systemu....Diky :) BTW nejde to nejak zalohovat pres STEAM ?

Kód: Vybrat vše

např.: C:\Users\SpeedyGT\AppData\Local\2K Games\Mafia II\Saves
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“