Legacy Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Zamčeno
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?

Příspěvek od Chroustostroj »

Pravdepodobne se jedna o chybu biosu/ovladacu. Mam 6870 a podobny problem, kdy ve hrach jede vse super, ale jak chci pustit akcelerovane video (je jedno jestli youtube nebo v media playeru) tak v 50% pripadu nasleduje komplet zatuhnuti systemu s sedou obrazovkou a nebo modrymi vodorovnymi pruhy. Tipuju, ze je za tim neustala snaha o nizkou spotrebu v idle, kdy ma karta spatne (moc nizko) nastavene takty/napeti. Zatim se mi to nepodarilo uplne vyresit k plne spokojenosti, ale po procteni tuny prispevku na ruznych forech verim, ze update vga biosu pomuze. Krom tohodle jsem s hd6870 maximalne spokojeny, ale priste pujdu uz do nvidie. Tech problemu je u AMD karet posledni dobou nejak moc :(
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Ahoj,

tak jsem nakonec zjistil, ze jsem uplne ztracen. Do svoji nove pracovni sestavy i5 ivy potrebuju koupit GK, puvodne jsem mel vybranou 560Ti od GB, ale problem je v tom, ze jsem prilezitostny hrac, hraju v podstate jen jednu dve hry (vetsinou SCII).
Otazka je.... bude prilezitostnemu hraci stacit 6850, nebo mam koupit drazsi kartu.... asi rovnou 7850, kdyz to tady tak ctu.

A jsou pak nejake problemy s ovladaci (nestabilita systemu), nebo neco, co bych mel vedet... pri rozhodovani jestli AMD nebo Nvidia?

Diky ;)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kazdopadne bych se vyhnul GTX560ti s tou maji problemy skoro vsichni (co se tyce ovladacu - modra/ruzova smrt apod stavnatosti). HD6850 uz je prece jenom minula generace, tj jasna volba je HD7850 2GB. Jinak co se tyce ovladacu mam HD7950 uz od ledna hned jak vysla, PC mi jede nonstop (nevypinam) a dodneska ani jeden pad ovladace... :)
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Pro prilezitostneho hrace (tj ten, co hraje obcas a nemusi mit max detaily...) bych klidne vzal HD 7770. 7850 je uz preci jen celkem draha...ja mam na steamu snad 150 her a stejne nemam cas je hrat :lol: a jsem celkem rad, ze moje 7750 pri surfovani ma vetrak na 0 a stejne mi v podstate vsechno jede na high details (1440*900 udela sve...)
6850 je taky moznost, ale provozni vlastnosti ma lepsi 7770 - u te zas nevim, jestli uz se prodava ta ghz verze, nebo jeste ne
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

s HD7770 taky chybu neudelas.. :) prece jenom, je to hlavne o penezich..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

maXXmilian píše:Ahoj,
tak jsem nakonec zjistil, ze jsem uplne ztracen. Do svoji nove pracovni sestavy i5 ivy potrebuju koupit GK, puvodne jsem mel vybranou 560Ti od GB, ale problem je v tom, ze jsem prilezitostny hrac, hraju v podstate jen jednu dve hry (vetsinou SCII).
Otazka je.... bude prilezitostnemu hraci stacit 6850, nebo mam koupit drazsi kartu.... asi rovnou 7850, kdyz to tady tak ctu.
A jsou pak nejake problemy s ovladaci (nestabilita systemu), nebo neco, co bych mel vedet... pri rozhodovani jestli AMD nebo Nvidia?
Diky ;)
Zde zalezi ,zda ikdyz jsi prilezitostny hrac ,tak zda si chces vse vychutnat na plno. Treba u SC II zalezi spis na CPU nez na GPU. Nejvykonejsi grafarna do 5k je na vyber jen GTX560 Ti. Nize jsou GTX560, HD6850/70, HD7770. Musis si rozhodnout sam zda ti bude stacit HD7770 ,nebo chces neco vic.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Nakonec vezmu asi tu 7850ku, hlavne tedy kvuli problemum nvidie s drivery, chci neco bezproblemoveho... vykonove to taky vypada velmi zajimave, nicmene do 5 tisic to bohuzel nebude no :roll:

