Poridil jsem brachovi tuhle desku "K7N2 Delta2 Platinum" a vse slo ze zacatku bezproblemu.Jede na tom s Athlonem XP-M 2600+ ktery ma bezet na 2,4GHz,ale ja ho rozchodil stabilne jen na 2,3GHz.Zkousel jsem ho jeste ruzne rozchodit na tech 2,4GHz (nastavil jsem 185x13,pameti na def.,cili 2,5-3-3-8 ) a ulozil jsem nastaveni.Po restartu PC uz vubec nic nenabehlo (jdou pouze ventilatory a monitor je cerny) a nepomoh ani reset CMOS ani vyndani baterky...Pritom PC mi predtim na 200x12 nabehlo ale nenabehlo pouze do win.
Nyni mi na D-LED sviti tyto 3 diody:
- znamena to toto: "Memory Detection Test - Testing onboard memory size. The D-LED will hang if the memory module is damaged or not installed properly".
Pameti by ale mely byt na 99,9% OK a i jsou spravne vlozene...
Na netu jsem nasel ze pomaha odpojeni MB od zdroje(??),nastaveni jumperu na reset CMOS a jeste vyndani baterky.To mi zatim nepomohlo,takze to takhle zkusim nechat dyl (pry je lepsi to nechat treba i 1h).
Nevi nekdo teda co s tim??Moc diky
Naposledy upravil(a) Luk(y)isek dne sob 1. črc 2006, 17:10, celkem upraveno 1 x.
No, co treba zkusit jiny pameti? Za zkousku prece nic nedas.. Nebo jestli tam mas dva moduly do dualu, zkus jeden oddelat.. Muzes RAM prehodit i do jinyho slotu.
EfineSS píše:No, co treba zkusit jiny pameti? Za zkousku prece nic nedas.. Nebo jestli tam mas dva moduly do dualu, zkus jeden oddelat.. Muzes RAM prehodit i do jinyho slotu.
RAMku jsem tam zkousel dat jinou (jednu moji Corsair-viz.podpis) a taky ty co tam jsou je zkusit po jednom a porad nic...Buhvi v cem bude problem,ale myslim ze to bude urco zase nejaka traparna.
Ze by odesel pametovy radic??To bych se z toho asi nejspis pos*al...
Ted jsem to znovu zkousel (v reset CMOS jsem to nechal cca hodinu) a porad nic.Jinak vse bylo od desky odpojeny(kabely).
Ale je zvlastni ze by to odeslo,kdyz jsem to predtim zkousel taktit na 200*12 a vse slo v poho az na to ze nenabehly win a ted kdyz to dam na 185*13,tak to cely klekne a nejede to.Napeti jsem u niceho nijak zavratne nezvysoval (jen u CPU a to na 1,7V a RAM jely na 2,7-2,75V,coz by melo byt OK).Takze nechapu jakto ze to nejede...
No tak jsem to nechal pres celou noc,ale jak jsem si myslel,dopadlo to spatne.Porad to nejede...
Vubec nechapu jak je mozny ze to najednou nechtelo naject,kdyz mi to pri nastaveni 200*12 v poho nabehlo a na tech 185*13 uz ne a dela to to co pisu vyse.Jen doufam ze se neodpalil pametovy radic nebo tak neco.
Pokud nekdo vi co s tim nebo jak to popr. opravit,tak mi prosim pomozte - jsem uz v koncich.MOC DIKY!!
Tohle se mě taky stávalo...při prvním náběhu,mě pomohl následující postup.Dejme tomu máš ten počítač co mu takhle blbe svítí ten D-bracket,nic s ním nebudeš dělat jen ho vytahneš ze sítě a ned zase zandaš a zkusíš tozjet znova.Tohle se mě stávalo u desek MSI.ale to ti asi nepomůže když tak čtu co si s tím všechno vyváděl
btw..ptal sem se na 2Giga RAM na tyhle desce nikdo nic?nějaký zkušený moderátor kdyby se mě k tomu prosím vyjádřil
sheeen píše:Tohle se mě taky stávalo...při prvním náběhu,mě pomohl následující postup.Dejme tomu máš ten počítač co mu takhle blbe svítí ten D-bracket,nic s ním nebudeš dělat jen ho vytahneš ze sítě a ned zase zandaš a zkusíš tozjet znova.Tohle se mě stávalo u desek MSI.ale to ti asi nepomůže když tak čtu co si s tím všechno vyváděl
btw..ptal sem se na 2Giga RAM na tyhle desce nikdo nic?nějaký zkušený moderátor kdyby se mě k tomu prosím vyjádřil
No tos mi bohuzel moc neporadil...
Jinak ty 2Giga RAM si myslim tam rozbehas uplne v poho.Kdyby to brachovi slapalo to PC (nebo pokud to snad rozjedu),tak tam muzu zkusit ty moje Corsairy 2x1GB.
sheeen píše:Chtěl jsem se zeptat...je na této desce možný provozovat bez problémů 2GB paměti?V manuálu mají napsáno up to 3GB ale Sandra nebo Everest mi píše,že maximalní kapacita je 1,5GB. Mám tam zatím daný 2x512MB ale chystám se do posledního volnýho slotu ještě přihodit 1GB Corsair.Bude vše OK?
