Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
orfeus4free
Nováček
Nováček

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od orfeus4free »

a to ze mi to nedochazi je duvod proc tu pisu .-)
tema je o kvalitnich modelech, ty maji urcite parametry a dpi je je jeden z nich. me proste zajima zduvodneni proc vysoke dpi = lepsi mys.

mel sem dual-optical, pak 510 a ted mam G5 a dual byl z nich na 100% nejlepsi. bohuzel uz par let neni k sehnani,

edit: nj to je tezky, bojovnik proti OT ho zpravidla sam tvori, bez ven radsi :roll:
Naposledy upravil(a) orfeus4free dne pát 24. čer 2011, 13:20, celkem upraveno 1 x.
Your son has been corruptet by sin!
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

orfeus4free píše: me proste zajima zduvodneni proc vysoke dpi = lepsi mys.
A kde je tu napsano konkretne tohle?
A i kdyby tak to ze tu nejaky jedinec takovou vec tvrdi, neznamena, ze to je pravda. Pokud to tedy nekdo tvrdil pak se ho zeptej i s jeho citací, at se tu zas zbytecne nedohadujem. Jelikoz pokud tu opet rozjedes debatu bez citace s tim ze si preskocil nekolik topiku ktere se tomu uz nevenuji, tak pak clovek ztraci niť a nevi co teda resit. :wink:
A jak jsem jiz psal, tak kazdemu vyhovuje neco jineho a kazdy neco jineho preferuje
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Velké DPI využiješ zejména na práci s grafikou a při velkém rozlišení, jde vlastně i o rychlost, jakou se kurzor na daném DPI profilu pohybuje - při zachování stejné sensitivity v OS. Vyzkoušet si to můžeš i na skoro nejlepší levné myši - A4tech X7 (skoro jakákoliv), má tlačítko na změnu DPI, což je nejvíce poznat na rychlosti pohybu kurzoru - velice vhodné při některých dnešních zprasených hrách ála Witcher2 či Hunted: Demon´s Forge, kde při praktickém a pohodlném nastavení rychlosti myši v menu je tato sensitivita nepoužitelná při hraní, protože tam najednou myš brutálně zrychlí (oproti menu minimálně 2x).
Lada-1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lada-1 »

prosim o vyzkouseni na vysich mysich nasledujiciho makra: jendomu tlacitku priradit akci 3x protoceni koleckem dopredu a druhemu tlacitku 3x protoceni koleckem dozadu. Tlacitka jsou myslena samozrejme jina nez velke leve a prave. Pripadne toto priradit samotnemu kolecku na jeho pohyby do stran.
juress
Nováček
Nováček

Příspěvek od juress »

Hoj lidi, kamarád potřebuje myšku na hraní.

Parametry:

- Žádné stupidní 4 směrové kolečko
- Sensor může být jakýkoliv, ale ať nesnímá i když je myš ve vzduchu
- Nějakým způsobem modře svítící
- Není třeba pole tlačítek, hlavne dvě na levé straně myši, dvě hlavní a kolečko

Hlavní je kvalitní zpracování, ať se za měsíc neošoupe, ať nevržou a nelítají plasty.
Finance neřešit.
Měl by někdo něco osvěčeného? Hledali jsme, ale nic jsme nenašli, vždycky něco nevyhovovalo.

edit: dodal bych, že předchozí Razor Diamondback, plasma lim. ed. mu vydržela skoro 5 let.
krokodýl
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodýl »

Z razeru by tomuto popisu odpovídaly myši jako DeathAdder, Imperator, Lachesis, Mamba ... Za sebe můžu doporučit logitech g400, sice nesplňuje modré podsvícení, ale dle mě je to bezkonkurenční myš. Jinak není nic jednoduššího než si najít web nějakého internetového shopu s periferiema a podívat se jaká je aktuální nabídku. Tady většinou platí co pisálek to jiný názor, takže výběr se ti tím moc neusnadní :)

PS: snímaní vysoko nad povrchem, jde řešit přilepením padsurferů na spodní část myši. Sice je to opičárna kupovat kvůli tomu dodatečně další brusle, ale je to taky jedna z možností, jak se zbavit tohto neduhu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jak jsou na tom microsft sidewinder myši oproti razeru atp. ? s razerem sem nikdy tu čest neměl, používám Microsoft Sidewinder X5 a je mi s ní fajn :D , ale zajímalo by mě jestli bude ještě rozdíl s nějakym razerem
vanel
Nováček
Nováček

Příspěvek od vanel »

lidi chci si koupit herní myšku a nemužu se rozhodnout zda SteelSeries Kana nebo SteelSeries Kinzu v2 PRO Edition! někdo nějaké skučenosti, rady, klady, zápory a nebo navrhnout nějakou jinou optickou myš ve stejné cenové relaci??? :)
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RastyFOX!! »

kdo chce kvalitni mys na hrani - logitech / razer a vybirat podle tvaru a stylu drzeni.
od steelseries jsem nikdy nic nemel ale myslim ze tahle znacka je taky fpoho
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Steelseries je nejlepší.
Vanel zkus radši kanu, ta přece jenom má ty boční tlačítka, kinzu je až moc prostá (jen 3 talčítka...hmhm)
juress píše:Hoj lidi, kamarád potřebuje myšku na hraní.
Nejlepší volba splňující to co požaduje bez ohledu na finance než nějaký shit razery atp splňuje Steelseries Sensei v kovový verzi.
http://www.alza.cz/steelseries-sensei-mouse-d307208.htm
Koncept tvaru Steelseries Xai/Sensei a trošku menší zmenšená Kana a Kinzu je to nejlepší co dnes existuje...senzory to má Avago 9500 co se týče Xai a Sensei, Kinzu a Kana používá jakousi optiku už fixnutou od akcelerace.
Další akceptovatelný značky sou max Logitech, Razer death adder je sice dobrá myš ale kvalita razerů je za jejich předražený ceny hrozná, senzor se podělá, přeskakuje sensitivita...drát se někde snadno zlomí...levý tlačítko jde po čase blbě klikat (tyhle vlastnosti neplatí všechny dohromady zrovna o DeathAdder, ale o Razer myších celkově), jejich hliníkové podložky se ošoupou a sou k ničemu...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tak mi po dlouhý době (cca 6 let) odchází Logitech MX518.. vynechává občas levý tlačítko.
Co mi doporučíte za ekvivalentní náhradu do 1500,- Kč?
Líbí se mi G500 ale prý to je nic moc předražená myš.
Takže pak padá volba na G400, která je v podstatě totožná jako MX518.

