Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
T1ger
Začátečník
Začátečník

Re: Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Příspěvek od T1ger »

Exp píše:Vychladni tigře. Máš podíl ve firmě vývojářů nebo co? Stealth akce patří mezi moje oblíbený žánry, ale tahle mě nebaví, to je celý. Srovnání např. s TLoU prostě nesnese, abys měl teda srovnání stealth žánru. Stejně jako mě nebaví ubrečený kecy že někomu nějakej recenzent pohanil hru aniž by u ní strávil deset hodin nebo naopak že se recenzentovi líbila hra která se mně nelíbí (viz tebou zmíněnej CoD). No ale možná mi tyhle řeči přijdou divný protože už mi dlouho neni patnáct a nenasere mě každej internetovej svalovec.
Ja som kludny :D
Ten recenzent mi vadi nie kvoli tomu, ze hani hru ktora je podla mna vydarena, ale ze taky neprofesional sa tam vobec dostane. Je jedno ci by to vravel o Alien Isolation alebo tebou menovany TLOU. Je to amater a hotovo. A nahodou ja niektore Codka som hraval pravidelne. Sice asi posledne 2-3 som uz ani len nevidel, ale ako multak ma bavil. Bola to skvela odreagovacky kde si clovek za 30 min zahral aj 2-3 mapy. Ale co tam podavali tie killstreaky za smrt tak som to nehral.
A tiez mi uz nie je 15 :| Par xiek uz mam za sebou :P
Takze tak.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Pánové už jste někdo dostal nápad pustit si původní film a pak hrát tuto hru ?
Chtěl bych to zkusit (kvůli atmosféře) vzhledem k tomu, že film už jsem viděl hooodně dávno :)
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

No já během týdne skouknul celou quadrilogii :) Teď už jen někde výhodně splašit a jde se hrát.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Rozhodně to nebude na škodu. Mě hra přivedla na myšlenku podívat se na všechny 4 díly v prodloužených blu-ray edicích - ty jsem ještě neviděl.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Dobrej návod, jak se u hry dají ještě víc využít Pampers.
Možná bych ještě zkusil pustit Promethea, aneb jak to vlastně začalo ;-)
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien: Isolation - cena

Příspěvek od Vlastik80 »

Tady se dá koupit RU verze Uncut za cca 440,-- kč, ale je nutná VPN aktivace
Nebo pak standardní verze od cca 550,-- kč
U nás "ofi" od cca 750,-- kč, Steam za cca 1250,-- kč
... cena padá, až bude slušná také pořídím, zdá se dle Vašich popisů že jde o celkem dobrou hru, ale nedoporučujete tedy hrát na nejvyšší obtížnost :mrgreen:
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Pepa1 píše:Pánové už jste někdo dostal nápad pustit si původní film a pak hrát tuto hru ?
Chtěl bych to zkusit (kvůli atmosféře) vzhledem k tomu, že film už jsem viděl hooodně dávno :)
Urcite si pozri aspon jednotku. Najlepsie DC verziu a potom hned si pusti hru. Takto som to robil ja :)
Mr Lucas píše:Rozhodně to nebude na škodu. Mě hra přivedla na myšlenku podívat se na všechny 4 díly v prodloužených blu-ray edicích - ty jsem ještě neviděl.
Ja som si pozrel len prve dva. Ani po rokoch som totizto neprisiel na chut tretiemu dielu. O paskvile s cislom 4 uz ani nehovorim. Ale to je subjektivne. Niektory zboznuju aj trojku.
Jeltík píše:Dobrej návod, jak se u hry dají ještě víc využít Pampers.
Možná bych ještě zkusil pustit Promethea, aneb jak to vlastně začalo ;-)
Pre mna Prometheus bol sklamanim roka. Nemalo to ani hlavu ani patu. Ridley sa mal od toho radsej drzat dalej a zastavat funkciu max ako producent.
Vlastik80 píše:... cena padá, až bude slušná také pořídím, zdá se dle Vašich popisů že jde o celkem dobrou hru, ale nedoporučujete tedy hrát na nejvyšší obtížnost :mrgreen:
Mne sa nezda zeby na Hard to bolo nejako extremne narocne. Horsi je len zaciatok kym sa clovek otuka a zvykne si na pritomnost aliena. Myslim si, ze aj na easy cloveka dostane kedykolvek. Asi sa len nemusi tak privelmi zakradat. Ja tuzim tuto hru vyskusat cez oculus, aspon na hodinku. Hoc by som sa aj posr@l ale chcem to zazit :D Oproti tomu hard je len prechadzka ruzovou zahradou :) Ale to je len moja domienka.

