ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ArmA 2 - technická stránka hry

Příspěvek od Walker »

Vacil píše:no já tim myslel, že se asi bojej napsat 1.03, nebo nwm proč to udělali jako novej build 1.02

Jinak divný .. instalace mi napsala, že 1.02 už mam a tim to haslo.

tak se podive jve hre ne jakou mas verzi :) v levym dolnim rohu ;) tohle neni patch spis takovej HOTFIX
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

No na asi desátej pokus se to povedlo. (předtim to i ve hře ukazovalo starou verzi ..)

Pátral sem, ale nenašel sem, co jakej stupeň vyhlazování znamená ..
Předpokládám že Low = 2x AA, Medium = 4xAA atd?

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Vacil píše:No na asi desátej pokus se to povedlo. (předtim to i ve hře ukazovalo starou verzi ..)

Pátral sem, ale nenašel sem, co jakej stupeň vyhlazování znamená ..
Předpokládám že Low = 2x AA, Medium = 4xAA atd?
Taky to tak chapu ... ale nejak mi prislo ze staci to low a potom to je takovy podobny :)
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

PersonalComputer píše:... ano, opravdu-zvýší-nikoliv sníží a to na 33FPS ! Nevím proč...
... už v ArmA1 se ti děla podobná věc např. u nastavení stínů na normal (počítá cpu) a nastavení na vysoké či velmi vysoké (už počítá gpu)... ovšem to byl rozdíl skutečně kapitální... na mém PC v podpisu i více než 10fps v průměru.
Počítám že ve "dvojce" se jedná o podobnou záležitost a nebo je možné že při nastavení nejvyšším je to lépe optimalizované. V ArmA1 se mi v některých dílčích testech v editoru také často stávalo že při nejvyšším nastavení bylo fps o jednotky lepší než při nastavení "vysoké"...
...jinak co tu píšete že něvěříte těm co tvrdí že jim to na šrotech jede vcelku dobře tak tím si nejsem jistý, když to posoudím dle svého šrotu tak hra jede opravdu dobře i ve vysokém nastavení... pokud nevlezu do členitějšího města nebo není na mapě hromada AI... pak ten procák co dá Pí na 1M za 17s jde do kolen :D
Musím vymyslet jaký upgrade... Nehalem nebo jen nějaké čtyřjádro... třeba 9300 do stávajícího šrotu?
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Pochyst píše: ...jinak co tu píšete že něvěříte těm co tvrdí že jim to na šrotech jede vcelku dobře tak tím si nejsem jistý, když to posoudím dle svého šrotu tak hra jede opravdu dobře i ve vysokém nastavení... pokud nevlezu do členitějšího města nebo není na mapě hromada AI... pak ten procák co dá Pí na 1M za 17s jde do kolen :D
Musím vymyslet jaký upgrade... Nehalem nebo jen nějaké čtyřjádro... třeba 9300 do stávajícího šrotu?
Zalezi na tom, jak je clovek narocnej.Treba me by nestacilo mit kolem 25fps(koukal sem do benchmarku a dava ti to 27fps na vysoke detaily a to ani nahodou neni to nejnarocnejsi z army2).V kampani ti to musi padat pravidelne hluboko pod 20fps..
Ja mam v benchmarku 37fps a stejne mi to nestaci-v kampani se fps pohybuje 20-30.Pokud nemam minimalni fps aspon na 30, tak je to pro me nehratelny.kazdej je proste jinej a vsadim se, ze na srotech typu athlon maji 15fps na louce a rikaj, jak to maj krasne plynuly...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Zkoušel jsem zatím jenom demo, ale řekl bych že ARMA2 není o moc náročnější jako ve své době púvodní flashpoint - záleží hlavně na výkonu CPU, o grafiku moc nejde. Jenom je škoda že hra opravdu nevyužívá čtyřjádra, aspoň bych měl důvod si nějaký koupit. Ještě k hodnotám fps - je nutný si uvědomit že je to "simulátor války" a ne arkáda typu battlefield nebo counterstrike. Nicméně pokud bude fps někde v kampani kolem 20, tak už je to na mne málo a byl bych radši za něco přes 30. Věřím že hoši z BI studia to patchema trochu zkrotí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil jsem to na E7200 @ 3.7GHz, 4GB Ram a HD 4830 @ 700/1875. Rozlišení 1280*1024 většina nastavení na normal a FPS nic moc, kolem 30, padalo to i k 15. Každopádně na high to vypadá docela dobře.
Goldnoob team proud member!
Kaliban
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kaliban »

