Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- Shaquille
- Mírně pokročilý
-
Re: Mining na GPU aneb vše okolo těžení kryptoměn na GPU
https://mega.nz/file/rE1E0JCS#-xL0bc6t2 ... 6FKJcdy_kE
vypada, ze je tam vice omezeni, funguje jen jedna karta, musi byt v PCIe 16x slotu a mit pripojeny monitr. HDMI dummy asi taky nefunguje... pak to vypada, ze je jeste nutny urcity bios na karte. Ne vsem s WSL driverem karta tezi 45+
vypada, ze je tam vice omezeni, funguje jen jedna karta, musi byt v PCIe 16x slotu a mit pripojeny monitr. HDMI dummy asi taky nefunguje... pak to vypada, ze je jeste nutny urcity bios na karte. Ne vsem s WSL driverem karta tezi 45+
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No vida, ale tak ono to dřív a nebo později půjde lépe, věřím tomu.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- Tronar
- Začátečník
-
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže až se víc rozjedou obchody, težba(ověřování transakcí), apod., tak vlády, které si tisknou peníze jak na páse nám všem zakážou kryptoměny
Zkoušel někdo reálně těžit na 6700XT? Kolik dává?
Zkoušel někdo reálně těžit na 6700XT? Kolik dává?
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Jn, Čína zakazuje kryptoměny už několik let, ale přitom zakládá a podporuje vlastní: https://www.coindesk.com/shanghai-gover ... up-conflux
RX 6700 XT Mining hashrate: https://cryptomining-blog.com/12732-amd ... -and-more/
RX 6700 XT Mining hashrate: https://cryptomining-blog.com/12732-amd ... -and-more/
- Anonymmous
- Nováček
-
Jak to daníte na OSVČ a co DPH když jede těžba děláte si s tím někdo vůbec hlavu? Faktury berete po směně za FIAT tzn. př. (coinbase - fiat, exodus - fiat) ? Díky za poznatky.
- MikeSmith
- Nováček
-
Na těžbu se vrhli i redaktoři koncernového tisku - https://www.idnes.cz/technet/software/b ... ftware_nyv. Na jednu stranu asi dobře, že skoro všechno udělali úplně blbě (NiceHash, těžba i na CPU) a že z toho tedy nevyplývá, aby si každý Lojza z JZD pořídil i těžební farmu. Na druhou stranu i taková propagace může do fronty na GPU/PC přihnat nové ovečky...
- vavron
- Začátečník
-
Co si budem, on ten NiceHash je uživatelsky mnohem přívětivější než si nastavovat např. Phoenixe. Navíc vyplácí do NiceHash peněženky co 4 hodiny, takže to pro "Lojzu z JZD" vypadá lépe, než když u Phoenixu čeká až 14 dní (když těží na "bramboře")
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
- Anonymmous
- Nováček
-
Má tu někdo zkušenost s https://minerstat.com/ , nebo nějaké recenze nastavení apod,..? díky za podněty
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
NiceHash je pro takové to domácí těžení podle mě cajk. Když mám jednu kartu a jsem línej.
Anonymmous: Co konkrétně tě zajímá?
Anonymmous: Co konkrétně tě zajímá?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Anonymmous
- Nováček
-
Díky za optání, pár rad ohledně těžby na jednem domácím PC s 1x popřípadě 2x RTX 3070, OC TDP a nastavení neřešme s tím jsem naprosto seznámený a mám zatím parádně odzkoušené, Jen bych velice rád zapojil techniku do něčeho co bude fungovat ale nebudu to muset nějak extra kontrolovat(každou hodinu) jestli to běží nebo ne. Zkoušel jsem právě zmiňované NiceHash, ale nevím jestli je to pro to domácí používání ok (jak říkám nemám RIG a zatím neplánuji mám domácí druhé PC ve kterém budou max dvě 3070ky). Oplatí se třeba ethermine a jejich soft phoenix. Nebo minerstat? Díky za jakoukoliv klidně i negativní odpověď.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Žiši...
Logni se do MinerStat, stáhni apku, nastav miner a můžeš těžit. Jeden RIG aka Worker, máš zdarma. Máš to tam přehledné, nastavíš si šrajtoflu, pool a jedeš. Pak si můžeš hrát s nastavením a tuněním.
PS: Miner si může vybrat jakej jen budeš chtít.
Logni se do MinerStat, stáhni apku, nastav miner a můžeš těžit. Jeden RIG aka Worker, máš zdarma. Máš to tam přehledné, nastavíš si šrajtoflu, pool a jedeš. Pak si můžeš hrát s nastavením a tuněním.
PS: Miner si může vybrat jakej jen budeš chtít.
- jajajaja
- Nováček
-
Na NH je dobrý že vyplácí v BTC, který relativně pořád mírně posiluje oproti ETH, takže nemusím nic převádět a mám pár % k dobru.vavron píše:Co si budem, on ten NiceHash je uživatelsky mnohem přívětivější než si nastavovat např. Phoenixe. Navíc vyplácí do NiceHash peněženky co 4 hodiny, takže to pro "Lojzu z JZD" vypadá lépe, než když u Phoenixu čeká až 14 dní (když těží na "bramboře")
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
No, ETH taky posiluje (za jeden rok ještě o nějakých 45% vic jak Bitcoin) viz: https://bitcoinwisdom.io/
- vavron
- Začátečník
-
Tak 3090 Ventus má teplovodivé podložky na pamětech o výšce 2 mm. Mnou koupené 3mm to po úpravě taky zvládlo s lehkým prohnutím backplatu. Důležitější však je, že Memory Junction Temp. klesla při těžbě na NH o 10°C (100 -> 90). Kupoval jsem TOTO, došlo poštou do 2 pracovních dní.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 3090, MSI MEG Ai1300P PCIE5
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
a to výmenou tychto podložiek už strácaš záruku grafiky? lebo som počul od viac ľudi ,že áno... ak to tak je , to stoji zato príst o 3 ročnu záruku koli nižšim teplotam?
- vavron
- Začátečník
-
Když to uděláš šikovně se záruční nálepkou a staré podložky si schováš...
- Ptolemaya
- Začátečník
Mam tu za mesic a neco par setin bitcoinu, chci se zeptat nakupoval jste uz nekdo na alze za btc? mam cca 18k tak si chci neco koupit, mate nekdo zkusenosti?
- HafanPetr
- Mírně pokročilý
Za BTC platíš poměrně vysoké poplatky za převody/transakce (ale nevim jak u Alzy).
- C1c1n
- Začátečník
-
A kde je teda nejvýhodnější to převést?
Jinak jsem pořídíl Gigabyte Vision 3080 a větší thermal katastrofu jsem teda nezažil ještě bez výměna a přidání thermal padu na backplate throtling po 10s těžby, memory junction 110C, teď mám po výměně thermal padu 80, ale i tak katastrofa docela
Jinak jsem pořídíl Gigabyte Vision 3080 a větší thermal katastrofu jsem teda nezažil ještě bez výměna a přidání thermal padu na backplate throtling po 10s těžby, memory junction 110C, teď mám po výměně thermal padu 80, ale i tak katastrofa docela
CPU - i7 8700k - GPU - 1080Ti - MB - Gigabyte GA Z370 HD3 - RAM - Kingston HyperX 2700Mhz CL15 - SSD - Kingston HyperX M.2 240G - DISK - WD Blue 1TB - Zdroj - EVGA Supernova 650 P2