Vyplatí se připlatit na G500 oprotí G400?

a ještě kterou podložku pod ní? teď používám nějakou obyč za pár kaček, povrch je nějakej plast asi.. ale rád bych pořídil a pořádnou podložku pod myš aby to pořádně klouzalo, tak do 400,- , ale nemám na stole moc místa :oops:
PS5 Pro | LG OLED CX55
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

kup di znova mx518...nebo G500, nevim o tom že by byla nic moc předražená, ano, je dražší, ale taky je to laser s 5000dpi a prostě ti musí sednout tvar, kvalita tlačítek...což si myslim že G500 má...nebo můžeš zkusit razer death adder, ale jestli ti dotedka stačila mx518, kup si jí znova, resp tu G400...podložku jak sem řekl nejlepší dělá steelseries a sou celkem levný.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No mě se taky zdá 1400 v pohodě ale četl jsem nějaký názory že za tu cenu má konkurence lepší, ale nikdo nějak neuvedl důvody nikde :lol:
asi půjdu do tý G400
PS5 Pro | LG OLED CX55
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Vlk310 píše:
No četl jsem to že u starších modelů to tak bývalo,ale co jsem četl tak u té nové s + by mělo být vše ok..Má ji tu někdo?
mam..skvela myska..nic lepsie som zatial nemal
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Někde jsem slyšel a jedna paní povídala?
http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... rnich-mysi
G500 je za ty prachy úplně v pohodě, prostě si připlácíš za laser a za závažíčka (nepoužitelný, teda pokud nejsi Arnold, už takhle to je maso).
Když už bych měl 1500, tak bych si připlatil za G700, to je sen :-)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

ježiš na tý je nějak moc tlačítek, to bych si asi pletl :lol:
zajdu si někam ošahat tu G500 a uvidím jak mi padne do ruky, pak se rozmyslím :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RastyFOX!! »

sam_217 píše:
Nejlepší volba splňující to co požaduje bez ohledu na finance než nějaký shit razery atp splňuje Steelseries Sensei v kovový verzi.
http://www.alza.cz/steelseries-sensei-mouse-d307208.htm
Tahle mys unikla me pozornosti, po kvalitni kovove mysce touzim uz leta
sam_217 píše: Další akceptovatelný značky sou max Logitech, Razer death adder je sice dobrá myš ale kvalita razerů je za jejich předražený ceny hrozná, senzor se podělá, přeskakuje sensitivita...drát se někde snadno zlomí...levý tlačítko jde po čase blbě klikat (tyhle vlastnosti neplatí všechny dohromady zrovna o DeathAdder, ale o Razer myších celkově), jejich hliníkové podložky se ošoupou a sou k ničemu...
stim si dovolim nesouhlasit, takovej exact mat se soupal jak pomeranc mel sem jich 4, pak jej prestali prodavat, vzal sem vespulu a i po dvou letech je jako nova. Jinak razer mysky se podelavaji, hlavne tlacitka toho jsem svedkem
Core i7 3770K --- serial cooler --- Asus P8Z77-V --- 2x8GB DDR3 corsair vengeance LP --- AMD Radeon HD4870 --- SSD Intel 330 180GB --- HDD Samsung 500GB --- 19"LG --- LianLi 7FNW --- Corsair AX750 --- Logitech G700 --- RazerGoliathus/RazerVespula --- Senheiser PX 100 II --- Logitech diNovo edge
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Ok, v tom případě jsou kovový podložky razeru očištěny od pomluv...ale jen podložky.

G3mbller
Nováček
Nováček

Příspěvek od G3mbller »

Riku píše:Tak mi po dlouhý době (cca 6 let) odchází Logitech MX518.. vynechává občas levý tlačítko.
A proc si radsi cca za 15 Kc nekoupis novy mikrospinac a nedas ho tam? Rozhodne levnejsi varianta nez kupovat novou mys.
Core i5 2500K 3.7Ghz; Gigabyte P67A-UD4-B3; 3x 2048 Mb Ram Corsair 1600mhz; Gigabyte GTX 560 1Gb; Corsair 520W; Case Cooler Master Centurion 5; IE-3.0 + RzR Deathadder Black Edition; Steelpad 4D; LG H20L; Creative Inspire 5300; Samsung T220.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Trochu střídmosti do toho chaosu:

myslím, že tím, že některé modely myší, jsou na trhu x let a stále se prodávají za stejnou, či dokonce vyšší cenu, než kdy měly, v určitých obdobích, tak to už určitě mluví o kvalitě onoho produktu.

potom je to čistě suběktivní názor, na druhou stranu, myš co mi neseděla před rokem, mi teď sedět může, ale mám zkušenosti s určitou zn. a zatím jsem nešlápl vedle, je to Logitech, správně, Razer mě zklamal už několikrát.

Super byla i A4 tech, tuším že 750, ale kvalita povrchu stála za starou bačkoru - myš tak na jednu sezónu
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“