bert píše:..jestli je tato funkce pouze na deskach s nvidia chipsetem nebo ji maji i nektere desky s chipsetem P45...
Tuto fičuru má naprostá většina lepších desek s chipserem P45.
Jestli tuhle fičuru má i P5Q-SE2 netuším. Holt kombinace Asus + "SE" nevěští nic dobrého...
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 10. bře 2011, 22:38, celkem upraveno 2 x.
Load Line Calibration myslíš?
Stačí se podívat do manuálu u desky, máš tam vypsané položky k BIOSu.
Ale také samozřejmě tvá deska tuto fci nemusí mít, protože se jedná o jeden z nejnižších modelů P45 a předpoklad většího taktování nikdo moc nebere v potaz...
Dekuju za informaci no pravdepodobne tam tedy neni nevadi proste budu pocitat bios -60mV
Edit: no jestli to kvalitnejsi desky maji tak me mate tohle: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=esOE5RDJVEmQI86w top deska P45 od asusu ale LLC tu narozdil od popisu u nvidia chipset desek od asusu nevidim neni tedy mozne ze tato funkce se v biosu jmenuje jinak ?
Je úplně jedno jaký má deska chipset, s ním nemá LLC nic společného, je to funkce kterou zajišťují regulátory napětí CPU. Ta deluxe verze na kterou odkazuješ to určitě má, ikdyž to nepíšou v hrubém popisu na webu. SE je prostě entry deska s P45.
Jinak by to ještě mohlo být pod Vdrop.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mám problém s BSOD.
Každou chvilku mám BSOD. Jak při hraní her, tak i v systému.
Kdysi jsem tento problém měl a Asus až po 3 reklamaci (ZK byla ještě v záruce) něco opravil na ZD a pak to běhalo OK.
Včera jsem nechtěně, dal PC do spánkového režimu a PC totál zhaslo a zamrzlo a nepomohl ani restart. (Sám se pak restartovával aniž by naběhl do windows), Nepomohlo ani vypnutí zdroje. Jediné co pomohlo bylo, vyjmout baterku ze základní desky. Pak PC zase naskočil. Ale začalo mi to zase házet Bluescreen.
Můžete mi někdo v tomhle problému poradit jak odstranit Bluescreen a PC zase běžel tak jak má? Nechce se mi zase dávat prachy za opravu.
Jsem rád, že jsem tohle vůbec napsal bez BS.
Dík za rady.
Pokud to bude pokračovat, zkusila bych si půjčit jiný zdroj na vyzkoušení.
Ani jedno nepomáhá, frekvence jsem měnil od 1066 po 677, níž mi to nejde. Zdroj je ok. Problém je v tom, že před vyndání baterky šlo vše ok. A po nasazení už to pak házelo BS po nastartování systemu.
Zajímavé je to že když vyjmu 3 ze 4 ramek, pak tedy PC jeden jen na 2 GB, tak to zase jede v poho, ale když dám 4, 6 nebo 8 GB, tak to hází BS. Po opravě z Asusu to běhalo ok i na 8 GB. Nevím zda tam něco nahráli nebo nějak nastavili BIOS a vyndáním baterky jsem restartoval BOIS. Fakt nevím. Problémem je asi BIOS, nic jiného.
Když už je máš na 667 MHz, mohl bys ještě zkusit časování 5-5-5-18/2T.
Jsou to ale obsazené všechny 4 paměťové sloty, slot GK, možná i nějaký další.
Pro severní můstek žádná lehká práce.
Přitop mu tak o 0,15V.
To by mohlo stabilitu zlepšit.
Lokomotiva píše:Když už je máš na 667 MHz, mohl bys ještě zkusit časování 5-5-5-18/2T.
Jsou to ale obsazené všechny 4 paměťové sloty, slot GK, možná i nějaký další.
Pro severní můstek žádná lehká práce.
Přitop mu tak o 0,15V.
To by mohlo stabilitu zlepšit.
Problém vyřešen, zašel jsem do Asusu, tam kde mi ZK opravovali a tam mi řekli ať v BIOSu změním nastavení v Ai Tweaker položku Ai Clock Twister z AUTO na LIGHTER.
Fidols píše:Problém vyřešen, zašel jsem do Asusu, tam kde mi ZK opravovali a tam mi řekli ať v BIOSu změním nastavení v Ai Tweaker položku Ai Clock Twister z AUTO na LIGHTER.
Hmmm.
Možná by opatrnější časování zafungovalo.
Ale stejně dej vědět, jak jsi to otestoval a jestli je to opravdu a beze zbytku vyřešeno.
Fidols píše:Problém vyřešen, zašel jsem do Asusu, tam kde mi ZK opravovali a tam mi řekli ať v BIOSu změním nastavení v Ai Tweaker položku Ai Clock Twister z AUTO na LIGHTER.
Hmmm.
Možná by opatrnější časování zafungovalo.
Ale stejně dej vědět, jak jsi to otestoval a jestli je to opravdu a beze zbytku vyřešeno.
měl by se tam vejít, já mám Scythe Ninja 2 http://www.cttl.cz/index.php?gid=10657
a větrákama na obou stranách a teplota nejde přes 32 stupňů a je to v poho. Ono se to jen zda že se to tam nevejde.
Fidols píše:měl by se tam vejít, já mám Scythe Ninja 2 http://www.cttl.cz/index.php?gid=10657
a větrákama na obou stranách a teplota nejde přes 32 stupňů a je to v poho. Ono se to jen zda že se to tam nevejde.
jasný, já mam akorát trochu strach, aby tam nepřekážely ty struny, kterejma je přidělanej větrák, ale asi to risknu a uvidíme