Asi aby mohl tvrdit, že jí má doma - jako ty vzorky karet X předchozích generací, které nikdo nikdy nevidělKamikadze píše:ano, je to smutne, nevim proc to musel vyplodit...
nVidia GF100 - spekulační thread
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý

Re: nVidia G300 - spekulační thread
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem slepý, ale myslel jsem že tohle je spekulační thread čipu G300. Plevelit ho osobními útoky mi přijde poněkud neštastné a hloupé. Tak se držte tématu..
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Pokud dobre ctu, bavi se o newse o GT300. Takze kde jinde spekulovat o pravdivosti uvedenych tvrzeni? Achjo vlezdoprdelko OBRovska.. radsi si s nim zajdi na piivomokrejbandita píše:Asi jsem slepý, ale myslel jsem že tohle je spekulační thread čipu G300. Plevelit ho osobními útoky mi přijde poněkud neštastné a hloupé. Tak se držte tématu..
jinak k te newsce. Neprinesla v podstate nic jineho nez tady bylo uz Xkrat napsane. To ,ze nektere casti byly omlazene je asi jasne kdyz podporuje dx11. To bych tam i ja jakozto amater mohl vymyslet.
jedine v cem vidim prinos je newsky je info o nv/io cipu, ktery jsem doufal diky predpokladane mensi plose jadra mohl byt integrovan do ni. Ale asi by to uz na 40nm bylo az az
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Na pivo zajdeme 
- no-X
- Středně pokročilý

Nevím, jestli G300 bude mít NVIO integrovaný, nebo ne (přikláním se k variantě, že bude oddělený, je to logické), ale důvody odděleného NVIO u G80, GT200 a GT200b jsou minimálně dva: zvýšení výtěžnosti (defekt v IO/analogové části by u monolitického čipu znamenal nutnost likvidace čipu 400-600 mm² velkého), a pak nepatrně nižší cena - pro výrobu čipů bez analogových částí si TSMC účtuje o něco málo méně a při rozměrech těhle čipů by to už mělo vycházet výhodněji. U G80 to zřejmě fungovalo - těžko říct, jak za současné situace, kdy se karty prodávají už zhruba za třetinu ceny, co tehdy. Ještě je jeden důvod (který byl ale využit jen u GT200b) - optický shrink. Při shrinku se ± lineárně zmenšuje jen digitální část (a to ne ještě celá) - analogová vůbec ne, tam se nějakého rozdílu dá dosáhnout jen přepracováním. No a když je oddělená, tak se na jejím přepracování dá pracovat odděleně a není nutné ji upravovat zároveň s hlavním čipem (případně vůbec).[CZ]mike píše:jedine v cem vidim prinos je newsky je info o nv/io cipu, ktery jsem doufal diky predpokladane mensi plose jadra mohl byt integrovan do ni. Ale asi by to uz na 40nm bylo az az
40nm čip samozřejmě zmenší, ale když přibydou funkční bloky, které čip zvětší, tak se rozměry moc nezmění.
mokrejbandita: Tohle nejsou osobní útoky, řešíme důvěryhodnost zdroje informací, což do threadu patří.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ten mustek se taky muze vyrabet levnejsi vyrobni technologii? (napr 130nm)
V tom pripade ale novinka neprinesla nic noveho, teda krome toho ,ze nejaky architekt G300 ma rad pivo
A to si pry jeste vymyslel.
mokrejbandita: Ehm, do SZ mi vyhrozujes pomalu smrti , tady se prezentujes jako ochrance pred OT a pritom napises "Na pivo zajdeme
" no kazes vodu, pijes vino koukam.
V tom pripade ale novinka neprinesla nic noveho, teda krome toho ,ze nejaky architekt G300 ma rad pivo
mokrejbandita: Ehm, do SZ mi vyhrozujes pomalu smrti , tady se prezentujes jako ochrance pred OT a pritom napises "Na pivo zajdeme
- Thellwin
- Administrátor

