S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Moderátor: Baneshee
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

Zkusil jsem Priboj story mod....No chvíli jsem to hrál a musím říct,že je to zajímavý,skutečně začínáte jako voják v tom táboře za Sidorovičem,jiný úkoly atd.Grafika je trochu barevnější...Určitě ne u každýho,ale u mě ta grafika mírně srazila atmosféru...Už to není ta pravá pochmurná depresivní zóna,když pominu ty ruiny všude kolem,tak je to místy barevný jak Oblivion.Třeba me ale zarazilo,že si jako voják musím na začátku sehnat zbraň.Žádný sklad v armádním táboře na příklad....Chvíli jsem to šel,došel jsem na smetiště a nějak to furt nemělo šťávu (čistě můj pocit),tak jsem P mód odinstaloval,dal povedenej Scorpions mód a jedu klasickýho Stalkera a zase se bavím.Nicméně PS si ponechám,třeba ho jednou dám a samozřejmě neříkám,že je to špatnej mód,jen mi v momentální chvíli nesednul.Co mi u stalkera nejvíc vadí je nevyvážená účinnost zbraní,už jsem zkusil tolik módů a stále to není ono,jinak je to prostě pecka.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Thellwin
- Administrátor

Co se týče zbraní, tak já jsem nahodil aspoň Weapon balistiscs mod, ale i tak to není ono
Měl bych jeden dotaz. Na smetišti kde pomůžu proti banditům je Satlker, který se jemnuje Běs. Rozhovor a úkoly s ním mám zaškrtlé jako splněné, ale pak na ně znova kdosi zaútočil a sejmuli Běsa. Vadí to ? Není nějak důležitej dál pro další děj ?
Měl bych jeden dotaz. Na smetišti kde pomůžu proti banditům je Satlker, který se jemnuje Běs. Rozhovor a úkoly s ním mám zaškrtlé jako splněné, ale pak na ně znova kdosi zaútočil a sejmuli Běsa. Vadí to ? Není nějak důležitej dál pro další děj ?
Goldnoob team proud member!
- Mailen
- Začátečník

-
Ahoj, to jsem měl taky... doporučuji nahrát starší hru a všechny pobít, aby jsi ho zachrnánil... mohlo by to pak dělat neplechu.Thellwin píše:Co se týče zbraní, tak já jsem nahodil aspoň Weapon balistiscs mod, ale i tak to není ono
- durod
- Středně pokročilý

- Swat
- Mírně pokročilý

Co si pamatuju,když jsem hrál poprvé,tak jsem Běsovi pomohl,dostal od něj prachy a dál ve hře už nepotkal.Včera,jak jsem psal výše,jsem rozjel Stalkera podruhý a zrovna jsem šel Smetiště,zase jsem pomoh Běsovi a myslím,že po tom druhym nájezdu zařval,nicméně i kdyby zařval při tom prvním si myslím,že by se daný quest přesunul do nesplněných,nebo by visel v rozdělaných zřejmě do konce hry tzn.splněná pomoc,ale nevyzvednutá odměna,když by po jeho smrti nebyla od koho přebrat.Myslím,že akce z Běsem nemá na hlavní linii vliv,je to jen quest na vydělání peněz.Jinak včera jsem šel Agroprom a vlez do toho podzemí za ním,to je prostě jeden z nejgeniálnějších prostorů,jaký jsem ve hře viděl,jen ten začátek-to červený otáčející se vrzající světlo...Ve dvě v noci na 5.1 je to totální masakr.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Thellwin
- Administrátor