zdarec,nainstaloval jsem directx z března a hlásí mi to pořád stejnou chybu,že nemůže najít x3daudio1_6.dll. Možná jsem ho ninstaloval do špatné složky,musí se dát někam konkrétně? Nebo je to v něčem jiném
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Do špatné složky? Instalace DX probíhá celá automatizovaně. (Jestli ti to dalo na výběr kam to nainstalovat, tak to byl pravděpodobně jen samorozbalovací archiv a z toho umístnění musíš ještě spustit samotnout instalaci DX)

//Stane se... :lol:
Naposledy upravil(a) Atapi dne sob 27. čer 2009, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Kaliban
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kaliban »

už to jede,díky...jsem blb :mrgreen:
chcipi
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od chcipi »

Teďka jsem si skusil nastavit všechno na velmi vysoký a dohled 2500, doteď jsem měl půlku nastavení jen na vysoký, a je to sice divné ale když dám vše na max tak mi to trochu zvýšilo FPS, což nechápu :D akorát nevíte jak vypnout ten efekt rozmazávání obrazu když se prudce otočím? v nastavení jsem to nenašel
Zool
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zool »

Asi jsem slepej, blbej, negramotnej, ale poraďte mi prosím, kde tam někde vidíte ten fillrate optimizer? :?

Jinak mi to na mý přes 2 roky starý mašine jede takto (měřeno ve vesnici v single misi dobytí vesnice), nastavení na 1680x1050, většina věcí na normal nebo high, dohled 2,500 km.

Frames: 16014 - Time: 420457ms - Avg: 38.087 - Min: 6 - Max: 48

Z.
Core2Duo E6400 @3,21, MB Asus P5B Deluxe, 4x1GB Corsair 6400, Asus GF 8800GTX, Seasonic 600W zdroj, EIZO FlexScan S2110W, atd..
Zool
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zool »

Nevím, proč se nepřipojil podpis s konfigurací, je to E6400@3,21 GHz, 4GB RAM, GF8800 GTX...
Core2Duo E6400 @3,21, MB Asus P5B Deluxe, 4x1GB Corsair 6400, Asus GF 8800GTX, Seasonic 600W zdroj, EIZO FlexScan S2110W, atd..
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

@Zool, v demu je to pod 3D nastavení což si mohl podle těch procent odvodit :-D
HEAD píše:
Pochyst píše: Ja mam v benchmarku 37fps a stejne mi to nestaci-v kampani se fps pohybuje 20-30.Pokud nemam minimalni fps aspon na 30, tak je to pro me nehratelny.kazdej je proste jinej a vsadim se, ze na srotech typu athlon maji 15fps na louce a rikaj, jak to maj krasne plynuly...
Jj, ArmA1 běží v plném i s AA (4-8x podle ostrova atd.), ale dvojka běží každý den jinak. Jeden den v lokacích kde jsem měl včera mezi 30-40 mám dneska třeba 20-32. Bez nového CPU kampaň ani rozehrávat nebudu.
Já jsem v případě ArmA-ArmA2 náročný, a s nastavením částí na normal, částí na vysoké jsem se jen smířil prozatím ale aspoň mám radost že AA jede na 4x v pohodě bez zbytečných propadů.
Rozhodně jsem podle těch pohádek čekal něco mnohem horšího, pakliže prozatím musím oželit nejvyšší nastavení... tak nemůžu prostě říct, že hra ve správné kombinaci posuvníků normal/vysoké+2-4xAA nevypadá přesto skvěle.
Mě osobně po roce odehraném s ArmA1 s AA mnohem víc chyběla absence AA než možnost mít vše naplno.
Ten procesor zatím ztratil dech jen u ruského simulátoru Ka-50 a teď u ArmA2, budu to řešit dříve než grafiku, protože jak to podle testů vypadá, když má někdo základ na Nehalemu pak to jede na kartách od mé až po GTX295 skoro stejně.
A FillcRath mě se svou náročností podobnou 24x adaptivnímu vyhlazování nezajímá, takže 100% a víc ani ťuk, moje karta je optimální pro 1680x rozlišení a né pro to co musí vykreslovat s Fillrate.
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Tak sem si stahnul demo az vim co me ceka jelikoz sem si hru objednal zacatkem tydne z Anglie ( spolecne s Crysis maximum edition) a zustal sem v nemem uzasu jak prasacky je ta hra optimalizovana. Vetsinou dyz zapnu hru, tak zamirim do video options, vse co se da na maximum a neresim a ejhle tady to proste nejede:)