No a aby som tu hru len nechvalil a aby ma nepodozrievali, ze som plateny tak vymenujem par veci co mi na hre vadi.
Irituje ma hlavne fakt, ze alien uplne ignoruje androidov. Este som ho nevidel zeby nejakeho sundal. Casto ich vidam ako sa spolu prechadzaju. Mozno sa poznaju zo skolky? Je to dost na hlavu.
Alien tiez ignoruje ostatnych ludi ak nie som v ich blizkosti. Akokeby jeho vrazdiace instinkty boli spojene z mojou pritomnostou. Nevadi, ze zbyli prezivsi sa o 20 metrov dalej veselo vypravaju, alien hlada len a len mna vo vedlajsej miestnosti. Samozrejme ked tam k nim hodim nieco(k ludom) ako napriklad tu zvukovu navnadu tak sa alien pomaly vezme a otuka to. Cas od casu niekoho aj zabije. Rozhodne sa vsak nejedna o to zeby lovil aj ich.
Dalej co mi vadi je ten dupot co vydava. To je ako keby sa hnalo chodbou stado koni. Zrejme autory chceli naznacit jeho pritomnost aj zvukovo ale podla mojho nazoru to mali nechat cisto na detektor. Sem tam nejaky buchot ked vylieza alebo lezie do sachty by bolo ok. Ale ked sa tam promenaduje s dupotom ako nasrana slecinka tak mi to dost vadi. To si mohli odpustit.
Chyba mi tiez, ze nezalieza za mnou do podlahovych sachiet. ani do tych irisovych na stenach. Neviem ci som mal furt to "stastie", ze ma neprenasledoval ale nezda sa mi, zeby vobec do nich liezol. Bud vyuziva ventilacky na stropoch alebo si len chodi po miestnostiach.
AI ludi je dost mizerne. Bud su skriptovany alebo ich cykly chovania su iplne mimo. Nahodim priklad ked som vliezol do ovladacej miestnosti a chovala sa tam zenska(cupela) tak jej amanda vravela nech sa schova a nech ide po tichu. Ta cela od strachu, ze "ok". Hned nato sa postavila a vykracala z izby ako keby sa nechumelilo. Uz som len cakal kedy si zacne aj piskat. Samozrejme ked ja prejdem len okolo automatickych dveri a tie sa otvoria tak hovado je hned pri mne :D
Nepaci sa mi tiez, ze postoj androidov je viditelny uz z dialky. Ked maju oci cervene tak su nepriatelsky a ked biele tak je to ok? :P Tiez sa to tam nehodi.
Textury na niektorych miestach su dost slabe. Tiez niektore tiene hlavne tie ktore vykresluju luce svetla su zubate az des. Niektore efekty dymu su len 2d. Chybajuce AA je vidiet na kazdom kroku a hlavne na lesknucych povrchoch.
Zatial asi tolko. Sice toto vsetko moze zniet velmi negativne v hre si to clovek az tak nevnima kedze sa snazi prezit. Ale je to tam no.

Uz len zmienim, ze aj ten login do pocitacov je az na facepalm ako pomaly sa to nacitava. Sice to vychadza asi z predlohy ale nepochopim, ze obdobie ked ludia cestuju vesmirom krizom-krazom moze spolunazivat z pocitacmi z rychlostou starych pentii 2 :P Ale toto by som uz mohol vycitat aj samotnemu filmu.

