[/list]Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Tady to mas: http://www.forumdeluxx.de/forum/showthr ... ost9575293spajdr píše:medial : A jaké jsou s tím teploty?

3) Toto řešení, které postnul medial z toho fora, se mi docela zamlouvá...je bezpečné? Vyřeším ten problém s přehříváním?medial píše:Nejlepší asi bude na 4870 nechat ten plastový kryt s tou teplovodivou pastou na paměti a na mosfety a k tomu dát bez problému Accelero..........

Kdyz se kouknes na ty fotky z termovize, zjistis, ze teploty jsou o poznani nizsi nez jen s Accelerem, pak tedy ano, resi problem s prehrivanim.Myslim, ze tohle se bude zamlouvat spouste lidi vic, nez se jeste starat o to, jaky pasiv kam nalepitBattlefield píše:Vyřeším ten problém s přehříváním?Děkuji

Tak snížit takty jdou, ale jen o pár MHz, ale spotřebu to nesníží. Lepší by byl upgrade BIOSu. Z 22% na 40% je masakr...je to jak vysavač. Já zvýšil na 32% (únosná hranice) a teploty klesly z 78 na 53 bez zátěže a z 90 na 74 v zátěži.medial píše:Nevím, jestli toto přesně patří do tohoto postu, ale budiž.
Rozhoduju se o koupi 4870. Po zkušenostech s "termovizí" jsem dospěl k závěru, že ponechám referenční chladič.
Ale chci se zeptat současných majitelů, jestli jde v CCC (Catalyst Control Centru) ve vlastním profilu zmírnit takty v 2D = nižší spotřeba. A aby po přepnutí do 3D naskočily "plné" takty. Nebo to jde jenom v Biosu?
A taky by mě zajímalo, co se stané s teplotami, když zvýším účinnost větráku př. z 22% na 40%.
Dík.

ja sem tady nemluvil o zadnem konkretnim zdroji ,nevim proc si vytahl 400W myslis ze by mne jela HD2900XT na 400 w zdroji ? si delas srandu ne kdyz sem placl HD2900XT kazdy si musi vybavit zrouta jak svina a proto se ptam jestli mne bude stacit zdroj kdyz vymnenim tu zravou kartu za HD4870 ... to je moje otazkaviky58 píše:rostaxx : napiš zbytek sestavy a pak uvidíme jestli ti bude stačit 400Watu zdroj
ale podle mne je to malo ! (nemáš žadnou rezervu ) tim padem zdroj dost vytěžuješ atd

Diky ....Baneshee píše:4870 zere v zatezi o cca 50W min jak 2900XT, takze zdroj by mel logicky stacit. Dost divnej dotaz