Nechte si osobní spory někam jinam. V případě, že by někdo někomu vyhrožoval po SZ, tak je samozřejmě možné se obrátit na wedení a bude se to řešit.
To mokrejbandita - nech prosím na moderátorech sekce, aby ji usměrňovali, oni ví jak na to, výpomoc není třeba. Stejně tak, jak napsal no-X, diskuse o důvěryhodnosti newsky sem každopádně patří.
To mokrejbandita - nech prosím na moderátorech sekce, aby ji usměrňovali, oni ví jak na to, výpomoc není třeba. Stejně tak, jak napsal no-X, diskuse o důvěryhodnosti newsky sem každopádně patří.
Goldnoob team proud member!
- no-X
- Středně pokročilý

I ten slajd je smyšlenej - je to přemalovaná prezentace na GT200, přičemž fillrate zapomněl přepsat a nechal tam starý údaj (to by i GT200b měla vyšší fillrate, než G300).[CZ]mike píše:ten mustek se taky muze vyrabet levnejsi vyrobni technologii? (napr 130nm)
V tom pripade ale novinka neprinesla nic noveho, teda krome toho ,ze nejaky architekt G300 ma rad pivoA to si pry jeste vymyslel.
NVIO se může vyrábět nezávisle na hlavním čipu odlišnou technologií - jediný limit je, aby nebyl příšli malý na to, aby se na něj vešlo potřebné množství pads.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jádro G92 použité v 9800GX2 má narozdíl od G80/G200 NVIO integrované. Na PCB GX2 je jen PCI-E můstek nF200.[CZ]mike píše:no-x: jeste jeden dotaz ohledne NV/IO. Proc je na GeForce 9800 GX2 jeden ten mustek a proc na GeForce GTX 295(tedy nevim jak ta verze co je na jednom PCB) jsou ty mustky 2? Vzdyt tam jsou jen 2 vystupy na monitor u obou karet. Naklady na vyrobu to urcite tez nesnizuje.
//[CZ]mike dotaz smazal
//stane se
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Jo promin, ja to fakt smazal, si reagoval na to ale dosti rychle
Sem pri lepsim zkoumani fotek nasel ,ze to neni NV/IO ale NF200. A pak mi to doslo.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
hehehe deti se chytli, jako inteligencni test to vyslo na vybornou ...//promaz//
smysl te newsky bylo donutit deti trochu si lamat hlavicku, a jak videt deti se chytili o cemz svedci tyto posty a hlavne DDW ktrej mi to cele odkejval ...
vzpomente si co jsem psal v uvodu o GTX 295 single, jdete tam a prectete si to, decka jeste jednou ... ja se poseru smichy
//promaz//
//Krteq - promaz narážek.
smysl te newsky bylo donutit deti trochu si lamat hlavicku, a jak videt deti se chytili o cemz svedci tyto posty a hlavne DDW ktrej mi to cele odkejval ...
vzpomente si co jsem psal v uvodu o GTX 295 single, jdete tam a prectete si to, decka jeste jednou ... ja se poseru smichy
//promaz//
//Krteq - promaz narážek.
Naposledy upravil(a) OBR dne pon 27. črc 2009, 11:41, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
OBR píše:hehehe deti se chytli, jako inteligencni test to vyslo na vybornou ...
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
co je? ja si za tim co jsem napsal stojim, rekneme si to casem, zdali to tak bylo ... po desitce upresnujicich dalsich newskach
- GulDucat
- Začátečník

-
Jen decka si vymysli.
Zajima me spotreba, o te se tu moc nespekuluje, ta bude nejspis slusne otestovana na serveru xbitlabs, holt si pockam na jejich test a porovnani s ATI. 4770 ma spotrebu dobrou <50W v zatezi, snad se i nVidie a highendove modely pochlubi znatelne snizenym prikonem oproti soucasnym modelum.
Zajima me spotreba, o te se tu moc nespekuluje, ta bude nejspis slusne otestovana na serveru xbitlabs, holt si pockam na jejich test a porovnani s ATI. 4770 ma spotrebu dobrou <50W v zatezi, snad se i nVidie a highendove modely pochlubi znatelne snizenym prikonem oproti soucasnym modelum.
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
No jako nevim ja se taky docela bavim
V praci nuda... vsechno to ma dovolene, tak si aspon poctu Zdenkove vyplody ve kterych niake to procento pravdy vzdy je
Ten jeho predposledni prispevek je osekan jak za minuleho rezimu...jen tak dal
//Krteq - jop, je osekán. Narážky na ostatní uživatele tu nebudou tolerovány
Ten jeho predposledni prispevek je osekan jak za minuleho rezimu...jen tak dal
//Krteq - jop, je osekán. Narážky na ostatní uživatele tu nebudou tolerovány
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Berte to z rezervou .. prece jenom je to z Fudzilly
GT300 to launch in Q4 2009
Late, but volume shipment in Q1
Once more we have confirmed that the chip that we call GT300 is on schedule to launch in 2009. The way it looks now the chip should be launching roughly in November timeframe and of course it will be a high end product.
Nvidia has put in a lot of effort in order to beat ATI and keep the performance leadership, as this is something it cannot afford to lose. The real volume shipment of Nvidia’s new DirectX 11, 40nm high end part should be expected in early Q1 2010 but since $599+ products are not selling in millions of units, Nvidia should be able to ship sufficient cards to consumers.
Even if something goes wrong, Nvidia will still show its hardware in late Q4 2009 just as they did with Geforce GTX 295 dual chip and ship it in early Q1 2010, as the strategy worked last time.
http://www.fudzilla.com/content/view/14810/1/
GT300 to launch in Q4 2009
Late, but volume shipment in Q1
Once more we have confirmed that the chip that we call GT300 is on schedule to launch in 2009. The way it looks now the chip should be launching roughly in November timeframe and of course it will be a high end product.
Nvidia has put in a lot of effort in order to beat ATI and keep the performance leadership, as this is something it cannot afford to lose. The real volume shipment of Nvidia’s new DirectX 11, 40nm high end part should be expected in early Q1 2010 but since $599+ products are not selling in millions of units, Nvidia should be able to ship sufficient cards to consumers.
Even if something goes wrong, Nvidia will still show its hardware in late Q4 2009 just as they did with Geforce GTX 295 dual chip and ship it in early Q1 2010, as the strategy worked last time.
http://www.fudzilla.com/content/view/14810/1/
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jsem celkem zvědavý jestli nVidia zvládne v den uvedení uvolnit i funkční ovladače. Aby to nevypadalo jako při uvedení G80.
- no-X
- Středně pokročilý

Spíš aby z toho nebyla další 7800GTX-512 nebo 8800GT...
- beardie
- Středně pokročilý

afaik 7800GTX-512 bolo vyrobenych len par tisic kusov, preto nebola skoro vobec dostupna
skor by som to prirovnal k GTX295, ktora mala paper launch pred vianocami, ale dostupna bola az po Novom roku
skor by som to prirovnal k GTX295, ktora mala paper launch pred vianocami, ale dostupna bola az po Novom roku
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Ve vedlejším vlákně čtu komentáře a tolik nadšení (snad je tam i euforie) jsem nikde nespozoroval, možná mě to i dojme. Tady se pomalu lidé bojí o to, aby bylo dostatek karet s nVidia čipy po launchy. Je mi to pěkné zjištění. Jak koukám, tak to podle vás vypadá na pěknou tragédii, bohužel toho se nedočkáte
( z hlediska výkonu a dostupnosti )
// edit: s GTX 295 lžeš, tu kartu jsem měl do 7 dnů po launchy, jako normální uživatel
// edit: s GTX 295 lžeš, tu kartu jsem měl do 7 dnů po launchy, jako normální uživatel