Thief 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Thief 2014 - vylepšení

Příspěvek od Vlastik80 »

Rozhodl jsem se "po letech" si to opět zahrát a trochu to vylepšit, takže kdyby někdo chtěl:

(u mě pak hra po úpravě bere cca 3-3.5GB vram a 2-3GB ram - při 1920x1200p)

editací ThiefEngine.ini:

1) PoolSize=0 změnit na:

PoolSize=600 pro 1GB VRAM
PoolSize=1200 pro 2GB VRAM
PoolSize=1800 pro 3GB VRAM
PoolSize=2400 pro 4GB VRAM
PoolSize=3600 pro 6GB VRAM
PoolSize=4800 pro 8GB VRAM
PoolSize=7200 pro 12GB VRAM
PoolSize=9600 pro 16GB VRAM

... apod., ale tipuji že nad hodnotu 2400 to nemá znatelný vliv, nemohu ale soudit, mám jen 3.5GB vram (GTX 970) :)

2) další úpravy:

MinShadowResolution=512
MinPreShadowResolution=8
MaxShadowResolution=2048
MaxWholeSceneShadowResolution=2048
MaxIOTextureStreamingMemory=400

bDisablePhysXHardwareSupport=False // Platí pokud máte GPU od nVidie
UseMinimalNVIDIADriverShaderOptimization=False // Platí pokud máte GPU od nVidie

3) Ini uložit a dát jen pro čtení. Hru spouštět s parametrem "-ReadTexturePoolFromIni" bez uvozovek :wink:

:arrow: PS: Hra se může spouštět i nahrávat delší dobu, drobná daň za lepší vizuál :) Kdyby někdo měl nějaké další tipy, díky za ně :)
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Thief IV - problém s fps

Příspěvek od Vlastik80 »

Upravená verze: Po letech jsem si chtěl znovu zahrát, ale hra jela omezeně kolem 25 fps dle interního benchmarku hry, po laborování s ovladači (různé verze, vynucené vsync off) a verzí hry (32/64 bit) jsem zjistil že problém způsoboval MSi Afterburner, po jeho ukončení (hlavně asi Riva Tuner stat. server) hra jede normálně bez omezení dle hw. Takže kdyby někomu tato hra jela omezeně, je možné, že jde o stejný problém. V Rivě je jedno co nastavím, hru to brzdí na cca 25 fps, takže když hraji tuto hru, musí být Riva (Afterburner) vypnutý.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“