Pri vsem na very high jede i7 nataktovany temer na 4300Mhz na maximum ( vytizeni jader se pohybovalo kolem 90%) to sem opravdu cumel:)
Na porovnani pri GTA4 je vytizeni procesoru max 40% a to beha stable 50-60 fps.

Dalsi vec co me nadzvedla ze zidle je, ze hra nevyuziva SLI ani z 1%. Pri hrani mela prvni VGA 82 stupnu a druha 52 stupnu.

No uvidime co finalni verze... v pondeli snad dorazi.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ohledně SLi zkus tohle - http://www.evga.com/articles/00463/
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tomco píše:Tak sem si stahnul demo az vim co me ceka jelikoz sem si hru objednal zacatkem tydne z Anglie ( spolecne s Crysis maximum edition) a zustal sem v nemem uzasu jak prasacky je ta hra optimalizovana. Vetsinou dyz zapnu hru, tak zamirim do video options, vse co se da na maximum a neresim a ejhle tady to proste nejede:)

Pri vsem na very high jede i7 nataktovany temer na 4300Mhz na maximum ( vytizeni jader se pohybovalo kolem 90%) to sem opravdu cumel:)
Na porovnani pri GTA4 je vytizeni procesoru max 40% a to beha stable 50-60 fps.

Dalsi vec co me nadzvedla ze zidle je, ze hra nevyuziva SLI ani z 1%. Pri hrani mela prvni VGA 82 stupnu a druha 52 stupnu.

No uvidime co finalni verze... v pondeli snad dorazi.
Safra otestuj to pořádně! : )

Kdyžtak pokud možno bez SLI. Nastav si 1680*1050, vše "vysoké" včetně AA, viditelnost 2400M a spusť benchmark...a pak postni výsledek do threadu o Armě v benchmark sekci.Hodně mě to zajímá, protože potřebuju vědět nakolik by se mi vyplatil přechod na ci7, a grafiku máme stejnou (když pomineš SLI : )).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Jj, taky bych to chtěl ze stejnýho důvodu porovnat. A dávat všechno na max aniž víš co reálně ve hře měníš je opravdu zhovadilost.
Chápu to u nějakých konzumních zábavovek Cod atd. Ale tady si zjisti co kterým nastavením či kombinací přesně měníš... všechno "doprava" prostě fungovat na současnym hardwaru bude těžko.
To je jako když někdo píše "objektivní" recenzi s nastaveným fillratem 200% a 10km dohlednost :arrow:
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

mate to tam
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze bez SLI 37fps jako mam ja.To je celkem sranda s i7 na 4.2Ghz :-D .Takhle spatne optimalizovana hra tady v historii snad jeste nebyla...
Celkem zarazejci je ale fakt, ze cpu asi nebude brzda a brzdi to gtx 285.
Tuhle hru a jeji engine absolutne nechapu.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“