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

podle me si zvolil nejlepe HD7850 2GB je prece jenom Kral v pomeru cena/vykon/spotreba/taktovani/hluk mezi soucasnou nabidkou karet v teto cene. Hlavne je to uplne nova architektura s podporou vsech nejmodernejsich fuknci a nejaky ten rok jeste vydrzi a ovladace se jeste nejaky ten mesic ladit budou tj vykon jeste poroste... V tomto ohledu nema GTX560 coz je jenom plne aktivni GTX460 narok...
omicron269
Nováček
Nováček

Příspěvek od omicron269 »

Nedávno jsem pořídil Gigabyte 7850 a jsem spokojený. Sice byl první kus vadný ale to se prostě stává. BF3 na FullHD na plný detaily a je to pecka. Bez zátěže má stroj spotřebu okolo 90-110W. (Phenom II X4 965 BE, HDD 1x 1TB - 1x 320 GB - 1x 320GB 2,5 ")
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no a pak ze Phenom II X4 nestaci na battlefield 3 :) NO hlavne ze si spokojeny a grafika na podruhe slape bez problemů 8-)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Ne nestačí :-), určitě aspoň malinko brzdí na velkých mapách s 64 hráči.

(nebo stačí, ale jak pro koho, z vlastní zkušenosti vím, že tam jsou propady fps a v FPS střílečce to není zrovna příjemné )
Naposledy upravil(a) Suke001 dne pon 25. čer 2012, 13:27, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Stratos píše:no a pak ze Phenom II X4 nestaci na battlefield 3
Nikdo netvrdil ze nestaci. Vysoce taktovany Deneb dava MP v BF3 hratelne k 45fps na minimalkach ,ale grafarnu na velkych mapach nevytizi na maximum a stale to klesa pod 60fps coz neni u strilecky dobre ,kdyz Thuban Nehalem a SB to davaji 60fps az k 80fps na minimalkach.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud ma uzivatel zapnuty VS kvuli rusivemu tearingu nevidel bych v propadech pod 60fps nejaky velky problem, zvlast pokud se drzej hodne nad 30fps... priplacet si kvuli par fps nekolik tisic za upgrade na i5 mi pride jako nesmysl.... pokud je hra stale v pohode hratelna.. kdyby klesala hluboko pod hranici 30fps tak by to smysl urcite melo..
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No pokud mu to nevadí tak je asi upgrade za nekolik tisíc nesmysl, ale třeba mě i 30fps připadá nehratelnejch.. (prosím hlavně nikdo nezačínejte flame o tom kolik fps pozná lidské oko) a problém je že nároky na CPU se nedaj snížit žádným nastavením :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na tohle je kazdej jinak citlivej to si musi kazdej skusit sam.. nekomu to vadi a nekomu ne.
omicron269
Nováček
Nováček

I na velkých mapách je zatížení procesoru okolo 75-80%. Hra jede plynule. FPS jsem neměřil.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Plynule pro tvoje oči :-) změř fps a kukni na zatížení grafiky přes afterburner :)
omicron269
Nováček
Nováček

U 5770 jsem měl problém s velkými mapami. Nedalo se to skoro hrát. Ale na 7850 je to bez problému.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jako nechapu lidi co musi mit neustale prehled o akutalnich fps :) me to v ty hre hrozne rusi, pokud to jede plynule neresim, pokud ne kupuju novej HW, jednoduchy jak facka :)
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Tak jelikoz mi 7850 nejede nefunguje, tak musim vybrat jinou GK.

http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ultr ... qqijggj6kf

http://www.czc.cz/asus-engtx560-dc-2di- ... qqijggj6kf

http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-ti-u ... qqijggj6kf

Rad bych, aby nebyla hlucna, vykonove to asi bude jedno. Musi to utahnout seasonic 500w, ale to podle testu asi nebude problem (300W sestava v burnu).

Zamčeno

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“