mam dost podobnej vysledek jako u polaku

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

s FX CPU může. Vždyť jsi sám říkal, že na FX procesorech má Nvidia se svými GPU lepší výsledky jak AMD karty.Hladis píše:No ale to je blbost. Nemuze byt 290x pomalejsi jak GTX780. Jo mam ji dost OClou, ale i tak to je volovina. Mas tu hru doufam updatovanou.

Jo, ve trech hrach... co tech 1000 dalsich?oneb1t píše:pocitac za polovicku ceny dosahuje o 5% horsiho vysledku jak allmighty intel + nvidia

Tak, v tom bude problém... že na low 4C/8T CPU se to chodá o dost jinak než na více jádrových CPU...proto u mě ten rozdíl v BF4 prostě neni měřitelnej/viditelnej. To už jsem psal nějaký 4 stránky zpět, na Xeonu E5 je přechod na Mantle z DX na radeonu cejtit...páč je to vlastně 3820 na 2,6GHz...a tam už se to logicky ukáže...ale jak napsal hladis...neni moc lidí který provozujou tyhle CPU na defaultu, nebo podtaktovaný.del42sa píše:Já jen doplním, že dle mých měření Thief s Mantle škáluje jen na 4 jádra/thready. Narozdíl od starswarm , kde to naprosto perfektně a lineárně škáluje s počtem jader a všech 8 threadů/jader je krásně rovnoměrně vytíženo. Možná je to tím, že Thief běží na Unreal engine a je to tam dodatečně bůhví jak dobastleno. V Mantle nativních hrách postavených na Frostbite nebo Nitrous engine to bude zřejmě s implementací lepší. I tak je ale nárust v Thiefovi pod Mantle dosti výrazný a průběh lineárnější....

No však jo...já jsem majitel obojího...bohužel. Takže mě to zajímá, né že by mi vadilo že je to ve stavu ve kterém to momentálně je, to vubec. Jako aftermarket karta je 290(X) nepřekonatelná a za poslední měsíc jsem jich nakoupil víc než GTX780 od doby uvedení na trh. Já jsem jen komentoval stav věci tak jak to u sebe vidím já...protože jak jsem sei všiml tak se tu porovnává, bez možnosti porovnáníPET5 píše:Chlapi, vykašlete se na porovnávání pindíků. Nemá to žádný smysl, jen si zkracujete životJak funguje Mantle zajímá především vlastníky AMD grafik, kterým to může nějak pomoci. Jestli to na nVidia grafikách pod DX11 funguje lépe, tak to jim může být s odpuštěním u zádele. Stejně tak příznivcům nVidie výkon Mantle nijak nepomůže, protože ta jej z principu neimplementuje.
V tomhle vlákně by se měli především majitelé AMD dozvědět o novinkách nového API a ne se prohrabávat kupou invektiv. Díky!
//Krteq - Ámen

Kdyz myslis... FX jsou tak tragicky, ze i5 moc nedavaji ani s taktem o 1GHz vyssim. Nepochybne ale propalis nekolikanasobek elektriky, to je jiste tvoje oblibena hra.oneb1t píše:v ostatnim 1000 to bude furt lepsi jak tvoje i5 3330 coz mi staci
V jinych hrach mozna ano, ale Thief v testu vyse je evidentne na 70 fps limitovan grafikou a dal nejde. Vzdyt i takova hruza jako FX4350 dokaze vygenerovat solidni fps. Kazdopadne pokud nebudou porty z nextgen konzoli prilis zprasene, tak by i Pentium mohlo docela stacit. Dve haswell jadra na 4+GHz budou mit celkem podobne vykonu jako tech 8 slimaku v konzolich.ArgCZ píše:havli: to si nemyslím, myslím že tam prostě propadá mantle nemantle a bude to u takového typu CPU v budoucnu častý a častější jev, chyběj mu jádra, toť vše
To je prave ono - ohlasene tohle, ohlasene tamto... ale skutek utek a nikde nic neni. Vsechno jen PR zpravy jak bude vsechno super, ale na trhu se zatim neobjevilo nic. Uz pomalu rok je vsude hype o mantle a mame tady sotva tri hry, z toho jedna beta. To je proste malo, jestli chce AMD uspet, tak holt musi trochu pritlacit. Tohle tempo nestaci. Trebas v GTA V by mantle jiste pomohlo - ocekavam opet zprasenou optimalizaci na CPU.del42sa píše:Hodně tomu pomůže ohlášené Mantle pro SteamOS a Linux obecně.

Generátor náhodných grafů a hodnot na mě navytahuj, hladis tvl! ty sis vubec ale vubec nevšiml o co na těch screenech jde...ostudo! tam je právě vidět ten game efekt tý který grafikyHladis píše:dRAD-X. Mno ale muzes klidne pouzit FLAC s frametimes a fps. Screen z menu a v jiny lokaci..........to je o nicem. Když mas obe grafarny, tak z tebe maj litat nejaky hmatatelny testy.