- Swat
- Mírně pokročilý

Včera jsem vylez z podzemí u Agropromu,už byla noc...Napoprvé jsem šel bitku v druhý části továrny ve dne,teď to měla zcela jinej náboj.Jsou vidět jen svítilny vojáků,do toho začala bouřka.Strhla se totální mela,naštěstí jsem díky SC módu hned na začátku hry našel tu brokovnici s hlavněma nad sebou.Většinou jsem čekal za rohem,takže nejdřív bylo vidět světlo od přicházejícího vojáka,hra stínů je tady možná nejlepší co jsem viděl od série Splinter Cell,jak se soldát objevil rozlehla se rána z brokovnice,takhle jsem jich tam zaříz většinu,na dálku samozřejmě AK-74.Se SC módem mi hra přijde (pro mě) akorát.Pak jsem došel do Baru a savnul.Ten Bar je taky skvělej,myslím celej ten komplex,vypadá to dost realisticky.Rozhodně jedna z nejlepších her,co jsem kdy šel,atmosféra,hratelnost,grafika,s patchem 1.4 i optimalizace.Musím říct,že je to naprosto stabilní a plynulý,to shledávám pro nerušenej herní zážitek jako zcela zásadní.(Po zakoupení hry to pro mě bylo nehratelný a poprvé jsem hru začal a dohrál až s patchem 1.4).Další výhodou SC módu je prodloužená doba na vyzvednutí odměn,takže člověk nemusí letět ihned po splnění questu....Teď napodruhý si to užívám ještě víc,když už člověk přece jen líp chápe herní mechanismy tak náročný hry.Těším se na Pripjať,snad si jí konečně celou projdu,s SC módem by tam mělo být implementována dynamická změna počasí,tak si jí ve dne prolezu.Už si to nepamatuju z prvního hraní,ale myslím,že to byla čistě noční mise.Ještě se chci zeptat,jestli se dá ke konci prozkoumat celý okolí reaktoru...?Protože když jsem jel poprvé,tak je tam ten časovej limit,pak exploze před kterou se hráč musí dostat do sarkofágu....Jestli zkrátka jde tu explozi přežít,pak tam vykosit ten zbytek a celý to prozkoumat...Dík za případný informace....
- r1pper
- Začátečník

-
- Swat
- Mírně pokročilý

Tohle je asi divnej dotaz,ale k čemu tam jsou?Má to zakčnit zónu?Jedna z věcí,která mi nesedla, á 10-15 minut se jít někam schovat...Jedu se SC módem a jsem naprosto zpokojen.r1pper píše:co rikate na ty blowouty v tom priboi story modu ? podle me uplne skvely
- J X P
- Středně pokročilý

ne, blowout je logicke vysvetleni duvodu vzniku anomalii. po blowoutu by se vzdy mela zmenit pozice vsech anomalii a navic, je prece logicke, ze nemuze byt unik pouze u sarkofagu. slabsi ucinky a viditelnost takoveho jevu bude urcite hezkych par kilometru.
spravne by bylo, aby te blowout na okrajich zony nezabijel a byl pouze videt. cim vic se priblizujes ke stredu zony tak by mel jeho ucinek silit. cetnost by ovsem nemela byt prilis velka, tak cca 1-2x za herni tyden.
spravne by bylo, aby te blowout na okrajich zony nezabijel a byl pouze videt. cim vic se priblizujes ke stredu zony tak by mel jeho ucinek silit. cetnost by ovsem nemela byt prilis velka, tak cca 1-2x za herni tyden.
---
- r1pper
- Začátečník

-
sakra tak to vypada ze v tom dark valley zkisnu pekne dlouho
sem na jedne strese v te tovarne a bojim se slezt dolu
neni munice a podemnou se mihaji takovi kamaradi kteri nejsou videt a jeste tak obcas nekdo dupne (asi 4 blodsuckeri a typuju tak jeden nebo dva pseudogiganti )
co myslite kdyz tem upirum hodim salam nechaji me odejit ?
co myslite kdyz tem upirum hodim salam nechaji me odejit ?
KDO mi odebral moji zlutou kartu
- balaam
- Začátečník

- Thellwin
- Administrátor

- balaam
- Začátečník

- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkuste mi prosim nekdo v kostce rict o cem ta hra je. Mam totiz u sebe originalku a hned jsem to smazal co jsem to spustil.
Dekuji
Dekuji
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- Caderom
- Začátečník

Klasická FPS líznutá RPG ... nebýt velkého množství bugů a častého příšerně dlouhého a nudného pobíhání mezi jednotlivými lokacemi je to skvělá hra
Co jsem teď zjistil (možná to tady v threadu je, nevím), tak si dávejte bacha na nastavení swapu. Při vypnutém nebo velkém swapu (500MB+) mi jede hra v pohodě. Při 200MB-300MB swapu se to začne cukat a v některých lokacích ta hra prakticky nejde (FRAPS ukazuje 1-2fps). Zkoušel jsem verzi 1.0000 i update 1.0003, chová se to stejně.
Co jsem teď zjistil (možná to tady v threadu je, nevím), tak si dávejte bacha na nastavení swapu. Při vypnutém nebo velkém swapu (500MB+) mi jede hra v pohodě. Při 200MB-300MB swapu se to začne cukat a v některých lokacích ta hra prakticky nejde (FRAPS ukazuje 1-2fps). Zkoušel jsem verzi 1.0000 i update 1.0003, chová se to stejně.
- Thellwin
- Administrátor

- Damianus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor