Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- kubiicz
- Nováček
-
Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
Nemám v plánu nějak zvlášť rozvíjet stávající desktop, po změně procesoru s ním počítám na rok max 2, pak koupím notes.
Zajímalo mě spíš, jestli má někdo z vás zkušenost s kompatibilitou socketu AM2 + dvoujáder neuvedených v seznamu na stránkách ASUSu.
Zajímalo mě spíš, jestli má někdo z vás zkušenost s kompatibilitou socketu AM2 + dvoujáder neuvedených v seznamu na stránkách ASUSu.
- Dithius
- Pokročilý
Takovou desku ? to bych nedoporučil ani mojí babičce! návíc nic výkonějšího už nemusí sehnat Phenomy II končí kvůli FX buldozerům.nevidany píše:Raději vezmi novou desku, ve tvém případě asi nějakou AM2+.
Dáš do ní starý procesor, ten přetaktuješ a časem budeš moc koupit něco výrazně výkonnějšího.
Pro tebe ideální: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M1WY1K7YLR
Časem do ní můžeš dát i X6, podporuje jak DDR2 tak DDR3.
a i kdyby by tady dal dejme tomu nějaký PHENOM II X6 tak mu to zachvíli zdemoluje napajecí kaskádu, protože to má ještě staré kondíky a nevypadá že by tam bylo nejvíc fází
za další naco by si pořizoval tak problemovou čipovou sadu jako 7025 a i s integrovaným GK jadrem ? když máš integrované GK jádro a dedikovanou grafiku k tomu tak to snižuje propustnost RAM protože prostě nemá tolik linek.
jediná možnost je sehnat v Bazaru například http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65839
ale dělat takové capiny kvůli DDR 2 modulum když neska stojí DDR3 tak málo prakticky za 900,- 8GB
jediná nějakým způsobem inteligentní řešení v comožná nejmenším cenovém rozmezí je prostě toto:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 350113CP01
kdyby ještě nějak nižší tak koupit X2 BE 555 a otevřít dvě jadra
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ty jseš taky chytrák že jo.... nadáváš tady na desku ASrocku a sám tam pak hodíš do košíku Adaty.... ala paměti které trpí silnou nekompatibilitou s K10 AMD procesory a jsou celkově snad nejmizernější u nás prodávaná značka. Zkoušel jsi někdy 2x4GB Adaty na Phenomu? Chjo...
Tamtu desku mám, za to jak je ultra cheap + má možnost DDR2 i 3 je super. Integrovaná grafika brzdí propustnost jen když jí necháš zapnutou, když jí komplet disabluješ nic nebzdí. + Tahle deska umí i unlockovat jádra na CPU, takže doporučuji ušetřit a koupit nejlevnější Athlon X3 + odemknout.
Tamtu desku mám, za to jak je ultra cheap + má možnost DDR2 i 3 je super. Integrovaná grafika brzdí propustnost jen když jí necháš zapnutou, když jí komplet disabluješ nic nebzdí. + Tahle deska umí i unlockovat jádra na CPU, takže doporučuji ušetřit a koupit nejlevnější Athlon X3 + odemknout.
- Dithius
- Pokročilý
no dobře to jsem třeba nevěděl ale tak si přihodí 100,- za kingstony ale ta deska Phenom II X6 nevydrží ani omylem + 7025 chipsat znád od známeho a má s PC pořád nějaký problem
Naposledy upravil(a) Dithius dne čtv 20. říj 2011, 16:47, celkem upraveno 2 x.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne to nevydrží, ale Phenom II X6 je taky hrozná koupě. Proč proboha ten? Když už by šlo o takovou investici tak si rovnou ihmo připlatit za I5 2500K.....
- Dithius
- Pokročilý
za 1 na kvalitní desku pro i5 2500k zaplatíš víc a stejně kvalitní deska pro phenom stojí méně bych řekl ale to je subjektivní a osobníDOC_ZENITH píše:Ne to nevydrží, ale Phenom II X6 je taky hrozná koupě. Proč proboha ten? Když už by šlo o takovou investici tak si rovnou ihmo připlatit za I5 2500K.....
2 to stím phenomem II x6 byl tvůj nápat napsano nahoře
3 myslím že nejlepší investice je toto:
http://pocitace.aukro.cz/gigabyte-ga-ma ... 48294.html
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0972PB16ER
- nevidany
- Začátečník
-
Nemá cenu se s tebou hádat , o součástkách víš velký kulový (zatímco brejlíš na monitor, tak ti za jeho obrazovkou tikají malý atomový bomby v podobě "starejch" kondíků ) Vše podstatné napsal už DOC_ZENITH a vcelku se mu divím, že má ještě chuť se s tebou bavit. Za tím co jsem napsal si stojím, víc do toho nemá cenu rvát a kupovat starou desku z druhý ruky, ne díky, ony odchází i jiný věci než kondíky
- kubiicz
- Nováček
-
Chlapci,
já žádné 2500 za novou desku dávat nebudu...nemá to pro mě za těchto podmínek smysl. Takže díky a nebuďte tak horkokrevní )
já žádné 2500 za novou desku dávat nebudu...nemá to pro mě za těchto podmínek smysl. Takže díky a nebuďte tak horkokrevní )
- BEnY23
- Nováček
-
Re: Procesor pro AM2+
Cau tak jsem koupil ten Phenom 955 a bohužel jsem narazil na už výše zmíněný problém a to ten že mi naběhnul jen na 800mhz. BIOS mám1109. Nějaký rady tipy napády ? Díky
- ACzeMiky
- Začátečník
-
Správná volba procesoru?
Zdravim, už jsem se tu ptal, ale teď bych to chtěl definitivně uzavřít. Je správná volba tento procesor? http://www.eeeelektro.cz/238099-cpu-amd ... 3-box.html Je to AMD Athlon II x4 640 socket am2+ a moje základovka je ASUS M2A-VM/HDMI am2+. Viděl jsem ten procesor i AM3. Šel by mi procesor se socketem AM3 na zakladovku s AM2+? Vím, jsou to už hodně špatný vidle, ale jelikož na tom nejsem finančně zatím moc dobře, tak bych základovku ještě neměnil. Díky za odpovědi .
- jakubom
- Začátečník
-
Re: Správná volba procesoru?
Nebylo by lepší prodat tu desku co máš i s procesorem a koupit 1155 desku a procesor G620 popřípadě si doplatit za i3 ?
- ACzeMiky
- Začátečník
-
No, s prodáváním mam blbé zkušenosti.
- jakubom
- Začátečník
-
Jaké blbé zkušenosti ?
Tak jako je to tvoje volba ale kupovat procesor za 2500 který má podobný výkon(ve hrách) jako procesor za 1500 není dobrý nápad. Svůj účel splní oba
Tak jako je to tvoje volba ale kupovat procesor za 2500 který má podobný výkon(ve hrách) jako procesor za 1500 není dobrý nápad. Svůj účel splní oba
- CZECHBorek
- Začátečník
-
Pokud nechceš upgrade počítače a tvoje deska ma teda am2+ tak se podívej jestli podporuje i nějaké silnější procesory třeba phenom ii moje ma taky am2+ a podporuje i x6 a pokud teda ten procesor stoji 2500 tak za tolik můžeš koupit amd phenom ii x4 960be co je dobra volba a máš dobrou šanci u něho odemknout 2 jádra a máš krásné 6jádro
PS: ta stránka nic neukazuje tak si radši připlať 2-3 stovky a kup z alza.cz nebo jine
PS: ta stránka nic neukazuje tak si radši připlať 2-3 stovky a kup z alza.cz nebo jine