P.s. je to cisto len moj nazor z hrania AI na hard. Vase skusenosti ci pripomienky mozu byt ine. Netuzim po tom aby kazdy zdielal moj nazor. Takze kludne mi mozte oponovat.

Oh, a hra urcite tazi aj z neuspechu prepadaku menom Colonial Marines. Davy po tom "skvoste" su ochotny dalsej podarenejsej verzii z univerza vela veci odpustit. Mozno casom budeme hladiet na tuto hru inac.

P.s.2 ak sa niekto docital az sem tak mam mensi tip na zbieranie ingrediencii na crafting. Kedze inventar je limitovany a nemozete nazbierat milion ingrediencii naraz, tak sa s tym da trochu vybabrat. Staci vojst do craftovacieho menu zvolit si item, hoc aj je na max, a tam potom natukat potrebne materialy. Tie sa potom odcitaju od vasich zasob a mozte pozbierat viac. Takto potom spravite s kazdym moznym typom itemu a hned mate zasoby na nule. A potom ked dozbierate zvysok uz len dodate k planu a mate hotovu vec ked ju budete potrebovat. Jednoduche a dost uzitocne. :)
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak tuhle hru asi vynecham. Nejak jsem sledoval při praci gameplay z Gamescz a stacilo mi jak tam vyskocil alien ze stropu v 27 minute a Dobrovsky si malem stříknul do textilu :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tak jsem to taky rozehrál, moc dlouho jsem nehrál, ještě jsem ani nepotkal aliena ale i tak jsem dost podělanej. Grafiku to má nádhernou a zvuky taky úžasný, atmosféra že by se dala krátej, no jsem zvědavej jestli to dohraju :)

/edit: já toho slizouna nesnáším! :D
PS5 | LG OLED CX55
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

No tak zacal som to dnes vecer seriozne drvit a zatial som max spokojny. Atmosfera paradna. Grafika tiez dobra, taka svojska ale dobra. Takisto prvy podmorsky Bioshock mal svojsku originalnu grafiku a sedelo to ako prdel na misu! Inak mne ten efekt "TV zrno" nevadi. Aj Outlast mal podobny obraz. So zvukom a hlavne hudbou som takisto spokojny. Priznam sa, ze mi pri hrani zacalo lepit takze som si k tomu prave otvoril flasu cerveneho na guraz, aby som bol hrdina. :D

ps. Konecne dostojne pokracovanie Aliena na PC a konzoly. Mr.Giger R.I.P. by bol spokojny si myslim.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já jsem na tohle moc měkkej, takže po každým savu vypínám aby se mi trochu uklidnilo srdce :lol:
PS5 | LG OLED CX55
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Ciwe, másla :mrgreen:
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

RaZZoR píše:Ciwe, másla :mrgreen:
satanista :lol:
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Hrdina je ten, kdo si přizná, že se bojí a pokrytec, kdo si to nepřipouští ;-)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Však kdybych se nebál, tak si tu hru ani neužiju :) Od toho existuje hororový žánr.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Tak musím říct že na tu hru prostě nemám :D 10 minut plížení podél stěn, zvuky úžasné, atmosféra super, nejvíc mě vždy dostává otvírání těch spirálových ventilátorů, zní to jako alien když zasyčí :D
navíc na sluchátkách, jakožto člověk co blbě snáší šoky a lekačky jsem to zabalil v 7 večer a počkám si na denní světlo,, protože jinak to fakt nejde :D
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Naopak, povinná herního doba je od 22:00, kdy už je všude okolo relativní klid a pořádná tma 8)

Jinak ten hasák je prima věc, perfektní zbraň na tiché likvidovaní pobíhajících lidi :)
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

souhlasím.. ale nic pro mě :) navíc nevím proč jsem tam nastavil hard obtížnost, brácha začal taky tak jsem nechtěl být za amatéra, začínám litovat :/ :D
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Mimochodem, Jingles začal dělat videa o AI: Part 1
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Dost dobrá atmosféra. Ještě jsem aliena nepotkal a už jsem z toho celej vyplašenej. Nevím jestli to budu hrát dál, až na něj narazím.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“