Urcite by vtom nemnel byt problem jen to spravne zapoj aby si to mnel spravne vdualu to tiz aby si nemnel vjednem kanalu (stejna barva slotu) 1,5GB a vtom druhem zas jen 512 MB
Tak to je fajn... v dualu si myslim že to stejně nepojede,pochybuju že je možný rozjet dual v tomhle rozvržení..jak známo daska má 3 sloty tak hodlám nechat 2x512 na jeden kanál a do druhýho vrznu gigovej modul (Kingmax nebo Corsair) snad to pojede..
sheeen píše:Tak to je fajn... v dualu si myslim že to stejně nepojede,pochybuju že je možný rozjet dual v tomhle rozvržení..jak známo daska má 3 sloty tak hodlám nechat 2x512 na jeden kanál a do druhýho vrznu gigovej modul (Kingmax nebo Corsair) snad to pojede..
Jasně teoreticky to dual je,na každej kanál je 1giga RAM,na druhou stranu pochybuju že mi při bootování naskočí hláška Dual channel enabled,někdy je problem rozjet 2 stejný moduly,a já budu mít na jeden kanál 2x512 a na druhym 1GB. Uvidím no on v tomhle případě dual není podstatnej Jen mě šlo o to,jestli deska zmakne 2Giga a dozvěděl jsem se že jo,tak pohoda
//EfineSS: Smazano OT, 2Maketist: Jeste jednou a mas zlutou.
Tak já si taktnul moji MSI K7N2 DELTA2-LSR s biosem 11.5 a procákem Barton 2500+(166x11.5) na 3200+ (200x11.5) a zatím to vypadá stabilně ..paměti jedou na 400 FSB a vše vypadá OK. Zatím mě to stačí akorát mě brzdí ted trochu grafika Radeon9600XT a ta moc taktnout nejde (s original chlazením)
Nevíte někdo, kde bych na tuto desku sehnal BiOS 11.3 případně ještě k němu nějakej change log co upravovaly ty nasledující..Slyšel jsem že 11.3 je nejlepší na taktovaní a ten můj novější je suxx kdyby někdo věděl budu rád..nějak to nemůžu najít
//edit našel jsem..kdyby někdo potřeboval všchny Biosy ma třeba Levi tady http://www.bgslevi.cz/soubor.php?kod=CAM0170&typ=b
Mám veliky problem... Mam desku K7N2 Delta 2 platinum a do vcera me poc bezel suprove... Dnes odpolko jsem ho uz nenahodil... Pujcil sem si d-bracket a ukazuje to chybu Processor initialization - This will show information regarding the processor like brand name system bus etc... Procik asi bude v pohode, deska taky, ale proc to nejde? Diky za jakykoliv navrh.. Resetoval sem bios, bez baterky a napajeni a spoustel pocitac s insertem.. orad nic... HELP PLEASE |THX
Ako som kupil Leadtek7600 GT tak mi pri zmene frekvencie fsb(D.O.) vo windowse vypne monitor(akoby nestihal frekvencie,alebo rozlisenie).Robi to pri nastaveni v biose:High Per.,Turbo,Manual(dokonca aj ked vypnem D.O.).Ked nastavim Optimized-vsetko je v poriadku aj pri zapnutom D.O.-lenze tam nemozem nastavovat casovanie pamate co ma stve najviac.Skusal som biosy 11.3 az 11.5-vsade to iste.So starou GF 5700 vsetko slo.Nemate nahodou s tym niekto skusenost?
Barton2600+@2,4Ghz(209x11,5)1,8V AC Silent Lite,MSI K7N2 Delta2,2x1GB RAM Kingston DDR400,Leadtek 7600GT (AGP) 610/1600,Hitachi 160GB SATA,DVD-RW LG GSA-4082B,Fortron FSP400-60GLN
To herfligg:(Vazny problem s 7600 gs agp a MSI K7N2 DELTA2) Nastav v BIOSE v Cell menu prvy riadok na Optimized.Mne to potom prestalo robit.Mam 7600gt a tiez mi monitor prepinal do pohotovostneho rezimu.Bohuzial teraz nemozem nastavovat casovanie pamati v Biose.Ale aspon funguje D.O.T.
Barton2600+@2,4Ghz(209x11,5)1,8V AC Silent Lite,MSI K7N2 Delta2,2x1GB RAM Kingston DDR400,Leadtek 7600GT (AGP) 610/1600,Hitachi 160GB SATA,DVD-RW LG GSA-4082B,Fortron FSP400-60GLN
Zdravim. Mam na tehle desce AXP 2000+, ale z nejakeho duvodu mi nejde ani za boha zvednou ze 166 FSB. Jakmile sem kolem 170 (*12,5 - zamceny nasobic) pri delicce 1:1 tak sice windows jedou, ale prime hlasi chyby po minute jak na ramkach, tak na procesoru. Myslite ze bych mel zkusit novy bios? Vsichni tady pisete neco o 200 FSB, s tim by me komp momentalne vubec nenabehl. Nevim cim to a docela by me to zajimalo. Diky
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth