Textový LCD displej
- st.slama
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne, to se teda nedá.st.slama píše:Mimocodem neviete či sa dá zapojiť LCD dispay bez elektroniky (je to len sklo z tekutymi kristalmi a 13 vývodov z predu a dva v pkavon a lavom hornom rohu-tie pavdepodobne sú na nič protože neboli pripojené na DPS z ktorej ho mam)
Dik
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No pokud je to nejakej segmentovej LCD displej (s pevne danymi castmi - napr z digitalniho teplomeru), tak to jde. Problem je v tom, ze abys na tom moh zobrazovat neco vic nez jeden pevne danej obrazec, tak bys k tomu stejne musel nejakou elektroniku dodelat.
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- off
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je jedna možnost jak netáhnout kabel ven z case. Normální io kartu s více porty. Mám pocit že jsem někde viděl jednu takovou co měla na sobě konektor pro další záslepku. No tak si vyrobit kabel speciálně do ní. Já vim je to trochu brutální řešení (zabere další pci slot), ale nečněj vám vzádu kabely.
- Holda
- Středně pokročilý

- stanimir
- Nováček

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti je nenajde Speedfan nebo MBM tak to asi nepujde
Zkus si projit stranky a fora u lcd softu(www.jalcds.de nebo lcdsmartie.sourceforge.net), treba tam o tom neco najdes
edit - jestli mas grafiku od ATi, tak do smartieho je plugin na spolupraci s ATi Tool, kterej by to mel zvladat zobrazit
edit - jestli mas grafiku od ATi, tak do smartieho je plugin na spolupraci s ATi Tool, kterej by to mel zvladat zobrazit
- Holda
- Středně pokročilý

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jestli tam mas 4 hodnoty, tak bys ji tam mit moh, me ji to taky najde, ale hodnoty sou posunuty asi o 15 stupnu a musi se to v optionsech doladit. Koukni ve speedfanu v options do Advanced, pokud tam mas na vyber nejakej cip na I2CNVidia, tak ti ji to naslo a prave tady muzes nastavit offset.
- off
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
co dokáže zobrazovat textový LCD?
protože mi v samostatném threadu nikdo neodpověděl, tak to zkusím tady
:
Potřeboval bych display, který by mi zobrazoval údaje z FTP serveru, který běží na pozadí windows (aspoň počet připojených userů, aktuální speed a třeba i celkový traffic za den). Ještě před půl rokem jsem byl rozhodnutý, že si o prázdninách pořídím LCD pro PSone který by byl pro tohle absolutně ideální
, ale jak jsem zjistil, tak už se nevyrábí a jen těžko ho budu hledat v inzerátech
. Proto pomalu začínám zápasit s myšlenkou, že budu muset pořídit nějaký malý, grafický, jednobarevný display....nemám ale žádné zkušenosti s jakýmkoliv obslužným sw pro displaye a proto by mně zajímalo jestli jde vůbec něco takového realizovat?
máte někdo zkušenosti? třeba i s přenášením údajů z jiného sw než FTP?
Potřeboval bych display, který by mi zobrazoval údaje z FTP serveru, který běží na pozadí windows (aspoň počet připojených userů, aktuální speed a třeba i celkový traffic za den). Ještě před půl rokem jsem byl rozhodnutý, že si o prázdninách pořídím LCD pro PSone který by byl pro tohle absolutně ideální
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: co dokáže zobrazovat textový LCD?
No pokud ty info jdou nejak vypsat v cmd ci je umi ten program zapsat to txt, tak by jsi potom mohl nechat zobrazovat info z txt na displayeXp10it píše:protože mi v samostatném threadu nikdo neodpověděl, tak to zkusím tady:
Potřeboval bych display, který by mi zobrazoval údaje z FTP serveru, který běží na pozadí windows (aspoň počet připojených userů, aktuální speed a třeba i celkový traffic za den). Ještě před půl rokem jsem byl rozhodnutý, že si o prázdninách pořídím LCD pro PSone který by byl pro tohle absolutně ideální, ale jak jsem zjistil, tak už se nevyrábí a jen těžko ho budu hledat v inzerátech
. Proto pomalu začínám zápasit s myšlenkou, že budu muset pořídit nějaký malý, grafický, jednobarevný display....nemám ale žádné zkušenosti s jakýmkoliv obslužným sw pro displaye a proto by mně zajímalo jestli jde vůbec něco takového realizovat?
máte někdo zkušenosti? třeba i s přenášením údajů z jiného sw než FTP?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: co dokáže zobrazovat textový LCD?
no super...takova rychla odpoved, to sem ani necekal...diky, diky, dikySkodik píše: No pokud ty info jdou nejak vypsat v cmd ci je umi ten program zapsat to txt, tak by jsi potom mohl nechat zobrazovat info z txt na display
eXp10it is b4ck
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no a ja ich možem dodávať...mám ich asi 12 "na sklade"stanimir píše:Pro všchny kdo přemejšlí jak propojit to LCD s LPT tak aby to nebylo vidět je jednoduché řešení stačí koupit PCI I/O Card.
Já jsem si koupil 2 Serial / 1Parallel. Připojil jsem LCD a ještě jsem si na serial udělal dálkové ovládání.
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to je zac konkretne ? Muzes dodat nejaky specifikace (i fotka potesiGeorge Baker píše:no a ja ich možem dodávať...mám ich asi 12 "na sklade"stanimir píše:Pro všchny kdo přemejšlí jak propojit to LCD s LPT tak aby to nebylo vidět je jednoduché řešení stačí koupit PCI I/O Card.
Já jsem si koupil 2 Serial / 1Parallel. Připojil jsem LCD a ještě jsem si na serial udělal dálkové ovládání.
The problem has been eaten.

- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vrhám se do stavby LCD@LPT a zbastlit to do kupy pro me nebude urcite zadny problem jen mam jeden question ohledne trimru...ktere koupit?: http://www.gme.cz/index.php?lk=&sk=&act ... at=5478477
pokud muzete tak mi pllls poradte
nemam zadne elektrovzdelani a tak facht nevim jaky je mezi takovym quantem trimru rozdil.... díkec
pokud muzete tak mi pllls poradte
eXp10it is b4ck
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no myslím tie IO karty ale len ISA....PCI neviem ale tiez by som mohol zohnat....a este ide to aj s LPT-USB konventorom (odskusane)TomV píše:Co to je zac konkretne ? Muzes dodat nejaky specifikace (i fotka potesiGeorge Baker píše: no a ja ich možem dodávať...mám ich asi 12 "na sklade") ?
a ešte ide pájkovat LCD aj trafopájkou ???
AMD fanATik